Do přírody s OUTDOORBABY - 4. díl | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Do přírody s OUTDOORBABY - 4. díl

Přinášíme vám další, již čtvrtý díl ze seriálu tipů na výlety do přírody, kde se bude líbit rodičům i dětem. Připravili jsme jej ve spolupráci s OUTDOORBABY. A nebojte, jistě si vyberete, ať jste z jakéhokoliv koutu naší republiky. 

OUTDOORBABY je místo, kde dobrodružství začíná a my vám poradíme, kde své dobrodružství můžete prožít.

 

Praha

Kluziště na Ovocném trhu

Oblíbené venkovní kluziště Pražanů i návštěvníků města v centru metropole. Ledová plocha o rozměrech 14 x 30 metrů je denně otevřená od 10:00 do 21:00 hod. Každý víkend je bruslení doprovozeno zajímavými akcemi. Obyvatelé Prahy 1 navíc bruslí zadarmo.

 

Zimní plavby Pražskými Benátkami

Svařené víno, praskající dřevo, zimní hladina, labutě… to je zima v Pražských Benátkách. Užijte si plavbu po Vltavě s nejhezčím výhledem na Karlův most a panorama Hradčan. I v největších mrazech vás zahřejí kamínka, tak zvaný lodní bubínek, a svařené víno, které obdržíte v rámci lodního lístku. Vydejte se s námi na plavbu doposud nepoznanými a tajemnými zákoutími matičky Prahy. Zhlédněte tajemnou Prahu z paluby našich vyhlídkových lodí postavených v duchu tradice z konce 19. století. Projeďte se podzemním vodním tunelem pod Starým městem, proplujte tajemnými prostory vodního kanálu Čertovka, které Vás učarují svým zimním kouzlem.

 

Střední Čechy

Bobová dráha v Kutné Hoře

Bobová dráha je umístěna ve sportovním areálu Klimeška. Dráha je unikátně položena na třech svazích a svou délkou 1565 m je nejdelší v České republice a druhá nejdelší v Evropě, převýšení dráhy je 42 m. Dětské čtyřkolky jsou stále populárnější mezi dětma, proto jsme pro ně v areálu bobové dráhy přichystali terénní okruh pro benzínové dětské čtyřkolky. 

 

Naučná stezka Ze života hmyzu na zámku Kačina

Víte, kdo má osm očí, který motýl je stěhovavý nebo kdo je ukrytý v duběnce? Pokud si nejste jistí, tak právě Vám je věnovaný program z říše hmyzu. S lupou a síťkou se vydáte na louku a do lesa a budete objevovat velký svět malých živočichů. Prozkoumáte broukoviště, zapátráte v trávě i na keřích a odhalíte, kdo je ukrytý v půdě. Zjistíte, že všude kolem vás je plno života, který běžně míjíte.

 

Ústecký kraj

Sport Centrum Bouřňák

V zimě běžecké i sjezdové lyžování a další zimní sporty, v létě rekreace na horách, turistika a horská kola. Bouřňák (869 m n. m.) patří mezi nejvyšší vrcholy východního Krušnohoří, tím se stává vhodnou lokalitou pro zimní i letní sporty. Z vrcholu Bouřňáku se můžete svézt po šesti sjezdovkách, na kterých si na své přijde každý. Sport Centrum Bouřňák zajišťuje mimo provoz sjezdového areálu i úpravu běžeckých tratí. Příznivci adrenalinovější zábavy ocení freestyle Rippers park. I nároční lyžaři zde však ocení výjimečný výhled na malebnou krajinu Českého středohoří. Zkušení borci mohou předvádět své schopnosti na slalomovém svahu, který patří mezi nejstrmější v České republice.

 

Via Ferrata Děčín Pastýřská stěna

Děčínská ferrata na Pastýřské stěně se nachází v centru Děčína přímo naproti děčínskému zámku přes řeku Labe a je v provozu od dubna roku 2014. Jedná se o nejdelší ferratu v České republice. Také jde o jedinou ferratu, která se nachází v centru města, což není zcela běžné ani v evropském měřítku. Je možno si vybrat celkem ze 14 cest, jak stěnu vylézt. Každá je jinak dlouhá a jinak obtížná. Ferrata je volně přístupná, vše závisí jen na počasí. Není dovoleno lézt během deště, ani když je stěna vlhká. Platí se pouze za půjčení nutného vybavení, jinak je tato atrakce zdarma. Je vhodná pro fyzicky zdatné jedince bez horolezeckých zkušeností a zvládnou jí i sportovně nadané děti. Můžete si domluvit zkušeného průvodce, který vám vysvětlí vše, co budete potřebovat vědět.

 

Liberecký kraj

3D bludiště v Dubici

3D bludiště je atrakce podobná lanovému centru, která však nevyžaduje jištění. Nachází se v rekreačním areálu Dubice, které nese název Wake sport park. Bludiště se skládá se z osmi různých překážek zavěšených mezi čtyři kůly o výšce až 12,5 m. Překážky jsou umístěny ve třech patrech. Nejníže položené překážky jsou ve výšce 3,5 m, nejvýše položené pak ve výšce 9,1 m. Jednotlivé překážky jsou propojeny přestupovými domečky a patra jsou na několika místech propojena propadly. Z nejvyššího patra z výšky 8,1 m vede nerezový tobogán. 3D bludiště je doplněno dětským hřištěm, které je zavěšeno na spodní části kůlů. Sestava herních prvků je navržena jako lanová trasa zakončená domečkem se skluzavkou.

 

Naučná stezka Liška

Charakteristika: celodenní výlet (za půlden lze „proběhnout“) se značným převýšením po západních Krkonoších, řada krásných výhledů, panely na trase jsou zaměřeny na lesnictví a horskou přírodu

 

Královéhradecký kraj

Kluziště v Malé Úpě

Nejvýše položené kluziště v ČR v 1.060 m n.m. Z lyží můžete skočit přímo do bruslí! Připravili jsme pro vás pro letošní sezónu nejvýše položené kluziště v České republice. V Malé Úpě je VELKÁ zábava, ke které letos můžete přidat pravidelné veřejné bruslení, hokejové zápasy a spousta další zábavy! Samotní boudaři vytvářejí družstvo a nebojí se žádného vyzvání k turnaji. 

 

Bobová dráha Pec pod Sněžkou

Bobová dráha o celkové délce 900 metrů. Na horní stanici Vás dopraví vlek a dolů jedete sami 700 metrů dlouhým sjezdem. V některých místech budete až 8 metrů nad zemí. Dvoumístné vozíky/boby mohou dosáhnout rychlosti až 40 km/h. Dráha je zkonstruovaná pro celoroční provoz, jezdíme za každého počasí - tedy i za deště nebo v zimě při metrové pokrývce sněhu.

 

Pardubický kraj

Autodrom Vysoké Mýto

Nejen památky, kulturní akce a krásnou přírodu nabízí svým návštěvníkům Českomoravské pomezí. Pokud máte rádi také trochu adrenalinové zábavy, přijeďte se podívat na autodrom do Vysokého Mýta. Můžete zde sledovat některý z motocyklových či automobilových závodů, vyzkoušet kurz bezpečné jízdy nebo se prohánět po okruhu na motokárách a čtyřkolkách.

 

Zimní sportovní park

Milujete bruslení? Pak právě pro vás je připravena nekrytá ledová ploch pro veřejné bruslení. Pokladna, šatny, občerstvení a další služby jsou k dispozici ve vestibulu tribuny D, odkud lze po speciálním chodníku dojít až k ledové ploše. 

 

Plzeňský kraj

Zimní prohlídky hradu Kašperk

V termínu 28. 12. až 1. 1. otevře brány návštěvníkům hrad Kašperk. Návštěvníci se dozvědí, jak lidé ve středověku prožívali zimu, co jedli, pili, čím topili, jakým aktivitám se věnovali ve volném čase, jak slavili Vánoce a mnoho dalších zajímavých informací. V budově purkrabství bude naaranžovaný stůl s prostřenou vánoční tabulí dle kněze Jana z Holešova, který zaznamenal štědrovečerní zvyky našich předků za Karla IV., mezi tématy prohlídky budou například i středověké zásady slušného stolování. Chybět samozřejmě nebude občerstvení – svařené víno, čerstvě upražená káva z místní pražírny, čaj, medovina, poctivá horská čokoláda či teplé placky.

 

Karlovarský kraj

Kluziště na chebských vánočních trzích

I letos si v Chebu můžete na náměstí zabruslit! Nastala doba trhů, a to je období, ve kterém na náměstí stojí ledová plocha, na které se vyřádí velcí i malí návštěvníci.

 

Zimní prohlídka na hradě Loket

Hrad Loket si můžete prohlédnout s průvodcem nebo si ho projít od sklepů až po půdu sami. V několika patrech studených a vlhkých kobek naleznete expozici útrpného práva. Hrad je pro návštěvníky otevřen denně. Středověký hrad na výrazném skalním ostrohu, za tří stran obklopený řekou Ohří, je srdcem malebného městečka. Díky 26 m vysoké hradní věži si můžete všechno pěkně prohlédnout z ptačí perspektivy, včetně náměstí s barokním sloupem Nejsvětější Trojice, historických měšťanských domů a zbytků hradeb. Hrad je otvřen i přes zimní sezónu. Prostory jsou upraveny přesně tak, jak vypadaly mezi lety 1822—1948, kdy tato část hradu sloužila jako vězení. Pohybující se figuríny v životní velikosti předvádí několik způsobů mučení spolu s nervy drásajícím zvukovým doprovodem.

 

Jihočeský kraj

Ledové kluziště v Českých Budějovicích

Přijďte si zabruslit a ještě si užít jedno z nejpůvabnějších kluzišť s neodolatelnou vánoční atmosférou.

 

Bobová dráha na Lipně

Bobovat za každého počasí a po celý rok? Jasně, jedééém směr Jižní Čechy, Lipno nad Vltavou, centrální parkoviště, 100 m pěšky a už je vidíte: dvě bobové dráhy – horskou a korytovou, vzájemně propleteny. Unikátní projekt, jediné místo v ČR, kde najdete obě dráhy pohromadě! Na zbrusu nové horské bobové dráze si užijete jízdu tak trochu z ptačí perspektivy, zlatým hřebem jsou 2 zatáčky s téměř 360 stupni. Nová dráha je díky bezpečnostním pásům a automatickým brzdám vhodnější pro rodiny s dětmi. Původní kilometrovou korytovou bobovou dráhu ocení spíše sportovnější jezdci. Rychlost si v obou případech řídíte sami pomocí brzdy. Na start drah se dostanete pohodlně pomocí vleků.

 

Vysočina

Veřejné bruslení o svátcích

Během svátků bude možné v rámci veřejného bruslení navštívit zimní stadion dle přehledu.

 

Naučná stezka Březina

Stezka začíná v nové části lesoparku u ZŠ Podhrad a je v celkové délce cca 10 km. V současné době je na její trase rozmístěno 16 panelů na jednotlivých stanovištích, které můžete na trase navštívit. Můžete se na ni také napojit při cestě po modré turistické značce z Lipnice nad Sázavou a při cestě z obce Rozkoš na hrad Orlík po žluté turistické značce. Na trase najdete i místa k odpočinku. 

 

Jihomoravský kraj

Kluziště u restaurantu Pavillon v Brně

Kompletně zastřešené kluziště u restaurantu Pavillon v Brně. U kluziště najdete i stánek s teplými a studenými nápoji a občerstvením.

 

Zima Josefa Lady v Městské Galerii

Městská galerie Panský dvůr připravuje k vánocům již tradičně tematickou výstavu. Letos bude věnována tvorbě jednoho z nejvýznamnějších českých umělců, dílu malíře, ilustrátora a spisovatele Josefa Lady. Výstava bude zaměřena na Ladovy zimní a vánoční motivy, počítá se i s interaktivní místností pro děti a vánočním fotokoutkem.

 

Zlínský kraj

Slovácký dvůr

V areálu se nachází víceúčelové hřiště s umělým travnatým povrchem na tenis, volejbal, kopanou, basketbal, florbal s možností osvětlení, beachvoleybalový kurt, dětské hřiště s trampolínou. 18 jamkové golfové hřiště s umělým travnatým povrchem je vhodné jak pro začátečníky, tak i pro rodiny s dětmi. V areálu Slováckého dvora je možnost nejen aktivního sportovního vyžití, ale jsou zde i zařízení sloužící k odpočinku a zábavě. Jednou z možností vyžití v areálu Slováckého dvora je i návštěva malého wellness zařízení, jehož součástí je klasická finská sauna, vířivá vana a vyhřívaná odpočinková lavice. Možnost zapůjčení elektro-kol nebo kol dámských, pánských či dětských, včetně dalšího vybavení - přilby, sedačky.

 

Bruslení na nádvoří Jesuitské koleje

Bruslení pro veřejnost na umělém kluzišti.

 

Olomoucký kraj

Kluziště na náměstí v Hranicích

Nenechte si ujít v rámci Vánočních trhů v Hranicích Kluziště na náměstí.

 

Mladečské jeskyně

Mladečské jeskyně se nacházejí na západním okraji obce Mladeč u Litovle na okraji chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví. Puklinové chodby a dómy se nacházejí v podzemí vápencového vrchu Třesín. Mladečské jeskyně se nacházejí v chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví. Složitý labyrint puklinových chodeb a dómů je vytvořen ve vápencovém vrchu Třesín. Podzemní prostory jsou bohatě zdobeny krápníky a sintrovými náteky.

 

Moravskoslezský kraj

Jeskyně Šipka - Štramberk

Národní přírodní památka Šipka je krasovým útvarem štramberského krasu. V r. 1880 zde byla při archeologickém výzkumu nalezena spodní čelist neandrtálského dítěte. Archeolog Karel Josef Maška, který výzkum prováděl, nalezl téhož roku ještě soubor bronzových předmětů z pozdní doby bronzové a objevil krápníkovou jeskyni Šipku. Výzkumy a nálezy prokázaly, že se v obývání jeskyně střídali pravěcí lovci s dravou zvěří. Jeskyně byla osídlena člověkem již před 32 tis. lety, od té doby se v ní vystřídalo mnoho lidských kultur. První zde během teplých období poslední doby ledové sídlili neandrtálci.

 

Motokáry Ostrava

Motokáry Ostrava – nejoblíbenější motokáry na moravě a ve slezsku už od roku 1997. Nabízí 8 motokár MS kart s motorem Honda o objemu 200 ccm. Motokár je dost i pro větší skupinu přátel a jsou výkonné tak akorát pro naprosté začátečníky i pro zkušenější jezdce.

 

Užijte si své dobrodružství a pokud máte i vy nějaký podobný tip, napište nám ho ([email protected], předmět OUTDOORBABY) a příště se o něj v tomto seriálu rádi podělíme s ostatními.

Redakce Kam s dětmi

26. 12. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře