Do přírody s OUTDOORBABY - 2. díl | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Do přírody s OUTDOORBABY - 2. díl

Do přírody s OUTDOORBABY

 

Přinášíme vám další díl ze seriálu tipů na výlety do přírody, kde se bude líbit rodičům i dětem. Připravili jsme jej ve spolupráci s OUTDOORBABY. A nebojte, jistě si vyberete, ať jste z jakéhokoliv koutu naší republiky. 

OUTDOORBABY je místo, kde dobrodružství začíná a my vám poradíme, kde své dobrodružství můžete prožít.

 

Praha

Cyklovlak Kokořínský rychlík

Výletní rychlík vás ráno odveze z Prahy přes Neratovice, Všetaty do Mělníka, na Kokořínsko do Lhotky u Mělníka, Kaniny a Mšena, odkud se můžete vydat na výlety do Kokořínského dolu nebo se vykoupat v prvorepublikových městských lázních ve Mšeně či se osvěžit v parostrojním pivovaru v Lobči.
Po cestě lze vystoupit a vydat se na kole nebo pěšky a poznávat krásy Kokořínska. Pro ty, co vystoupí ve Mšeně a chtějí vidět okolní krajinu z nadhledu, lze doporučit výšlap na Vrátenskou horu, kde je jedna z nejkrásnějších rozhleden v Čechách.

 

Lanová stezka v Praze

Užijte si odpoledne nebo víkend na Výstavišti! Pro děti zde otevřeli novou lanovou stezku, kterou tvoří soustava několika různých překážek zavěšených nízko nad zemí. Stavte se ji vyzkoušet! Stezku najdete ve spodní části areálu, hned vedle parku Stromovka.

 

Střední Čechy

Louisiana Park

Příjemné místo ve westernovém stylu naleznete přibližně 60 km od Prahy v Církvici u Kutné Hory. Areál, který se od svého otevření v roce 2013 neustále rozrůstá a zvelebuje, nabízí svým návštěvníkům stovky kusů zvířat, přičemž k většině je zcela volný přístup. Kozy, ovce, berany, prasata, slepice, koně, krávy, husy – prakticky vše co k ranči patří, zde můžete pozorovat opravdu z bezprostřední blízkosti. Příjemný dětský park ve kterém najdete trampolíny, skákací hrad, vodní zábavu, pískoviště, šlapadla a mnoho dalšího.

 

Cesta za pokladem v zámeckém parku Zámku Hořovice

Zábavná i naučná hra v parku pro děti v doprovodu rodičů. Hra spočívá v tom, že děti plní úkoly na místech, která naleznou podle speciálního plánku, který je k zakoupení v pokladně. Po splnění všech úkolů získají tajný kód, pomocí kterého se dostanou k pokladu v zámeckém sklepení.

 

Ústecký kraj

Zábavní park Elbefreizeitland Königstein

Zábavní park v malebné krajině Saského Švýcarska, v Königsteinu, nacházející se přímo na Labské cyklostezce, jen několik kilometrů od hranic s ČR. V parku najdete kromě všech těch skluzavek, trampolín, aquazorbingu nebo motokár i miniatury hradů a zámků. Dále skákací hrady, mini vláček, velké dětské hřiště, pískoviště. Vyřádí se tu menší i větší děti. Hned vedle parku se nachází obří labyrint a horolezecká stěna.

 

Národní park České Švýcarsko 

Národní park České Švýcarsko spolu se sousedním Saským Švýcarskem představují ideální místo pro odpočinek a načerpání nových sil. Přirozená krása krajiny s romantickými zákoutími, lidovou architekturou a krásnými vyhlídkami vybízí k objevování a poznání. Kromě tradiční pěší turistiky si zde místo našla i cykloturistika, projížďky na koních, golf, či výlety lodí po Labi.Navštívit můžete Dolský mlýn, Kamenický hrad, Loupežnický hrádek nebo Právčickou bránu.

 

Liberecký kraj

Lanový park Bedřichov

Lanový park Bedřichov nabízí 3 okruhy, které obsahují až 31 překážek a 3 lanovky. Výška nad zemí je v rozmezí 2 – 9 m. Každý si může zvolit obtížnost, na kterou se cítí a rozhodně odejde s pocitem netradičního zážitku. Lanový park je vybavený jedinečným jistícím systémem Smart Belay, který zamezuje neúmyslné odpojení od jistícího lana!

 

Lesopark na Sluneční v Příchovicích u Kořenova

Lesopark na Sluneční je kouzelné a klidné místo s výhledem na příchovický kostelík, na obě zdejší rozhledny i do dalekých kopců. Vzniká zde originální zážitková a odpočinková lokalita, neboť lesopark je obohacen dětskými pracemi „Příběhy stromů“ a tajemnou legendou „O Příchovickém hadovi“. Zejména rodiče zde ocení, že se jejich ratolesti samy zabaví na originálních přírodních prolézačkách, či u zábavných historek místních stromů, a dalších zajímavostí rozesetých po celém areálu.

 

Královéhradecký kraj

Královská hřebenovka – Cyklotrasa po hřebeni Orlických hor

Oblíbená cyklotrasa o délce 23 km vede po horské cestě přímo po hřebeni a je bez velkých převýšení. Absolvovat ji můžete i s nejmenšími dětmi v sedačce či vozíku, většími pak na vlastním kole. Cestou narazíte na dva výborné bufety, které vás dostanou rychle do formy. Trasa vede po úžasném hřebeni Orlických hor a je královským zážitkem. Vede po asfaltové cestě bez velkých převýšení. Absolvovat ji tak můžete i s nejmenšími dětmi v sedačce či vozíku i s těmi většími na vlastním kole.

 

Dětský park Kabinka

Dětský park Kabinka najdete u horní stanice kabinkové lanovky na Černé hoře. Ze 6 aktivit, které park nabízí si vybere každé dítě. Vyzkoušet tu můžete nejvýše položenou lezeckou stěnu, slackline park, bungee trampolíny, šlapací káry, lodičky a prohlédnout si můžete výstavu zimní techniky. Černá hora je ideální jako start, či cíl vašich výletů po východních Krkonoších. Z Černé hory můžete vyrazit k Černohorskému rašeliništi, do Pece pod Sněžkou, nebo třeba sjet na koloběžce ke Stezce korunami stromů Krkonoše.

 

Pardubický kraj

Skanzen Nasavrky – Keltský archeopark

Skanzen je rekonstrukcí keltského "města" z mladší doby železné (2. - 1. stol. př. n. l.). V takovém "městě" ve své době žilo několik set až tisíc obyvatel. Všechny velké stavby (jedná se zejména o obytné domy) mají svoji předlohu v archeologických nálezech. Také rozložení staveb do usedlostí (tzv. dvorců) a složení staveb (kromě obytných domů jsou zde i hospodářské objekty, řemeslné dílny apod.) odpovídá tomu, jak vypadala zástavba v mladší době železné. Díky tomu bude jediným skanzenem svého druhu ve střední Evropě, který takto věrně zachycuje podobu keltského města.

 

Natura park 

Environmentální návštěvnické informační a vzdělávací centrum nabízí expozici zaměřenou na soustavu chráněných území Natura 2000. Na výukových panelech se dočtete, co to Natura 2000 vlastně je, jak se lokality do této soustavy vybírají či které rostliny a kteří živočichové jsou v centru jejího zájmu. Součástí expozice je interaktivní tabule s mapou Pardubického kraje, kde jsou některé tyto chráněné lokality znázorněny a popsány. V areálu Natura parku můžete také plnit řadu více, či méně náročných úkolů, které prověří váš důvtip, znalosti i hravost.

 

Plzeňský kraj

Offpark Modrava

Lanový park pro dospělé i děti, zabaví se opravdu každý. Pro děti je připraveno 12 hravých překážek a tarzaní jízda na 20m dlouhé lanovce v kouzelné lesní přírodě Modravy, v sousedství Klostermannovy chaty. Samozřejmě pod dohledem zkušeného instruktora.Na dospělé pak čeká zábavná cesta v korunách stromů a 21 překážek zakončených 30m dlouhou lanovkou. Pro ty nejodvážnější jsou připraveny 3 supertěžké překážky.

 

Lesopark Martinská stěna – Dobřany

Místo, kam vás zveme, bylo zvelebeno patrně již za první republiky a založil ho tehdejší německý okrašlovací spolek Hubertus. Lesopark Martinská stěna byl místem procházek a odpočinku místních a konaly se tam i různé kulturní akce. Poválečná doba tomuto koutu Dobřan nepřála a úpadek na sebe nenechal dlouho čekat. Procházka po více než 2 km dlouhé trase po upravených cestách se 14 zastaveními s popisem, různými symboly (Srdce, Zvon, Kříž), zcela ojedinělým přírodním divadlem, labyrinty a jinými zajímavostmi. Byly zde vysazeny stromy, postaveny krásné lávky a po celé trase se nacházejí lavičky k odpočinku.

 

Karlovarský kraj

Naučná stezka Geologický park Mariánské Lázně

Naučná stezka Geologický park Mariánské Lázně je zaměřena na geologii a geobotaniku – geologická stavba a rostlinná společenství Slavkovského lesa. Na přibližně 1,5 km dlouhé trase najdete 24 zastávek s informačními tabulemi. Stezka začíná v lesoparku nad budovou městského muzea Mariánské Lázně a u muzea také končí.

 

Rozhledna Cibulka u Oloví 

Cibulka je rozhledna nacházející se na Šibeničním vrchu (kóta 666 m n. m.), na jeho východním vrcholu 656 m n. m., asi 920 m jižně od kostela sv. Archanděla Michaela v Oloví v Krušných horách. Z rozhledny je výhled všemi směry. Severním směrem je vidět město Oloví, hřebeny Krušných hor a německý Klingenthal, východním směrem Boučský vrch (kóta 667 m n. m.), který je od rozhledny vzdálen asi 1,5 km a kde stála původní rozhledna. Jihovýchodním až jižním směrem je vidět Sokolovská pánev a město Sokolov, v pozadí kopce Slavkovského lesa, západním směrem nejzápadnější část Krušných hor a Smrčiny se Zelenou horou (kóta 637 m n. m.)

 

Jihočeský kraj

Lesopark u Jakuba

Lesopark s řadou atrakcí pro děti a naučnými stezkami se nachází v bezprostřední blízkosti rozhledny U Jakuba v lesích na Havlově hoře nedaleko obce Valtínov, mezi Jindřichovým Hradcem a Dačicemi. Najdete zde imitaci staroslovanského opevnění, ale i perníkovou chaloupku. Lesopark obsahuje přírodní bludiště s perníkovou chaloupkou, staroslovanské opevnění se strážními věžemi, pískoviště pro nejmenší i stánky s občerstvením. V opevnění a kolem něj jsou zabudované herní prvky. Pro odvážné je zde podzemní tajná chodba s kostlivcem a příznivci adrenalinu určitě potěší v okolí lesoparku vznikající bike park.

 

Naučná stezka Národní park Bučina

Trasa naučné stezky Národní park vede územím Národního parku Šumava podél státní hranice se Spolkovou republikou Německo směrem k zaniklé osadě Knížecí Pláně a k Bukové slati asi 7 km jižně od Kvildy. Seznamuje návštěvníky s přírodními zajímavostmi této oblasti a s filozofií a členěním NP Šumava. Vstup na stezku je od informačního pavilonu u hraničního přechodu Finsterau - Bučina asi 7 km jižně od Kvildy.

 

Vysočina

Rozhledna Hradní les 

Rozhledna na kopci Horní les (774 m n.m.) je vysoká 59 metrů, její pata je 9 metrů pod její úrovní. Vystoupáte po kruhovém schodišti na ochoz a ocitnete se 38 metrů nad zemí a ve výšce 803 metrů nad mořem. V nejbližším okolí je možné z rozhledny vidět zříceninu hradu Zubštejna, část Bystřice nad Pernštejnem a hladinu přehrady Vír. K rozhledně lze dojít po modré turistické značce vedoucí z Víru do Svojanova a po červené z Olešnice na Moravě.

 

Outdoor Resort Březová 

Outdoor resort Březová je zážitkový areál, kde můžete s dětmi strávit den plný zábavy, sportovního vyžití a adrenalinu. Resort Březová je místo, kde ztratíte pojem o čase a to doslova. Děti odsud nebudou chtít odejít a dospělí se sem také rádi vrátí. Nepřeberná nabídka zážitkových aktivit nabízí maximální vyžití pro všechny věkové kategorie návštěvníků. Resort Březová je připraven na nejmenší návštěvníky i na ty velké, kteří zde stráví 100% času plného zábavy i zážitků na rozmanitých atrakcích a aktivitách jako je Démonická lanovka, Vysokolanový park, Lezecké stěny, Paintball, Skok do prázdna nebo Lukostřelba

 

Jihomoravský kraj

Lezecké centrum Hangár 

Pro rodiny s dětmi je k dispozici dětský koutek s atrakcemi a cvičnou lezeckou stěnou. Dětská boulderová stěna s prolézačkami a skluzavkami dokáže na hodiny zabavit malé i starší děti. Do 6 let věku dítěte doporučujeme vždy s doprovodem rodičů. Hangár se svou zastavěnou plochou 1000 m² je jednou z největších a nejmodernějších boulderových zařízení v Evropě. Všem začínajícím, pokročilým i profesionálním lezcům nabízíme přes 200 boulderových cest po chytech světové kvality. Samozřejmostí je dobré jídlo a výběrová káva z domácí pražírny, kterou si můžete vychutnat v pěkném prostředí novostavby.

 

Punkevní jeskyně 

Pravda, Punkevní jeskyně s Macochou leží – co se Moravského krasu týče – nahoře (na severu) a vlevo (na západě). Ovšem tak jsme to s tím „srdcem“ nemysleli. Tahle oblast je centrem spíš než díky poloze kvůli důležitosti. Říčka Punkva, která turisticky vděčné podzemní prostory kdysi vyhloubila a dnes se líně plazí podél krápníky zdobených stěn, je nejznámějším tokem Moravského krasu. Jeskynní systém, jenž se k ní pojí, navštíví ročně desetitisíce turistů. Punkevní jeskyně jsou nejnavštěvovanější jeskyně Česka, však jsou také celoročně otevřené.

 

Zlínský kraj

Zámek a park v Lešné u Valašského Meziříčí

Zámek s unikátním malovaným stropem a původní barokní podlahou je vybaven mobiliářem hraběcího rodu Kinských z přelomu 19. a 20. století. Ke skvostům patří bohatě intarzovaný sekretář a raritní balustrádové zábradlí. Po komentované prohlídce historické části je k dispozici volně přístupná environmentální expozice s hernou. Anglický park byl založen rodem Beesů z Chrostiny v první polovině 19. století. Jeho krásy je možné obdivovat v každém ročním období, měnící se příroda má celoročně návštěvníkům co nabídnout. Určitě také v parku nevynechejte Naučnou stezku, celkem 25 "chytrých laviček" lemuje cestičky zámeckého parku a zve návštěvníky k posezení i poučení.

 

Sport park Rybníček

Moderní sportovní areál, který nabízí široké spektrum služeb. Několik druhů sportů v kryté hale i venku (tenis, badminton), sportovní vzdělávání dětí, fit studio, fyzioterapie a masáže, jógu a další. Samozřejmostí je zázemí pro děti - venkovní i vnitřní koutek. Velkým lákadlem především pro děti je interaktivní naučná Človíčkova stezka pro všechny zvídavé človíčky. O tom, jak vznikal sport, od pračlověka až po novodobé Olympijské hry. Cílem Človíčkovy stezky je ukázat malým človíčkům i jejich hravým rodičům, co je podstatou sportu, ale nejen jako vrcholového fyzického výkonu. Dozvíte se, co je to „ideál krásy těla a ducha“, odkud se vzaly Olympijské hry nebo jak sport ovlivňovala ve středověku víra v Boha.

 

Olomoucký kraj

Faunapark Horní Lipová

Populární mini ZOO se soukromým chovem zvířat je přístupná pro návštěvníky všeho věku a zájmových skupin a především pro děti. Naleznete zde jak domácí zvířata (veverka, srna, liška, atd.), tak exotická zvířata (puma, tygr, mýval). Kromě zvířat je zajímavostí také pivní vláček. V areálu můžete využít také služeb restaurace a ubytování.

 

ZOOpark a Arboretum Rapotín 

Okolní plochy se postupně přetváří na lesopark – mini arboretum s volně vypuštěnými zvířaty jako malé safari. V ZOO parku lze shlédnout mj. tato zvířátka: opice, lamy, pštrosy, osly, koně, africké a horské kozy, domácí a vodní drůbež, pávy, čápy bílé, jihoamerické krocany, exoty, labutě, husy, holuby, káně, bažanty, srnčí a další. Nedílnou součástí areálu je i dětský koutek, občerstvení a venkovní posezení s ohništěm, kde si každý může připravit tu svou turistickou specialitu. Návštěvníkům se nabízí možnost svezení na koni a oslících. Veterán muzeum i ZOO park jsou zahrnuty do turistických i cyklistických tras.

 

Moravskoslezský kraj

Sportovní areál Heipark 

HEIPARK Tošovice je areál plný zábavy, odpočinku a relaxace uprostřed nádherné přírody Oderských vrchů. Atraktivní místo vhodné pro rodiny s dětmi nebo školní výlety. V areálu HEIpark, naleznete celostátní raritu, a to tři uměle vytvořené sjezdovky s vlastními kotvovými vleky - H1, H2, H3 - snowpark (umělé skoky, překážky) a dvě dětské sjezdovky s vlastním lanovým vlekem. Najdete zde také bobovou dráhu, lanový park, bungee trampolínu, dětské trampolíny nebo 12m dlouhé skluzavky.

 

Naučná stezka Přírodní park Mariánské louky

Naučná stezka "Přírodní park Mariánské louky" je v současnosti často využívaná ke sportování i k odpočinku. Je dlouhá 1880 m. Mariánské louky geologicky patří k variskému horstvu, které bylo vyvrásněno v době mladších prvohor. Celé okolí Hradce je tvořeno tzv. Hradeckými vrstvami – střídají se droby a břidlice. Toto složení je patrné na "Žimrovické skále", která je viditelná od Žimrovického splavu. Řeka Moravice vymílá v zatáčkách do skály stále větší prohlubně, materiál přenáší, ten se usazuje na druhé straně řeky a vznikají příznačné meandry.

 

Užijte si své dobrodružství a pokud máte i vy nějaký podobný tip, napište nám ho ([email protected], předmět OUTDOORBABY) a příště se o něj v tomto seriálu rádi podělíme s ostatními.

Redakce Kam s dětmi

16. 10. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře