Cyklovlak Kokořínský rychlík | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Cyklovlak Kokořínský rychlík

> Termín

28.3.2020-31.10.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Kokořínský rychlík jezdí z Prahy do oblasti Kokořínska, do městečka Mšeno a zpět každou sobotu, neděli a státní svátek od posledního březnového víkendu do posledního říjnového víkendu. Výletní rychlík vás ráno odveze z Prahy přes Neratovice, Všetaty do Mělníka, na Kokořínsko do Lhotky u Mělníka, Kaniny a Mšena, odkud se můžete vydat na výlety do Kokořínského dolu nebo se vykoupat v prvorepublikových městských lázních ve Mšeně či se osvěžit v parostrojním pivovaru v Lobči. Co navštívit v okolí trati? Po cestě lze vystoupit a vydat se na kole nebo pěšky a poznávat krásy Kokořínska. Pokud vystoupíte ve Lhotce u Mělníka, tak vás určitě zaujme zdejší skalní obydlí nebo Národnípřírodní památka Holý vrch. Turistické značení po červené vás povede podél rybníka Lhotka a říčky Pšovka až k nejznámějšímu rybníku Harasov, nad kterým se tyčí pískovcové skály. Odtud je to už kousek na hrad Kokořín, který je dominantou tohoto kraje. Za zmínku stojí rovněžskalní útvar Pokličky, ke kterému se dostanete nejlépe po modré z cílové stanice Mšeno. Pro ty, co vystoupí ve Mšeně a chtějí vidět okolní krajinu z nadhledu, lze doporučit výšlap na Vrátenskou horu, kde je jedna z nejkrásnějších rozhleden v Čechách. Zajímavosti na trase Zámek Mělník Barokní stavba stojící na vrchu nad soutokem řek Labe a Vltavy, která tvoří jednu z dominant města Mělníka. Je chráněn jako kulturní památka České republiky. Regionální muzeum Mělník Nachází se v bývalém kapucínském klášteře, původně měšťanského domu pocházejícího z 2. pol. 14. stol. Najdete zde vše o historii vinařství v české vinohradnické oblasti a o historii výroby dětských kočárků v ČR. Město Mělník Historické centrum města nabízí nespočet zajímavostí - zámek, podzemí, muzeum, věž kostela sv. Petra a Pavla, radnici, renesanční a barokní domy a další. Skalní obydlí ve Lhotce Do skalního pískovcového bloku jsou zde vytesány skalní byty a hospodářské prostory. V rámci expozice si prohlédnete světnici, síň, chlév, sklep a sýpku. Zrušená trať Lhotka u Mělníka - Střednice Tip na procházku po tělese bývalé trati, která byla zrušena v roce 1974. Městské lázně ve Mšeně Jsou ojedinělým architektonickým dílem ve stylu art déco a patří mezi skvosty regionu. Postaveny byly v roce 1932. Slouží jako městské koupaliště. Pivovar Lobeč První písemná zmínka o pivovaru pochází z roku 1586. Od roku 2015 je po 71 letech znovu v provozu a otevřen návštěvníkům. Hrad Kokořín Původní hrad byl založen po roce 1320 pravděpodobně pražským purkrabím Hynkem Berkou z Dubé. Kokořínský důl Přírodní lokalita mezi obcemi Želízy, Mšeno, Doksy, Dubá, Blíževedly, Vidim, Kokořín a Lhotka.

> Otevírací doba

soboty, neděle a státní svátky dle jízdního řádu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 3
Ulice: Nádraží Vršovice

> Komentáře