S dětmi o prázdninách do Natura parku! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

S dětmi o prázdninách do Natura parku!

Foto: Natura park

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Letní prázdniny jsou v plném proudu a vy možná přemýšlíte, kam s dětmi vyrazit. Co takhle zajít do Natura parku? Environmentální návštěvnické informační a vzdělávací centrum nabízí expozici zaměřenou na soustavu chráněných území Natura 2000. Na výukových panelech se dočtete, co to Natura 2000 vlastně je, jak se lokality do této soustavy vybírají či které rostliny a kteří živočichové jsou v centru jejího zájmu. Součástí expozice je interaktivní tabule s mapou Pardubického kraje, kde jsou některé tyto chráněné lokality znázorněny a popsány. Třeba Vás prohlížení inspiruje k nějakému výletu. Přes prázdniny navíc můžete zhlédnout výstavu prací, které v rámci školního projektu nazvaného taktéž Natura 2000 vytvářeli žáci ze ZŠ Pardubice – Svítkov. Staň se vědcem, umělcem, krajinářem, turistou nebo ochráncem přírody. Na návštěvníky Natura parku čeká celkem 7 různých sad, které je možné si dle vlastního výběru zapůjčit a využít vše, co nabízí. Každá sada obsahuje sérii pomůcek, návodů a záznamových archů, které z jejich uživatele udělají mladého vědce, krajináře, ochranáře, umělce nebo turistu. V areálu Natura parku potom bude plnit řadu více, či méně náročných úkolů, které prověří jeho důvtip, znalosti i hravost. Sady jsou určeny jak pro ty nejmenší (od 4 let a v doprovodu dospělého), tak pro děti od 8 let. Sady pomůcek do interaktivní expozice obsahují i různá technická zařízení, jako mikroskopy ap., proto se sady půjčují pouze skupinám do 5-6 osob, ve které musí být 1-2 dospělí. Pro školy, školky nebo skupiny s dětmi je připravena ucelená nabídka tematických edukativních a zábavných programů.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Pardubice
Ulice: Štolbova 2874 (Ekocentrum Paleta)
Telefon: 466 614 352
E-mail: [email protected]

> Komentáře