Naše pravidelná dávka víkendových tipů kam s dětmi je tu pro vás | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naše pravidelná dávka víkendových tipů kam s dětmi je tu pro vás

Čeká nás pěkný víkend, tak proč se nevydat s dětmi někam na výlet do přírody, za poznáním, za dobrodružstvím… prostě užít si volno a hezké počasí. Naše dávka víkendových tipů je právě před vámi.

 

Praha a Střední Čechy

Dny IZS na Výstavišti

Všechny složky IZS na jednom místě a vstup zdarma? Dva dny vás čeká zábavné a hlavně poučné odpoledne pro všechny bez rozdílu věku. Na venkovní ploše za Křižíkovými pavilony uvidíte více jak: 80 ks techniky, dynamické ukázky všech složek, psovody, jízdní policii, speleologickou záchrannou službu, vodní záchranáře, policejní vybavení, speciální hasičské vozy, vozidla zdravotnické záchranné služby, armádní techniku, prezentaci spolků zaměřených na vzdělávání, kurzy první pomoci, nabídku vybavení pro krizové situace, sebeobranu, požární prevenci atd. Představíme vozidla, techniku a vybavení všech složek IZS, Armády ČR, záchranářů i ostatních.

 

Technická herna na cestách aneb fyzika hrou v Dobrovicích 

Dobrovická muzea ve spolupráci s Technickým muzeem v Brně vás zvou na interaktivní výstavu Technická herna na cestách aneb fyzika hrou v Galerii Průjezd. Těšit se můžete na hravou expozici pro děti i rodiče, jednoduché a zábavné pokusy, vysvětlení základních fyzikálních zákonů a jevů ze života nebo sbírku fyzikálních školních pomůcek. Dotýkat se exponátů dovoleno a dokonce vysoce doporučeno.

 

Myslivecké slavnosti na Křivoklátě

Myslivecké slavnosti svatého Eustacha na Křivoklátě přinesou netradiční program v překrásných kulisách hradu Křivoklát. Těšit se můžete na bohatý celodenní program a aktivity pro celou rodinu. Zabaví vás stanoviště lesní a myslivecké pedagogiky, lesní tvoření nejen pro děti, Lovecká jízda a také festival Lovecké hudby. Prohlédnout si (kromě hradu samotného zvenku i zevnitř) budete moci také fotografie lesa a zvěře (expozice děl Václava Chaloupka a Borise Noska), potěší i prezentační a prodejní stánky s mysliveckou technikou.

 

Bramborové hry pro děti na zámku Veltrusy

Válka bramborová aneb bramborové hry pro děti v zámeckém parku ve Veltrusích! A co vás čeká? Kromě bramborovcýh her také tržiště nebo bojové ukázky. Dění v okolí  zámku se ponese v duchu připomínky málo známého vojenského konfliktu z doby konce vlády císařovny Marie Terezie. Nejen, že se mnohé dozvíte o této podivné válce, ale seznámíte se také s historií samotných brambor. Chybět nebudou ukázky vojenské taktiky a dobové výzbroje. Děti se určitě zabaví při představení loutkového souboru Rolnička. Bojovou šarvátku představí 20 vojáků a 4 jezdci na koni.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Mariánské poutní slavnosti v Krupce

Město Krupka zve všechny na letošní mariánské poutní slavnosti, které se konají již tento víkend. Po celou sobotu a neděli je připraven bohatý program pro každého. Vystoupení skupin a zpěváků všech žánrů, divadelní a taneční představení, pouťové atrakce, stánkový prodej, občerstvení, ohňová show a ohňostroj. Hlavním hostem sobotní Velké scény na Mariánském náměstí bude Heidi Janků a František Nedvěd.

 

Historici v Roudnici

Již 17. ročník tradiční výstavy historických vozidel se uskuteční v Roudnici nad labem na Karlově náměstí již tuto sobotu. Pod širým nebem se vám představí široká škála exponátů s datem výroby od desátých do sedmdesátých let minulého století. V průběhu dne je zajištěn také doprovodný program, na děti čekají tvořivé dílničky, jízdy výletním vláčkem po městě a mnoho dalšího. Celý den vyvrcholí spanilou jízdou vystavených vozidel.

 

Loretánské slavnosti v Rumburku

Celodenní hudební a divadelní program pro děti a rodiče se uskuteční v sobotu v barokním areálu a mariánském poutním místě z 18. století v Loretě v Rumburku. Program je opravdu pestrý, těšte se na hudební vystoupení, výstavy, tvořivé dílny pro děti, např. výrobu ručního papíru či skleněnou a korálkovou dílnu, malování na obličej. Můžete se také zúčastnit komentovaných prohlídek s průvodcem a samozřejmě nebude chybět ani pestrý sortiment občerstvení.

 

Jump Arena Usti nad Labem

Jump Arena je největší skákací aréna v ČR, která se nachází v Ústí nad Labem. Toto adrenalinové hřiště se skládá z více než 900 metrů čtverečních vzájemně propojených trampolín, dobrodružství a atrakcí. Přijďte si s dětmi zahopsat, zábava zaručena pro všechny, kteří se nebojí si trochu povyskočit. Pořádají se zde i různé kroužky pro děti, jako je např. parkour, triky na zemi a další.

 

Královéhradecký a Pardubický kraj

Jičín – město pohádky s podtitulem Znám já jeden krásný zámek aneb Pohádky a pověsti z hradů a zámků Českého ráje

Zapojte se v masce do průvodu plného pohádkových bytostí, poslechněte si krásné pohádky, bavte se při poslechu kapel různých stylů, zapojte vlastní zručnost v tvůrčích dílnách, projeďte se vláčkem, podívejte se na závěrečný ohňostroj a užijte si veselou atmosféru. Malí se mohou potkat s Rumcajsem, velcí se vrátí do dětství. Užijte si zábavu i poučení ve městě, vydejte se do okolí. Jičín je totiž i branou do Českého ráje.

 

TEPLICKO-ADRŠPAŠSKÁ 33 – turistický pochod – pochod pro radost

Adršpaššská 33 neboli turistický pochod – pochod pro radost. Svou trasu si vybere každý (děti, rodiče i prarodiče). Trasu „Pohádkovým lesem“ bez problému zvládnete i s kočárkem. Po zdolání vybrané trasy dostanete v cíli diplom a originální odznak. Po pořádné vycházce, zasloužená odměna. V areálu koupaliště je připraven doprovodný program, bohaté občerstvení, hrají živé country kapely. Dále bude přítomna výtvarná dílna Bosorka a děti budou mít k dispozici skákací hrad, malování na obličej a prolézačky. Tak vzhůru do Adršpasských hor obdivovat, objevovat, aktivně strávit sobotní den a užit si pořádnou dávku zábavy.

 

DĚTSKÝ DEN na hasičské zahradě 

SRPZŠ Bystré zve všechny děti na dětský den, který se bude konat v sobotu na hasičské zahradě. Pro děti jsou připraveny soutěže, občerstvení zajištěno.

 

Hurvínek mezi osly

Hurvínkovo dobrodružství ve městě Oslově, kam ho pozve prapodivná osůbka s oslíma ušima jménem Hýkálek. V Oslově si děti žijí jako v ráji, nemusejí zde totiž chodit do školy. Jaké to tam doopravdy je, se spolu s Hurvínkem a Máničkou můžete přesvědčit i vy.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Ať žijí pohádky!

V sobotu přijedou do Sokolova Štístko a Poupěnka se svým zbrusu novým představením Ať žijí pohádky! Dostanou se svými broučky do pohádkového lesa. Natrefí na skřítka Tik Ťaka, kterého ještě nikdo nechytil. Naučí Pyšnou princeznu kouzelná slůvka. Pomůžou Karkulce, aby jí nesežral vlk. Potkají Jeníčka a Mařenku a perníkovou chaloupku. Budou si hrát na Pejska a Kočičku. Dokonce jim bude plnit sny Zoubková víla. A samozřejmě zahrají a zazpívají svoje osvědčené hity, které broučkové tak milují.

 

Oslava 10 let od otevření Muzea loutek v Plzni

Muzeum loutek k příležitosti oslavy svých 10 narozenin připravilo speciální doprovodný program. Slavit se bude komentovanými prohlídkami, sobotním výtvarným ateliérem nebo divadelními představeními „Kocour v botách“  či „Automat na filmy“ v podání alternativního loutkového divadla Buchty a loutky. Součástí je i výstava mechanických skříněk „Hybohledy“.

 

Festival světla v Karlových Varech – Vary září

Jedinečná koncepce festivalu kombinující nejzajímavější současné technologie s neopakovatelnou architekturou lázeňského města, to je festival světla v Karlových Varech již tento víkend. Festival, který má jako motto „Chceme, aby byli návštěvníci našimi výtvory fascinováni a nezapomněli ani po letech na to, co ve Varech zažili.“ Na trase od Alžbětiných Lázní po Grandhotel Pupp na vás čekají nejrůznější světelné instalace. Letošní koncept festivalu světla - VARY°září je trochu jný než v loňském roce. Zatímco vloni byl oba dva dny stejný program, letos si můžete užít dva různé večery. Po páteční přehlídce ze studentské soutěže se v sobotu můžete těšit na hlavní program.

 

Den otevřených dveří Českého rozhlasu v Karlových Varech

Přijďte v sobotu nahlédnout „pod pokličku“ rozhlasové práce a zjistit, jak takové rádio funguje. Český rozhlas v Karlových Varech právě v tento den otevírá všem zájemcům své dveře a rozhodně se máte na co těšit! Pro nejmenší bude na místě skákací hrad a tvořivé dílny, nejen pro milovníky humoru bude přichystána výstava Klubu kreslířů. Součástí programu jsou samozřejmě také prohlídky budovy, ze které až k vám domů putují ty nejaktuálnější zprávy z regionu.

 

Jižní Čechy a Vysočina

Selské slavnosti – Sudoměřice u Bechyně 

Farma u Lesa spolu s Asociací soukromého zemědělství si pro vás připravila pestrý program! Můžete si zkusit projížďku bryčkou, zatancovat, zabubnovat si, zazpívat – zkrátka si pod širým nebem užít sobotu s rodinou. Pro děti jsou připravené také zajímavé kurzy zdravého vaření a gastro hry. Mimo to se vaše ratolesti mohou zúčastnit naučné stezky, prohlédnout farmu skrz naskrz, nechat si na obličej namalovat třeba oblíbené zvířátko, nakouknout do mysliveckého koutku a spoustu dalšího. Místní produkty z farmy si můžete samozřejmě koupit s sebou domů.

 

Vorařský den – Lovecký zámek Ohrada 

Přijďte si do muzea lesnictví, myslivosti a rybářství připomenout již zaniklý způsob přepravy na vodních tocích a stará řemesla. Bohatý program Vorařského dne na loveckém zámku Ohrada, jehož součástí budou i soutěže, hry a tvořivé dílny pro děti, potěší celou rodinu.. Pro děti jsou připraveny tvořivé dílny s vázáním vorů, keramická dílna, různé soutěže a kvízy. Po celý den bude zajištěno občerstvení – vorařský guláš, plavecké buchty a další dobroty. Pestrým programem pro děti i jejich rodiče bude provázet kapela Táborští pouličníci.

 

Bramborobraní

Pokud milujete brambory, pak v sobotu nemůžete chybět v Třebíči, na tradičním Bramborobraní. Kromě vystoupení dětských folklórních souborů se můžete těšit na soutěž v pojídání bramborových švestkových knedlíků, bramboračku, jarmark lidových řemesel či hry a soutěže pro malé i velké.

 

Oživený zámek Náměšť nad Oslavou

Máte rádi humor a recesi? Jestliže ano, vydejte se o víkendu na netradiční prohlídku zámku v Náměšti nad Oslavou. Tématem je Zámek ve znamení Měsíce. Netradiční prohlídka zámku, která tradičně, v rámci Dnů Evropského dědictví, netradičně provází naší i světovou, vzdálenou i blízkou historií. Těšte se na humor, nadsázku, ale i nesmírné nasazení více než stovky herců v patnácti hromadných i individuálních obrazech.

 

Jihomoravský a Zlínský kraj 

Hornické slavnosti

V sobotu jste srdečně zváni do Zastávky u Brna a do Zbýšova, kde se konají tradiční Hornické slavnosti. V rámci tohoto dne pro Vás bude připraven historický retrobus Škoda 706. Kromě tradičního jarmarku se těšte i na bubenickou show, spoustu hudebních vystoupení. S dětmi si můžete prohlédnout a povozit se v historických mašinách - Máňi, Karkulce a Hektorovi. Pro děti budou připraveny zábavné úkoly a dílničky, nafukovací hrad, či pohádka „Skřítci a začarovaný kufr“

 

Byla vojna byla

V sobotu jste zváni do Sokolnic na mezigenerační den. Čeká vás kulturní program zaměřený na lidové písně s vojenskou tématikou, soutěže pro děti i dospělé, ukázky výcviku, dobová kuchyně a přehlídka uniforem z dob Napoleonských válek.

 

Burgerday ve Valašském Meziříčí

Všichni milovníci burgerů jsou v neděli zváni do Valašského Meziříčí, kde se v areálu MP Krásno koná Burgerový festival. Na své si přijdou i ti nejmenší. Čeká je bohatý program spolu s dětskou zónou, nafukovací atrakce, skákací hrad, horolezecká stěna, klaun Pepíno Prcek či soutěže, malování na obličej a mnoho dalšího! Kdo bude mít chuť na sladké, nemusí se vůbec bát. O přísun dortů, makronek, limonády, kávy bude také postaráno.

 

Běž! Běž! aneb hravé rodinné odpoledne

Bav se a hýbej se. To je motto rodinné akce plné sportovních a tvořivých dílen a zajímavých aktivit. 

 

Olomoucký a Moravskoslezský kraj 

Bezpečná cesta do školy 2019

Třináctý ročník tradiční rodinné akce Bezpečná cesta do školy se odehraje v neděli v Olomouci. Děti i rodiče se mohou těšit na hry, soutěže o hodnotné ceny, různá vystoupení v podání olomouckých zájmových kroužků a nespočet poučných zážitků. Součástí nabitého programu je i oblíbený veletrh volnočasových aktivit pro děti a mládež. V letošním roce oslaví organizátor akce Nadace Bezpečná Olomouc 25. výročí svého vzniku a u této příležitosti vystoupí zpěvák Sebastian se svou kapelou. Svou nebezpečnou práci přiblíží zástupci policie, hasičů i záchranářů a chybět nebude ani prohlídka hasičské cisterny, sanitky, policejních vozů nebo laserové střelnice. Přijede zde také Český kynologický svaz se svými čtyřnohými pomocníky. Akce chce zejména naučit děti všímat si okolí, vnímat dopravní prostředí a vytvořit správné návyky při pohybu na silnicích a v dopravě.

 

Fontána zábavy v Olomouci

V neděli se v Olomouci odehraje Fontána zábavy. Vystoupení břišních tanečnic, ukázka poslušnosti psů kynologického klubu, soutěže, fotokoutek, kresba na obličej, jízda na koních, skákací hrad, obrovská skluzavka, kresba na odlitky a mnoho dalšího čeká návštěvníky ve Smetanových sadech.

 

Sportovní festival Opava 2019

Opava bude tento víkend žít sportem. V centru města a na některých dalších hřištích či v tělocvičnách se v pátek a v sobotu uskuteční dvoudenní Sportovní festival. Na akci se budou prezentovat jednotlivé kluby, oddíly a sporty. V Opavě se představí několik desítek sportů a naprostou většinu z nich si budou moci diváci i sami vyzkoušet. Festival chce naplnit hned několik cílů – oživit centrum města, rozhýbat Opavu, představit sportovní oddíl a kluby i nalákat nové členy. Součástí bude také hudební produkce.

 

Spoustu dalších pěkných tipů, kam se s dětmi vydat a to nejen o víkendu, najdete na www.kamsdetmi.com

 


11. 9. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře