Hornické slavnosti v Zastávce a Zbýšově | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hornické slavnosti v Zastávce a Zbýšově

Foto: Jitka Neužilová

> Termín

14.09.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Zveme Vás na již tradiční HORNICKÉ SLAVNOSTI. Letos je jejich termín stanoven na 14. 9. V rámci tohoto dne bude pro Vás připraven historický retrobus Škoda 706, který Vás zdarma dopraví i na další místa s kulturním programem ve Zbýšově – hornické slavnosti a v Rosicích – česnekové slavnosti. Hornické slavnosti v Zastávce Vás mimo tradičního jarmarku potěší i bohatým kulturním programem. V zahradě Dělnického domu vystoupí cimbálová muzika Kyničan, hudební skupiny MOOP, bezKOFEINu, DRUMBAND – bubenická show a zlatým hřebem bude skupina PANGEA – The Beatles Revival Band. V sále Dělnického domu Vám zastávečtí zahrádkáři představí své výpěstky a také novou výstavu u příležitosti 60 let fungování jejich spolku. V blízkosti RIC zažijete novinku letošních slavností, kterou je prohlídka historických mašin (Máňa, Karkulka a Hektor). Tyto mašiny brázdily naši železniční síť ještě za dob bujarého dolování uhlí v našem regionu. Představí Vám je spolek Hrbatá Máňa a děti se budou moci na některých z nich zdarma povozit. Pro děti budou také pracovníky DDM Zastávka připraveny zábavné úkoly a dílničky, také si jistě užijí na nafukovacím hradu a před RIC mohou shlédnout pohádku „Skřítci a začarovaný kufr“ divadelního spolku Kašpárkov. Další inovací budou jednosměrné jízdy na úzkorozchodné železnici důlních vláčků. Jízdenku si budete moci při této příležitosti zakoupit ve výchozích stanicích v Zastávce (RIC), nebo Zbýšově (MPŽ). Touto změnou bychom Vám chtěli umožnit pokračovat v návštěvě dalšího místa Hornických slavností. Na prostranství v centru obce budete moci již tradičně obdivovat historická vojenská vozidla VVC Březník a pochutnat si na jejich občerstvení z polní kuchyně. Další možnost ukojit hlad či žízeň zajistí také Dělnický dům a prodejci v zahradě Dělnického domu.

> Otevírací doba

9:00 - 16:00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Zastávka
Ulice: Nádražní 36
Telefon: 602 664 852
E-mail: [email protected]

> Komentáře