Pátráte kam s dětmi o víkendu? Tak se podívejte. | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pátráte kam s dětmi o víkendu? Tak se podívejte.

Měli jste náročný pracovní týden? Chcete si odpočinout a s dětmi užít nadcházející víkend? Pátráte po tom kam s nimi vyrazit? Opět vám přinášíme pořádnou dávku tipů kam s dětmi.

 

Praha a Střední Čechy

Den IZS na Výstavišti Praha

V neděli 23. září se těšte na zábavné, a hlavně poučné odpoledne pro všechny bez rozdílu věku. Vozidla, technika a vybavení všech složek IZS, Armády ČR, záchranářů i ostatních se představí na venkovní ploše za Křižíkovými pavilony. Uvidíte dynamické ukázky všech složek, psovody, jízdní policii, speleologickou záchrannou službu, policejní vybavení, vozidla zdravotnické záchranné služby, armádní techniku, ale třeba i kurzy první pomoci. Vstup zdarma!

 

Den otevřených dveří DDP 

Pražský dopravní podnik chystá každoroční den otevřených dveří. Tentokrát zpřístupní zájemcům zázemí tramvajové vozovny Motol, autobusové garáže Řepy a depo metra Zličín. V provozovnách budou kromě prohlídek areálů připraveny také expozice jednotlivých typů vozů metra, tramvají a autobusů, se kterými se běžně potkáváte v ulicích, ale i těch, které zajišťují opravy a udržování dopravní cesty pro bezproblémový provoz. Bohatý doprovodný program je zacílený především na děti.

 

Pohádková cesta v Dobřichově

Sportovní klub Dobřichov za podpory obce zve všechny malé i velké milovníky pohádek na 7. ročník Pohádkové cesty. Trasa povede napříč celou obcí Dobřichov a je sjízdná pro kočárky. Po celé trase bude rozmístěno 11 pohádkových stanovišť, k dispozici dostanete na startu mapičku. V cíli se kromě občerstvení a cen pro děti můžete těšit na hudební vystoupení, parkour show a následný workshop nebo pouťové atrakce. 

 

 

Svatováclavské slavnosti na hradě Okoři 2018

6. ročník Svatováclavských slavností na hradě Okoř se konají na I. a II. nádvoří hradu. Těšit se můžete na dobové tržiště, skupinu historických tanců, dobovou hudbu, ukázku sokolnictví a šermířské souboje. 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Veletrh hraček

Máte rádi Michala Nesvadbu z Kouzelné školky? Pak dorazte v neděli do Géčka v Liberci. Těšte se na odpoledne plné kouzel od Čáry Kluka, balónků, soutěží a malování na obličej.

 

Babí léto s princeznou

Příznivci pohádek si přijdou na své v sobotu na zámku Horní Libchava. Zámkem vás proveda přímo princezna s pohádkovým příběhem a poté už se děti mohou těšit na hlavní pohádku. Po celý den budete moci navštívit také dětskou dílnu a doprovodný program.

 

Podzimní park fashion market

Jiráskovy Sady v Litoměřicích ožijí o víkendu bleším trhem oblečení a módních doplňků, kosmetiky, knížek a spousty dalších věcí. Proto dorazte a doplňte si šatník na podzim! Pro děti budou přichystané venkovní hry a kreslení. 

 

Rodinný festival

Festival pro tvořivé děti a zvídavé rodiče se koná již tento víkend za i před branami Veřejného sálu Hraničář. Během tohoto víkendu se mohou rodiny s dětmi těšit na řadu divadelních a tanečních představení, workshopů, přednášek a výtvarných aktivit. Akce si klade za cíl vytvořit dostatečně zábavné prostředí, které upoutá a zároveň bude rozvíjet kreativitu a nadšení pro tvorbu u dětí i jejich rodičů. Připravený je pestrý program vedený šikovnými umělci.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Otevřený vzdělávací klub náhradních rodičů v Pardubicích

První ze série setkání náhradních rodičů s odborníkem PaedDr. Pávkovou na aktuální a důležité téma. Cílem setkání je nejen poskytnutí odborné pomoci, ale komunikace zájmové skupiny, výměna zkušeností a zodpovězení otázek. Pokud se chystáte stát náhradním rodičem nebo jím již jste, pak je tento klub určen právě vám. 

  

Jaroměřský medový jarmark

Nenechte si ujít včelařský jarmark. Již 150. výročí organizovaného včelařství na Jaroměřsku. Čeká na vás loutkové divadlo nebo country koncert.

 

Běh pro Hospic 2018

Přijďte v sobotu 22. 9. 2018 na 5. ročník benefice Běh pro hospic, která proběhne v Červeném Kostelci. I váš sportovní výkon pomůže nemocným v Hospici Anežky České. Výtěžek této benefiční akce je určen na zakoupení přenosného ultrazvuku pro Hospic Anežky České. Součástí je samozřejmě i dětský závod.

 

 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Běžíme na hrad Loket

Běžíme na hrad je volnočasový, poznávací a rodinný běžecký seriál na hradech po celé ČR a tuto sobotu na Vás čeká na hradě Loket. Pro děti jsou připraveny Dětské závody v mnoha kategoriích dle věku. Po doběhnutí do cíle na ně čeká sladká odměna a velká pochvala za zdařilý výkon. A těšit se mohou i na bohatý doprovodný program jako je pohádková cesta, vědomostní kvíz, šermířské vystoupení, tombola či prohlídka hradu.

 

Slavkovské slavnosti

V sobotu odpoledne vás zveme do Horního Slavkova na slavnosti města s tržnicí, bohatým kulturním programem a nabídkou nápojů, pochutin a výrobků místních i přespolních prodejců.  Pro děti jsou připravené soutěže, jízda na koních či pouťové atrakce a vy si můžete užít třeba koncert Support Lesbiens či Leony Machálkové.

 

Festival volného času 2018

V sobotu se v Plzni koná 4. ročník přehlídky volnočasových aktivit pro děti a mládež v Plzeňském kraji, kde se představí organizace pracující s dětmi a mládeží ve volném čase. Formou stánkových prezentací jsou připraveny činnosti a ukázky kroužků, klubů, příležitostných akcí a kurzů. Je připravený bohatý pódiový program. V živých vystoupeních uvidíte jednotlivce a soubory z řad prezentujících se organizací.

 

Plzeňské ohýnky

Již tradiční přehlídka profesionálních ohňostrojů Plzeňské ohýnky se opět koná tuto sobotu v multifunkčním areálu plzeňského Škodalandu na Borské přehradě. Kromě přehlídky ohňostrojných profesionálů z České republiky, Slovenska, Polska a Německa je připraven i bohatý doprovodný program v podobě hudebních koncertů, šermířských vystoupení, ukázky techniky US army, autogramiád a pouťových atrakcí pro děti i dospělé.


 

 

Jižní Čechy a Vysočina

Den venkova 2018

Pojďte s námi nahlédnout pod pokličku dnešního života na venkově. Historická hasičská stříkačka, lovečtí psi nebo stloukání másla a mnoho dalšího zažijí návštěvníci žďárského zámku na jediné akci tohoto typu v Česku, Dni venkova. Letos s aktuálním tématem - Sucho!

 

Den popularizace přírodních věd

Věda je zábavná! Přijďte se o tom přesvědčit v sobotu do DDM v Třebíči. Čekají vás přednášky z přírodovědného a astronomického koutku, matematické, logické a deskové hry, chemické pokusy a nebude chybět ani spousta her a soutěží jak pro děti, tak i pro dospělé.

 

Svatováclavské slavnosti a mezinárodní folklorní festival 2018

Svatý Václav je patronem nejen země české, ale i pivovarníků a vinařů, což připomínají tradiční podzimní slavnosti, nabízející vedle kulturních i bohaté gastronomické zážitky. Dokonalou tečkou za celou akcí může být i zážitek z večerní návštěvy muzeí a galerií, umocněný působivým doprovodným programem. Přijďte se pobavit.

 

Noční vlaková show 2018

Exkluzivní světelná show plná historických lokomotiv se uskuteční 22. září v rámci Národního dne železnice v depu kolejových vozidel v Českých Budějovicích a vy můžete být při tom! Unikátní světelná přehlídka nabídne více jak desítku historických exponátů v na míru připraveném scénickém osvětlení. Show je doprovázena komentářem s představením jednotlivých exponátů.

 

Jihomoravský kraj

Krumlovské burčákobraní

V Moravském Krumlově se v sobotu koná již sedmý ročník Krumlovského burčákobraní. Na děti čekají zábavná vystoupení, jak moderní, tak historická, soutěže, skákací hrad a spousta dalších atrakcí. Můžete se těšit také na šermířská vystoupení, show s koňmi či ohňovou show. 

 

Výstava papírových modelů v Technickém muzeu v Brně

Pamatujete si časopis ABC a jejich papírové modely? Kdo by aspoň jeden papírový model nezkusil v dětství slepit. Pokud chcete vidět, jak si papírové modelářství dnes stojí v nepřeberné konkurenci možností, jak trávit volný čas, určitě o víkendu zavítejte do Technického muzea v Brně. Čeká přehlídka stovek modelů nejrůznějších kategorií i složitostí, jako jsou automobily, pasová technika, letadla, lodě, ale také hrady, zámky, kostely. Připraveny jsou i workshopy, kde si sami, nebo s dětmi zkusíte postavit jednoduché vystřihovánky.

 

Zlínský kraj

Žijeme středověkem

V sobotu se na Zlínském zámku uskuteční třetí ročník rodinné akce Žijeme středověkem! Zážitkový jarmark představí někdejší řemesla, jako je práce brníře, stolaře nebo krejčího, zpracování vlny, výroba keramiky a mnoho dalších technik. K vidění budou ukázky dobového odívání, k ochutnání jídla podle středověkých receptur, mletí mouky, pečení placek, šlechtické stany či ukázky práce ranhojiče. Děti se také mohou těšit na středověké hry a jistě se zabaví i výrobou vlastní placky, psaním brkem, střelbou z kuše nebo jízdou na středověkém kolotoči. 

 

FAJR – festival ohně a meče

Název jistě napoví co program ukrývá. S dětmi se můžete těšit na šermířská a ohňová vystoupení, lukostřelbu, tanec, hudbu i něco tematického k jídlu. Vyvrcholením festivalu bude ohňová show. 

 

 

 

Moravskoslezský kraj

Den otevřených dveří v O7O Ostrava
V sobotu si nenechte ujít již tradiční den v OZO Ostrava. Dveře areálu v Kunčicích budou ten den otevřeny od 9 do 16 hodin všem, kteří se chtějí detailně seznámit se zpracováváním odpadu a se vším, co s tím souvisí. Chybět nebudou ani prohlídky třídicích a zpracovatelských linek s odborným výkladem. Pro děti je připravena spousta zajímavých aktivit, ať už jde o jízdu ve šlapacím autíčku z popelnice, prozkoumání popelářského vozu či hraní nejrůznějších her zaměřené na využívání odpadů.

 

Hrad žije první pomocí
V sobotu se na Slezskoostravském hradě uskuteční 11. ročník největší preventivní akce v Moravskoslezském kraji zaměřená na velmi důležité téma poskytování první pomoci. Součástí budou trasy pro veřejnost, workshopy, soutěž pro nezdravotnické složky IZS, soutěže a hry pro děti, ukázky pro veřejnost a mnoho dalšího.

 

Olomoucký kraj

Plumlovské vinobraní
Plumlovské vinobraní se uskuteční, kde jinde, než na zámku v Plumlově. Je připraven bohatý hudební a doprovodný program pro malé i velké, jarmark, ukázky lidových řemesel, prohlídky zámku a bohaté občerstvení. 

 

Naučná stezka Rejvíz
Babí léto je ideální čas na výlet do přírody. Naučná stezka Rejvíz se nachází ve stejnojmenné Národní přírodní rezervaci a byla vyhlášena Správou CHKO Jeseníky v roce 1970. Pro tuto oblast jsou charakteristická vrchovištní rašeliniště, která jsou největší na Moravě. Stezka vede po lesních cestách a dřevěných chodníčcích do středu rozsáhlého rašeliniště až k Mechovému jezírku.

 

Další nejen víkendové tipy najdete na www.kamsdetmi.com


19. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře