Den venkova 2018 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Den venkova 2018

> Termín

22.9.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Lesy, rybníky, pole, louky, ale také živá kultura a kreativní lidé... To vše patří ke žďárskému zámku (bývalém klášteru) už od jeho založení ve 13. století. Pojďte s námi nahlédnout pod pokličku dnešního života na venkově. Letos s tématem sucha! Program: Sucho vážně i nevážně -Sucho ve Žďárských vrších – diskuse s odborníky -Jak na sucho – interaktivní program s pokusy pro celou rodinu -Ze zákulisí předpovědi počasí (povídání Michala Žáka) -Staň se moderátorem počasí – workshop s Michalem Žákem (moderátor počasí ČT), vyzkoušejte si simulované vysílání počasí, po absolvování obdržíte podepsaný certifikát, délka: cca 60 minut (nutná rezervace – viz rezervační formulář níže), cena: 90 Kč Lesy a myslivost -stromolezectví – ukázky, možnost vyzkoušet na vlastní kůži -laserová střelnice – střelba na pohyblivý terč -střelba z posedu -ukázky loveckých psů – povídání o využití psů pro práci, kontakt s pejsky, ukázky jejich práce -ukázky práce s koňmi v lese (tahání klády) -pojízdná kmenová pila (mobilní katr) – zpracuje kmeny přímo před vašimi zraky -výstava trofejí ulovených v honitbě Kinský Žďár Rybářství -představení ryb z rybníků Kinský Žďár, a.s. -lovení pstruhů v zámeckých středověkých sádkách, grilování ryb Zvířata -projížďky na velbloudu -projížďky na koních -projížďky v kočáru taženém poníky -králičí hop – závody králíků přes překážky -mazlení se zvířátky – Andílci v kožíšku -drobná zvířata – ukázky, zvířátka na mazlení, povídání o chovu zvířat Podzimní příroda -komentované prohlídky okolí Konventského rybníku -poznáváme přírodu – aktivity pro děti -relaxace u hrabání listí v areálu zámku Místní pochoutky -kulinářská show Marcela Ihnačáka -zvěřinové a rybí speciality z místních lesů a rybníků -Ryba na talíř – kulinářská show, ukázky receptů a zpracování sladkovodních ryb z Kinského rybníků pečení jablek, brambor a špekáčků Venkov a tradice -jarmark -folklorní soubory Vysočan a Vysočánek Hlinsko – ukázky tanců s workshopem -ukázky funkční historické zemědělské techniky -traktory – ukázky, traktor, který dojel až na Balaton -pionýry – vášeň snad každého vesnického kluka, ukázky, povídání o cestách až k moři -síťování – ukázky tradičního řemesla ze Žďárska, prodej výrobků Ateliéry pro děti i dospělé -výroba ptačích krmítek -výroba tašek s vlastními motivy -dětský architektonický workshop Vstupné: dospělí: 70,- dítě (3-15 let): 40,- rodinné vstupné (2 dospělí a max. 3 děti): 180,-

> Otevírací doba

10:00 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Žďár nad Sázavou
Ulice: Zámek 8/8

> Komentáře