Modelářský svět 2019 - Výstava papírových modelů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Modelářský svět 2019 - Výstava papírových modelů

> Fotogalerie

> Termín

4.5.2019 - 5.5.2019

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pamatujete si časopis ABC? Pamatujete si, že kromě zajímavého obsahu v něm vycházely i papírové modely? No jistě, že pamatujete. Kdo by aspoň jeden papírový model nezkusil v dětství slepit. A pokud patříte mezi početnou skupinu modelářů, které tento koníček drží dodnes tak jistě o naší výstavě víte. A vás ostatní možná překvapí, jak si papírové modelářství dnes stojí v nepřeberné konkurenci možností jak trávit volný čas. Již dlouhé léta u nás působí CPM o.s. (Centrum papírových modelů), které má několik tisíc členů, fanoušků a sympatizantů. A dohromady tvoří komunitu, které se tímto koníčkem velmi aktivně zabývá. Díky nim, se každý rok koná tzv. Papírová liga, což je řada soutěžních výstav, kde se modláři setkávají a navzájem obdivují výsledky svých prací. Na výstavách lze pak vidět stovky modelů nejrůznějších kategorií, jako jsou automobily, pasová technika, letadla, lodě a také architektura (hrady, zámky, kostely, atp). Rovněž je velmi široká i složitost modelů. Vystavují i junioři s lehčími modely čítající desítky dílů. Na druhé straně jsou k vidění i papírové modely od zkušených modelářů, které obsahují, mimo tisíce dílků mnoho dalších vylepší a takovéto modely jsou pak neuvěřitelně detailní. A přesně taková přehlídka stovek nejrůznějších modelů vás čeká i na naší výstavě. Připravuje pro vás ale i mnohem více. Můžete se těšit na workshopy pod dohledem zkušených modelářů. Budete si moci vyzkoušet vy sami nebo s dětmi postavit jednoduché vystřihovánky a zjistit jaký je to skvělý pocit něco z papíru opravdu vytvořit. Celou výstavu pak bude doplňovat expozice, pojednávající o historií papírového modelářství u nás. Tato expozice pak bude doplněna i samotnou přednáškou na toto téma, kterou povede Josef Kropáček.

> Otevírací doba

10:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Brno
Ulice: TMB, Purkyňova 105

> Komentáře