Únor se s námi loučí a my vám přinášíme víkendové tipy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Únor se s námi loučí a my vám přinášíme víkendové tipy

Taky už čekáte, kdy začne jaro vystrkovat růžky? Zatím je to takové neurčité. Ale každopádně se nenechte rozhodit a vyrazte s dětmi o víkendu ven nebo za zvířátky, do pohádky či na masopust. Před vámi jsou naše víkendové tipy.

 

Praha

Království a kus pohádky k tomu - Praha

Výstava v Galerii České televizi s podtitulem Staň se novým vládcem říše pohádek svým obsahem odkazuje k několika úspěšným pohádkám odvysílaných v posledních letech. Výstava má několik částí: peklo, nebe, náměstí, andělská pošta, krejčovství, alchymistická dílna, vesnický dům, trůnní sál. Součástí výstavy je i řada digitálních a manuálních her a rébusů. Pro starší děti je připravena křížovka, která je k vyzvednutí u začátku výstavy. Každý řádek křížovky odkazuje k některé části výstavy.

 

Mezinárodní den ledních medvědů – ZOO Praha

Velkou oslavu Mezinárodního dne ledních medvědů chystá Zoo Praha na tuto sobotu. Kromě skvělého programu vás čeká také další samolepka z celoroční soutěže. V Zoo Praha žije suverénní, činorodý a nesmírně vynalézavý samec Tom, který tvoří sehranou dvojku s partnerkou Bertou. Každý únorový víkend probíhají speciální komentovaná setkání u ledních medvědů. Součástí jednotlivých setkání je vždy soutěžní otázka pro přítomné návštěvníky, která otestuje znalosti nabyté v průběhu výkladu. Ti, kdo odpovědí správně, získají drobnou odměnu.

 

Středočeský kraj

Zimní příběh – Mladá Boleslav

Tajemný hlas zní z dáli a láká tam daleko na sever. Jak pravil troll moudrý a starý, je třeba zachránit Arendelle. Čeká tě cesta tajemná, plná úkolů a poznání. Za snahu tě odmění královna, co vládne kouzelnými silami. Staňte se s dětmi součástí pohádkového příběhu!

 

Rákosníček, Křemílek a Vochomůrka – zámek Chvaly

Rákosníček, Křemílek a Vochomůrka či Malá čarodějnice. To jsou nejznámější večerníčky Zdeňka Smetany, které nepochybně patří k mnohým vzpomínkám na dětství. Smetanův pohádkový svět je však mnohem větší! Objevte společně s námi bohatou fantazii a výtvarný rukopis českého výtvarníka, scénáristy a animátora, který svou tvorbou těší další a další generace. Ve správném pohádkovém světě však nesmí chybět čas na hraní. A ten si u nás také užijete! V interaktivní části výstavy na vás čeká fotokoutek, herna, animační dílna i promítání Pohádek z mechu a kapradí.

 

 

Ústecký kraj

Ostrov splněných přání - Louny

V lounském Loutkovém divadle působí Spolek loutkářů, který pro nejmenší děti nabízí pravidelná nedělní pohádková představení (od konce října do konce března). Děti do dvou let mají vstup zdarma.

 

Rodinné zápolení - Chomutov

První akce jubilejního Rodinného zápolení s podtitulem Rej masek na ledě se koná tuto sobotu a bude to super jízda! Nemáte brusle? Nevadí! Program je připravený i pro děti a rodiče bez nich. Začněte chystat své kostýmy a těšte se na výjimečný den, který máme jen jednou za 4 roky. A na přivítanou v novém ročníku bude mít jedna rodina šanci vyhrát poukaz na zájezd do Centra Babylon v Liberci. 

 

Liberecký kraj

Svět kostiček - Turnov

Putovní výstava dorazila do Turnova a všichni příznivci pestrobarevných kostiček se mohou těšit na mnoho exponátů z téměř 250.000 dílků ze stavebnice Lego. Náplní výstavy bude tematická expozice s městskou tématikou, sestavenou na dioramatu města s kolejištěm a pohyblivými vlakovými soupravami. Dále se představí vlastní tvorba a vybrané tovární sety, novinky z posledních let, filmová tvorba, válečná zóna robotů z edice Lego Bionicle a další exponáty. Pro nejmenší stavitele bude ke zhlédnutí část rozsáhlé sbírky kousátek, chrastítek, kostiček a hraček z dnes již nevyráběné edice Lego Baby Primo.

 

Živý zvěřinec - Liberec

Čtyři zvířecí kamarádi – zajíc, krtek, ježek a sova – se společně vypraví na raketovou základnu, kde potkají velmi chytrého myšáka. Ten je seznámí nejenom se samotnou základnou, ale také jim prozradí, co to je raketa, k čemu slouží kosmonautovi takový skafandr nebo jaká souhvězdí se nacházejí na obloze. Diváci navíc nahlédnou do vesmíru za planetami. Pořad je vhodný pro děti od pěti do deseti let a jejich rodiče. Liberecká iQLANDIA zve na pořad do svého planetária.

 

Pardubický kraj 

Míša Růžičková: Cestujeme za zvířátky – Litomyšl

Písničky s dobře zapamatovatelnými texty a spousta pohybu – to je Míša Růžičková. Poznejte spolu s ní zvířata z celého světa. Během hodinového pořadu navštívíte hned několik zemí a kontinentů a také zvířátka, která zde žijí. A aby si to děti užily ještě víc, dejte jim na koncert zvířátkový kostým – vždyť je přece období karnevalů.

 

Muzikálová pohádka Lotrando a Zubejda – Vysoké Mýto

V Šemberově divadle se bude v neděli hrát známá pohádka podle filmové předlohy Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře přepsaná do divadelní podoby. V hlavní roli uvidíte muzikálovou herečku Nikolu Ďuricovou. Užijte si krásné písničky a příběh, v kterém se ukáže, že dobro je vždycky silnější než zlo. 

 

Královéhradecký kraj 

Výstava vláčků a modelů – Dobruška

Modely vláčků baví kluky, holčičky, tatínky i dědečky – tak se společně vydejte na výstavu vláčků, kolejišť a také papírových a plastikových modelů. A v modelářské dílně, která bude součástí výstavy, si pak můžete vyzkoušet, jak moc šikovné ruce máte.

 

Velký dětský karneval – Opočno

Spousta her, soutěží a zábavy čeká opět po roce na všechny děti v Kodymově národním domě v Opočně. Na velkém dětském karnevalu nebude chybět malování na obličej, občerstvení ani odměna pro každého. Prostě karneval, jak má být.

 

Karlovarský kraj

Chebský masopust - Cheb

Město Cheb zve všechny, kteří se rádi baví a kteří si rádi zavzpomínají na staré tradice, do masopustního průvodu a na masopustní hodování.  K masopustnímu obveselení bude v mázhausu muzea po celé sobotní odpoledne vyhrávat kapela Kartáč. Na všechny, kteří přijdou, budou v nádvoří a v mázhausu muzea čekat dobroty masopustních hodů: koláče, koblihy, perníky, něco ze zabíjačkových hodů a nápoje všeho druhu. Vyrobte si masku, vezměte děti a celou rodinu, přibalte dobrou náladu a přijďte i letos do masopustního průvodu!

 

Piráti z Ostrova - Ostrov nad Ohří

První autorská pohádka s opravdovým živým papouškem v podání divadelního spolku Ochotníci Ostrov bude k vidění v sobotu v kinokavárně Domu kultury v Ostrově. Jak je těžké splnit si své vlastní sny, když kotvíte na liduprázdném ostrově? Možná bude k vyplutí potřeba pomoc dvou rozverných, nemytých a drzých čarodějnic. Veselá pohádka o tom, že odvaha a dobrá vůle pomáhají i mořské vlny překonávat.

 

Plzeňský kraj

Tradiční masopust - Vyhánění zimy z plzeňské kotliny - Plzeň

Plzeň se bude v neděli loučit se zimou! Maškarní průvod s množstvím rázovitých a tradičních maškar vyjde z Vinice na statek Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně, kde budou připomenuty lidové zvyky související se zimou a předjařím. Průvod bude doprovázet pivovarský vůz tažený koňmi, na kterém se děti budou moci svézt. A samozřejmě vzplane a pro jistotu bude ještě utopen za souhlasného pokřiku a tleskání přítomných symbol zimy – Morana. Odpoledne pak vyvrcholí akce před radnicí.

 

Výstava vláčků a železničních modelů - Klatovy

V Klatovech se tento víkend koná výstava železničních modelů, která nadchne malé i velké návštěvníky. Těšit se můžete především na modulové kolejiště ve velikosti TT, na němž se za dva dny výstavy vystřídá asi stovka různých vlakových souprav, co se objevovaly či stále objevují na našich tratích. A další vystavená kolejišti si mohou děti i zkusit ovládat.

 

Jihočeský kraj

Zimní prohlídky hradního muzea – Český Krumlov

Milovníci historie a kulturního dědictví mohou strávit příjemné a zároveň poučné chvíle v prostorách nejstarší dochované části krumlovské rezidence, v tzv. Hrádku s věží na II. zámeckém nádvoří. Návštěvníci spatří vzácné předměty, které byly doposud ukryty v zámeckých depozitářích.

 

Dětský karneval – Lomnice nad Lužnicí

Skautské středisko 13 klíčů zve všechny děti v neděli na dětský karneval. Těšit se můžete na ježka Jardu, tombolu, fotokoutek, skvělou hudbu a sněhového hosta.

 

Vysočina

Jemnické legohrátky - Jemnice

Lego nás baví. Zveme Vás na zábavné odpoledne se stavebnicí Lego. Přijďte si vyzkoušet více jak 200 druhů Lega. Od těch nejjednodušších až po složité Lego Technics. Pro úplně nejmenší děti zajištěn dětský koutek a Lego Duplo.

 

Pohádky naruby – Havlíčkův Brod

Možná že se Sněhurkou a Karkulkou to bylo celé nějak jinak. Možná že vlk nebyl jenom jeden. A možná že se všichni tak trochu znali. V případě Pohádek naruby je to rozhodně pravda. Za oběma hrdinkami se v tomto případě vypravíme do velkého města. Moderní pojetí prohlubuje vztahy postav a rýmované vyprávění přitom pomáhá udržovat hravost a podmanivost nejen příběhu o velkém přátelství dvou známých pohádkových hrdinek – ve druhé části se k nim přidává i Jack a fazolový stonek či jeho sousedka Popelka. Karkulčiným vykutáleným dětem o nich zde nevypráví nikdo jiný než vlk převlečený za chůvu. Jak jejich příběhy dopadnou?

 

Jihomoravský kraj

Nedělníček – Mladý sportovec - Brno

Výtvarně-tvořivé dílny na téma medaile, baletka, hokejista, lyžař, brusle a jiné… Potřebujete tento víkend pauzu? Žádný maškarní, karneval nebo masopust? Máme pro vás řešení v podobě NEDĚLNÍČKU v Avion Shopping Park Brno. Tentokrát na téma "MLADÝ SPORTOVEC".

 

Mobilní planetárium pro děti - Brno

Promítání je přichystané pro všechny věkové kategorie. Těšte se na Červenou Karkulku pro nejmenší, animovaný film Polaris 2 pro malé školáčky a pro ty větší bude připraven film Astronomie pro děti.

 

Zlínský kraj

Zimní univerziáda – Uherský Ostroh

DDM Pastelka pořádá ve spolupráci se Základní školou v Uherském Ostrohu Zimní univerziádu. Soutěží v několika disciplínách se na zimním stadionu zúčastní děti z prvního stupně a pokud budete chtít, můžete se na ně přijít podívat a povzbudit je.

 

Noc s knihou - Zlín

Noc s knihou, možná se ptáte, co Vás čeká? Jednoznačně spousta zábavy s různými žánry knih, pyžamová párty, kreativní dílnička, promítání filmu a plno dalšího. O zábavu bude postaráno!

 

Moravskoslezský kraj 

Knižní festival Ostrava

„Knihomolové“, zbystřete! Druhý ročník Knižního festivalu se uskuteční od pátku do soboty v Ostravě na Černé louce. Těšit se můžete na bohatý doprovodný program, autogramiády, setkávání s autory, workshopy, přednášky, ale také na odpočinkovou zónu s kavárnou nebo zónu pro děti. Představeny budou novinky a nejzajímavější knihy všech žánrů z celé republiky. Tváří ročníku 2020 je herečka Iva Janžurová, která samotný festival zahájí.

 

Masopust na hradě 2020 - Ostrava

Slezskoostravský hrad ovládne již tuto sobotu masopustní veselí! A co všechno návštěvníky čeká? Samozřejmě rej masopustních masek, ale také ukázky lidových zvyků, lidové písničky, vystoupení flašinetáře a spousta dobrého jídla. Chybět nebudou ani jarmareční stánky, kde si můžete zakoupit bramboráky, koláče nebo sladké či masové dobroty typické pro masopust. Součástí bude také doprovodný program, který nabídne zábavu pro děti i dospělé.

 

Olomoucký kraj

Ať žijí pohádky! - Přerov

Oblíbená dvojice Štístko a Poupěnka potěší děti svým představením v Přerově. V novém pořadu se tentokrát vydají společně s broučky do pohádkového lesa. Pomohou tam Karkulce, aby ji nesežral vlk. Potkají také Jeníčka s Mařenkou na cestě k perníkové chaloupce. Udrží tajemství s písničkou Šušušu a spatří, jak drzou Káču navštíví čert v písničce Čert a Káča. Během odpoledne zazní známé, ale také nové písničky.

 

Masopust a průvod maškar - Olomouc

Průvod maškar můžete zažít v blízkosti Olomouce – ve Štětovicích. Masopustní veselí se zastávkami u hospodyň a hospodářů proběhne v sobotu a k vidění bude také vodění medvěda po vsi.

 

Další zábavné tipy kam s dětmi určitě najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

 


26. 2. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře