Výstava vláčků a železničních modelů - Klatovy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava vláčků a železničních modelů - Klatovy

Foto: Marek Kovář

> Termín

29.2.2020 - 1.3.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Hledáte tip, kam se s dětmi vypravit na výlet poslední únorový víkend? Přijeďte do Klatov! Zavítejte do Sokolovny v Klatovech, kde se v sobotu 29. února a neděli 1. března koná výstava železničních modelů, která nadchne malé i velké návštěvníky. Těšit se můžete především na modulové kolejiště ve velikosti TT (1:120), které je dílem Klubu Železničních Modelářů Praha 3. Ti našli inspiraci v legendární trati Posázavského pacifiku, a tak na kolejišti najdete zmenšené kopie železničních stanic Dobříš, Malá Hraštice nebo Kácov. Doplňují je Bratkovice – malebná stanice na Příbramsku nebo Rudíkov – zastávka nedaleko Třebíče. Na modulovém kolejišti se může prohánět až dvacet vlakových souprav. Za dva dny výstavy se na kolejišti vystřídá asi stovka různých vlakových souprav, co se objevovaly či stále objevují na našich tratích. V čelech osobních i nákladních vlaků pojedou Bardotky (ř. 749, 751), Brejlovci (ř. 750, 753, 754) nebo Kocouři (ř. 742), občas i nějaká parní lokomotiva s historickou osobní či nákladní soupravou. Z motorových vozů se vám ukážou třeba Modrý šíp, Hurvínek (M131), Krokodýl (řada 850), Kvatro (řada 842) a na kolejiště zavítá i jednotka Desiro. Další vystavená kolejišti si mohou děti zkusit ovládat. U kolejišť ETS a LGB si malí návštěvníci sami řídí směr i rychlost vláčku, ručně přehazují výhybky, připojují i odpojují vagóny. Na výstavě najdete také automatizované malé kolejiště ve velikosti TT, na němž je provoz ovládán tlačítkem. Když se stiskne, rozjede se vláček, objede dvě kola a zastaví se. Na kolejište se vždy automaticky střídají dvě vlakové soupravy. A kolik stojí vstupné na výstavu? Základní 50 Kč, za děti do 1,1 metru výšky zaplatíte 30 Kč, ZTP mají vstup zdarma. Výstava je otevřena po oba víkendové dny od 9 do 17 hodin.

> Otevírací doba

9:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Klatovy
Ulice: Na Balkáně 82
Telefon: 721230718
E-mail: [email protected]

> Komentáře