Mezinárodní den ledních medvědů v ZOO Praha | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Mezinárodní den ledních medvědů v ZOO Praha

> Termín

29.2.2020
1.3.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V sobotu 29. února oslaví v Zoo Praha Mezinárodní den ledních medvědů. Lední medvědi jsou typickými obyvateli severní polární oblasti. Jejich hlavní zdroj potravy tvoří tuleni, ale v období nedostatku potravy dokážou hladovět i několik měsíců. Ztráta životního prostředí v důsledku oteplování je pro ně největší současnou hrozbou. V Zoo Praha žije suverénní, činorodý a nesmírně vynalézavý samec Tom, který tvoří sehranou dvojku s partnerkou Bertou. Každý únorový víkend probíhají speciální komentovaná setkání u ledních medvědů: vždy v sobotu i v neděli v 10:30 a 13:30 hodin. Součástí jednotlivých setkání je vždy soutěžní otázka pro přítomné návštěvníky, která otestuje znalosti nabyté v průběhu výkladu. Ti, kdo odpovědí správně, získají drobnou odměnu. Velkou oslavu Mezinárodního dne ledních medvědů chystá Zoo Praha na sobotu 29. února. Kromě skvělého programu vás čeká také další samolepka z celoroční soutěže. Mezinárodní den ledních medvědů vyhlásila Polar Bears International - přední světová organizace zasazující se o záchranu ledních medvědů a Arktidy. Nadměrné používání energií a přírodních zdrojů ohrožuje přírodu celé planety. Extrémní množství produkovaného odpadu, plýtvání pitnou vodou a elektřinou, zbytečné cesty automobily, dovoz potravin z dalekých krajin, nadměrný rybolov. Všechny tyto činnosti spojené s každodenní rutinou ovlivňují nejen přírodu kolem nás ale na celé Zemi.

> Otevírací doba

10:30
13:30

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 8 - Troja
Ulice: ZOO Praha

> Komentáře