Máme pro vás nejzajímavější víkendové tipy kam se s dětmi vydat | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Máme pro vás nejzajímavější víkendové tipy kam se s dětmi vydat

Počasí stále moc nepřeje piknikovým radovánkám. Vy si ale nenechte zkazit náladu a vydejte se o víkendu s dětmi za zábavou, výstavami, zvířátky nebo třeba za sportem. Jako každý týden pro vás máme výběr nejzajímavějších tipů z celé České republiky.

 

Praha a Střední Čechy

Karneval zvířat v divadle Ponec

Vydejte se pod zem, vzlétněte k nebi, ponořte se do hlubin a ztraťte se s nimi v trávě! Dětské inetraktivní multimediální taneční inscenace na motivy hudební suity francouzského skladatele Camille Saint-Saënse, ve které tanečníci a děti společně objevují roztodivná zvířecí stvoření. Na představení navazuje dílna s tvůrci. Děti si pohybem a tancem vyzkouší, jaké to je ocitnout se v živočišné říši a stanou se přímými aktéry představení.

 

Výstava Zachuchleno

Interaktivní výstava ZACHUCHLENO - Příběh animace/animace příběhu vznikla na motivy oblíbené hry CHUCHEL od renomovaného českého herního vývojářského studia Amanita Design. Kromě nadšených ohlasů hráčů z celého světa získala Amanita Design za tento svůj počin (mimo jiné) „herního Oscara“ (Independent GamesFestival - Excellence in Visual Art, 2018). Výstava, která vznikla ve spolupráci se Sladovnou Písek, představí animaci v její současné podobě. V první části výstavy si návštěvníci budou moci vyzkoušet různé druhy animace a ve druhé se ocitnou přímo v samotné hře, kde společně s Chuchlem a jeho partou prožijí velkolepé dobrodružství při honbě za třešní a příběh o zrodu přátelství.

 

Krev není voda v Akropoli

Poslední jarní představení pro celou rodinu o otcích a jejich ratolestech, prokládané úžasnými písničkami z pera Ondřeje Galušky a Milana Caise. Krev není voda je důkazem toho, jak se i divadlo pro děti dá dělat s vkusem a nápadem. A není náhodou, že i děti z hlediště se na konci zapojí a ukážou svým rodičům pořádnou „Přehlídku špuntů“. To je ostatně jedna z devíti písní, které vycházejí i na samostatném CD. Ostřílené muzikanty doplňují jejich vlastní potomci a ti rozhodně svým tatínkům ostudu nedělají. 

 

Lodě na Labi

Letos již 7. ročník akce Lodě na Labi je opět zaměřen na využití řeky Labe k vodní dopravě, a to zejména k vodnímu turismu. A co vše bude připraveno? Plavby lodí Král Jiří, výletní lodí Blanice a výletní jachty. Módní přehlídka v plavkách, létající muž, ukázky a projížďky v lodích, speed boats, pohádka pro děti, občerstvení. 

 

Středověký den na Okoři

Již po 23. pro vás budou připraveny tradiční historické hradní slavnosti, v prostředí malebného hradu Okoř, poblíž Prahy. Bohatý program bude připraven pro celou rodinu, těšit se můžete na střelce, divadelníky, šermíře, kejklíře, tanečnice, ale i na vojsko z období 1. i 2. světové války, mučení, hradní zbrojnici, temné sklepení... Dobová řemesla, jarmark a občerstvení. Program bude provázet tradiční středověká kapela.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Den matek v Géčku

Tento krásný svátek je za dveřmi a tak zveme všechny maminky, ale i tatínky a jejich děti do Liberce do obchodního centra Géčko, kde si mohou udělat hezkou rodinnou fotografii a tu si hned dnést domů. Pro dětu budou připraveny také kreativní dílničky.

 

Labefest Děčín

Již tento víkend rozezní břehy řeky Labe hudební festival Labefest. Dva dny plné skvělé hudby, zábavy a sportu vás čekají v Děčíně. Slavnosti bude tradičně v pátek doprovázet velkolepý ohňostroj tentokrát na téma Hvězdné války. Kromě vystoupení známých osobností se také můžete těšit na sportovní klání Adrenalin Challenge, dětské běláskové klání v podzámčí a v neděli nepropásněte tradiční dřevosochání na Mariánské louce pod zámkem.

 

Májový jarmark v Zubrnicích

Další skvělá akce v Zubrnicích. Po velikonoční a myslivecké akci je tu májový jarmark. Opět se můžete těšit na bohatý program, pouliční divadlo, kejklíře, kramářské písně, ukázky tradičních řemesel a spoustu dalšího. Tentokrát v sobotu i v neděli. Vezměte celou rodinu a dorazte o víkendu do Zubrnic.

 

Skautský den v ZOO

V sobotu se v ústecké zoologické zahradě uskuteční již patnáctý ročník akce Po liščí stopě pořádané ústeckými skauty, které se mohou zúčastnit všichni dětští návštěvníci. V areálu zoo budou připravena soutěžní stanoviště s různými úkoly zaměřenými na fyzickou zdatnost, vědomosti, obratnost, postřeh, šikovnost, zkrátka vše, co má znát každý správný skaut.

 

Pardubický kraj

Hrnčířská sobota ve skanzenu na Veselém Kopci

Několik desítek hrnčířů a keramiků se sejde v sobotu ve skanzenu na Veselém Kopci, aby vám předvedli své umění. Zastoupeny budou nejrůznější typy výrobků z hrnčířské hlíny: hrnčina, kamenina, bělnina, majolika a jiné, zhotovené modelováním, točením na kruhu, či pomocí forem. Především pro dětské návštěvníky pak bude připraveno několik dílniček, v nichž si budou moci vyzkoušet práci na hrnčířském kruhu, modelování z hlíny nebo malování keramiky a porcelánu. 

 

Odpoledne se zvířátky v Ekocentru Paleta v Pardubicích

V neděli budete mít vy a vaši malí milovníci přírody další možnost seznámit se zblízka s obyvateli malé ZOO v Ekocentru Paleta v Pardubicích. Pohladíte si i pochováte zvířátka běžná a chlupatá, jako je králík či morče, ti statečnější si mohou pomazlit hada nebo třeba agamu a zájemci o opravdu netradiční zážitek si půjčí pakobylku či strašilku. Nevíte-li, co s tvrdým pečivem, přebytky mrkve nebo třeba jablíček, vezměte je určitě s sebou, zvířátka je ocení jako přilepšení ke svému jídelníčku.

 

Královéhradecký kraj

Vydejte se na Pochod přes tři hrady

Za 47 let své existence se Pochod přes tři hrady stal bezesporu regionálním fenoménem. Že jste ještě nešli? Tak to máte nejvyšší čas! V sobotu se vyráží jako obvykle z Potštejna, a to pěšky, s kočárkem, na kole nebo třeba koloběžce. V prostorách startu se o hudební doprovod opět postará Standa Vašátko a v odpoledních hodinách zahraje hudební skupina J.A.R. V Záměli se děti mohou těšit na mini-okruh Floriánkova stezka  s letošním podtitulem „Naši záchranáři“. 

 

Rodinné dny v Hradci Králové v sobotu i v neděli

Hned dva rodinné dny si můžete užít tento víkend v Hradci Králové. V sobotu se v areálu Orlice Shopping Parku koná rodinný sportovní den Orlice Family Cup, na kterém jsou vítáni návštěvníci každého věku. Dopoledne bude věnované běhům pro děti od tří let až po věkové kategorie, kde se meze nekladou. Odpolední část bude ve znamení čtyřlístkového čtyřboje, kde mohou závodit opět nejen děti, ale také dospělí. Symbolické startovné bude věnováno na pomoc handicapovanému třináctiletému Petrovi Haluzovi, takže si užijete nejen spoustu zábavy, ale pomůžete i dobré věci.

V neděli se pak můžete vypravit na Den rodiny, který pořádá Hradecká kulturní společnost. Hlavní program bude sice probíhat v Jiráskových sadech, ale do akce se zapojí i mnoho dalších institucí a míst, například Tongo nebo Labyrint Divadla Drak. A komu se nechce chodit pěšky, může se povozit turistickým hradeckým vláčkem nebo parníčkem na Labi.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

III. TGS Parostrojní Festival

V sobotu se na Rokycansku přenesete do dob, kdy dámy nosily krásné klobouky, pánové šavli a kolem se proháněli báječní muži na parních strojích. Tento festival svou pestrostí, velikostí a zároveň různorodostí zaujme nejen všechny milovníky technologií a minulých časů, ale bude jistě zábavný pro celou rodinu. Během festivalu se můžete seznámit s vývojem strojů od těch poháněných párou až po současné. Uvidíte parní stroje, expozici nákladních a osobních historických i současných vozidel, motocyklů, historických i nejmodernějších traktorů, expozici stabilních motorů, historické bicykly či vojenskou techniku. Pro děti je připravena i hra inspirovaná knihami Julese Verna s plněním rozličných úkolů.

 

Narozeniny Karla IV. na Velharticích

Moravský markrabě Karel IV. se na Velharticích setká se svým otcem, králem Janem Lucemburským. Slaví se Karlovy 20.narozeniny. Je rok 1336. Uvidíte královskou rodinu, Buška z Velhartic, šermíře, pány na koních, tanečnice, kejklíře, uslyšíte dobovou hudbu. Přijede také sokolník se svými dravci. Je připraveno tržiště s pěknými výrobky i s dobrým jídlem a pitím. Pro děti malé i větší budou zajištěny různé zábavy - lukostřelba, dobový kolotoč apod.

 

Klášterní slavnosti v Ostrově

V Ostrově nad Ohří budou po celý víkend probíhat Klášterní slavnosti - tradiční akce, která volně navazuje na staletou tradicí poutí a oslav k P. Marii věrné. Příjďte si užít víkend plný pohody, radosti a dobré zábavy. Děti se mohou těšit na divadelní pohádku, výtvarnou dílnu, aquazorbink, skákací hrady, bumper ball a taky cukrovou vatu. V rámci programu se bude konat i další akce Mušketýrská jízda aneb mušketýrský trojboj pro děti.

 

Den na zámku v Chudenicích

Přijďte si užít sobotu na zámek Chudenice. Po celý den si tam můžete prohlédnout Výstavu železnice v Chudenicích. Unikátně věnované plánované výstavbě trati z Klatov do Chudenic a Kolovče, která ale nakonec nevznikla.  

Po poledni pak můžete obdivovat Motocykl Harley Davidson a jiné, které sem zavítají v rámci své jarní vyjížďky. 

A vpodvečer Muzeum J. Dobrovského a Knihovna Chudenice zvou děti a dospělé na společnou Muzejní noc - je přichystáno čtení pohádek pod lípou na zámeckém nádvoří a pak stezka odvahy s čarodějnicí.

 

Jižní Čechy

Festival Pískoviště

Sochy z písku, závody dračích lodí, divadelní představení na hrdinská témata, řeka jako tok inspirace a příběhů, Pohádkový les a mnoho dalšího..Letošní Pískoviště bude ve znamení hrdinů a hrdinství. Čeká vás několik zastavení, která jsou věnovaná hrdinům z Písku. Osoby a osobnosti, které vnímáme jako malé kluky a holky. 

 

Motoshow aneb vítání léta v Českých Budějovicích

Akce pro celou rodinu je pro vás připraven v Českých Budějovicích. Pro děti bude připraven například zábavný program se Shrekem, dětské atrakce a hry. Těšit se mohou na skákací hrad,  pěnovou show, RC modely, tvořivé dílničky, králičí hop, ukázky jízd a prezentace akademie pro začínající motocyklové závodníky. Pro dospělé bude program založen na motoristické tématice. Akce bude doprovázena činností Dopravně bezpečnostního týmu UAMK (dopravní hřiště, trenažery, stánek Besip).

 

Vysočina

Jarní kostýmované prohlídky pro děti na zámku Třebíč

Zámek Třebíč opět ožívá v rámci kostýmovaných prohlídek. Zarezervujte si s dětmi prohlídku s názvem Provede Vás Blažena! V expozici Valdštejnové na Třebíči a Lidé, Místa, Osudy se můžete pobavit a poodhalit špetku místní historie. Průvodcem vaší cesty expozicí bude uklízečka Blažena, která ví o všem, co se kde šustne. 

 

Týden pro rodinu v Jihlavě

Týden pro rodinu probíhá v rámci celé ČR jako oslava Mezinárodního dne rodiny, který je stanoven na 15. května. Nenechte si proto ujít bohatý program, který v Jihlavě startuje již v sobotu. Těšte se na tradiční Senohraní, celodenní akci v přírodě, která proběhne v jihlavské lokalitě Skalka. Čeká vás tvoření ze sena, divadelní pohádky, vystoupení kejklíře a žonglérskou dílničku, běh rodin, projížďky na ponících a další program.

 

Jihomoravský kraj

Dobrodrůžo – Rychlé šípy

V brněnských Björnsenových sadech se v sobotu odpoledne můžete s Rychlými šípy vydat za dobrodružstvím. Čekají vás netradiční a bláznivá stanoviště, zapeklité úkoly a hádanky, pohybové i tvořivé aktivity a papírová koulovačka! Vytáhněte legendárního ježka z klece nebo se vydejte do bludiště tajuplného podzemí pod Stínadly. 

 

Veletrh Animal Tech a Národní výstava hospodářských zvířat

V neděli v Brně startuje veletrh Animal Tech a s tím je spojen bohatý program pro celou rodinu. Těšit se můžete na dětský koutek se šlapacími traktůrky, ukázky práce s koněm, ukázky práce jízdní Policie, vození dětí na koních, čtverylka koní Kinských, soutěž ve stříhání ovcí, vlnohrátky, soutěže pro návštěvníky a další ukázky jako např: ukázka fjordských koní či parawesternu,  ukázka plemen oslů, spřežení a dostavník a spousta dalšího.

 

Zlínský kraj

Dobývání Kroměříže Švédy

Kroměříž se o víkendu chystá na tradiční dobývání Švédy. Akce začíná již v pátek ve 20.00 hodin průvodem vojáků od Pionýrské louky. V sobotu se vojáci vydají na další průvod na Velké náměstí. Doprovodný program bude připraven v Podzámecké zahradě. Čeká vás představení vojenských jednotek třicetileté války a propukne i samotná bitevní ukázka.

 

Den pohybu pro zdraví

„Tablet i mobil nechej doma! Pojď se hýbat a vyber si svůj sport.“ Sport park Rybníček zve děti, aby si vyzkoušely dvacítku různých sportů. Zapojte se do bohatého programu a užijte si parádní den plný pohybu, her a soutěží. V rámci akce na vás čeká i rodinný benefiční běh, vstup na Človíčkovu stezku zdarma či stavební sportoviště. 

 

Moravskoslezský kraj

Spolu ruku v ruce – benefiční akce

V sobotu se v jedinečném prostoru Trojhalí v Ostravě uskuteční 2. ročník benefiční akce „Spolu ruku v ruce“. Vstupné na akci je dobrovolné a výtěžek půjde na podporu aktivit lidí, kteří se starají o své blízké členy rodiny s postižením.  Akce bude zahájena ve 13 hodin vystoupením kapely Voxel. Další program nabídne například divadelní a taneční vystoupení, kreativní umělce Cirkus trochu jinak, ukázku terapie se psem, tanec na šálách, bublinovou školku a mnoho dalšího. 

 

Ostrava žije první pomocí 2019

V ostravském Trojhalí ještě zůstaneme, neboť se zde koná i náš další tip na akci z Moravskoslezského kraje. V neděli se tady budete moci zdokonalit a vzdělat v oblasti první pomoci na připravených zážitkových trasách. Událost je určena i pro děti, pro které bude připravena dětská trasa první pomoci. Zajímavé bude určitě sledování napínavé soutěže nezdravotnických složek IZS a součástí akce je také pestrý doprovodný program.

 

Olomoucký kraj

Den pro rodiny a Běh pro Paměť národa

Olomouc čeká sportovní sobota. Ve Smetanových sadech proběhne zábavní den sportovních soutěží pro všechny věkové kategorie. Kromě zajímavých sportovních stanovišť se návštěvníci mohou těšit na hudební vystoupení, fotokoutek a také slosování cen pro účastníky soutěží a běhu. 

 

Míle pro mámu

Den všech maminek se v sobotu bude slavit v Přerově již tradiční akcí Míle pro mámu. Pro rodiny je připravena zábavná trasa s pohádkovými bytostmi v parku Michalov. A nebude chybět ani doprovodný program zahrnující tvořivé dílničky, minijarmark, skákací hrad nebo jízdu na koni. 

 

Dalších zajímavé a nejen víkendové tipy najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

8. 5. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře