Čeká nás víkend plný čarodějnic, poutí i běžeckých závodů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Čeká nás víkend plný čarodějnic, poutí i běžeckých závodů

Opět vám přinášíme tradiční tipy kam s dětmi. Tento víkend bude plný pálení čarodějnic, poutí, ale i běžeckých závodů. Co se počasí týká, tak to bude opravdu aprílové, ale tím se přece nenecháte rozhodit. :-)

 

Praha a Střední Čechy

Mamuti – Pravěké dny na Točníku

Každoroční pravěká akce na Točníku s názvem Mamuti přinese spoustu pravěké zábavy pro celou rodinu. A na co se můžete těšit? Uvidíte pravěké obydlí, ochutnáte pravěkou kuchyni, dokonce si poslechnete pravěkou hudbu. Děti se mohou těšit na tématické a experimentální dílny a soutěže. 

 

Grand Veteran                                                                    

Jedinečná akce klubů historických vozidel a zahájení sezony v ČR Grand Veteran již tuto sobotu. Na jednom místě se veřejnosti představí celý veteránský život v jeho kráse! Uvidíte historické vozy, motocykly, historické závodní automobily, vojenskou historickou techniku a další historická vozidla. Úžasný program je připraven pro děti a mladou generaci. Na akci je spousta aktivit, od tvůrčích dílen, kde si mohou pod dozorem pedagogů samy vyzkoušet základní manuální dovednosti a speciální řemesla, až po jízdu v buggy, motokárách či na dopravním hřišti BESIP.

 

Historický festival – bitva Libušín

Největší historická bitva se bude konat opět v Libušíně u Kladna! Zábava pro celou rodinu zajištěna. Těšit se můžete třeba na dětský koutek, živou hudbu, sokolníky v akci, ukázky taktiky jednotek, historické bojové turnaje, a samozřejmě největší bitvu v ČR.

 

Zámecká pouť Rudolfa Chotka na zámku Kačina

Bohatý program, moře smíchu a dobré nálady na empírovém zámku Kačina!Zatančit a zazpívat si můžete se skupinou Maxim Turbulenc nebo Inkou Rybářovou. Pro dospělé zahraje skupina Ahoj moře! Vystoupí akrobaté na chůdách, předvedou se také parkouristé. Dále se můžete těšit na pohádky a představení pro děti, svezení na koních, dřevěný kolotoč, tržiště a také výstavu orchidejí.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Ostašovské poutní slavnosti

V sobotu odpoledne si můžete v Liberci připomenout bitvu z roku 1757. Čekají vás ukázky dobové bitvy, výstava historických zbraní a ukázky bojů, dobové tance a zábava. Pro děti je připraven bohatý program a také pohádka. Zkrátka slavnosti jak mají být.

 

Český ráj dětem

V sobotu proběhne v Českém ráji již 16. ročník zahájení turistické sezóny. V letošním putování v okolí města Turnova si děti i dospělí vyzkouší své znalosti Českého ráje, setkají se s postavami z českorajských pověstí a za splnění úkolů dostanou malou odměnu. Celý den vyvrcholí příjezdem krále Granáta s královnou a družinou a symbolickým předáním vlády nad pohádkovou krajinou.

 

Slet čarodějnic v Mostě

Halo, halo, popadněte košťata a přilěťte v sobotu do obchodního centra Central Most. Čarodějnické řádění tu bude v plném proudu! Těšte se na lekce černé magie a zaříkadel, dětské workshopy a soutěže, taneční čarodějnickou show, salon šerednosti s malováním na obličej a dalšími vychytávkami. Dycky Most!

 

Myslivecký den v Zubrnicích

Další zábavná akce pro celu rodinu opět v Zubrnicích, a to již tuto sobotu! Po velikonoční akci je tu akce myslivecká. Součastí akce bude svod a ukázka plemen psů, otevření myslivecké výstavy, vystoupení trubačů na návsi. Po celý den bude pro děti k dispozici lesní pedagogika s Lesy ČR a další atrakce a soutěže pro děti, zajištěné je i občerstvení.

 

Pardubický kraj

Pohádkový slet čarodějnic v Pardubickém pivovaru

V sobotu bude v Pardubicích opět velmi rušno! Kromě programu k zahájení sezóny 2019 v Železničním muzeu Rosice nad Labem, který běží od pátku až do neděle (a bude se opakovat ještě 1. května) si můžete v sobotu užít i největší rej čarodějnic široko daleko – Pohádkový slet čarodějnic v Pardubickém pivovaru. Děti mohou plnit úkoly pod dohledem a vedením těch nejpověřenějších – lovit s vodníkem, vařit s čarodějkou, nebo třeba stavět hrad s králem. Ti odvážnější mohou i bojovat s drakem. 

 

První společný víkend muzeí v Králické pevnostní oblasti i s pálením čarodějnic na Dolní Moravě

Tentokrát máme tip i pro vás, co máte blíže hory než krajské město. Muzea v Králické pevnostní oblasti si na tento víkend připravila společný program s prodlouženou otevírací dobou i atrakcemi. Na některých muzeích se můžete potkat s průvodci v dobových uniformách i s dobovou výstrojí. Vybírat můžete z Vojenského muzea, Pěchotních srubů „U Cihelny“ nebo „U Potoka“, nebo Dělostřelecké tvrze Hůrka v Králíkách, v Těchoníně se na vás těší v Dělostřelecké tvrzi Bouda a v Lichkově zase ve Vojenském muzeu Lichkov. A pokud je pro vás vojenská tematika poněkud náročná, můžete si odpoledne odlehčit na pohádkovém pálení čarodějnic v Resortu Dolní Morava. 

 

Královéhradecký kraj

Slavnostní zahájení sezóny v Muzeu hraček Stuchlíkovi v Novém Bydžově

Víte, že je v Novém Bydžově muzeum hraček? Ne? My jsme to také netušili, dokud jsme nenarazili na tuto událost! Tak využijte příležitosti a přijeďte se podívat, jak se manželům Stuchlíkovým muzeum povedlo. V sobotu si můžete kromě vystavených hraček prohlédnout také historické motocykly a kola. Kluci se určitě rádi vyfotí na staré motorce a holčičky s kočárkem, jaký vozily jejich pra-prababičky- Všemu budou přihlížet zaručeně praví četníci ze stanice v Chlumci nad Cidlinou.

 

Den Země 2019 v Babiččině údolí aneb XI. Ratibořické ovčácké slavnosti

Pokud vás láká vyrazit do jarní přírody, můžete výlet tuto sobotu spojit i s trochou povinné četby. V Babiččině údolí si pro vás a vaše děti totiž připravili program ke Dni země, a to velmi zajímavý – zaměřený na chov ovcí. No řekněte, kde se dnes děti dostanou do kontaktu se stádem ovcí, natož s jejich pasením? V Ratibořicích se dozvíte nejen to, jak se ovce pasou a stříhají. Při práci můžete obdivovat ovčácké psy, ale třeba i kováře a košíkáře, ochutnat ovčí i kozí sýry, nebo se přímo zapojit do tvoření.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Hauenštejnské čarování

Malé čarodějnice, malí čarodějové, mágové, alchymisté připravte si správný oděv, promažte košťata, nabrušte hůlky, vyleštěte magické koule a ukažte hradu, že jste nejlepší! Zapálíme hranici a upálíme na ní symbolickou čarodějnici. Uvidíte a uslyšíte hudební vystoupení, klání šermířů nebo ohnivé divadlo a tanečnice. Pro děti máme připravenou dobrodružnou hru s tématickými úkoly na oslavy jara, přírodní magie i hledání pokladů, které se na noc čarodějnic odkrývají. 

 

Hroznatův běh Jaro 2019

V neděli vás zveme do Hroznětína na běžeckou akci pro celou rodinu. Na programu je hned několik závodů, od dětí až po hlavní závody, které čítají 5 nebo 17 kilometrů. Děti budou bojovat o vítězné poháry na tamním tartanovém okruhu, zatímco dospěláci budou poznávat krásy nejen hroznětínské přírody.

 

Otvíráme Nepomuk!

V sobotu zahájí v Nepomuku oficiálně turistickou sezónu. Během této akce bude možné navštívit některé běžně nepřístupné historické interiéry, projít se po městské naučné stezce, navštívit nové muzejní expozice, zúčastnit se komentovaných prohlídek, zhlédnout šermířské a divadelní představení nebo se naučit něco nového při muzikohraní. Děti čeká i hudební vystoupení, kdy si budou moci zazpívat písničky a společně si také nějaké složit.

 

Pohádka Jak to chodí v lese

Znáte pohádku o perníkové chaloupce? Jak Jeníček s Mařenkou zabloudí v lese, najdou chaloupku z perníku a chytí je ježibaba, co si je chce upéct v peci. Jenže děti strčí do pece ježibabu a utečou! Ale, co se pak stane s ježibabou? Jak se dostane z pece ven? A co to je vlastně za les, kam ty děti zabloudily? No, možná na všechny tyhle otázky najdeme odpověď v naší nové pohádce. Tak se s námi pojďte podívat, jak to chodí U NÁS V LESE.

 

Jižní Čechy

Jarní hodování na loveckém zámku Ohrada

Přijďte si připomenou atmosféru pravé staročeské zabijačky na lovecký zámek Ohrada. Kromě všech náležitostí spojených se zabijačkou, jakož i následné ochutnávání zabijačkových produktů, se můžete těšit na hudební doprovod, stánky s řemeslnými výrobky. Pro děti jsou připraveny různé dílničky. 

 

Kouzelný Krumlov

Pohádkově krásné prostředí středověkého města dokreslí atmosféru několikadenních oslav. Nebude chybět čarodějnický rej, stavění májky, hudební produkce či lampionový průvod. Těšit se můžete také na Májové odpoledne otevřených muzeí a galerií. Zvýhodněné prohlídky nabízí Kláštery Český Krumlov, Muzeum Vltavínů a Regionální muzeum. Připraveny jsou rovněž prohlídky města s průvodcem či komentované prohlídky bylinkových záhonů v zahradě "Kouzelné bylinky". Letos poprvé se bude konat také Májový jarmark.

 

Vysočina

Evropský Den Země

V areálu Ekocentra Chaloupky v Kněžicích vám v neděli otevře náruč celá Evropa. Bude se tu slavit Den Země. Na přírodu, její fungování i ochranu se podíváte z velké výšky. Tak velké, že uvidíte celou Evropu jako na dlani. Děti se dozví něco o přístupu Evropy k ochraně krajiny, klimatu, odpadové či energetické problematice. Chybět nebude ani jarmark, dobré jídlo, pití a živá hudba. Prostě jako ve staré dobré Evropě.

 

Krysáci a ztracený Ludvík

V Městském divadle ve Žďáře nad Sázavou se v sobotu odehrají neuvěřitelné příběhy plné fantazie, nadsázky a dobrodružství. V odlehlém koutě skládky se odehrávají epizody krysích kamarádů Huberta, Hodana, Edy a jejich nerozlučitelného kamaráda, sádrového trpaslíka Ludvíčka. 

 

Jihomoravský kraj

Dětské závody Dr. Maxe – Běhej lesy Lednice

Proběhněte se pohádkovým lednicko-valtickým areálem a poznejte historickou památku UNESCO. Závod začíná přímo ze zámecké zahrady Státního zámku Lednice. Na ty nejmenší čekají trasy od 500 metrů do 1 kilometru. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Na děti čeká odpočinková zóna, lesní pedagogika, výtvarné dílny, vědomostní soutěže i zábava. Dětské závody mají také omezenou kapacitu, tak neváhejte a přihlaste na závody i svá dítka!

 

85 let železniční vlečky v Ratíškovicích

Železniční vlečka v Ratíškovicích oslavuje 85 let od svého vzniku, a tak je pro návštěvníky připravena oslava jak se patří. Čekají vás krátké jízdy na drezínách, jízda pro děti na modelu parní lokomotivy či jízda retrobusem z roku 1947. Otevřeno bude i Muzeum ve vagóně. 

 

Zlínský kraj

Festival pro čolka

V Kurovickém lomu se v sobotu koná tradiční Festival na podporu čolka. Pro všechny je připraven bohatý kulturní a zábavní program. Těšit se můžete na velkou rodinnou hru, lanové aktivity, lukostřelbu, jízdu na raftu či komentovanou prohlídku se zoologem. Na děti také čeká ukázka chovu včel či ukázka tvorby hmyzích domečků. Samozřejmostí je i možnost navštívit přilehlou tvrz v Kurovicích. Tak přijďte s dětmi odhalit tajemství Kurovického lomu.

 

Řezbáři v Přílepích

Do Přílep u Holešova se o víkendu sjedou řezbáři a vy je můžete sledovat při práci. Dále se s dětmi můžete těšit na skákací hrad a spoustu dalších aktivit, komentované prohlídky zámku i parku, a strašidla v zámeckém sklepení.

 

Moravskoslezský kraj

Porubajk - MTB maraton pro celou rodinu

V sobotu bude Hlavní třída v Ostravě – Porubě patřit milovníkům cyklistiky – MTB maraton pro celou rodinu. Závod probíhá ve více kategoriích, takže si na své přijdou nejen opravdoví závodníci, ale i nejmenší sportovci. Pro větší děti je připraven závod na 10 km nazvaný Porubáček. Nejmenší děti do 10 let si mohou závodní atmosféru užít na 3 km trase v prostoru startu, kde je určitě potěší potlesk fandících rodičů a kamarádů. Součástí závodu je také program pro děti.

 

Pálení čarodějnic

Jelikož nás čeká poslední dubnový víkend, nesmí chybět akce na téma pálení čarodějnic. Kdo si chce užít odpoledne plné čarodějných kostýmů, zapalování ohňů a zábavných soutěží, může navštívit Středisko volného času v centru Ostravy. Čarodějnický kostým je vítaný, stejně jako špekáček.

 

 

Olomoucký kraj

Den země a Ekojarmark

Oslavy Dne země pokračují v sobotu na náměstí TGM v Prostějově. K akci se připojí také ochránci přírody a regionální sdružení Iris, připravena bude proto i ukázka dravců, sov a obojživelníků. Návštěvníci se mohou podívat na práci kováře nebo si na památku budou moci zakoupit výrobek z proutí. Součástí programu bude také pestrý kulturní program, jehož součástí bude například zumba, břišní tance, maňáskové divadlo Sluníčko nebo žonglování. Program doplní Ekojarmark.

 

Flora Olomouc 2019

Jedna z nejznámějších květinových výstav Flora Olomouc vypukne od čtvrtka do neděle na Výstavišti Flora Olomouc. Čtyřicátý ročník mezinárodní květinové výstavy nese název Strom života a zavede návštěvníky do říše snů, fantazie a krása květin se smísí se sklářským uměním. Součástí akce bude také mezinárodní floristická soutěž Oasis Visegrad Cup 2019 nebo výstava bonsají. Pro návštěvníky budou připraveny komentované prohlídky, fotokoutek a zajímavé přednášky. V neděli proběhne tanečně-soutěžní pořad Dětský koktejl, který je určen zejména pro rodiny s dětmi.

 

Mnoho dalších zajímavých a nejen víkendových tipů pak najdete na našem webu www.kamsdetmi.com.

24. 4. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře