Máme pro vás tipy kam s dětmi o třetím květnovém víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Máme pro vás tipy kam s dětmi o třetím květnovém víkendu

Konečně nás čeká jarní víkend, jak se sluší a patří. Taky se těšíte? Jistě honem pátráte, kam s dětmi vyrazit. Tak právě od toho jsou tady naše tradiční víkendové tipy.

 

Praha a Střední Čechy

Den rodiny

Přijďte oslavit společně strávenou rodinnou sobotu se sportovními aktivitami a kroužky, zábavou, muzikou, kouzelníky, skvělým jídlem a také trochou té relaxace na dámském líčení! Vyzkoušíte si různé sporty, vědecké kroužky i stavění Lega. Čeká vás také spousta dobrého jídla, malování na obličej nebo jízda na ponících. Rozhodně se také připravte na pořádnou dávku hudby v podobě Eddie Stoilow, Pavla Callty, Vojty D, Anny Jůlie Slováčkové, Míši Růžičkové a mnoho dalších. Tuhle sobotu se totiž nudit opravdu nebudete!

 

Rodinný festival Divadlo v parku

11. ročník rodinného festivalu „Divadlo v parku“, který se koná v krásném prostředí zámeckého parku Praha Kunratice. Mezi letošní hvězdy patří Kašpárek v rohlíku, Děda Mládek Illegal Band, Divadlo KVELB a další! Pro návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program – pohádkový fotokoutek, výtvarné dílny, malování na obličej, paintball střelnice, 100m dlouhá pojízdná kladka, soutěže a další zábava. Pro maminky bude připraven Beauty koutek, tatínci si zase mohou zajít na masáž. 

 

Rodina Offline

Městská knihovna v Berouně pořádá v rámci celostátní kampaně Týden rodiny offline rodinné odpoledne plné zábavy, soutěží pro rodinné týmy, deskových her, tvoření a samozřejmě knížek. Přijde i místní knihovní skřítek! Pomůžete pro něj vybrat jméno? Jedinou podmínkou je být offline. Prosíme proto rodiče, aby chytré telefony, tablety a další vymoženosti nechali doma, případně je při příchodu vypnuli, odložili a během akce nepoužívali. Na akci bude zajištěn fotograf, takže ani o momentky se svými nejdražšími nepřijdete. 

 

Ko(s)mický den pro děti v Zooparku Zelčín

V zooparkuZelčín si pro děti připravili zábavné odpoledne v ko(s)mické stylu! Na každé planetě na děti čeká nějaký úkol a písnička. A na co se ještě mohou děti těšit?Čeká je bublinová show, balónkové modelování, průlet černou dírou, malování na obličej, kosmická diskotéka a další a hry a soutěže.

 

Májové slavnosti na Dobříši

Každoroční největší kulturní událost v Dobříši slibuje i letos bohatý multižánrový program, který bude probíhat na několika místech. Na náměstí se vystřídají takové hudební hvězdy jako skupina Yoyo band nebo Anna K. Dětský program bude probíhat především na hřišti u kina (jízda na ponících, divadlo, indiánské tábořiště, malování na obličej), Dobříšský zámek a zdejší muzeum hraček nabídne zvýhodněné vstupné, slavnostně se bude otevírat nově vybudovaný skate/bikepark Na Lipkách. Z Prahy-Braníka se do Dobříše můžete vydat vlakem s parní lokomotivou.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Valdštejnské slavnosti Frýdlant

Frýdlant ožije o víkendu Valdštejnskými slavnosti. Program se tradičně odehraje na různých místech ve městě. Čeká vás spousta zábavy a vystoupení, tržnice, vojenské ležení a lazaret, na programu je i bitva, která proběhne nad Frýdlantem na louce poblíž nemocnice. Během slavností si nenechte ujít také návštěvu muzeí, radniční věže nebo zámku.

 

Muzejní noc pod Ještědem

Muzejní noc letos připadá na tento pátek a v okolí Liberce se do této akce zapojí osm institucí muzejního typu. Navštívit tak můžete např. Automuzeum či Rodný dům ferdinanda Porscheho, dále Technické muzeum, Jablonecké muzeum skla a bižuterie a další. Lákadlem pro děti bude jistě iQLANDIA, která své brány otevře všem malým i velkým příznivcům vědy za snížené vstupné.

 

S rodinou do Vesce

 V neděli se v Liberci můžete těšit na plno zábavy, hudby a atrakcí pro děti, jejich rodiče a prarodiče. Program pro rodiny s nejmenšími dětmi, pro školáky i středoškoláky. Akce má formou prezentací a zábavných her nabídnout dětem smysluplné trávení volného času. Děti se můžou těšit např. na skákací hrad, aquazorbing, vodní autodrom a mnoho dalšího. 

 

Živá zahrada

Zámecká zahrada v Korozlukách ožije v neděli divadlem, dílnami, atrakcemi a dětským smíchem. Představí se např. Divadlo Bída s pohádkou Cirkus Berto nebo Divadlo na Cestě s pohádkou O Plaváčkovi. Akci také navštíví ilustrátorka Aneta Bendáková, která si pro děti připravila výtvarnou dílnu.

 

Pardubický kraj

Cesta za pohádkou v Pardubicích

Pokud nebude v sobotu pršet, můžete s menšími dětmi vyrazit v Pardubicích za pohádkou. Centrum pro rodinu Sluníčko si připravilo v Tyršových sadech pohádkovou stezku s plněním úkolů, za které děti dostanou razítko do své pohádkové kartičky. Jako odměna za splněné úkoly pro ně bude připraveno pohádkové divadélko. Trasa je sjízdná i s kočárkem a pokud bude opravdu krásně, neváhejte přibalit piknikové deky a něco na zub!

 

Za dobrým jídlem do Litomyšle

Poosmé se sejdou gourmeti, milovníci dobrého jídla a pití s kuchaři, odborníky na moderní gastronomii a výrobci kvalitních potravin na Smetanově náměstí v Litomyšli, aby vzdali hold Magdaleně Dobromile Rettigové, průkopnici české kuchyně. Městské gastroslavnosti letos vyvrcholí o víkendu, tak vyrazte s dětmi na prohlídku města, zámku zapsaného na seznam světového kulturního dědictví UNESCO a ozvláštněte si výlet dobrým jídlem pitím!

 

Královéhradecký kraj

Nábřeží řemeslníků v Hradci Králové

Tylovo nábřeží se na jeden den promění ve velkou tvůrčí dílnu, kde předvedou svoje umění jak řemeslníci z celé republiky i ze zahraničí, tak studenti odborných řemeslnických škol. Čestným partnerem letošního ročníku je Archeopark Všestary, takže se můžete těšit na přehlídku řemesel skutečně od pravěku po současnost. Do tvoření se mohou zapojit malí i velcí a originální výrobky samozřejmě budou i k prodeji. Všichni mohou také vstoupit do hry o "List tovaryše" a získat nejen jedinečné zážitky, ale i hodnotné ceny. Připraven bude i zajímavý doprovodný program - pohádky pro děti, vystoupení folklórních souborů a mnoho dalšího.

 

Malování na chodník v Hradci Králové

Sobotní pohodu s rodinným centrem Pohoda můžete zažít v Hradci Králové. Centrum si připravilo již tradiční akci Malování na chodník, při které budou děti moci nejen pomalovat chodníky v širokém okolí, což je určitě bude bavit, ale také si mohou třeba nechat pomalovat obličej J Kromě toho je připravena spousta tvořivých workshopů, soutěže, hry i zdravé občerstvení.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Fresh festival Plzeň

Třetí květnový víkend se Plzeň stane centrem všech gurmánů a gurmetů – zavítá sem Beko Fresh festival a představí to nejlepší ze současné gastronomie. Můžete se těšit na spoustu nových receptů a další gastronomické zážitky s neopakovatelnou atmosférou,  kuchařskou show v čele se Zdeňkem Pohlreichem a kulinářské workshopy s nejlepšími kuchaři České republiky. Připravena bude i Dětská zóna Od kojenců po školáky. V Monperi baby zóně nakrmíte i přebalíte miminka. Připravit svačinku nebo ozdobit cupcake vaše děti naučí na Haribo miniworkshop stagi, nechybět bude ani kouzelník a oblíbené dětské atrakce.

 

Nepomucká pouť

Květnová svatojánská pouť v Nepomuku přinese již pátým rokem nejen náměstí plné pouťových atrakcí, ale také bohatý kulturní program! Můžete se těšit na hudební a divadelní vystoupení, kejklíře, šermíře, pouliční umělce, řemeslné výstavy, farmářský jarmark, pouťové stánky, otevřená muzea a památky i městské podzemí a samozřejmě poutní mše a procesí. Pro děti bude připraveno dětské hřiště s atrakcemi (obří skluzavka, trampolína, skákací hrad, řetízkový kolotoč), vytváření maxi bublin, malování na obličej, lukostřelba, průvod rytířů, a také i Dětská mše s dětským sborem.

 

Wannado Festival v Karlových Varech

Největší náborový sportovní festival v České republice pro rodiny s dětmi od 3 do 18 let se bude konat tento víkend v Karlových Varech. Nezáleží na tom, jestli už vaše dítě sportuje nebo se na výběr ideální pohybové aktivity teprve chystá. Festival nabízí možnost vyzkoušet si tradiční sporty, i ty, o kterých se jim ani nesnilo.

 

Karlovarské bioslavnosti na Kozodoji

V prostředí krásné přírody Kozodoje vás čeká odpočinek a zábavnou formou předkládané poznání o zvířatech, přírodě, řemeslech a regionálních dobrotách. Přichystána jsou zajímavá a netradiční vystoupení, některá zbrusu nová, jiná tradiční, jako jsou sokolníci, šermíři, historické traktůrky. Připraveno bude i spousty dobrého jídla a pití a plný kopec pohody. Přijďte, poznejte, užijte si jaro v přírodě. Dopřejte svým dětem hry, zábavu i blízkost pestré směsice zvířat.

 

Jižní Čechy

Loutkohrátky v Táboře
Loutkohrátky aneb cesty Matěje Kopeckého jsou druhý ročník festivalu loutkového divadla, které probíhá venku na táborském náměstí. Bohatý program plný přestavení pro malé i velké diváky doplní bohatý doprovodný program, jako např.: bubenická dílna, žonglérská dílna, dřevěnýkolotoč, řezbář, prodej štěstíček a pouťových balonků a chybě nebude ani pohodová kavárnička nejen pro děti.

 

Stezka obřích kraslic v Hluboké nad Vltavou

Už je sice po Velikonocích, ale stezku s obřími kraslicemi v Hluboké nad Vltavou můžete navštívit až do konce května. Obří, bezmála 700 kilogramů vážící, kraslice jsou pomalovány akademickými malíři, ale například i dětmi z místní základní školy. Stezka za obřími kraslicemi, kterých je několik desítek, vede ze zámeckého parku přes město, po hrázi Munického rybníka s odbočkou ke sportovnímu areálu a golfovému hřišti, a odtud až k loveckému zámečku Ohrada. Mapku s umístěním jednotlivých vajec si zájemci mohou vyzvednout v Infocentru v Hluboké nad Vltavou a sami si zvolit trasu, po které se vydají.

 

Vysočina

Den hrdinů všedních dnů

Zábavní centrum Eden v Bystřici nad Pernštejnem bude v sobotu plné hrdinů. Čeká vás den plný zábavy a poznání nejen pro děti. Těšte se na ukázky práce hasičů a záchranářů, ukázky první pomoci, zábavní atrakce a soutěže. Budete si moci prohlédnout historickou hasičskou techniku i stálé expozice.

 

Májové hrátky v Hříběcí

V obci Hříběcí se na sobotu chystají májové hrátky a program bude opravdu nabitý. Bude se skákat v pytlích, rýžovat zlato, vozit se na trakařích. Děti se mohou těšit i na skákací hrad, tvořivé dílny a spousta dalšího. 

 

Jihomoravský kraj

Brněnská muzejní noc ve VIDA!

Brněnská muzejní noc v zábavním vědeckém parku VIDA! představí třaskavé a výbušné pokusy. Těšte se na venkovní stanoviště s experimenty, které vám přiblíží mechanické i chemické exploze. Budete zkoumat výbuchy v přírodě nebo v kuchyni, ale i v laboratořích. Můžete také vyzkoušet různé způsoby rychlého uvolnění energie a svoje znalosti pak otestovat při výrobě vlastní rakety.

 

Slavnosti chřestu a vína

Slavnosti chřestu a vína, které se již od pátku konají v Ivančicích, patří bezesporu k již tradičním, velkolepým událostem regionu. Po celou dobu konání akce je pro malé i velké připraven bohatý program. Těšit se můžete na spoustu hudebních a tanečních vystoupení, divadelní představení a kino pro děti, skákací hrad, historický kolotoč a střelnici, řemeslný jarmark, bublinovou show či kejklíře. Na slavnosti se můžete vydat i parním vlakem s lokomotivou Skaličák, která bude odjíždět z Brna Dolního nádraží.

 

Zlínský kraj

Jonáškovo zábavné odpoledne

V amfiteátru zámeckého parku Valašského Meziříčí se v sobotu koná benefiční akce na podporu onkologicky nemocných dětí a mládeže. Čekají vás dva dny zábavy pro všechny věkové generace. Připraveno je spoustu hudebních a tanečních vystoupení dětí i známých interpretů, ohňová show či afričtí bubeníci. Na nejmenší děti pak v neděli čeká vystoupení klauna Brdíka.

 

Popovický jarmark řemesel

V amfíku Bukovina v Popovicích u Uherského Hradiště se v sobotu můžete těšit na ukázky řemesel, krojů i písničky, žonglérskou show, jízdy vláčkem i spoustu atrakcí pro děti. 

 

Moravskoslezský kraj

BAMBIFEST Ostrava 2019

Přemýšlíte nad tím, do jakého kroužku přihlásit vaše dítě? Nabídka je pestrá
a v rozhodování vám může pomoci festival BAMBIFEST, který se koná 17. a 18. května v Ostravě – Bělském lese. Pro děti je připravena spousta aktivit – tanec se zkušenými tanečníky, vystoupení mažoretek, řešení různých pokusů nebo si můžete prohlédnout výstroj Městské policie. Děti za splněné úkoly získají razítko do BAMBIpasu, který se každou hodinu slosuje a výherce získá pěknou odměnu. BAMBIFEST je akce, která pomůže najít dětem aktivitu, která je bude bavit.

 

MINI B7 2019

Beskydská sedmička je oblíbený extrémní závod, jehož cílem je zdolání sedmi beskydských vrcholků. Organizátor akce, horolezec Libor Uher, přišel s nápadem uspořádat závod i pro děti ve věku 6 – 13 let. Letos se MINI B7 uskuteční v areálu Skalka Family Park a malí závodníci budou překonávat překážky vytvořené z balíků slámy. Za každým kopcem bude povinná „občerstvovačka“ s úkolem. Ani tombola nebude chybět.

 

Olomoucký kraj

Kostkování

Milovníci Lega by určitě o víkendu měli vyrazit do Olomouce na zábavní akci Kostkování. K prohlédnutí zde budou modely od desítek českých stavitelů, kteří skládání Lega berou nejen jako svůj koníček, ale také jako životní styl. Kromě Lego modelů bude pro návštěvníky připravena spousta herních a interaktivních koutků, stanoviště s úkoly a herní zóny s Lego kostkami. O kostičky určitě nebude nouze.

 

Závod kol, koloběžek a odrážedel

Jezdí vaše děti na kole? Nebo dávají přednost jízdě na koloběžce? Máte doma dítko, které je na kolo ještě malé, a proto sviští zatím na odrážedle? Pokud vaše odpověď byla alespoň jednou „ano“, pak určitě v neděle zavítejte do Velké Bystřice, kde se koná 6. ročník dětského závodu na kolech, koloběžkách a odrážedlech. A nezapomeňte na přilbu! 

 

Spoustu dalších zajímavých a nejen víkendových tipů najdete na našem webu www.kamsdetmi.com.

15. 5. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře