Kam s dětmi za pohádkovými bytostmi? Vyberte si z našich tipů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi za pohádkovými bytostmi? Vyberte si z našich tipů

Zkuste se s dětmi během prázdnin vydat za pohádkovými bytostmi. Vybrali jsme pro vás místa, kde čekají strašidla, čerti, skřítci a další všemožné pohádkové postavičky. Najdete je v podzemí, mají dokonce svoji vesničku nebo i park.

 

Pohádkový podzemí Hluboká nad Vltavou

Hluboká nad Vltavou nabízí dalšíí skvělou atrakci pro malé i velké! Jedná se o stálou expozici pohádkových bytostí, s doprovodným programem (kvízy, interaktivními panely, optickými klamy). Spleť podzemí Loveckého zámečku Ohrada poskytla útočiště pohádkovým bytostem. Koho, že v podzemí najdete? To už musíte zjistit sami.

 

Pohádková vesnička Podlesíčko

Co vše v Pohádkové vesničce uvidíte? Třeba stylový domeček sedmi trpaslíků a jejich kamarádky Sněhurky, neobvyklou stavbičku s doškovou střechou, podepřenou dřevěnými trámky, kterou si vystavěl Rákosníček, mlýn s typickým mlýnským kolem, domeček neposedného Budulínka, útulnou chaloupku Karkulky, kde potkáte i ochočeného vlka, vykotlaný pařez Křemílka a Vochomůrky nebo pohádkový domek loupežníka Rumcajse a jeho rodinky.

 

Perníková chaloupka pod Kunětickou horou 

Původně Lovecký zámeček, který slouží jako výletní místo pro všechny, co dosud nepřestali věřit na pohádky. Uvidíte historii pardubického perníku, výstavu perníků, uslyšíte vyprávění pohádky O perníkové chaloupce a zažijete návštěvu strašidelného pohádkového lesa.


Pohádková říše Fábula

Nevíte, kam s dětmi na výlet? Hledáte zajímavý program na víkend? Běžná zábava pro děti už ty vaše moc nebere? Tedy přímo pro vás je zábavní park Pohádková říše Fábula ideální tip pro rodinný výlet, a to za každého počasí. Program pro děti i dospělé je totiž připraven pod střechou, venku i v chládku prastarých budov Pohádkové říše.

 

Houbový park Roseč a Ráj skřítků v Roseči

V Houbovém Parku se můžete vydat na dobrodružnou expedici do světa skřítků, dinosaurů, pohádkových bytostí, houbiček a také do vesmíru! Interaktivní park s mnoha hrami, soutěžemi a atrakcemi pro celé rodiny

 

Pohádkový statek

Už jste někdy byli na statku a ještě k tomu pohádkovém? Jeden takový najdete kousek od Rokycan. Usídlily se tady pohádkové bytosti všeho druhu. Nechte se vtáhnout do světa pohádek, pověstí, kouzel, řemesel a historie v krásném prostředí starobylého venkovského obydlí.

 

Pohádková kovárna Selibov

U nedalekého Tálínského rybníka si dali uprostřed malebné vesničky Selibov dostaveníčko čerti, hastrmani, víly, skřítci a další pohádková havěť. Kdo je chce ale spatřit na vlastní oči, musí sebrat odvahu a vstoupit do tajemné Pohádkové kovárny. Budete moc překvapení až zjistíte, jak se v kovárně zabydleli nejen vodníci, ale také pekelníci všeho druhu!!

 

Pohádková stezka Malou Úpou

Jezdíte v létě na hory? V Malé Úpě na Vás čeká deset zastavení s pohádkami. Trasa je sice dlouhá 17 kilometrů, ale výlet si můžete rozdělit na několik dní. Užijete si krásnou přírodu a budete se určitě bavit všichni.

 

Pohádkový peklo Čertovina

Třípatrová budova má tvar obrácené lodi a pod ní se rozkládá pekelná říše do hloubky 12 metrů. V rámci zábavního programu „Vrátný čert Vytřas provází“ okusíte, jak život v Pekle vypadá. Čertů je v pekle požehnaně, ale pekelný kníže je jen jeden. V trůnním sále se můžete setkat se samotným Luciferem, který je převáží na váze hříchů a jejich jména si pečlivě zapíše do knihy hříchů. A to rozhodně není všechno!

 

Tajemné sklepení v Mikulově

Vstupte do labiryntu dějin, pověstí a vyprávění. Duchové a strašidla vás navedou na cestu po tajemných místech pověstí a pokusí se i ty největší strašpytlíky přesvědčit, že se jich nemusí bát. Čeká na vás zakletá princezna, rarášek, čarodějnice i čerti, kostlivci i víly. Můžete si vyzkoušet odvahu v čarodějné kuchyni při kouzlení v magických váčcích, skládání kostry, chytání netopýrů a vyzkoušet si různé kostýmy a paruky v interaktivní části výstavy.

 

Pohádkový sklep strašidel

Přijďte strávit pohádkové odpoledne do Ostravy. Naleznete tady pět strašidelných komnat - Pavoučí místnost, Peklo, Pirátský ostrov, Síň plná skřítků a strašidel a Pohádkové říše. Můžete se dále setkat se zazděnou princeznou nebo se ocitnout v břiše draka. Prohlídková trasa je ozvučená a zpestřena tak, aby se vyhnula negativnímu hororovému působení.


Zpátky do pohádky

Hrad Veveří připravil výstavu pro milovníky pohádek. Prostřednictvím asi 50 kostýmů, rekvizit a kulis si návštěvníci připomenou známé pohádky z tvorby Československé a následně České televize. Holčičky se mohou těšit na kostýmy princezen a princů, královen nebo králů, kluci například na loupežníka, čarodějnici, Krakonoše a mnohé další. 


Další skvělé tipy na prázdninové výlety najdete na www.kamsdetmi.com

27. 7. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře