Znáte pojem Snoezelen? Možný lék nejen na bolavou duši a mysl.... | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Znáte pojem Snoezelen? Možný lék nejen na bolavou duši a mysl....

SNOEZELEN Olomouc

Znáte pojem Snoezelen? Pokud jste vy i vaše děti ve stresu z dnešního uspěchaného světa, či se vaše dítko potýká s ADHD, hyperaktivitou, strachem či úzkostmi, pak zpozorněte.

Pro mnohé z vás může být Snoezelen nový způsob, jak s dětmi strávit čas v klidu. Pobyt ve Snoezelen místnostech se totiž nedoporučuje jenom u duševně nemocných či tělesně a mentálně postižených a starších lidí, ale vlastně každému, kdo se potýká s hyperaktivitou/ADHD, nedostatečnou schopností soustředění, strachem, úzkostmi či komunikačními a sociálními problémy. Poslední dobou se metoda Snoezelen hojně využívá i u dětí zdravých, kterým pomáhá najít sebedůvěru, klid a pozitivní obraz sebe sama. Jak mi řekla paní Scharfová z centra Kamarád Nenuda Zlín, tento druh "terapie" začínají využívat i rodiče teenagerů, kterým tato metoda úspěšně pomáhá, když "je toho na ně moc".  

SNOEZELEN Olomouc SNOEZELEN Olomouc

Slovo “snoezelen” vzniklo spojením nizozemských slov “snuffelen“ = čichat, očichávat, přitisknout se tváří a “doezelen” = dřímat, podřimovat. Tato metoda se tak odehrává v multi-smyslových/relaxačních/multi-senzomotorických místnostech.  

Součástí metody může být zraková terapie, muzikoterapie, aromaterapie, rehabilitace, bazální stimulace, arteterapie, dramaterapie, relaxační techniky a jiné postupy. Pobyt v místnosti by měl tedy působit na všechny vaše smysly. Prostředí bývá plné barev, relaxace, harmonie a odpočinku. 

Kamarád Nenuda ZlínKamarád Nenuda Zlín

Slezska Diakonie Brno

Klientem snoezelen může být tedy kdokoli. Neexistují zde žádná omezení zdravotní, věková ani jiná. Záleží pouze na umístění a dostupnosti místnosti, ve které je metoda prováděna.

Snoezelen místnosti najdete po celé republice. Samozřejmě je jich hodně v Praze, na Moravě pak například ve Zlíně, kde tuto metodu již několik let úspěšně provozuje rodinné centrum Kamarád Nenuda Zlín, dále v Olomouci, kde najdete Multismyslové relaxační centrum Snoezelen, či v Brně pak například Slezská Diakonie. 

Kamarad Nenuda Zlín

Kamarád Nenuda Zlín

SNOEZELEN Olomouc

 

Děkuji tímto paní Scharfové z centra Kamarád Nenuda Zlín a Snoezelen centru v Olomouci za poskytnutí informací a fotografií. 

Za redakci Kamsdetmi.com zpracovala Vendula Kolaříková 

4. 6. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře