Předposlední prázdninový víkend před námi. Tak kam s dětmi? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Předposlední prázdninový víkend před námi. Tak kam s dětmi?

Čeká nás předposlední prázdninový a zároveň horký víkend, tak si ho s dětmi pojďte pořádně užít. Vyberte si z našich víkendových tipů z celé České republiky. 

 

Praha a Střední Čechy

Open Air Festival Malešičák

Malešičák open air fest je rodinný festival, který je pořádán koncem letních prázdnin jako rozlučka s létem, a který nabízí mnoho hudebních žánrů. Na festivalu dostávají možnost zahrát si především amatérské kapely a vždy je připravena i nějaká známá tvář z hudební branže. Festival také nabízí bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, i pestrou nabídku občerstvení. Malešičák je zkrátka pohodový fesťák pro všechny generace, kde se rozhodně nudit nebudete.

 

Den s Českou Televizí

Celodenní program pro celou rodinu pro vás bude připraven v Letenských sadech. Připraveny jsou pro vás kreativní výtvarné dílny pro nejmenší s výrobou večerníčkových čepic nebo originálních placek a omalovánek, chybět nebude ani oblíbený fotokoutek. Celý den se budete také moci potkat s celou řadou pohádkových postaviček v čele s Večerníčkem nebo si odpočinout u projekcí známých dětských pořadů. Akce je součástí doprovodného programu festivalu Letní Letná 2019

 

Zámek pro děti – Brandýs nad Labem

Akce s názvem Zámek pro děti pozve rodiny s dětmi na zámek v Brandýse nad Labem/Staré Boleslavi. Děti a dospělí budou moci navštívit prostory zámku, které nejsou běžné přístupné, jako například zámeckou věž, kde i užijí krásnou vyhlídku do okolí a na Labe. Připravena bude také pohádková stezka, která povede prostory zámku. Občerstvení zajištěno.

 

Jak Jíra z Roztok si hrad Krakovec vystavět nechal

Loutkové představení pro diváky od čtyř let na zřícenině hradu Krakovec nedaleko Rakovníka. Příběh o tom, jak se čert pokusil získat duši pana Jíry z Roztok, výměnou za nový hrad a jak trošku lenivý anděl strážný musel vynaložit všechny síly, aby duši pana Jíry zachránil. Ale podaří se mu to? Kdo ví. Přijďte se sami přesvědčit. Příběh je hraný dřevěnými loutkami a přenese Vás do období gotiky. Hraje se dopoledne a odpoledne.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Podvečerní dětská procházka Liberce

Liberecké náměstí Dr. E. Beneše každoročně v červenci a srpnu ožívá kulturními a společenskými akcemi. Nejinak je tomu i tento víkend! Páteční večer si můžete s dětmi užít komentovanou podvečerní prohlídku centra Liberce, na které se děti i jejich rodiče dozví zajímavosti z dějin města. V neděli večer mohou pro změnu třeba rodiče vyrazit na večerní jazzové vystoupení.

 

Borůvková parní sobota na Zubačce

V sobotu bude Zubačka patřit především borůvkám a parní lokomotivě 310.0134. Těšit se také můžete na zvláštní vlaky s ozubnicovou lokomotivou, výstavu obrazů s železniční tématikou či ukázku historické bitvy. Na nádraží v Kořenově budou připraveny borůvkové hody. Těšit se můžete na borůvkové knedlíky, koláče, koblížky, pivo, svařené i normální víno, borůvkovice, zmrzlina a mnoho dalšího.

 

Skotské hry na Sychrově

Již po devatenácté ovládnou v sobotu Skotové státní zámek Sychrov, kde se budou po celý den konat tradiční skotské hry, které, stejně jako např. tartan, kilt, skotské dudy a whisky, patří ke kulturnímu dědictví Skotska a které patří mezi jedny z největších skotských her v Evropě. Přijďte si v sobotu užít plno zábavy na zámek Sychrov.

 

Den otevřených dveří porcelánu v Dubí

Výroba porcelánu slavá v Dubí již 155 let a my vás srdečně zveme na den otevřených dveří. Dozvíte se spoustu zajímavostí o historii a výrobě porcelánu, mistří vám ukáží kompletní výrobu včetně malování tradičního cibulového dekoru. Na programu budou dále porcelánové trhy a každý návštěvník obdrží malý dárek.

 

Pardubický kraj

Koně v akci 2019 – Ve jménu krále

Výstava Koně v akci je největším setkáním koní a lidí v domově slavné Velké pardubické. Shledání koní a lidí v takové míře a rozsahu, jaké nabízí výstava Koně v akci, je v České republice ojedinělé a rekordní a letos se uskuteční už po jednadvacáté. A bude to ročník plný historie. Letos vás totiž čeká téma opravdu majestátní – Ve jménu krále. Návštěvníci se mohou těšit na výstavu plnou barev, královského majestátu a rytířů. Vrcholem dvoudenního programu bude nedělní vystoupení brněnské divadelní a kaskadérské společnosti Štvanci, kterou už diváci výstavy znají z minulých let. Letos se zaměřili na řád templářů a jeho výročí. V rámci doprovodného programu se uskuteční karneval na koních v dobových kostýmech se soutěží o nejlepší kostýmy ať už jednotlivců, nebo celých skupin.

 

Bitva na Mladějovské úzkorozchodné dráze

Bitva Mladějov-Blosdorf je již tradiční vzpomínkovou akcí na padlé za světové války, součástí které je mimo jiné bitevní ukázka, v níž proti sobě nastoupí vojáci rakouské a ruské armády. V Mladějově bude pro návštěvníky připraven bohatý celodenní program, jehož součástí budou mimo jiné výjevy ze starého mocnářství, dobová hudba nebo výstava historické vojenské techniky. Samotná bojová ukázka začne v 16 hodin a celou akci završí slavnostní ohňostroj. Pokud se chcete při akci svézt i samotnou Mladějovskou dráhou, doporučujeme přijet už v dopoledních hodinách. Jízdenky na časy kolem bojové ukázky bývají velmi brzy vyprodané.

 

Královéhradecký kraj

Grand Prix města Hradec Králové v parkurovém skákání

Třináctý ročník třídenních jezdeckých závodů na kolbišti Hradeckého jezdeckého klubu v Hradci Králové – Malšovicích. Své umění na překážkách o výšce 90 – 140 cm předvedou jezdci a koně z celé ČR a to v kategoriích HOBBY a Licence. Pro děti i dospělé je na víkend připraven doprovodný program, tak vyrazte za koníky nejen do Pardubic, ale i do Hradce!

 

Sobotecký jarmark

Sobotecký jarmark a festival řemesel vstupuje do své čtvrté desetiletky a je opravdu v plné síle. Už 23. a 24. 8. 2019 se můžete těšit na záplavu hudby na dvou scénách, téměř dvě stovky stánků s řemeslným i tradičnějším zbožím, poctivé jídlo a pití, pohádky, workshopy, výhledy na Humprecht a živou veselici v Sobotce, srdci Českého ráje. Můžete se těšit třeba na vystoupení Pokáče, Báry Basikové, The Tap Tap s Danem Bártou, pohádky pro děti a samozřejmě tradiční jarmark s ukázkami řemesel.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Den s technikou na demarkační linii v Rokycanech

V sobotu 24.8.2019 od 12,00 hod. pořádá Město Rokycany a Muzeum na demarkační linii v Rokycanech akci Den s technikou, tedy program zaměřený na prohlídky, ukázky činnosti a jízdy vojenské techniky a techniky integrovaného záchranného systému. Připraveny jsou ukázkové jízdy těžké techniky v terénu, dynamické a statické ukázky činnosti Integrovaného záchranného systému, defilé vozů Tatra vč. předvedení vozu Tatra Dakar. Součástí programu bude také bojová ukázka k 80. výročí začátku II. světové války, která představí kromě klubů vojenské historie v dobových uniformách, také historické letectvo. Pro dětské návštěvníky je připravena řada soutěží.

 

Sportmanie Plzeň

Sportmanie Plzeň 2019 nabídne i letos pestrou nabídku sportovních aktivit, vystoupení a autogramiád. Malí i velcí návštěvníci budou mít šanci poznat různé sportovní kluby města Plzně a Plzeňského kraje a zkusit si na vlastní kůži a pod odborným dohledem různé druhy sportů. Konat se budou také besedy se známými sportovci nebo přednášky o zdravém životním stylu. A 24. srpna se budou moci zúčastnit rodinného běhu plného zábavy nazvaného Letní párty běh. Součástí Sportmanie Plzeň 2019 bude znovu soutěž o medaile - každé 3 dny bude možno získat jinou medaili. 

 

Běžecký závod pro širokou veřejnost - Chodovská Vlečka

V sobotu se na přírodním koupališti Bílá voda v Chodově u Sokolova koná běžecký závod pro širokou veřejnost, pro všechny výkonnostní a věkové skupiny. Trať pro dospělé má 10 kilometrů, je mírně zvlněná a vede po písčitém povrchu. Dětské tratě měří od 100 metrů do 3,2 km a každý malý účastník obdrží sladkou odměnu.

 

Netopýří noc na zámku

Večerní akce zaměřená na netopýry zavítá znovu na zámek Kynžvart a do jeho přilehlého zámeckého parku. Ukázka odchytu netopýrů, doplněná doprovodným programem na netopýří téma. Speciální ultrazvukový detektor nám pomůže nahlédnout do světa jejich neslyšitelných signálů, na přednášce se dozvíte o životě netopýrů, výstava z podzemí Karlovarského kraje nám představí zajímavý a skrytý svět zimujících netopýrů a děti i dospělí si budou moci zasoutěžit v netopýřích hrách.

 

Jižní Čechy

Mistrovství ČR v balónovém létání

23. ročník mistrovství České republiky v balónovém létání je událost nejen pro milovníky závodních horkovzdušných balónů. Tentokrát na letišti v Jindřichově Hradci. Soutěž se bude konat v místě s nádhernou jihočeskou krajinou, kde se nachází řada luk, rybníků a také historických památek a také ploch vhodných pro starty a přistání balónů. Na obloze bude kromě soutěžních balonů k vidění také celá řada pestrobarevných nesoutěžních balonů, užít si budete moci také vyhlídkové lety.

 

Pošťácká pohádka – České Budějovice                                          

Zveme vás na hranou pohádku nejen pro děti z knihy Devatero pohádek od Karla Čapka. Přijďte se podívat na poštáka Kolbabu, který rok a den putoval po celých Čechách, aby doručil dopis řidiče Frantíka, který psal své milované Mařence, ale je takový popleta, že zapomněl na dopis nalepit známku a napsat adresu. Co myslíte, podaří se panu pošťákovi najít Mařenku a doručit jí dopis, na který tak dlouho čeká? A víte, že na poště v noci žijí poštovní skřítci, kteří napravují, co člověk přes den pokazil? Přijďte se sami přesvědčit!

 

Vysočina

Dožínky v Centru EDEN

Vydejte se v sobotu do Centra Eden v Bystřici na Pernštejnem. Konají se zde tradiční Dožínky, které jsou především oslavou hojnosti a poděkováním za štědrou úrodu. Na návštěvníky čeká Dožínkový průvod, přehlídka krojů na koních, vystoupení dětského folklorního souboru, ukázka vyřezávání motorovou pilou a dalších řemesel. Děti uvidí i stříhání ovcí a těšit se mohou také na skákací hrad či bazének s balónky.

 

Festival venkovských zahrad

V sobotu jste srdečně zváni na Festival venkovských zahrad. Den je zaměřen na vzdělávání, prohlídku ukázkové zahrady, pro děti bude připraven dětský koutek s vychovatelkami, kvalitní občerstvení a projít se můžete po naučné stezce obce Krásné.

 

Jihomoravský kraj 

Vojenský den Kučerov

Vojenský den pod názvem "Na Pískách 2019" se uskuteční v obci Kučerov u Vyškova. K vidění budou ukázky římské legie a napoleonských válek, bojové ukázky sekce AČR, Policie ČR, HZS, Rudé armády a Wehrmachtu, vojenská i hasičská technika. Zájemci si budou také moci vyzkoušet střelbu ze vzduchovky na cíl, cvičnou střelbu ze samopalu, jízdu v tanku či se proletět nad krajinou helikoptérou.

 

Historické odpoledne

V sobotu se můžete těšit na historické odpoledne v areálu U Mravence Lesíka v Brně-Řečkovicích. Připraven pro vás bude trh lidových řemesel, šermířské vystoupení, dobové ležení ze 14.století, včetně dobové kuchyně s ochutnávkou, ukázka soubojů. Děti se mohou těšit na hry, skákací hrad, řemeslné dílničky či historickou dobovou hudbu.

 

Prázdninové nedělní grilování v Lázních Laa an der Thaya

Nechcete se smířit s blížícím se koncem prázdnin a s tím i končící grilovací sezónou? Pak tu pro vás máme tip na letní grilování v Lázních Laa an der Thaya. Každou neděli na všechny návštěvníky totiž čeká parádní grilovačka. Pochutnáte si na lahodně okořeněném masu, rybách či zeleninových pochoutkách. Tuto neděli 25.srpna na vás čekají Asijské speciality. Pro děti do 3 let je vstup zdarma. Děti do 7 let vstup 1 Euro. Kromě termálního světa, rodinné sauny, skluzavky a odpočinkové části na vás čekají i prostorná lehátka, chladivý venkovní solný bazén s podvodní hudbou, letní bar i dětské animace.

 

 

Zlínský kraj

Drtivá porážka

Dokažte si, že na to máte! Přijďte si otestovat, kde jsou hranice vašich možností! Zažijte, co jste dosud viděli jen v televizi! Máte jedinečnou možnost zúčastnit se kroměřížské Drtivé porážky která přinese dosud nevídanou zábavu, nebo se přijďte jen pobavit na účet druhých.

 

Sochy z písku v Rožnově

Vyrazte se podívat na další ročník Soch z písku v Rožnově pod Radhoštěm. Akce se koná v areálu na ulici Palackého a rohu ulice Boženy Němcové, pouhých 200 metrů od Valašského muzea v přírodě. Letos vás čeká výstava zaměřená na téma "AFRIKA". K vidění je 12 soch z 250 tun písku, velké pískoviště pro všechny malé i velké, houpačky i skluzavka.

 

Moravskoslezský kraj 

Strašidelný hrad Hukvaldy

Zříceninu hradu Hukvaldy jste už určitě navštívili, ale zajímá vás, co se na hradě děje po setmění? V sobotu máte jedinečnou možnost vydat se na noční prohlídku, která je však jen pro odvážné, neboť můžete potkat hradní strašidla, která se ukrývají na hradní zdi. Připraven bude večerní program, který nabídne ukázky šermířských pohádek a soubojů, historický šerm nebo ohňovou show. A kdo má pro strach uděláno, může se podívat ještě na Krampus čerty z Frýdku-Místku.

 

FAJNE LÉTO na kolejích

Vlaky jsou oblíbeným dopravním prostředkem snad všech dětí. Pokud o víkendu budete v Ostravě, pak si nenechte ujít návštěvu Železničního muzea moravskoslezského, které najdete v budově železniční stanice Ostrava – střed. Muzeum zde bylo založeno v roce 2012 a kromě dokumentů a obrazového materiálu tady můžeme vidět i modelovou železnici. Na sobotu je v muzeu naplánována akce FAJNE LÉTO na kolejích a návštěvníci se mohou těšit na spoustu her, soutěží a zábavných aktivit.

 

Olomoucký kraj

Den rekordů

Zoologická zahrada Olomouc, která se rozprostírá nad Olomoucí na Svatém Kopečku, láká návštěvníky zejména na šest pavilonů, společný výběh medvědů a vlků, mořská akvária, Euroasijské safari nebo dětské hřiště a lanové centrum Lanáček. Tuto sobotu vás v zoo čeká zpestření, neboť zde bude probíhat Den rekordů. Budete moci zkoumat, zkoušet a ověřovat rekordy a superschopnosti z říše zvířat a dozvíte se spoustu zajímavých informací. Šikovné děti si mohou domů odnést vlastnoručně vyrobenou zvířecí hračku.

 

Hefaiston

Na hradě Helfštýn se o víkendu koná jedinečná akce Hefaiston, která byla loni vyhlášena nejlepším projektem turistického ruchu v Olomouckém kraji. Hefaiston je největší evropské mezinárodní setkání kovářů, které je považováno za tradiční vrchol hradní sezóny na Helfštýně. Akce nabídne to nejlepší z produkce světových uměleckých kovářů, živou hudbu, přednášky, soutěže a skvělé koncerty.

 

Mnohem více zajímavých tipů pak najdete na našem webu www.kamsdetmi.com. 

21. 8. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře