Prozradíme vám kam s dětmi o třetím adventu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Prozradíme vám kam s dětmi o třetím adventu

Třetí adventní víkend je tady. Zanechte stresu s úklidem a přípravami, nic vám přece neuteče. Nejlépe vám bude stejně s těmi nejbližšími a nejmenšími. Přinášíme vám tipy kam se s dětmi vydat užít si společné chvilky.

 

Praha

Zima, mráz a oheň v nás – Praha

Jarmilka projde mrazivou nocí až do svítání. Sněžná slečna, Mráz, Meluzína a Ohnivý muž připravují zkoušky vnitřní síly. Ochrání dívka ptáčky před mrazem? Přijďte a nebojte se! Divadelní skica inspirovaná českou zimní krajinou s alegorickými postavami krutého Mrazu, Sněžné slečny, Meluzíny i Ohnivého muže. Kromě profesionálů vystoupí i děti ze Statenic a z Dětského studia divadla PONEC pod vedením Barbory Látalové a dalších lektorů. Po představení následují „zimní“ dílny pro malé i velké.

 

Starobohnické vánoční těšení – Praha

Farnost Bohnice a městská část Praha 8 vás zvou na další ročník tradičního Starobohnického vánočního těšení. Na návštěvníky čekají hudební a divadelní vystoupení, jarmark a ukázky tradičních vánočních zvyků. Program na náměstí: hudební vystoupení, pohádka pro děti, Narození Ježíše - příběh pro malé i velké, taneční vystoupení v podání Dětského baletu Praha a bohatá tombola. Vstup je zdarma.

 

Středočeský kraj

Vánoce na hradě – Mladá Boleslav

Přijďte si užít předvánoční atmosféru do romantického areálu mladoboleslavského hradu, kde na Vás čeká nejen jarmareční prodej tradičních výrobků. Připraven je i bohatý doprovodný program, Těšit se můžete na vystoupení dětského folklorního souboru Kominíček. Můžete se zapojit do zábavně poučných her pro děti i dospělé, shlédnout výstavu roztomilých a vtipných dobových vánočních přání a novoročenek. Na hradě bude také připravena schránka na dopisy adresované Ježíškovi a stejně tak vánoční strom, kam můžete zavěsit své vlastní přání adresované Vašim přátelům, příbuzným a všem Vašim blízkým.

 

Vánoční orienťák pro celou rodinu – Poděbrady

Vánoční orienťák je akce, jejímž účelem je, abychom se i v zimních dnech proběhli a sešli nad šálkem dobrého nealkoholického svařáku. Atraktivní a známa lokalita poděbradského parku je vynikající příležitostí, jak si „zkusit mapu“ tam, kde to znáte. Nemějte obavy, v centru závodu budeme mít dostatek zkušených pomocníků, kteří vám ochotně poradí a vysvětlí všechny vaše otázky. Připravena bude i trasa pro děti, při svíčkách, na kterou můžete vyrazit i s nimi. V cíli vás čeká odměna a teplé občerstvení.

 

Ústecký kraj 

Speciální vánoční prohlídky – Zámek Stekník                                               

Zámek Stekník zve návštěvníky na speciální večerní vánoční prohlídky na hlavním prohlídkovém okruhu, s povídáním o zámeckých Vánocích, zvycích a tradicích českých Vánoc, obohacené hranými koledami. Součástí prohlídek je také výstava papírových Betlémů rodiny Ryskových. Upozorňujeme na nutnost rezervace do 14.12.

 

Vánoce v muzeu – Louny

Muzeum společně s městem Louny vás zvou na adventní trhy, které budou zahájeny v 10 hodin před budovou muzea. Těšit se na Vás budou kejklíř, kouzelník, kovář i oslík s ovečkou. Náladu Vám zpříjemní středověká hudba, české koledy i divadelní vystoupení a na závěr ohňová show. V prostorách muzea probíhají ukázky různých řemesel, výroba a prodej drobných dárků.

 

Liberecký kraj 

Vánoční dílničky na rozhledně - Černá Skalice

Dorazte načerpat sváteční atmosféru dne na rozhlednu Černá Studnice a prožijte vánoční odpoledne s Vašimi dětmi. Těšit se můžete na vánoční dílničky, kde si děti nazdobí perníčky, jablíčka a vyrobí vánoční dekorace. Při poslechu vánočních písniček bude pro dospělé připravený punč, svařené víno a jiné občerstvení. Prožijte chvilku pohody v předvánočním shonu!

 

Předvánoční pohoda – Zákupy

Další ročník komponovaného adventního programu v Zákupech se odehrává na třech různých místech - státním zámku Zákupy, Eduard Held muzeum na náměstí a děkanském kostele Sv. Fabiána a Šebestiána. Těšit se můžete na odpolední adventní prohlídky Vánoce u pana „nadlesního“ s ukázkou varhanní hudby v zámecké kapli, vánoční nadílku zámeckému medvědu Medouškovi, adventní koncert ZUŠ Česká Lípa ve vytápěném sále nebo divadelní představení Vánoční orloj na druhém nádvoří zámku v podání Divadelního spolku Havlíček Zákupy.

 

Královéhradecký kraj 

Vánoce na hradě - Staré Hrady

Staré Hrady jsou místem, kde si děti připadají jako v pohádce. Draci, skřítkové, princezny… to vše zde doslova ožívá před vašima očima. A protože k Vánocům pohádky neodmyslitelně patří, je výlet na Staré Hrady tím nejlepším nápadem. A navíc zde můžete teď v prosinci zažít atmosféru Vánoční pohádkové prohlídky. Zvýhodněným okruhem pohádkovým hradem a vánoční pohádkou vás provede živá čarodějnice, princezna, čertice nebo hradní čaroděj. Poznáte Vánoce našich prababiček a v pohádce tu na vás čeká nejedno překvapení se spoustou veselých kamarádů.

 

Vánoční ZOO - Dvůr Králové nad Labem

Vánoce v Safari Parku Dvůr Králové začínají právě tento víkend. Můžete se těšit na sváteční atmosféru umocněnou desítkami svítících dekorací ve tvaru zvířat, mohutným vánočním baobabem a ozdobenými dřevěnými stromečky. První den Vánoční ZOO navíc proběhne bubnovací workshop a také vánoční dílny. Takže pokud vaše děti milují zvířátka, určitě si to báječně užijete. Ve Dvoře Králové je navíc i výrobna vánočních ozdob, tak se tam cestou ze ZOO můžete stavit a pořídit si něco nového na stromeček.

 

Pardubický kraj 

Andělské adventní neděle - Litomyšl

Litomyšl je andělsky krásné město a tak není divu, že tu andělé našli svůj domov. V místním nově zrekonstruovaném chrámu vás provedou Ježíšovým příběhem. Z Andělské vyhlídky pak shlížejí na další program Andělských adventních nedělí. Ten je plný koncertů, pohádek, světel, ohňů a provoněný gurmánskými specialitami z probíhajícího trhu. Přijeďte se do Litomyšle andělsky naladit!

 

Advent v Automatických Mlýnech - Pardubice

Historická budova Automatických Mlýnů v Pardubicích se po letech chátrání konečně stává kulturním centrem. Pořádá se tu hodně zajímavých akcí a právě teď Mlýny ožily úžasnou vánoční atmosférou, která památku mění na kouzelné místo k setkání plné klidu a pohody. Čtyři netradiční adventní neděle vám přinesou spousty zážitků a vytrhnou vás z reality běžného života a nákupních center. Můžete se těšit na vytříbené chutě nejlepšího street foodu z celé republiky. Přichystány jsou také řemeslné dílny a vánoční workshopy. Atmosféru dokreslí živá hudební vystoupení a další skvělý program pro rodiny s dětmi.

 

Karlovarský kraj

Mariánskolázeňský vánoční trh

Od 1. do 22. prosince se kolonáda v Mariánských Lázních promění v adventní tržiště. Kromě stánků s vánočním zbožím, dobrotami, medovinou a svařeným vínem se můžete těšit na ukázky řemesel, spoustu koncertů a tanečních, divadelních a akrobatických vystoupení. Samozřejmostí vánočních trhů budou prodejní stánky s rozmanitým zbožím s vánoční tématikou a ukázkami řemesel. Návštěvníci budou mít možnost nakoupit vánoční dárky, ochutnat různé speciality, svařené víno, punče, horkou medovinu a další dobroty. Pro malé návštěvníky bude k dispozici zdarma kolotoč, pro větší děti bude nachystaná výtvarná dílna. Na vánočním trhu se také bude pravidelně obměňovat nabídka stánkového prodeje, pokaždé zde najdete něco nového a ochutnáte nové i tradiční vánoční dobroty.

 

Advent v lese - Stříbro

Srdečně vás zveme na 12. ročník originální vánoční procházky začínající od stříbrského hornického skanzenu a vedoucí cestou lemovanou světélky svíček, podél kaplí křížové cesty, až na vrchol Ronšperku, kde si společně zazpíváme a poslechneme vánoční písně.

 

Plzeňský kraj

Noční prohlídky – Adventní kalendář na zámku Červené Poříčí

Správa zámku Červené Poříčí si Vás dovoluje pozvat na procházku nočním zámkem s deseti adventními zastávkami u vánočních stromů. Adventní čas je dnes plný shonu za nejlepším dárkem, největším vánočním kaprem a nejkošatějším stromečkem. U nás se můžete trochu zklidnit a projít se barevně nasvíceným zámkem s vánočními stromky. Výklad průvodce Vám přiblíží spoustu adventních zvyků, symbolů a svátků.

 

Ledové sochy v Plzni – Cesta kolem světa

Největší výstava ledových soch v České republice by vám neměla ujít. Bylo použito více jak 35 tun ledových bloků. Ledové sochy tvoří cestu kolem světa s interaktivní aplikací i výkladem o pivovarských sklepích.

 

Jihočeský kraj

Staročeský vánoční trh – Tábor

Přijďte obdivovat tradiční uměleckořemeslnou výrobu a nechat se okouzlit vánočními vůněmi, svitem svíček a kouzlem vánočních trhů s kulturním programem. Mimo jiné vás v Táboře čekají vánoční dílničky, koledy a další program. Prostřednictvím Divadla Studna zažíijete vánoční příběh o Marii, Josefu a jejich synovi. Kromě andělů na chůdách a žongléřů vás jistě potěší kramářské písně v podání autentického pouličního šramlbandu Péro za kloboukem. Pod vánoční jedlí budou v sobotu k vidění dokonce dva živí velbloudi.

 

Adventní pátrání pro rodiny – Český Krumlov

Jak vypadá advent ve starobylých klášterech? Pátrejte po adventních a vánočních zvycích, z nichž některé se dochovaly dodnes, ale možná již neznáte jejich původní význam. Poodhalte jejich kouzlo, projděte se vánočně vyzdobenými kláštery a vyrobte si vlastnoruční vánoční dárečky.

 

Vysočina

OSTROV POHODY 2019 - Žďár nad Sázavou

Mezi představeními bude ve foyer dětská dílna s vánočním tvořením a malováním na obličej. Vyrobíte si drobné dárečky, ozdoby, zazpíváte koledy, zkusíte paličkovat, ochutnáte perníčky a pro ty nejmenší je připraven hrací koutek. Připomeneme si tak třicáté výročí takzvané Sametové revoluce, které ti mladší prý říkají Plyšák. Do her a soutěží vás již tradičně zapojí Duha AZ a 25. Přední hlídka Royal Rangers Žďársko. Divadlo otevíráme půlhodinku před prvním představením.

 

Sportujeme s Ježkem

Divadlo pro děti (i dospělé) v roce 2009 založila Anička Doležalová (skupina Sádlo v pohybu). Spolu s manželem Pepou odehráli již řadu představení pro děti po celé republice a v divadle na Horním Kosově v Jihlavě. Tentokrát na téma „Sportujeme s Ježkem“.

 

Jihomoravský kraj

Robotí invaze - Brno

V rámci workshopu se společně seznámíme s robotikou. Zjistíme, kde všude se roboti v našem okolí nachází, jak se dají ovládat. Podíváme společně na úvod do programování a vysvětlíme si, proč je vhodné nové technologie ovládat. Zahrajeme si na vývojáře a vývojářky a naučíme se ovládat Ozoboty. Děti také dostanou doporučení, jak ve své cestě k objevování programování pokračovat.

 

Vánoční Fler jarmark v Brně

Zveme Vás na již druhý medlánecký Vánoční Fler jarmark. Během trhu promítáme pro děti krátké pohádky. Otevřena bude Vánoční výstava, kde můžete napsat dopis Ježíškovi nebo využít tradiční Ježíškovu poštu. Občerstvení zajišťuje kavárna Rotatoria caffè Medlánky. Před SC Sýpka se budou konat tradiční Medlánecké farmářské trhy, tentokrát s vánočními specialitami.

 

Kraj Zlínský

Vánoční tvoření v Uherském Hradišti

Vánoční dílna pro rodiče s dětmi v Akropolis. Chtěli byste si vytvořit krásné a originální vánoční přáníčka, keramický svícen či drobné dárečky? Ty potěší nejvíc, protože je vyrobíme s láskou.

 

Vánoční jarmark - Rožnov pod Radhoštěm

Nabídka dárků z dílen lidových výrobců, koledování, obchůzky Lucek a čertů, oživené expozice ve Valašské dědině. V areálu Dřevěného městečka nabídka dárků z dílen lidových řemeslníků. V sobotu obchůzky lucek ze souboru Radhošť a mikulášské družiny z Valašských Klobouk. V neděli budou v městečku vyhrávat Komorní žestě a obcházet čertovské družiny ze Zděchova a Lačnova, v kuchyni fojtství po oba dny draní peří a vaření štědračky. Valašská dědina – atmosféra lidových vánoc v oživených expozicích, obchůzkový program souborů Radhošť z Rožnova a Podžiaranček z Papradna

 

Moravskoslezský kraj 

Vánoce na Slezskoostravském hradě

Tradiční vánoční jarmark můžete v sobotu navštívit na Slezskoostravském hradě. K vidění budou ukázky řemesel a vánočních zvyků jako je lití olova, krájení jablíček nebo pouštění lodiček ze skořápek ořechů. K zakoupení budou krásné vánoční dárky nebo rozmanité občerstvení. Své výrobky a umění předvedou umělečtí řezbáři, košikáři, včelaři a floristi. V rámci doprovodného programu se návštěvníci mohou těšit na různé umělecké soubory prezentující lidovou a historickou tvorbu, chybět nebude vánoční představení pro děti i dospělé, dílničky a kreativní workshopy. Děti potěší Ježíškova pošta. Romantickou náladu dokreslí tradiční vánoční výzdoba areálu hradu doplněná pochodněmi a ohni.

 

Vánoce na zámku a v podzámčí - Fryštát v Karviné

V sobotu proběhne vánoční akce na zámku Fryštát v Karviné. Návštěvníky čeká spousta zážitkových a interaktivních vstupů rovnou na několika místech zámku. Hlavní program bude probíhat při prohlídce zámeckých komnat na hlavní budově, kde se budou střídat dva typy představení. Bude to klasická pohádka Panna a netvor a k vidění bude také šerm. Další část nabízí kombinovaný program zaměřený na vánoční tématiku. Hrané a hudební vstupy doplní tematický výklad průvodkyň v krásných dobových kostýmech. Ve výstavní síni zámku budou k dispozici oblíbené tvořivé dílny Juventusu, kde si děti mohou pod dohledem zkušených animátorů vytvořit nějakou vánoční dekoraci a tu si s sebou i odnést.

 

Olomoucký kraj

Vánoce na zámku Čechy pod Kosířem

Nenechte si tento víkend ujít Vánoce na zámku Čechy pod Kosířem. Součástí Vánoc u hraběcí rodiny budou prohlídky zaměřené na vánoční tradice doplněné hranými scénkami. Interiéry budou vánočně vyzdobené a pro děti budou připraveny dílničky.

 

Vánoční flora Olomouc

Vánoční Flora Olomouc je tady! Po celou dobu trvání vánočních trhů budou zahradníci předvádět tvorbu vánočních dekorací. Pro děti i dospělé jsou přichystány tvořivé dílny: malování baňek, zdobení perníků, tvorba bedýnek, šperků, slaměných ozdob, svíček. Organizace Bricks 4 Kidz připravila zábavný doprovodný program s kostkami LEGO® a bude stavět s dětmi vánoční stromečky, sněhuláky a jiné krásné modely s vánoční tématikou s kostkami LEGO®. Děti se mohou těšit na pohyblivého soba se saněmi a další zajímavé motorizované modely.

 

 

Další předvánoční tipy kam s dětmi můžete samozřejmě najít na našem webu www.kamsdetmi.com

11. 12. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře