Kam vás s dětmi zavede víkendové babí léto? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam vás s dětmi zavede víkendové babí léto?

Babí léto o víkendu vás jistě vytáhne ven. A my vám přinášíme tipy, kam byste s dětmi mohli zamířit. Můžete se rozjet do všech koutů naší republiky.

 

Praha a Střední Čechy

Mělnické vinobraní

Mělnické vinobraní se i letos uskuteční tradičně od pátku do neděle. Mezi největší taháky bude mimo tradičního burčáku a pouťových atrakcí patřit bohatý hudební program. Hlavní scéna se po letech vrací na Náměstí Míru, kam bude placený vstup. Pouťovým atrakcím bude vyhrazeno Náměstí Karla IV. a přilehlé ulice. Dětem bude určena především Zámecká a Pohádková scéna, zázemí pro nejmenší děti naleznete v Centru Kašpárek.

 

Svatováclavské slavnosti na Okoři

Okolí zříceniny hradu Okoř se opět po roce stane dějištěm Svatováclavských slavnost. Na prostranství v podhradí se můžete těšit na šermířské souboje, živou dobovou hudba, chybět nabude dobové tržiště. Z dětského programu vybíráme například výuku malých rytířů nebo ukázky výcviku zvěře a soutěže pro děti. 

 

Festival parních lokomotiv v Benešově

U příležitosti výročí 125 let místní dráhy Olbramovice - Sedlčany a depa Benešov se koná Festival parních lokomotiv, akce, které se zúčastní domácí i zahraniční historická vozidla. V průběhu dvoudenního setkání parních lokomotiv je plánováno množství zvláštních jízd parních a historických vlaků, přehlídka lokomotiv na točně. Akce je pořádána v areálu historického depa parních lokomotiv, které je zároveň základnou sdružení Posázavský Pacifik. Pro návštěvníky bude zpřístupněn i prostor uvnitř výtopny. Po oba dny (sobota + neděle) bude probíhat každou lichou hodinu otáčení lokomotiv na točně s komentářem k jednotlivým lokomotivám.

 

Den otevřených dveří Dopravního podniku hl. města Prahy

Den otevřených dveří Dopravního podniku se tentokrát uskuteční v zázemí depa metra Zličín, vozovně Motol a garážích Řepy. Kromě tradiční přehlídky současné techniky, se můžete těšit i na historická vozidla, prohlídky servisního zázemí, v jednotlivých provozovnách se vedle typů vozů metra, tramvají a autobusů představí i vozidla, která zajišťují opravy a udržování dopravní cesty. Návštěvníci budou mít také možnost nahlédnout do dílen a provozů, které jsou využívány k denním opravám a ošetřením vozů. Navštívit bude možné i zázemí Hasičského záchranného sboru. V jednotlivých areálech bude tradičně zajištěn doprovodný program a soutěže pro děti i dospělé.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Litoměrické vinobraní

Užijte si příjemné a pohodové zážitky s vínem a hudbou v centru královského města Litoměřice. Již tradičně třetí pátek a sobota v září nabídne návštěvníkům Litoměřického vinobraní to nejlepší ze své úrody. Oslava vína bude již tradičně podpořena slavnostním krojovaným průvodem v čele s českým králem a císařem Karlem IV. A nebude chybět ani pestrý kulturní program minimálně na pěti scénách.

 

Hračky a hry dětí ze šlechtických rodin v Litvínově

Výstava historických hraček situovaná do interiéru barokního zámku Valdštejnů v Litvínově představuje unikátní hračky, s nimiž si hrály děti šlechtických rodin především v době Rakouského císařství a Rakousko-uherské monarchie, ale i první Československé republiky. Nejstarší hračky pocházejí z 18. století, z období vlády Marie Terezie a Jozefa II. Nejrůznější druhy hraček, jako jsou panenky, hry, stavebnice, postavičky na klíček, parní strojky, promítačky, vláčky a další zajímavosti, dokreslují atmosféru zámeckých pokojů.

 

Medobraní na hradě Lipý 

Na hradě Lipý se chystý Medobraní! A co si pod tím představit? Těšit se můžete na povídání o životě včel, medu, medovině, jak vznikají, a k čemu slouží.  Nebudou chybět ani sladké ochutnávky a prodej medu i přípravků z něj. Pro děti jsou přichystány různé aktivity, pobaví vás také vystoupení se psem (dogdancing), vystoupí kapela Švihadlo. Spoustu zajímavého zboží můžete zakoupit na hradním jarmarku.

 

Jablonecké podzimní slavnosti 

Největší jablonecké městské slavnosti jsou letos pojaty jako festival dobrého jídla a pití. V 80 stáncích budete moci ochutnat spustu dobrot, vína a piva české i německé výroby. Pro rodiny s dětmi je připravena speciální dětská zóna, která mimo jiné nabídne středověký kolotoč, střelnici, staročeskou cukrárnu a malování na obličej. V rámci doprovodného programu se uskuteční také workshop malování na sklo.

 

Královéhradecký a Pardubický kraj

Zažít město trochu JINAK

Nenechte si ujít bohatý doprovodný program v rámci akci Zažít město jinak. Jedná se o Sousedské slavnosti, založené na principu společného sdílení veřejného prostoru, vzájemné výpomoci a dobrovolnického nasazení. Zažít město jinak jsou sousedské slavnosti pořádané vždy třetí sobotu v září (v rámci Evropského týdne mobility). Vstupné zadarmo. Připravené jsou koncerty, hry pro děti, trhy, ruční dílny, trošku tance i sportovní aktivity.

 

Světový den nosorožců v ZOO Dvůr Králové nad Labem

Safari Park Dvůr Králové se v sobotu připojí k oslavám Světového dne nosorožců a nabídne vám stylový nosorožčí program! Ke vstupence do safari parku dostanete vzdělávací pracovní listy, které budete moc na několika stanovištích za pomocí našich pracovníku vyplnit a soutěžit tak o věcné ceny včetně návštěvy nosorožců zblízka. Neváhejte a připojte se k oslavám Světového dne nosorožců v Safari Parku Dvůr Králové

 

Den řemesel v Proseči

V neděli se koná v prostorách muzea dýmek na náměstí "Den řemesel v Proseči s podtitulem 670 let od první zmínky o Proseči". Akce láká na bohatý dobrovolný program: vystoupí mitriX – taneční skupina. Přijdou na řadu také Cvrčci (děti z MŠ Proseč), žáci ze ZŠ Proseč otevřou studánky a vystoupí folklorní soubor. Na všechny ale čeká taky DUHA - pěvecký sbor z Proseče. Chybět nebude prezentace prosečského kroje. Součástí dne řemesel je i výstava králíků, holubů a drůbeže. 

 

Princezna ze mlejna

Muzikálová pohádka Princezna ze mlejna vznikla podle oblíbené filmové předlohy Zdeňka Trošky. Její režie se ujala nejhranější divadelní autorka Dana Bartůňková. V pohádce se můžete těšit na novou hvězdu muzikálových prken Nikolu Ďuricovou, herce, moderátora a zpěváka Aleše Kubáta a další. Pohádka přináší dětem poučení, že lásku nejde koupit ani nejkrásnějšími dary světa. A to, že laskavé chování jeden k druhému se vždy v dobrém několikanásobně vrátí.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Festival zelí 2019

Přijďte ochutnat jedinečné lobkowiczké kysané zelí vyráběné tradičně v modřínových kádích a také čerstvé zelné saláty. Během festivalu se dozvíte, jak si připravit kvalitní kysané zelí sami doma a jak s ním nakládat v kuchyni a budete mít možnost zakoupit vše potřebné pro jeho přípravu. Samozřejmě bude připraveno skvělé podzimní zelné menu v průběhu festivalu si vyzkoušíte šlapání zelí v kádích. Děti se mohou těšit také na malování na obličej, skákací hrad, kolotoč, tvořivou dílničku, různé soutěže, ukázky práce Záchranné služby či divadelní pohádku.

 

Slavnosti jablek a medu

V sobotu se koná na zámku v Boru již čtvrtý ročník Slavností jablek a medu. Zámecký areál se opět stane svědkem dožínkové akce, která nabídne kromě hudebního a divadelního programu i soutěž pro veřejnost o nejlahodnější jablečný nebo medový pokrm. V programu slavností se představí Divadlo Navětvi s pohádkou Kouzla skřítků , Cimbálová muzika Alexandra Vrábela, folková kapela Faux pase Fonet a hlavním hostem slavností bude známý herec a písničkář Jiří Schmitzer.

 

Jak se léčí strašidla

Nevšední pohádka inspirovaná Karlem Čapkem v podání ostrovského DiFadla potěší malé diváky v pátek v Kyselce. Není nad to, když si šikovná doktorka umí poradit se strašidly jako jsou hejkalka, bludička, vodník nebo kouzelnice.

 

Auto Moto Show Staňkov

V sobotu se uskuteční v areálu letiště Staňkov už pátý ročník Auto Moto Show 2019. Můžete se těšit na předváděcí jízdy aut a motorek, velké dopravní hřiště We Love Cycling, hudební vystoupení po celý den kapely Telefon Accoustic Illegal Banda, show Treetbike Freestyle Rider Bohouše Chmelaře, seskok 12 parašutistů, fotbálek nejen pro děti, skákací hrady, dětský svět Radovánek či autogramiádu HC Škoda Plzeň. Predator připraví překážku spojenou s tratí 4x4.

 

Jižní Čechy a Vysočina

Tondův kufr

Říkáte si, co že je to ten „Tondův kufr“. Bezplatný orientační závod pro děti, žáky i dospělé. Vhodné i pro nejmenší děti s rodiči, zároveň jej můžete pojmout jako zajímavé odpoledne v přírodě. Závod mohou účastníci běžet samostatně nebo s doprovodem. Závodu se mohou účastnit i dospělí. Pro závodníky jsou přichystány čtyři tratě v lese, kdy nejjednodušší trať pro malé děti je vyznačena fáborky. 

 

Bludný pařez v Českých Budějovicích

V sobotu začíná v českobudějovické Rabenštejnské věži podivuhodná výstava, na které mimo jiné uvidíte: Kapraď ploutvolistou, Chrpaslíka lesního, Apoštolku a spoustu jiných podivných rostlin a živočichů. Výstava obrazů s hádankami a rébusy, které roztočí mozkové závity vás i vašich dětí. Výstava potrvá až do začátku října. V sobotu navíc proběhne koncert dalších podivných živočichů.

 

Den tiskařů v Památníku Bible Kralické

Přijde do Kralic nad Oslavou oslavit 40 let od vydání prvního dílu Bible kralické. Kromě povídání o historii Kralic a bratrské tiskárny, je pro děti připraven program s odměnou či hudební vystoupení, výstava hasičské techniky, řemeslné dílny, historická školní třída a další zábava.

 

Biozemědělský den na Sasově

Jste srdečně zváni na tradiční Biozemědělský den - Den otevřených vrat na Biofarmě Sasov. S dětmi se můžete těšit na čuníky ve volném výběhu, ukázku hospodářských zvířat, kukuřičné bludiště, koně, ukázky jezdeckých disciplín, tvoření s Dětským lesním klubem Hájenka, malování na obličej, trampolínu, ping pong, trenažéry dojení či lukostřelbu a mnoho dalšího.

 

 

Jihomoravský a Zlínský kraj 

Mezinárodní den Pand červených

Brněnská ZOO zve všechny malé i velké na oslavy Mezinárodního dne pand červených.  Pro návštěvníky bude připraveno pět stanovišť, kde se dozvíte zajímavosti ze života pand a získáte informace o možnosti jejich ochrany ve volné přírodě. Chybět nebude ani komentované krmení.

 

Výstava Svět hlavolamu

Fanouškům hlavolamů připravil Letohrádek Mitrovských v Brně interaktivní výstavu, kde si každý vyzkouší, jak mu to myslí a potrápí svůj mozek. K vidění a rozluštění jsou nejstarší hlavolamy světa, ale i klasické „retrohlavolamy“ jako Rubikova kostka, Rubikův had (Twist), Babylonská věž a další. Uvidíte hlavolamy dřevěné, kovové, plastové, velké nebo třeba do kapsy – celkem přes 120 exponátů a zhruba jednu třetinu si můžete vyzkoušet.

 

FAJR – festival ohně a meče

Festival Ohně a Meče, to je spousta šermířských vystoupení, lukostřelba, tanec, hudba i něco dobrého k jídlu. Vyvrcholením festivalu, který se koná v Amfíku Bukovina v Popovicích bude ohňová show.

 

Festival IQ Play Otrokovice

Vydejte se o víkendu do Otrokovic na Festival IQ Play. Jedná se o hravou výstavu, na které uvidíte, ale hlavně si vyzkoušíte hry a hračky edukativní, hračky smyslové a dřevěné, Montessori či logické hry a stavebnice. K dispozici je i Baby zóna s obří stavebnicí, logickými skládačkami či smyslovými hračkami.

 

Olomoucký a Moravskoslezský kraj 

Ostrava City Marathon!!!

Výbušná směs pohybu a dobré muziky – to je hlavní motto běžeckého festivalu Ostrava City Marathon, který se bude konat v neděli. Cílem akce je představit nejen vytrvalostní běh široké veřejnosti, ale také ukázat historickou, industriální i zelenou Ostravu. Závodníci si mohou vybrat, zda poběží maraton, půlmaraton, 1/4maraton nebo štafety. Součástí je také charitativní běh Charity Run na podporu neziskové rodičovské organizace Nedoklubko. Nebudou chybět ani závody dětí, které se také mohou těšit na medaili.

 

Večerní běh a lampionový průvod pro Světlušku

Na hradě Starý Jičín se již počtvrté uskuteční jedinečná charitativní akce Večerní běh a lampionový průvod pro Světlušku, jehož cílem je pomoci nevidomým dětem. Na startu bude čekat nevidomý kluk Ondra, tvář akce s doprovodem, který bude mít na starosti sbírkovou kasičku. Větší děti mohou běžet s čelovkami nebo s baterkami po vyznačené trase lesem a malé děti dostanou lampion a vydají se v doprovodu svých rodičů v lampionovém průvodu cestou na hrad. Nahoře si děti mohou vyzkoušet, jak se „žije ve tmě“.

 

Zažít město jinak

Olomouc se v sobotu připojí k dalším 27 městům v České republice, které oslaví návrat života do ulic. Pouliční slavnost Zažít město jinak, která chce podpořit sousedská setkání, bude probíhat na Náměstí republiky. Na slavnosti se můžete těšit na domácí občerstvení, kulturní vystoupení, kavárnu, deskové hry a jinou zábavu, program a aktivity pro děti. Akce navazuje na Evropský týden mobility a snaží se nabídnout diskusi nad budoucí podobou jednoho z nejfrekventovanějších náměstí v Olomouci. Organizátoři uvítají pomoc při přípravě a kdo má chuť, může uspořádat svou vlastní, malou sousedskou slavnost.

 

Den vody na Sluňákově

Dům přírody Litovelského Pomoraví – Sluňákov zve tuto sobotu na Den vody, který bude věnovaný tomuto životadárnému živlu. Připraveny budou hravé aktivity pro rodiče s dětmi a bohatý doprovodný program, jehož součástí budou i pokusy s vodou, které si pro návštěvníky připraví Pevnost poznání. Své stanoviště bude mít i rodinné centrum Heřmánek. Děti jistě potěší divadlo a tvořivá keramická dílna. Během dne po areálu dvakrát proběhne komentovaná vycházka na téma zadržování vody v krajině.

 

Další zajímavé tipy, kam se s dětmi vydat a to nejen o víkendu, najdete na www.kamsdetmi.com.

18. 9. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře