Mírně se ochladilo a tak vám přinášíme víkendové tipy kam se s dětmi vydat | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Mírně se ochladilo a tak vám přinášíme víkendové tipy kam se s dětmi vydat

Taky už jste se těšili na to mírné ochlazení? A to je přesně důvod, proč byste měli vyrazit ven. Samozřejmě i s dětmi. Tipů kam s nimi vyrazit, totiž máme opravdu dost. A to z celé naší republiky.

 

Praha a Střední Čechy

Čtyřlístek slaví 50 let

Nenechte si ujít dětskou interaktivní výstavu k 50. výročí Čtyřlístku v Muzeu hlavního města Prahy. Výstava pozve děti i dospělé do světa dobrodružství a zapojí je do hry, jejímž cílem je představit současným dětem svět známé čtveřice komiksových postav. Děti postupně prochází jednotlivými částmi výstavy (Třeskoprsky, Myšpulínova garáž i laboratoř, Bobíkova posilovna, Fifinčina kuchyně nebo Piňďova stezka odvahy), plní různé úkoly a výsledky si zapisují do herní karty. 

 

Historická bitva na Mělníku 

9. ročník výpravné akce se již tradičně koná v prostoru Hořínského parku, „živou“ kulisu pak představuje Mělník a jeho zámek. Obsahem bitvy bude vleklý a nelítostný boj na obranu mlýna a přilehlého okolí. Mlýn je zdrojem surovin, ale zmítá se mezi dvěma pány, mezi kterými zuří nelítostná válka. Ale co jsou války mezi dvěma panstvími oproti síle bytostí, které nejsou z tohoto světa. Jaký osud čeká postavy našeho příběhu? Jakými útrapami musejí projít? Kdo ovládne mlýn, když se to ani jedné bojující straně nepodařilo? A zůstane tato nepozemská zloba ve mlýně na věky? To jsou otázky, na které Vám odpoví letošní příběh Bitvy na Mělníku. 

 

České pohádkové léto na Zámku Loučeň

Každý z nás v dětství sledoval pohádky a alespoň ve snech bojoval s draky, čaroději a čerty, aby zachránil krásnou princeznu. Zámek Loučeň se v srpnu již po třetí změní na pohádkovou říši jejíž součástí se můžete stát i vy. Návštěvníci z řad dětí dostanou při pokladně instrukce ke hře od zámecké paní, mapu a provázek. Na jednotlivých stanovištích dostanou za svou šikovnost a odvahu korálky, které si budou postupně navlékat. Poslední předá sama princezna jako poděkování za pomoc při své záchraně. Těšit se můžete na setkání s princeznou, trpaslíkem, čertem, rytíři, loupežníkem, zlým čarodějem, panem králem a Bílou Paní.

 

Přístavní slavnost - Nymburk

Již šestnáctým rokem si pro vás v Nymburce připravili jednodenní hudební festival pro všechny věkové kategorie. Na své si přijde opravdu každý, především díky uvolněnější a domácí atmosféře. Připraven je celodenní kulturní a hudební program. Festival, který se poslední roky otáčí k interpretům, které na běžných festivalech buď často neuvidíte, nebo prostě chtějí přinést do Nymburka jiný hudební vítr....I letošní ročník slibuje hudební zážitek. Vystoupí např. Yellow sisters - Zvěřinec: Písničky pro děti nebyly nikdy předtím zábavnější.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Pohádková neděle na Větruši

I letos se můžete těšit na pohádková odpoledne na Větruši v Ústí nad Labem. Před zcadlovým bludištěm v areálu Větruše se letos odehrají celkem 4 představení a to v pořadí třetí již v neděli. Na děti čeká pohádka O Koblížkovi na cestách. Na Větruši se pohodlně dostanete lanovkou, která odjíždí ze stanice v obchodním domě Forum.

 

Města čtou

I Kadaň se letos připojila k projektu města čtou. Přijďte s dětmi o víkendu na Nábřeží Maxipsa Fíka, kde na vás v příruční knihovně čeká spousta zajímavého čtení. Posadit se budete moct na lavičky, využít pohodlné sedací vaky nebo i houpací sítě. Děti si mohou hrát na nábřežních atrakcích jako jsou létající kola, korýtka pro lodičky nebo mlýnek pro nadkřečka. Čeká vás i kreativní dílna pro malé i velké s výtvarnicí Bárou Hubenou.

 

Thom Artway a šermíři na Bezdězu

Hrad Bezděz navštíví o víkendu šermířská skupina Corvus Milites s novým vystoupením a v nové dobové výstroji. V sobotu jsou na programu celkem 4 souboje udatných rytířů a v neděli další 3 souboje. V neděli odpoledne vystoupí na Bezdězu také Thom Artway, český zpěvák a písničkář, který patří momentálně k nejuznávanějším mladým muzikantům.

 

Letní kino v Semilech

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. Ano, kdo ještě neviděl pohádku Jak vycviit draka 3, máte možnost v pátek v letním kině v Semilech. 

 

Pardubický kraj

Lanovkou za pohádkou a sedmero úkoly

Zajeďte si s dětmi užít říši pohádek, jež na vás čeká na vrcholu Bukové hory - 958 m.n.m. Na krátké, 1,5 kilometrové trase na děti čekají pohádkové bytosti, které pro ně budou mít připravené malé úkoly. Trasa je vhodná i pro vaše nejmenší ratolesti v terénním kočárku. Na závěr na děti čeká zasloužená odměna a opékání buřtíků. 

 

Dny dřeva provoněné levandulí v Betlémě Hlinsko

Program provoněný dřevem a levandulí si na pátek a sobotu připravili v Betlémě v Hlinsku. Páteční odpoledne bude patřit řezbářům - soutěži Speed Carving, kdy během 60 minut dokáží řezbáři vykouzlit celou sochu. Sobota bude plná dřevěných lákadel pro všechny věkové kategorie, největším bude bezesporu vyřezávání dřevěných soch motorovou pilou. V sobotu se bude konat i malý jarmark provoněný dřevem a levandulí. Během celého dne budou probíhat soutěže pro děti i dospělé, proběhne charitativní dražba dřevěných soch. Doprovodný program na pódiu bude patřit pohádce Čert a Káča, kapele Karel Gott revival Morava, ale vystoupí třeba také Mistr kat.

 

Královéhradecký kraj

Tradiční Porcinkule v Opočně

Pod tajemným názvem Porcinkule se skrývá již tradiční kulturní akce spojená se středověkým jarmarkem v Opočně. Zatímco vstup na páteční i sobotní koncerty je zpoplatněný, jarmark na hradišti v Opočně je zdarma. Těšit se můžete na řemeslné trhy, skupinu historického šermu Fext, loutkové divadlo Opočenský Kašpárek, soutěže, hry a další zajímavý program.  V sobotu večer nebude chybět ohňostroj a po celý víkend můžete navštívit nejen opočenské památky, ale i výstavu historických vozidel v zahradě klášterního kostela Narození Páně na Kupkově náměstí.

 

Mašinky a hračky ve Výtopně v Jaroměři

O víkendu do Výtopny i přes výluku opět přijede parní parková železnice, tento rok i s dalšími mašinkami a hračkami. Letos se k zahradní a parkové železnici, která se ve Výtopně objevila i loni, a na které se opět budete moci svézt, přidá i venkovní kolejiště s parní lokomotivou. V rotundě pak kromě stálé expozice lokomotiv najdete i menší mašinky a hračky. Nebude chybět provozní modelové kolejiště a kolejiště od firmy Merkur. Kromě mašinek tu ale najdete i funkční modely parních strojů a hernu s traktory a autíčky od firmy Kovap. Dále dorazí fanoušci stavebnice LEGO z Kostky.org se svými výtvory z této stavebnice. Můžete se těšit na kolejiště, vlaky, vesmírnou základnu, auta (i ta z filmu Auta) a mnoho dalšího.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Večer pro klášter Chotěšov 2019

První srpnovou sobotu klášter Chotěšov opět otevře své brány. Podívejte se tam, kam se jindy nepodíváte. Těšit se můžete na koncerty, prohlídky, přednášky, divadlo, řemeslný trh a další doprovodný program. Pamatujeme také na nejmenší, předškoláky i školáky, pro které bude ve spolupráci se spolkem Uzlík připraven relaxační koutek a soutěže.


Tachovské městské slavnosti 2019

Město Tachov ožije o víkendu Tachovskými městskými slavnostmi. Můžete se těšit na bohatý program - hudební vystoupení, originální bubenická show, průvod městem, spanilá jízda historických vozidel městem, komentované prohlídky v dobových kostýmech jízdárny Světce, „Královským hvozdem" - program pro nejmenší s Nenym. A součástí slavností je například i Propagační výstava drobného zvířectva či Den otevřených dveří hasičské zbrojnice Sboru dobrovolných hasičů Tachov. Muzeum Českého lesa v Tachově ukáže své stálé expozice přírody a etnografie a nabízí dětský koutek.

 

Zahradní slavnosti aneb Květy baroka

Tradiční zámecké slavnosti opět vyzdobí zámek ve Svojšíně úchvatnými květinovými dekoracemi a jeho nádvoří oživí program nejen v barokním duchu - dobový jarmark a hudba, ukázky barokních tanců, barokní kuchyně, dobový program pro děti, nebo také soutěž o nejchutnější marmeládu nebo džem. A po celý víkend můžete obdivovat květinové prezentace na zámku, v zahradách a parku.


Zahradní slavnosti na Zámku Nebílovy

Zahradní slavnost se bude konat v sobotu také v krásném prostředí zahrady na zámku v Nebílovech. Akce pro celou rodinu, kde si můžete vyzkoušet práci tradičních i méně tradičních řemesel. Děti i dospělí si mohou například zkusit práci na hrnčířském kruhu, vyrobit vlastní skleněný korálek pod vedením zkušené a mnoho dalších řemesel. Součástí odpoledne je i hudební vystoupení a ukázka floristických prací. Občerstvení v zámecké kavárně a ve stáncích místních producentů. 

 

Jižní Čechy

Divadélko pro děti ve Vimperku

Divadélko KOS přináší příběh s názvem Jak se Janek neuměl rozhodnout. Představení se hraje venku a jeho zvláštností je, že právě diváci ovlivní, jak to s Jankem vlastně všechno bude. Protože soubor KOS ví, že děti velmi rády napovídají, co mají pohádkové postavy udělat, připravil si pohádku, kde diváci mohou sami rozhodovat, co se má stát a jak se bude děj pohádky dále vyvíjet. Na začátku pohádky nemůže nikdo, ani herci, tušit, co nás v pohádce čeká a jak to celé dopadne. 

 

Ovčácké slavnosti na Zámku Borovany 

Po roce se přiblížil čas, kdy si ovečky říkají o ostříhání, kolovrátky se ošívají a borovanské přadlenky již svrbí prsty. 13. ročník Ovčáckých slavností v Borovanech opět představí návštěvníkům ruční stříhání ovcí, předení a pletení nastříhané ovčí vlny. Těšit se můžete i na řemeslný jarmark s řadou tvořivých dílen pro děti a dospělé, ukázky výcviku a práce ovčáckých psů, výstavu plemen ovcí, ruční i elektrické stříhání ovčí vlny, předení a pletení šály z čerstvě nastříhané vlny. Ovečky budete moci poznávat všemi smysly. Kromě vůně čerstvě nastříhané vlny a výrobků z ní určitě nezůstaneme nic dlužni chuťovým pohárkům. 

 

Vysočina 

Velká ohňová show

V sobotu se bude ve westernovém městečku Šiklův mlýn konat vrcholná ohňová show sezóny. Letos se všichni mohou těšit na vystoupení kaskadérů, jezdců na koních či pohádkové bytosti. Celý den budou návštěvníky provázet divadelní představení, animační programy a další zábava. Večer vyvrcholí velkou ohňovou show v amfiteátru. Tak neváhejte a přijďte se pobavit.

 

Běh městem šťastných lásek pro hospic

Přijďte podpořit dobrou věc a zároveň udělat i něco dobrého pro svoje zdraví. V Telči se koná již třetí ročník běhu pro podporu místního hospice. Trasy jsou vhodné pro pěší, kočárky, cyklisty i pro vozíčkáře. Děti se mohou těšit na diplom a pro každého bude přichystána medaile.

 

Jihomoravský kraj 

Přehrady Fest - Vranovská pláž

Přijďte se o víkendu pobavit na dvoudenní hudební festival pro celou rodinu u Vranovské přehrady. Kromě hudebních vystoupení se můžete těšit i na vodní radovánky na pláži, jako je koupání, atrakce a vodní sporty. Nebude chybět samozřejmě i doprovodný program pro děti ve formě workshopů, dílniček a divadel.

 

Hasičská neděle

V neděli navštivte skanzen ve Strážnici, kde bude celý den věnován hasičům. Najdete zde nejen vozy historické, ale i ty současné. Připraveny budou ukázky hasičských zásahů a taktik při zvládání požárů. 

 

Zlínský kraj

Retrohrátky – výstava designových hraček

Přijďte se podívat do zlínského Baťova institutu, kde až do konce prázdnin probíhá výstava Retrohrátky. Výstava představuje  staré a designově zajímavé hry a hračky. Na děti čeká i doprovodný program, jako jsou hravé koutky, kde si mohou s některými hračkami pohrát. Nechybí ani céčka, nafukovací hračky z Fatry, kovový traktůrek a beruška nebo stavebnice Merkur.

 

Všeminské slavnosti 2019

V sobotu se vydejte do Všeminy, kde se budou konat tradiční Všeminské slavnosti. Jako každý rok se můžete těšit na spoustu atrakcí a zážitků. Děti si mohou prohlédnout ptactvo ze záchranného centra, vystoupí úžasné divadlo fyziky, a čeká vás i bubble show a pěnová párty. Na závěr na ty, kteří vydrží do setmění, čeká noční překvapení.

 

Moravskoslezský kraj 

Svátek dřeva

Ve Frenštátě pod Radhoštěm od května do září probíhá Kulturní léto, jehož hlavním mottem je „Frenštát baví, baví, baví!“ Nadcházející sobota bude ve znamení Svátku dřeva. Jedná se o velkou společenskou akci, jejímž stěžejním bodem je dřevorubecká soutěž dvoučlenných týmu. Součástí bude také bohatý doprovodný program – dřevozpracovatelské firmy budou mít připraveny prezentace, k vidění bude zahradní technika nebo lidová řemesla. Děti se mohou těšit na spoustu soutěží o ceny a zasoutěžit si mohou také rodinné týmy. Svátek dřeva bude zakončen koncertem kapely Nezmaři. 

 

Kovářské sonáty

Kováři Moravskoslezského kraje srdečně zvou na Kovářské sonáty, které se budou konat tento víkend v areálu TJ Hradci nad Moravicí. Letošní téma nese název „Z lásky k řemeslu“ a kovářům budou při realizaci kování nápomocny čtyři elementy – železo, oheň, vzduch a voda. U kovadlin se postupně vystřídá 70 mistrů kovářů nejen z České republiky, ale i ze Slovenska, Ukrajiny, Maďarska, Německa či Polska. Bohatý program je připraven také pro děti, které si budou moci pod vedením mistrů kovářů vyzkoušet v kovářské zástěře kovářské řemeslo. Děti si můžou vykovat hřebík, vytepat si měděnou misku a okovat kopýtka koníčkovi. 

 

Olomoucký kraj

Dobréfest

V obci Drahanovice se v sobotu uskuteční velkolepý benefiční festival Dobréfest. Akce, která nemá na Hané obdoby, vznikla z myšlenky pomoci dvěma chlapcům, kteří se sice narodili jako zdravá miminka, ale po porodu nastaly komplikace a obě děti dnes trpí dětskou mozkovou obrnou. Jelikož je péče o chlapce finančně náročná, rozhodla se celá vesnice rodiny podpořit. Obyvatelé obce uspořádali ve svém volném čase bez nároku na jakýkoliv honorář festival a výtěžek z akce půjde rodinám chlapců, kteří za něj zaplatí část výdajů na rehabilitace nebo asistenční službu.

 

Prázdninové dílničky

Výroba slizu je v poslední době oblíbeným tématem mnoha tvořivých dílniček. Už jste si s dětmi vyzkoušeli vyrobit vlastní sliz? Pokud ještě ne, v Prostějové máte tuto sobotu možnost.:-) Speciální prázdninové dílničky se konají v obchodním centru Zlatá brána a téma dílniček tuto sobotu bude právě „slizománie“.

 

Další zajímavé tipy kam s dětmi najdete na www.kamsdetmi.com


31. 7. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře