Lednová várka víkendových tipů kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Lednová várka víkendových tipů kam s dětmi

Už vás nebaví stavět sněhuláky? Tak se pojďte začíst do našich víkendových tipů. Zveme vás s dětmi za kulturou, za památkami nebo zábavou. Tak kam vyrazíte tentokrát? 

 

Praha a Střední Čechy

Show s kapalným dusíkem ve Štefánikově hvězdárně

Jak se mění vlastnosti hluboce zmrazených materiálů? Kolikrát zmenší podchlazený balónek svůj objem? Je polití tekutým dusíkem o teplotě -196 °C nebezpečné? A proč získávají materiály při nízkých teplotách vlastnosti supravodiče a mohou levitovat? Na tyto a další otázky odpovíme během experimentální živé přednáškové show pro celou rodinu.

 

Štístko a Poupěnka: Jedeme na výlet

Štístko a Poupěnka přináší zbrusu nové představení pro celou rodinu, ve kterém vám zazpívají nejnovější písně ze svého prvního DVD filmu - Jedeme na výlet. Po představení nebude chybět autogramiáda a společné focení.

 

Polaris – animovaný film pro děti v Planetáriu Praha

V přírodě se nikdy nemohou potkat, ale přesto se v tomto příběhu jejich cesty protnou a stanou se z nich dobří kamarádi – lední medvěd Vladimír a tučňák James. Jejich domovy – póly – jsou od sebe nesmírně vzdálené, ale přesto se jeden druhému podobají – je na nich totiž věčná zima a den a noc tam trvají půl roku. Během putování za tajemstvím polární noci postaví dva zvířecí hrdinové nejen ledovou observatoř, ale také vesmírnou ponorku. Vezměte děti na nejúspěšnější animovaný film pro planetária na celém světě! Promítá se 2x denně. 

 

Chlapi si zase hrajou

Výstava v Regionálním muzeu Mělník přiblíží zájmovou činnost členů a přátel Modelklubu Mělník p. s. Modelklub tak oslaví i připomene 70 let své činnosti. Výstava ukáže průřez všech druhů modelů - leteckých, lodních i raketových, ukázku pohonných motorků, radiových souprav a dalších věcí potřebných pro modelářskou činnost a proto, aby modely létaly a plavaly. Součástí výstavy bude i letecký trenažér a interaktivní koutek.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Pohádky z lesa

Co se stane, když se střetnou cesty hrdinů 3 pohádek: Mášenky a medvědů, Budulínka a lišky s vykutáleným koblížkem? Zavítejte v neděli do Městské knihovny v Děčíně a poslechněte si s dětmi pohádky z lesa.

 

Pohádka Sněhurka a sedm trpaslíků

Navštivte s dětmi v neděli dopoledne Krušnohorské divadlo v Teplicích a nechte se unést do světa pohádek. Jevištní adaptace známé pohádky o krásné Sněhurce, zlé královně, kouzelném zrcadle, otráveném jablku a o sedmi malých človíčcích, kteří se o Sněhurku starají a nakonec jí přivedou i statečného zachránce.

 

Vratislavice Winter Spartan Kids

Závody Spartan Race nejsou jen pro dospělé, ale i pro malé Spartany. Sledujte vaše budoucí Spartany jak běhají, skáčou a hrají si - protože to je přesně to, co by měly děti dělat. Na děti čekají dětské závody na třech dlouhých tratích a podle věkových kategorií jsou v nich zařazeny různé překážky, stejně jako v závodech pro dospělé.

 

Kluziště v Semilech

Bruslím, bruslíš, bruslíme! A kde že? V Semilech! Vyrostla tu mobilní ledová plocha o rozměrech 17,5 x 35 m a až do konce února se tu můžete projet na bruslích.

 

Pardubický kraj

Loutkové představení Kašpárek chodí pěšky

První letošní představení má v neděli 20. ledna na programu Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi. Divadlo pro děti i dospělé Kašpárek chodí pěšky zahraje soubor Čmukaři z Turnova. Přijďte se s dětmi pobavit u příběhu plného humoru, Kašpárků, čarodějů, čertů i princezen, který byl oceněn na Loutkářské Chrudimi i Jiráskově Hronově.

 

Fenomén Igráček

Do Pardubického kraje opět doputovala výstava Fenomén Igráček. Tentokrát můžete bezpočet Igráčků obdivovat v prostorách Orlického muzea na zámku Choceň. Kromě informací o historii i novodobém vývoji figurky si odnesete také poznatky o tom, jak se oblíbená hračka několika generací vyrábí.

 

Královéhradecký kraj

Výstava Čest práci, paní učitelko

Ještě týden můžete se staršími dětmi navštívit výstavu nazvanou Čest práci, paní učitelko v Galerii moderního umění v Hradci Králové. Dobové exponáty návštěvníkům přiblíží, jak se politické změny a dějinné události promítly do československého školství v době první republiky a v poválečných letech.

 

Dětský program v planetáriu s filmem Robinsonka

Hvězdárna a planetárium v Hradci Králové si na lednová sobotní odpoledne připravilo pohádkový program pro děti. Digitální planetárium vás přenese daleko od ruchu přesvětleného města a díky tomu na obloze uvidíte tisíce hvězd. Poté se vznesete ze Země a vydáte se na krátkou cestu vesmírem. A nakonec budete držet palce hlavní hrdince pohádky Robinsonka, aby se jí podařilo úspěšně zprovoznit starou měsíční základnu.

 


Plzeňský a Karlovarský kraj

Pověsti vašeho kraje

Tři pověsti podle předlohy Z. Šmída napsal V. Braunreiter, mistr karlovarského pouličního divadla. V představení v Ostrově nad Ohří vás pobaví vyprávění o lakomé selce, o tom, co se stane, když vrchnost začne pracovat a o vojně mezi zvířátky domácími i divokými.

 

Princezny jsou na draka

V sobotu nabízí Karlovarské městské divadlo pohádku s písničkami o hodném draku Habánkovi, který nechce jíst princezny a raději se živí zeleninou. Jeho nejoblíbenější pochoutkou je mrkev – a té se žádná princezna nevyrovná! Ale protože chce zachránit starého čaroděje, který se o něj od malička stará, rozhodne se, že přece jenom jednu princeznu sní. Jenže když ona je zrovna taková hezká a hodná…

 

Hrnečku vař

V Plzni připravila Měšťanská beseda pohádku vhodnou pro děti již od 3 let - Hrnečku vař. Když myšáci ukradnou kouzelný hrnek, může z toho být pěkné nadělení, aneb jak myšáci Bob a Fredík zjistili, že brát cizí věci se nevyplácí.

Jižní Čechy

Kašperská 30 (rodinný běh) a Mini Kašperská

Portál Kam s dětmi je tradičním partnerem seriálu v běhu na lyžích pro celou rodinuSkiTour, a proto srdečně zveme na Šumavu, kde se bude v rámci Kašperské 30 konat také Mini Kašperská. V okolí lyžařského stadionu Zadov na Churáňově si budou děti moci zajet trasy na 500 m, 1 km nebo 2,5 km klasicky. V rámci startovního balíčku dostanou děti slevové vouchery a dárky od partnerů. Na nejlepší tři děti v každé kategorii čekají další dárky od partnerů, které jsou více než luxusní! Pro všechny závodníky je připraveno teplé občerstvení v cíli, vyhřívaná šatna, kde se mohou převléci, i krásný pamětní dárek. Malí závodníci odstartují v sobotu 19. ledna v pravé poledne, na dospěláky čeká závod volnou technikou v sobotu od 13:00, nebo poté klasickou v neděli v 10:00. Starší děti se mohou na trať vydat i s rodiči v rámci rodinného desetikilometrového závodu. Pro děti je v sobotu připraven speciální program v Hervis parku, kde si mohou pod trenérským vedením zlepšit běžkařskou techniku a zahrát hry.

 

O pejskovi a kočičce v loutkovém divadle Nitka 

Pokud nemáte s dětmi od 3 do 6 let plány na neděli, vezměte je na maňáskové představení pohádek na motivy Josefa Čapka do Loutkového divadla Nitka. Příběhy pejska a kočičky se odehrávají v době kdy ještě pejsek a kočička spolu hospodařili. Zažívají společná dobrodružství a spoustu legrace. Uvidíte několik příběhů: Jak si myli podlahu, Jak dělali k svátku dort, O panence, která tence plakala, Jak psali psaní děvčatům do Nymburka a Jak si pejsek roztrhl kalhoty. Začátek představení v 17 hodin.

 

Vysočina

Zimní plavby po Dalešické přehradě

Zastavte se na Dalešické přehradě. Každou neděli od 13 hodin se můžete vydat na zimní plavbu lodí.  Pokochejte se přírodou a zrelaxujte se na lodi Horácko. Vyplouvá se z přístaviště Kramolín, nalodit se však můžete i v přístavištích Dalešice a v Kempu Wilsonka.

 

Pohádkové čtení na schodech

Přijďte si v sobotu do Jihlavy poslechnout další pohádku z cyklu Pohádkového čtení na schodech. Herci Horáckého divadla letos čtou dětem i dospělým ze Starých pověstí českých.

 

Jihomoravský kraj

Divadelní neděle pro děti - Tučňáci na arše

V neděli se můžete v břeclavském Kině Koruna těšit na divadelní představení pro děti. V hlavní roli roztomilé grotesky, která jistě pobaví malé i velké, budou tučňáci. Velká potopa se blíží a na Noemově arše platí přísná pravidla. Co se stane s trojicí nerozlučných přátel, tučňáků?

 

Harry Potter maraton

Sen každého fanouška celosvětově známé ságy o Harrym Potterovi vás o víkendu čeká v Kině Svratka v Tišnově u Brna. Těšit se můžete na celý víkend naplněný všemi filmy a nadupaný doprovodný program s kvízem, soutěžemi, kostýmy, rekvizitami a kouzelnickým občerstvením! Magický zážitek je tak určitě zaručen.

 

Zlínský kraj

Tůdle nůdle aneb rošťačíme s dětmi

Divadlo Scéna Zlín zve na nedělní interaktivní představení pro děti od dvou let. Představení plné hádanek, zpívání, hraní a mnoho dalšího. Kdo je hravý, kdo rád zpívá, kdo rád luští hádanky? Kdo v kuchyni tajně hraje místo bubnů na hrnky? Tůdle a Nůdle. Dva skřítkové, kteří žijí v kouzelném lese, kde je možné cokoliv.

 

Festival IQ Play ve Starém Městě u Uherského Hradiště

Přijďte si hrát a potrápit mozkové závity! O víkendu máte poslední možnost zavítat na festival IQ Play, který se koná ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Na festivalu jsou k vidění a vyzkoušení hry a hračky edukativní, smyslové i logické, stavebnice a Montessori pomůcky.

 

Moravskoslezský kraj

Ledové Pustevny

Opět po roce se na Pustevny vrací festival ledových soch – 3 týdny, 40 tun ledu, 2 tématické stany, spousta her a soutěží pro děti, ledové srdce, bobovací hora, sněhové sochy, bar, fotokoutky a spousta další zábavy pro celou rodinu.

 

Mozaikové deskohraní

Hrajete rádi deskové hry? Tak určitě nesmíte chybět na největší deskoherní akci v okolí, Mozaikovém deskohraní, které se bude konat v pátek v Klimkovicích. Čeká vás výběr z 222 deskových a dřevěných her, skvělá přátelská atmosféra a zkušení lektoři her.

 

Olomoucký kraj

Zpíváme a tančíme s Míšou

Již v sobotu se v Zábřehu můžete těšit na interaktivní písničkovou show Míši Růžičkové, při které pobaví i aktivně zapojí děti i jejich rodiče.  Míšu znáte ze stovek vystoupení po celé ČR i z účinkování v televizních pořadech pro děti. Malí i velcí fanoušci Míši jsou zvyklí na hodinové vystoupení nabité spoustou veselých písniček, tancováním, dováděním a sladkými odměnami.

 

Pravidelné sobotní dílničky

Pro vaše děti jsou také tuto sobotu v olomoucké Amazonii připraveny pravidelné tvořivé dílničky. Pokaždé je čeká jiné téma, tentokrát budou vyrábět foukací draky.

 

Mnoho dalších pěkných a zajímavých tipů kam s dětmi najdete na www.kamsdetmi.com


16. 1. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře