Nadcházející víkend je plný oslav a zajímavých akcí | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nadcházející víkend je plný oslav a zajímavých akcí

Blíží se víkend plný oslav 100. výročí od založení republiky a zároveň to bude víkend strašidelný neboli halloweenský. Takže akcí je opravdu požehnaně. Pokud tedy váháte kam s dětmi, u nás určitě vyberete. 

 

Praha a Střední Čechy

Národní oslavy 100 let republiky

Národní oslavy tento víkend vrcholí. V Praze je připravena velkolepá vojenská přehlídka, ohňostroj Společné století, den otevřených dveří v Obecním domě nebo Česko-slovenská/Slovensko-česká výstava v Národním muzeu a spoustu dalšího. Na většinu akcí je vstup zdarma.

 

Hudební hostina - Koncert pro děti v Rudolfinu

Vyrazte s dětmi za hudbou. Čtyři sobotní dopolední koncerty ve Dvořákově síni Rudolfina, které hravou, interaktivní formou přibližují vybraná hudební témata. Nyní se zaměří na nejrůznější povolání, s jejichž pomocí budou děti pronikat do světa hudby. První koncert proběhne již tuto sobotu. 

 

Veletrh FOR TOYS

I letos přinese spoustu zajímavých novinek ze světa hraček a her. Čeká vás i řada veselých pódiových vystoupení a soutěží. Děti si navíc mohou hračky a hry také samy vyzkoušet a vy tak budete bohatší o tipy na vánoční dárky. A i letos je portál KAM S DĚTMI hrdým mediálním partnerem a máme pro vás připravený krásný program ve spolupráci se Stezkou korunami stromů Krkonoše. 

 

Designblok 2018

Pojďte letos na Designblok s dětmi. Letos poprvé bude totiž součástí i hlídaný dětský koutek a to díky Lemarket - hlídárna a Little design. Můžete si nechat pohlídat jak několikaměsíční miminka, tak i větší děti. Pro ně budou každý den připraveny různé aktivity nebo workshopy s lokálními designéry. Maminky si můžou odpočinout v sousední relax zóně, kde bude k dispozici i přebalovací pult a postýlka pro nejmenší děti.

 

Dlabání dýní a lampionový průvod v Kosmonosech

V Kosmonosech na Mladoboleslavsku se koná 8.ročník Dlabání dýní a lampionový průvod. A na co se ještě můžete letos těšit? Soutěž o nejkrásnější dýni, strašidelný fotokoutek, vaření magického lektvaru, haloweenskácandy koutek nebo malování na obličej. Zahřeje vás dýňová polévka, pro dospělé bude připraven svařáček. Pro velký zájem nutno koupit vstupenky předem.

 

Noční strašidelný les v Hostivařském lesoparku

Otestujte vaši odvahu na strašidelné noční stezce plné duchů, strašidel, ježibab a nočních děsů!
Po cestě Hostivařským parkem, která bude osvětlena jen slabými barevnými světélky, na vás čeká spoustu neživých exponátů, ale i živá strašidla. Strašidelnou atmosféru budou dokreslovat tajemné zvuky. Děti se mohou těšit na plnění různých úkolů, jako například házení kostkou osudu, složení kostlivce v časovém limitu anebo otevření tajemné truhličky. A ani letos nepřijdete o svůj oblíbený bar U krvavé obludy.

 

Pohádkobraní na zámku Nelahozeves

Zámek Nelahozeves se chystá do zimního klidového režimu, a tak na poslední říjnovou sobotu se k tu sjedou pohádkové bytosti uzamknout expozici velkým klíčem. Přijďte si s nimi zasoutěžit v pohádkovém kostýmu o zámecké jablko, shlédnout šermířská vystoupení, tančit s princeznami, projet se na koňském hřbetu a zažít mnoho dalšího. Připraveny jsou odměny v podobě volných vstupenek na večerní divadelní představení, které uzavře tento zábavný den i celou sezonu. Po celou dobu bude k dispozici sladké i slané občerstvení.

 

Den Středočeského kraje v Muzeu Stříbra v Kutné Hoře

Přijďte s dětmi navštívit stálé expozice ve třech objektech patřící podČeské muzeum stříbra (Tylův dům, Kamenný dům a Hrádek) za symbolické vstupné 1,- Kč. V objektech budou probíhat prohlídky s průvodcem. Zároveň se můžete těšit na komentované prohlídky aktuálních výstav. Na Hrádku se navíc bude konat jarmark a výtvarné dílny pro děti.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Strašidelná ZOO v Chomutově

Kouzelná halloweenská atmosféra vás v sobotu čeká v Zooparku Chomutov. A na co všechno se můžete těšit? Soutěž o nejlepší masku, dlabání dyní, lampiónový průvod, ohňovou show a spoustu dětských atrakcí. Nebude chybět ani workshop zdobení perníčků a malování strašidelných motivů.

 

Oživlá strašidla na zámku Jezeří

Komedianti z Jezeří vás budou po celý víkend strašit, lekat, fascinovat a děsit na zámku Jezeří. Duchové, upíři, příšery i podivnosti, to vše si užijete ve dvoudenním maratonu strašidel. A jelikož už je to 100 let od založení Československé republiky, ani strašidla nebudou pozadu!

 

Den českých řemesel s T. G. Masarykem

Tradiční dny českých řemesel jsou tu a letos opravdu ve velkém stylu. V neděli se v Úšteku koná 1. Republiková stylová oslava vzniku Československa a nebude chybět ani T. G. Masaryk. Celodenní program je opravdu bohatý a ponese se v prvorepublikovém duchu. Potkáte zde legionáře, důstojníky, pány v oblecích a dámy v nádherných róbách. Pro děti je v kulturním domě nachystána loutková scéna, dílničky, kolotoče a různé soutěže. Bohatý řemeslný jarmark, výstava hraček a dalších dobových předmětů… to a mnohem více na vás čeká v neděli v Úštěku.

 

Strašidla na zámku

V sobotu bude strašit také na zámku Horní Libchava. Odpoledne si můžete užít strašidelné prohlídky zámku s Bílou paní a také lehce děsivou pohádku pro děti. Večer potom začnou hrůzostrašné prohlídky sklepení. Po celý den je nachystám i doprovodný program, kde si děti mohou vyrobit masky na obličej nebo shlédnout šermířské vystoupení. Navíc ke každé dětské vstupence dostanete dárek.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Halloween na baráku

Dům dětí a mládeže pro Vás připravil akci "Vyřezávání dýní pro děti a rodiče" spojenou s možností prohlédnout si zvířátka chovatelského kroužku. Nářadí na vydlabávání a vyřezávání zapůjčíme. S sebou přineste dobrou náladu, vhodný oděv a případně i inspiraci. Kdo si hraje – nezlobí! Přijďte si s námi užít parádní odpoledne!

 

Bláznivá zrcadla

Malí, velcí, tlustí, tencí, naše bláznivá zrcadla Vás v říjnu změní k nepoznání. Přijďte si je s dětmi užít a pořiďte veselé fotky do rodinného alba.

 

Tanec kolem baletky.. Co se děje v restaurátorské dílně

 V pátek 28. září byla otevřena nová výstava pro veřejnost, nazvaná Tanec kolem baletky s podtitulem Co se děje v restaurátorské dílně? Ukáže zblízka nejen náročný proces restaurování vzácných loutek, ale hlavně umožní si práci restaurátora vyzkoušet na vlastní kůži. Zažijte výstavu jinak a vyzkoušejte si, jak se loutky budí k novému životu!

 

Loutkové odpoledne pro děti a rodiče

Broumovští loutkáři slaví 70 let! A oslavám patří celý říjen, které vrcholí právě o víkendu! Čeká na Vás nejen výstava, ale od 14:00 hod. dílnička - vyrábění jednoduchých loutek a na závěr od 15:30 hod. představení "Broumovská pověst - O Mlýnu pod Černou stezkou" a "Kouzelná perlička". To určitě stojí za to, co říkáte?

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

 Oslava Dne vzniku samostatného československého státu

Mariánské Lázně jako každý rok oslaví výročí vzniku samostatného československého státu tradičním lampionovým průvodem. Před průvodem městem od hotelu Cristal Palace na kolonádu vystoupí Dechový orchestr mladých a mažoretky. Po projevech na mariánskolázeňské kolonádě pak přijde na řadu ohňostroj a koncert kapely Junior Dixiland. Nachystaná je také slavnostní produkce Zpívající fontány.

 

KUK! festival pro děti

Vezměte své děti na nezapomenutelné odpoledne. KUK! je divadlo připravené na míru pro děti od 10 měsíců do 3 let a přijíždí poprvé do Plzně. Cílem projektu je nabídnout rodinám s malými dětmi smysluplný program s vysokou uměleckou úrovní, nekomerční alternativu kvalitní dětské zábavy i inspirativní divadelní přehlídku. Zkusit můžete také pohybové workshopy a celodenní otevřenou batolecí hernu a odpočívárnu.

 

Pískomil se vrací

Kapela Pískomil se vrací je známá svými živelnými koncerty, kde si užijete vtipné a originální texty, našlápnuté písničky a skvělou práci s publikem. Čeká vás odpoledne nabité nejen koncertní show, ale řadou zajímavých workshopů a tvořivých dílen s názvem „Pískomilova bláznivá škola talentů“. Děti i rodiče si budou moci zabubnovat s kapelníkem Ondřejem Pečenkou, okusit taneční dílnu se zpěvačkami Kájou a Kyti, zkusit změnu účesu v bláznivém vlasovém salónu Cha Cha a nebo se zapojit do tvorby obří originální mozaiky ve výtvarném workshopu.

 

Filmový festival Filmové Kašperské Hory

Město Kašperské Hory pořádá druhý ročník filmového festivalu s názvem Filmové Kašperské Hory. Diváci uvidí nejen filmy natáčené na Šumavě, ale také snímky uchopující téma české přírody a krajiny v širším kontextu. Děti potěší série oblíbených večerníčků Václava Chaloupka Vydrýsek. Sám autor se zúčastní promítání a promluví o natáčení večerníčkové série. Dětský program doplní animační dílna nebo pohádka Jezerní královna.

 

Jižní Čechy

Bude cirkus v Království lesa

Pojďte se naučit cirkusové triky s diabolem, jednokolkou, kužely, talíři a dalším množstvím kejklířských pomůcek, které jste neměli nikdy v ruce. Vše pod vedením zkušených lektorek. Vhodné i pro rodiče. Užijte si cirkusové rodinné sobotní odpoledne v Království lesa na Lipně.

 

Den archeologie na hradě Landštejn

Nenechte si ujít oslavu 100 let od založení Československa v Blatné. Čeká vás slavnostní zahájení připomenutí 100 let Republiky u sochy Svobody, hudební a divadelní program, výstava v Městském muzeu Blatná, otevření blatenské věže pro veřejnost, stánky s občerstvením a historický program pro děti. Celý program zakončí ohňostroj.

 

Vysočina

Třebíč slaví stovku

Již od pátku budou v Třebíči probíhat oslavy 100. výroční vzniku republiky. V pátek se s dětmi můžete podívat na videomappingovou show. Na sobotu je pak na mnoha místech Třebíče připraven kulturní program, který začíná v 10 hodin. Těšit se můžete na příjezd prezidenta Masaryka, velký průvod, výstup horolezců na věž, ohňostroj, junácký tábor s ukázkami prací a činnosti dětských organizací, soutěže a hry pro děti, výcvik prvorepublikové jezdecké kavalérie a spoustu další zábavy.

 

Rodinný festival – Malý svět

V sobotu se v Novém Měste na Moravě koná rodinný festival s názvem Malý svět. Je určen každému, kdo si rád hraje a baví se. Stejně jako v minulém roce se můžete těšit na den plný zajímavých hraček a knížek, divadlo, zábavné pokusy, dílničky a spoustu dalších představení, které budou ukončeny večerním koncertem. Festival se koná v kulturním domě a začíná v již v 9 hodin. 

 

Jihomoravský kraj

Rosice slaví s republikou

I Rosice se připojí k oslavám 100 let republiky. Hlavní program bude probíhat v sobotu od 15 hodin před místní ZUŠ a na nádvoří zámku. S dětmi se můžete přijít podívat na dobovou módní přehlídku, legionářský tábor s ukázkami legionářské výstroje a výzbroje, historická vozidla a veteránské motocykly a skautské ležení. Po celou dobu konání akce se můžete občerstvit v prvorepublikové kavárně a v polní vojenské kuchyni.

 

Halloween v ZOO Brno

Pokud se poslední říjnové sobotní odpoledne vydáte do brněnské ZOO, čeká zde na vás halloweensky laděný program. ZOO má připraveno 1000 dýní, řadu tématických soutěží, ochutnávku dýňových specialit a bohatý kulturní program pro všechny. Halloween v ZOO startuje v 16:30 a nezapomeňte si nářadí na dlabání vzít s sebou.

 

 

Zlínský kraj

Komentované prohlídky v leteckém muzeu Kunovice

Před koncem sezóny se můžete v sobotu vydat do leteckého muzea v Kunovicích. Tradiční prohlídka bude doplněna o komentář místních průvodců, a to zdarma, pouze za cenu vstupného. Prohlídky budou začínat v 10:00, 13:30 a 15:30. Samotné muzeum bude pro návštěvníky otevřeno v čase od 9:00 - 12:00 a od 12:30 - 17.00. Zpestřením pak bude i Naganský expres, který bude pro návštěvníky rozsvícen.

 

Halloween na zámku Lešná u Valašského Meziříčí

Již od pátečních 16 hodin začne historicky první halloweenská prohlídka zámku v Lešné u Valašského Meziříčí. Čekají Vás kostýmované prohlídky, halloweenské bytosti v každé historické místnosti zámku, čarodějné tvoření pro děti, malování na obličej, tajemné historky a spoustu zajímavostí nejen o zámku, ale také o samotném Halloweenu. Prohlídky budou probíhat každou celou hodinu a to až do sobotní 19 hodiny.

 

Moravskoslezský kraj

Strašidla v Miniuni
O víkendu se můžete těšit na Halloween v Miniuni. Děti si můžou vyrobit kouzelný lektvar, vyzkoušet si pumpkin golf, projít si strašidelnou stezku nebo si něco tajemného vyrobit v čarodějnické dílně.

 

Olomoucký kraj

Večer duchů v ZOO

Poslední říjnovou sobotu ovládnou také Zoo Olomouc strašidla, duchové a jiné hrůzostrašné bytosti. Idylická podzimní atmosféra, haloweenská výzdoba a dobroty pro zahřátí i mlsné jazýčky budou neodmyslitelnou součástí tradiční akce, při které se návštěvníci dodržující „dress code“ večera duchů, mohou ucházet o stupně vítězů při výběru Miss děs. Následovat bude křest obyvatel království a ti, co se rádi bojí, se mohou po setmění pod voliérou „bábovka“ projít stezkou hrůzy.


Zamykání točny

O víkendu se u příležitosti oslav stého výročí republiky bude konat v Olomouci v železničním muzeu tzv. Zamykání točny.  Vydejte se řekou času zpět do minulého století. Pro poučení i pobavení se rozhoří ohně pod ocelovými kotly věkovitých dam, dále bude v železničním muzeu probíhat po oba dny výstava lokomotiv. V neděli budou na točně předvedení vybraní oslavenci a bude probíhat další bohatý doprovodný program ke 100 letům vzniku republiky.

 

Mnohem více zajímavých akcí pak najdete na www.kamsdetmi.com

 

 



24. 10. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře