Užijte si barevného podzimu a vybírejte z našich tipů kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Užijte si barevného podzimu a vybírejte z našich tipů kam s dětmi

Ohlížíte se stále za létem? Pojďte si začít užívat krásného barevného podzimu. I v něm vám přinášíme zajímavé tipy kam s dětmi vyrazit. A že to může být do všech koutů naší republiky.


Praha a Střední Čechy

Karlštejnské vinobraní

Historická slavnost vína za přítomnosti císaře římského a krále českého Karla IV. Návštěvníky čeká na Karlštejně bohatý program z doby středověku, ochutnávky vín a kulinářských specialit, rytířský turnaj a vystoupení mágů. Bohatý dvoudenní program potěší malé i velké diváky do pozdních večerních hodin. Pro děti jsou připravena divadelní vystoupení, mohou si vyzkoušet historické tance a pobavit se při vystoupení polykačů ohně, fakírů, šermířů a dvorních mágů.

 

Noční běh Petřínem v rámci Noci sokoloven

V rámci Noci sokoloven, kdy se široké veřejnosti otevře na sto sokoloven po celé České Republice, se koná také Noční běh Petřínem, který pořádá Tyršův dům ve spolupráci s Českým olympijským výborem. Po celou dobu trvání budou v Tyršově domě probíhat sportovní ukázky a workshopy, na kterých si návštěvníci budou moci vyzkoušet klasické (plavání a stolní tenis), ale i velmi netradiční sportovní disciplíny jako např.: breakdance, rokenrol, ropeskipping, parkour a další.

 

Národní Svatováclavská pouť

Každoroční tradiční pouť, při níž v den svátku sv. Václava, přicházejí do Staré Boleslavi poutníci, aby vzdali hold tomu, jenž stál u kořenů vzniků naší země a připomněli si jeho odkaz platný více než 1000 let. Kromě mše svaté, dobového průvodu a dalšího programu, se můžete těšit na klasické pouťové atrakce a dobroty, a spousty stánků se vším možným! Čeká vás také bohatý doprovodný hudební a divadelní program.

 

Babí léto v History Parku Ledčice

Zapojte celou rodinu a načerpejte nové poznatky, ponořte se do hledání pokladů skrytých pod zemí nebo si zkrátka pojďte jen tak hrát. Vlastnoručně si vyrobíte pravěký suvenýr, který si odnesete domů, vyzkoušíte si vlastní archeologický výzkum, zastřílíte si z luků, vyrobíte kamennou sekerku nebo nástroj z pazourku. Ti odvážnější pak můžou zkusit "vykopat jámu na mamuta".

 

Ústecký a Liberecký kraj

Václavská pouť v Lovosicích

Největší městské slavnosti - Václavská pouti - se opět můžete těšit na několik hudebních scén, slavné i lokální hudební interprety, desítky stánků a pouťových atrakcí. Jedním z hlavních hostů akce bude MAREK ZTRACENÝ se svoji kapelou. Zkrátka zakončení Lovo léta jak má být!

 

Chomutovský pohár lyží a snowboardu

Další ročník chomutovského poháru se uskuteční již tuto sobotu a kde jinde než ve středu města na náměstí 1. Máje. Těšte se na exhibiční závod ve snowboardingu a na lyžích těch nejlepších z nejlepších nebo trať pro amatéry. Pro děti od 4 let bude připraveno snowboardové hřiště a vaše děti si tak budou moci vyzkoušet, jaké to vůbec je, se na snowboard postavit.

 

 

Festival Wannado

Největší náborový sportovní festival v České republice pro rodiny s dětmi od 3 do 18 let se letos uskuteční v pátek v Litvínově. V průběhu celého dne vás čekají různá exhibiční vystoupení, rozhovory se sportovci, autogramiády, program s animovanými maskoty a mnoho dalších zajímavých věcí.

 

Svatováclavské posvícení na Dlaskově statku

Již v pátek se na Dlaskově statku koná tradiční posvícení připomínající ukončení žní. Těšit se můžete na opravdu bohatý program, řemeslnické a výtvarné dílny, jarmark a občerstvení. Významnou součástí programu je Loutkářská pouť, která je oslavou 40. výročí založení Loutkářského souboru Na Židli z Turnova. Připraveny jsou samozřejmě i pohádky pro děti.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Takové domácí divadlo

Máte rádi divadlo? Pak je tady představení pro děti přímo ze života. Tatínek je známý smolař a když má maminka narozeniny, zapomene na narozeninový dárek. Znáte to? Pak přijďte, o zábavu je postaráno.

 

Pochod rytíře Toulovce

Nenechte si ujít pochod krásnou přírodou Toulovcových maštalí s doprovodným programem. Osmikilometrová procházka je vhodná pro rodiny s malými dětmi a starší účastníky, patnáctikilometrová pro větší děti a zdatné turisty, třicetikilometrová trasa potom pro ty nejzdatnější. Chybět nebude prodej výrobků z hub a vše o houbách z místních lesů v podání odborníků mykologického klubu.

 

MITAS Gočárovy schody

Již druhým rokem se při příležitosti akce Mitas Gočárovy schody uskuteční v centru královéhradecké metropole atraktivní běžecký závod. Na účastníky čeká výzva 720 schodů v historickém centru města Hradec Králové. Následovat bude vrchol v podobě závodu Mitas Gočárovy schody. Po vzoru světových akcí představuje tento závod exhibici ve sjezdu ze schodů a zároveň nabídne bohatý doprovodný program divákům a hradeckým obyvatelům. Celou akci zahájí dětské závody.

 

Choltické podzimní slavnosti, aneb návrat ke kořenům

Nenechte si ujít tuto akci plnou tradic a řemesel. Čeká vás dobový jarmark a mnoho stánků, tvořivé dílny pro děti i dospělé, loutkové divadlo, ručně poháněný kolotoč.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Historie všemi smysly na hradě Kašperk

Dobová hudba, vaření středověkého piva, ukázka výroby keramiky, vypalování ve středověké peci, výroba kachlů, přeslen, ražba mincí, výroba pečetí, skriptorium, lukostřelba a další aktivity pro malé i velké to vše vás čeká po celý tento víkend na hradě Kašperk v rámci akce Historie všemi smysly.

 

Rytířský turnaj U Ježíška

Je rok 1618. Třicetiletá válka je na spadnutí. V květnu byli vyhozeni z oken pražského hradu císařští místodržící a Čechy i Morava jsou zmítány nepokoji. Plzeň zůstává věrna císaři a tak přicházejí protestantská vojska generála Mansfelda, aby město dobyla... a to vše zažijete v sobotu v Plzni U Ježíška. Pojďte na chvíli strojem času nazpět do baroka!

 

Slavnosti jablek 2018

Už se vaše děti někdy vezli na traktoru? Pokud to chtějí zkusit, tak přijďte v neděli do Nebílov, kde se bude konat již desátý ročník Slavnosti jablek. V místních sadech vás čeká mimo jiné řemeslný trh, bohaté občerstvení, ochutnávky regionálních potravin, ale také projížďky na koni, živá zvířata, naučná stezka, lukostřelba, kovářská dílna či soutěž o nejlepší štrůdl.

 

 

Karlovarský Knedlík Fest 2018

Věděli jste, že i knedlíky mají svůj festival? Přijďte se na něj podívat! V sobotu 30. září před Becherplatzem můžete ochutnat knedlíky všeho druhu, ale i zabijačku, koláče či preclíky. A je připravena i soutěž o nejlepší knedlík pro příchozí! Děti se pak mohou těšit na skákací hrad.

 

Jižní Čechy a Vysočina

EPPI vodácký triatlon

Přijďte si v pátek 28. září 2018 na Vlkovské pískovně u Veselí nad Lužnicí užít zábavný sportovní den v rámci EPPI vodáckého triatlonu! EPPI vodácký triatlon je českou variantou kalifornského EPPIE’S GREAT RACE a je organizován k Národnímu dni epilepsie. Doplňkovou akcí je dětský běh na cca 200 m, který začíná v pravé poledne. Tak si přijďte zasportovat!

 

Zelnobraní ve Vidově

Zelnobraní ve Vidově - tak tam se nudit nebudete. Na návsi se prodávají zelné speciality, probíhá zde řemeslný jarmark. K vidění budou ukázky krouhání a šlapání zelí a pro děti bude připravena spousta atrakcí jako skákací hrad, horolezecký koutek, zorbing a spousta další zábavy a pohádek.

 

Srdce plné respektu

V sobotu v Třebíči se koná již 3. ročník tradiční charitativní kulturní akce Srdce plné respektu. Očekávejte atraktivní program, v rámci kterého se můžete těšit například na vystoupení lokální energické skupiny Disconnexion, netradiční skupinu Vesna, která spojuje folklor a moderní hudbu, skupinu Miraia celý večer vyvrcholí vystoupením Vojty Dyka & B-Side Bandu! Dále se můžete těšit na artistickou show, doprovodné aktivity a dílničky pro děti i dospělé. Přijďte podpořit dobrou věc.

 

Slavnosti brambor

Poslední zářijový víkend bude v Bystřici nad Pernštejnem patřit již šestému ročníku Slavností brambor. Po oba dny se mohou návštěvníci těšit na regionální farmářské produkty, slavnostní bramborové menu, kuchařskou show, ukázku bramborových odrůd s ochutnávkou, výstavu kresleného bramborového humoru, dětskou olympiádu, divadla a další zábavu.  

 

Jihomoravský kraj

Hornické slavnosti

Bývalý hornický region v sobotu ožije Hornickými slavnostmi. Program bude probíhat v Zastávce u Brna a ve Zbýšově. Na návštěvníky čeká řemeslný jarmark s farmářským trhem, jízdy retro autobusem a jízdy parních vláčků, putovací hra pro celou rodinu, soutěžní stanoviště pro děti, divadelní představení na chůdách a spousta další zábavy.

 

Břeclavské svatováclavské slavnosti

I v Břeclavi se o víkendu bude oslavovat svátek Sv. Václava.  Pro všechny diváky je připraven bohatý kulturní program a tradiční jarmark lidových řemesel. Pro děti je navíc v sobotu připraven speciální program. Na děti čeká dětský folklorní festival, discoshow s Dádou Patrasovou a spousta další zábavy.

 

 

 

 

Zlínský kraj

Svatováclavské slavnosti Napajedla

V Napajedlech se v sobotu koná největší a nejromantičtější událost roku s celodenním historickým a doprovodným programem, letos s podtitulem „Páni a poddaní“. Téma přiblíží vztahy pánů a poddaných, kteří byli na sobě navzájem odjakživa závislí. Těšte se na pochodňový průvod v čele s knížetem Václavem na koni a jeho družinou. Nebudou chybět rytíři ve zbroji, urozené dámy a pánové nebo plivač ohně či středověké tanečnice.

 

Výstava Věžky

Tradiční zahrádkářská výstava, doplněná doprovodným programem. Těšit se můžete na  přehlídku traktorů, originální venkovní expozice a na děti čeká dětský svět, kde se mohou svézt na poníkovi, zaskotačit si ve skákacím hradu či si nechat něco nakreslit na obličej.

 

Moravskoslezský kraj

Svatováclavské slavnosti piva
Ve čtvrtek a v pátek se konají v Ostravě na Zámku v Zábřehu Svatováclavské slavnosti piva. Pro děti i dospělé je připraven bohatý doprovodný program, který začíná již tradičně příjezdem svatého Václava s družinou.

 

Den železnice v Ostravě
Regionální oslavy svátku železničářů se uskuteční také v sobotu 29. září v areálu ostravského hlavního nádraží a jeho okolí. Těšit se můžete na atraktivní jízdy zvláštními vlaky a zajímavý doprovodný program. Kromě atrakcí pro děti i dospělé budou pro návštěvníky připraveny prohlídky míst, kam se cestující při běžném provozu jen tak nepodívají.

 

Olomoucký kraj

Strašidelné prohlídky na hradě Bouzov
Přijďte se bát v posledním zářijovém víkendu na hrad Bouzov. Tajemné prohlídky při svitu svíček jsou doprovázeny strašidelnými výstupy. Pro děti i dospělé je připravená strašidelná dílna i večerní prohlídky.


Javoříčské jeskyně
Javoříčské jeskyně se nacházejí poblíž vsi Javoříčko a jsou tvořeny několik kilometrů dlouhým systémem mohutných dómů, chodeb a propastí. Byly vytvořeny v ostrůvku devonských vápenců a na jejich vývoji se podílel potok Špraněk. V současné době je známo přes 3,5 km chodeb, z nichž 788 metrů je zpřístupněno pro veřejnost.

 

Spoustu dalších zajímavých tipů pak samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com

 


25. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře