Svatováclavské posvícení na Dlaskově statku | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Svatováclavské posvícení na Dlaskově statku

Foto: .

> Termín

28.9.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

„Hrajte mi muzikanti vesele!“ V duchu tohoto hesla se bude v letošním roce odehrávat tradiční Svatováclavské posvícení na Dlaskově statku, slavnost, která byla nejdůležitější společenskou událostí celého roku. Do měst i vesnic přijížděli městští kramáři, perníkáři, písničkáři, loutkáři, kočovní artisté, kteří spolu s místními oslavovali výdobytky úrody a sklizně. V rodinách se v tyto dny stvrzovaly rodinné vazby, na koláče, pečenou husu a další dobroty byli zváni příbuzní z blízkého i vzdáleného okolí. Završením dne byla v každé obci tancovačka – nejdříve na návsi a pak v hospodě. A co se na takových zábavách hrálo, to uvidíme na Dlaskově statku v podání folklórních souborů. Kromě tanečníků a muzikantů nebudou chybět ani loutkáři s programem pro nejmenší, jarmarečníci, pekařská dílna a dílna pro šikovné ruce. Program: 9.30–10.00 Písničky a říkanky s Evou Kordovou 10.00–10.30 Divadlo Rolnička – Loupežnická pohádka 11.00–12.00 Regionální národopisný soubor Krkonošský Horal z Vrchlabí 12.30–13.00 Folklórní soubor Dykyta Krásná Lípa 13.30–14.30 Divadlo Rolnička – Podzimní pohádka 14.30–15.30 Folklórní soubor Hořeňák a Dětský folklórní soubor Hořeňáček z Lázní Bělohrad 15.30–16.30 Poetické divadlo Pruhované panenky – O Třech neposlušných kůzlátkách 16.30–17.00 Folklórní soubor Hořeňák a Dětský folklórní soubor Hořeňáček z Lázní Bělohrad

> Otevírací doba

9:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Dolánky u Turnova
Ulice: Turnov 12

> Komentáře