Pojďte se začíst do našich tipů kam s dětmi o horkém víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pojďte se začíst do našich tipů kam s dětmi o horkém víkendu

Čeká nás další opravdu horký víkend. Tak jestli vás nebaví jen ležet u vody, nechte si poradit třeba našimi tipy kam s dětmi. Máme zde pestrou přehlídku z celé republiky.

 

Praha a střední Čechy

Den pro rodinu

I letos si připomeneme důležitost a potřebu rodiny. Přijďte s námi oslavit rodinu, kde tátové a mámy milují své děti, a to napříč všemi generacemi. Začínáme letos modlitbou v 11 hodin v kostele u sv. Havla, pokračujeme veřejným shromážděním na Ovocném trhu ve 14 hodin a následným pochodem na Střelecký ostrov, kde od 15 hodin bude připraven zábavný a edukační program pro celou rodinu.

 

Týnecký střep v Týnci nad Sázavou

Městské slavnosti s bohatým programem pro malé i velké: divadlo pro děti středověká hudba- Dei Gratia šerm, kejklíř středověká minidělostřelba dílny a soutěže pro děti historické sokolnické ukázky středověká hrnčířská dílna, tržiště koncert Richarda Pachmana.

 

Parním vlakem na Křivoklát aneb Křivoklátský expres

V sobotu 4. srpna se můžete svézt parním expresem taženým lokomotivou Šlechtičnou z nádraží Praha-Smíchov na hrad Křivoklát. Vlak pokračuje z Křivoklátu do Rakovníka a Lužné. Parní vlak, který odjíždí z nádraží Praha-Smíchov, bude sestaven z historických vozů a uprostřed vlakové soupravy bude zařazen bufetový vůz s nabídkou občerstvení, kde si zájemci mohou zakoupit také upomínkové předměty z historie i současnosti železnice. 

 

 

LET IT ROLL OPEN AIR 2018 na letišti v Milovicích

Největší drum&bassovový festival Let It Roll se na vás těší na letišti v Milovicích. Letos se navíc bude konat jubilejní 10. ročník open air festivalu. Fanoušci drum& bassu se mohou těšit na 9 pódií, bus parties a více než 330 drum& bass umělců, což je o 100 actů více než v loňském roce, a to vše během 3 dnů a nocí plných nabité párty. Ani letos nebude chybět přehlídka těch nejpůsobivějších dekorací, světelných show a ohňostrojů. Letní Let ItRoll 2018 startuje ve čtvrtek 2. srpna. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program denních aktivit – divadelní vystoupení sportovní exhibice, pro děti malování na obličej a další.

 

Severní Čechy

Slavnosti slámy

Letošní slámové slavnosti se ponesou v duchu dinosaurů! Po celý víkend bude připraven bohatý doprovodný program. Děti se mohou těšit na malování na obličej, tetování, soutěže, dílničku pískované obrázky a mnoho dalšího. V sobotu vystoupí dětská skupina Štístko a Popěnka, v něděli potom divadelní představení Vyprávění starého vlka aneb pravda o Karkulce.

 

Valdštejnské slavnosti

Historické slavnosti města Lovosice se uskuteční již tuto sobotu! Těšit se můžete na velký historický průvod městem, šermířské souboje, historické stánky, soutěže pro malé i velké a hudební vystoupení.

 

Indiánská vesnička Rosehill

Indiánská vesnice v Růžové na Děčínsku přibližuje život prérijních indiánů. Uvidíte zde dobově zařízená týpí, indiánské oblečení, hračky, zbraně i hudební nástroje. Každou sobotu o prázdninách je pak na programu show s indiánskými tanci, písněmi a divadlem.

 

Lovecká slavnost na zámku Stekník

Již tuto sobotu se koná Lovecká slavnost Jana Františka na zámku Stekník. Čeká vás bohatý kulturní program, ukázky šermu, vystoupení sokolníka, dobová řemesla, hry po děti. V rámci oslav lze také navštívit zámecké interiéry.

 

 

Západní Čechy

Tachovské městské slavnosti

K nejvýznamnějším kulturním akcím, které město Tachov každoročně pořádá patří Historické slavnosti. Tradice pořádání těchto slavností je dlouhá a každoročně se slavnosti těší velkému zájmu jak Tachovanů, tak i návštěvníků z blízkého okolí. Oslavy probíhají po celém městě a je připraven bohatý program. Na zámku uchvátí děti určitě Safari karneval, výstava hlavolamů či komentované prohlídky v dobových kostýmech. V dětské zóně je pak čeká skákací hrad, vodní autodrom, bungee jumping, aquazorbing, Dům hrůzy s živými herci a mnohé další.

 

Železnorudské slavnosti 2018

Jako každý rok, tak i tento se první srpnový víkend konají tradiční Železnorudské slavnosti. Návštěvníkům se naskýtá bohatý doprovodný program v podobě živé hudby kapel různých žánrů, pravého jarmarku, vystoupení dětských souborů. Klasickým bodem programu je i vystoupení folklorního souboru v krojích německých sousedů z Bavorské Rudy. Po celé dny jsou v Železné Rudě i pouťové atrakce pro děti, nejrůznější stánky s občerstvením a pochutinami, míchanými nápoji a nechybí samozřejmě ani železnorudské pivo, které se vaří v minipivovaru Belveder dle tradičních receptur.

 

Štíty Stříbrného lva – výlet do 14. století  

Zažijte autentický středověký víkend na hradě Velhartice! Koná se zde jedna z nejrozsáhlejších akcí svého druhu v ČR. Před velhartickým hradem bude stanové ležení zemské hotovosti (vojska) z období poloviny 14. století. K vidění zde bude například průvod pánů s družinami, rytíři na koních, dobové operace, středověká kuchyně, řemesla, výcvik v lukostřelbě, ukázky výcviku bojových formací, prohlídky oživeným hradem a vojenským ležením či turnaj pěchoty a pěších rytířů.

Dětské prohlídky na zámku Kynžvart

Máte doma malou princeznu nebo prince či třeba milovníka historie? Pokud ano, tak si s nimi udělejte kteroukoliv prázdninovou sobotu výlet na zámek Kynžvart. Pro děti je připravena speciální prohlídka, kdy navštíví zámek jako princové a princezny a společně s čarodějnicí Agátou během 30 minut procházejí zámeckými interiéry a formou hry se dozvídají základní informace o zámku, jeho majitelích a činnostech, které na zámku dělali. Potkají zde i princeznu Markétu a bílou paní, které jim poví i o dalších bytostech obývající zámecké prostory. Tak hurá na zámek!


 

Východní Čechy

Labyrint divadla Drak - Muzeum loutek

Když zavítáte do Hradce Králové, určitě si se svými dětmi nenechte ujít unikátní loutkářský labyrint s výstavou loutek, interaktivním prostorem pro dětskou tvorbu a studiovou scénou. Místo je oblíbeným cílem školních i rodinných výletů. Muzeum loutek se nachází v těsném sousedství Divadla DRAK a je koncipováno jako labyrint, který je provázán s expozicí loutek. Zde se nudit určitě nebudete!

 

Zdechovický festival

Letos už 6.ročník celodenního rodinného zábavného festivalu! Těšte se na lukostřelbu s trenérem, koně, koloběžky a šlapací káry, hudební produkci, občerstvení, stánky a příjemné posezení.

 

Mimoni na lodi

Tak trošku jiná plavba – tentokrát vám budou dělat společnost skoro 3 hodiny Mimoni. Čekají vás soutěže, hry, plavba a taky zajímavé vystoupení.

 

Lanovkou za pohádkou za sedmero úkoly

Krásná akce pro rodiny s dětmi, která Vás zavede na 1,5 km okruh s úkoly a překrásnými panoramatickými výhledy po obou stranách Bukové hory.


Jižní Čechy a Vysočina

Archeologický den v Zeměráji

Chcete se seznámit s prací archeologa? Osahat si archeologické nálezy nebo sestavit „rozbité“ nádoby? Přijeďte se podívat do přírodního parku Zeměráj. Připraveno bude i paleontologické naleziště pro nejmenší badatele a v tomto počasí určitě oceníte vodní hrátky a místní potok. 

Zážitková stezka areál lesních her

Areál lesních her ve Stožci je vlastně zážitková naučná stezka, která kromě poznatků nabízí také zábavu, při které se přítomní například stanou na chvíli datlem, budou překonávat různé překážky nebo se zaposlouchají do zvuků lesa. Pro děti je připravena zajímavá hra, kde si u jednotlivých panelů překreslí kovový obrázek. Ten si lze za pomoci tužky (nejlépe voskové pastelky) také zvěčnit do okének na pracovním listu, který dostanou v informačním středisku.


Obři oceánů

Těšit se můžete na desítku oceánských obrů v životních velikostech, jednu z největších sbírek ve střední Evropě plnou čelistí a zubů žraloků z celého světa a v neposlední řadě interaktivní zónu, kde budete moci nahlédnout do „modrého světa“ pomocí virtuální reality či zvukové stěny, která vám nabídne hlasy, zvuky a zpěvy desítek podmořských tvorů.

 

 

Centrum Eden - Ráj zábavy pro celou rodinu

Ráj zábavy, poznání a inspirace na Vysočině. Vyrazte do centra Eden, kde poznáte venkovský život našich předků, dozvíte se, jak se vaří pivo nebo vyrábí mošt, stanete se na chvíli kovářem či řezbářem. Také se tu projedete na koni, prohlédnete si ekopavilon nebo ochutnáte produkty z místní farmy.

 

Přírodní koupací biotop Šiklův Mlýn

Křišťálově čistá voda přírodního biotopu láká k osvěžení v horkých dnech.Užitnou část koupacího biotopu tvoří vlastní koupací nádrž a brouzdaliště pro děti.Součástí biotopu je vodní atrakce - divoká řeka nebo tobogán.Přímo u koupacího biotopu jsou venkovní sprchy a převlékárna. Přijďte do areálu westernového Městečka Šiklův mlýn a užijte si den plný zábavy u vody.

 

Jihomoravský kraj

Festival Lughnasad – keltský festival

Všem, kterým v žilách koluje divoká keltská krev a v hrudi tluče romantické srdce, je určen tradiční věhlasný festival LUGHNASAD, který bude opět zasazen do nitra hradu Veveří. S dětmi se můžete těšit na budování keltského ležení, věštění, magii, ukázky dudáků, irské tance, vyzkoušíte si dávné keltské žití včetně řemesel, připraveny jsou hry pro děti i dospělé. Nebude chybět ani tradiční bubenické jammování nebo úžasné ohňové překvapení a prohlídky hradu. 

 

Hasičská neděle ve Skanzenu Strážnice

V neděli se ve strážnickém skanzenu koná akce s názvem Hasičská neděle, a tak si jeho prohlídku můžete zpestřit zajímavým programem. Na akci hasiči představí současnou i historickou techniku, můžete se těšit na ukázky hasičských zásahů, hasičského sportu, skok do záchranné plachty a ukázky spolupráce složek Integrovaného záchranného systému. 

 

Zlínský kraj

Všeminské slavnosti

Obec Všemina slaví 645 let a při této příležitosti si na sobotu připravila bohatý program pro děti i dospělé. Celá akce začíná ve 14 hodin a ponese se v duchu extrémních sportů, na vlně akrobacie a s pořádnou pěnou! Co na Vás vše bude čekat? A na co vše se můžete těšit?  Užijete si kaskadérskou bike show,  workshopy,  pěnovou show, vystoupí dětmi oblíbený klaun BRDÍK.  Akce bude doplněna přeletem „bombardovacího“ letadla, leteckou akrobacií RC modelů a unikátní noční LED show. Na děti dále čeká spousta atrakcí jako skákací hrad, pískohraní, malování na obličej, dětská diskotéka a další.

 

Výstava Bzzukot

Přijďte se s dětmi podívat na interkativní výstavu ze života včel. Výstava pro malé i velké hravou formou představuje svět včelího společenství. Důraz je kladen na spolupráci návštěvníka s výstavním prostorem, ve kterém je všechno dovoleno! Děti si například mohou vyzkoušet, jaké je to stát se včelou v květinovém poli, sbírat pyl nebo starat se o larvičky jako včelí chůva. V rámci výstavy se děti mohou těšit na soutěže, hry, zábavu a jako bonus 3D fotoateliér Leťme vysoko! 

 

 

Olomoucký kraj

Dobývání moravské brány

V sobotu můžete v Olomouci s dětmi zažít temný středověk, kdy se v Bezručových sadech koná oblíbená rodinná akce s názvem Dobývání moravské brány. Během dne vás bude bavit velká bitva, spousta vystoupení, rytířský turnaj i ohňová show, ukázky táboření, umění mistra popravčího, souboj družin a spousta další zábavy. Na děti také čeká skákací hrad, tetování hennou a středověké stánky. 

 

Rapotínské slavnosti

V sobotu město Rapotín ožije slavnostmi. Od 15 hodin je v Šumperské ulici připraven bohatý program. Děti se mohou těšit na atrakce, koně, malování na obličej, ukázky tanců z různých koutů světa a speciální ukázky foukání lehkého skla v mobilní peci rapotínskými skláři, kdy si děti i dospělí budou moci vyfouknout vlastní výrobek. Nechybět bude fotbalová exhibiční show, přičemž jeden z týmů bude hvězdně obsazen.

 

Moravskoslezský kraj

Svátek dřeva

V sobotu se ve Frenštátě pod Radhoštěm v amfiteátru Horečky uskuteční velká společenská akce, a to Svátek dřeva. Po celý den budou znít motorové pily a údery sekerou, v dřevorubeckých disciplínách budou soutěžit sehrané týmy, ale i rodiny. Součástí bude také bohatý doprovodný program s prezentacemi dřevozpracovatelských firem, zahradní techniky, lidových řemesel, ale také mnoho soutěží pro děti o ceny. 

 

Pimprléto 2018

Až do 12. srpna se s dětmi můžete vydat do Ostravy, kde se v Divadle loutek koná Pimprléto 2018. Každou neděli je připraven letní program pro dítka i dospěláky. Těšit se můžete na nedělní loutkové pohádky, koncerty, obří atrakce a hry.

 

Spoustu dalších zajímavých tipů najdete na www.kamsdetmi.com

1. 8. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře