Přírodní koupací biotop Šiklův mlýn | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Přírodní koupací biotop Šiklův mlýn

> Otevřeno

červen, červenec, srpen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Koupací biotop se nachází v areálu westernového městečka Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem. K čistění vody se nepoužívají chemické přípravky, ale k odstraňování nežádoucích látek dochází pomocí přirozených biologických procesů působením mikroorganismů a vodních rostlin. Křišťálově čistá voda přírodního biotopu láká k osvěžení v horkých dnech. Biotop Šiklův mlýn je postaven jako dvoukomorový s oddělenou koupací nádrží a biologickou lagunou osázenou rostlinami. Pomalým průtokem vody biologickou lagunou dochází k odběru živin a dalších látek, které jsou tam přiváděny z koupací nádrže. Zpět do koupací nádrže se samospádem vrací voda již biologicky upravená. Voda v přírodním koupacím biotopu je plná života a při správném vedení a údržbě jsou vyloučeny alergenní dopady na koupající, které jsou jinak docela běžné v chemických bazénech. Biotop je napájen vodou z vlastní vrtané studny, která kvalitou odpovídá svému využití. Užitnou část koupacího biotopu tvoří vlastní koupací nádrž a brouzdaliště pro děti. Voda bývá průhledná téměř po celou koupací sezónu, je zásaditého charakteru a bez viditelného znečištění. Od zahájení provozu nebyla mikrobiologicky znečištěna a výskyt sinic nebyl rovněž zaznamenán. Součástí biotopu je vodní atrakce - divoká řeka nebo tobogán. Koupací biotop má i svoji mělkou část, která slouží jako brouzdaliště pro malé děti. Přímo u koupacího biotopu jsou venkovní sprchy a převlékárna. WC jsou k dispozici v sousedícím kempu. Návštěvníci mají možnost zapůjčení lehátek ke slunění.

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Zvole nad Pernštejnem
Ulice: Zvole 49
Telefon: 566 567 400

> Komentáře