Kam s dětmi k vodě v Praze a okolí aneb koupeme se v přírodě | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi k vodě v Praze a okolí aneb koupeme se v přírodě

Kam s dětmi v tomhle horku? No přeci k vodě. Právě proto jsme pro vás připravili výběr přírodních koupališť  a biotopů v Praze a okolí.

 

Přírodní koupaliště Motol

V pražském Motole se můžete vykoupat u rybníka, který je napájen Motolským potokem. Koupaliště je vhodné zejména pro děti - není hluboké a má písčité dno. Je zde také možnost sportovního vyžití jako například ping-pong, volejbal a dalších her.  

Hostivařská přehrada

Přehrada se nachází v nádherné a klidné lokalitě uprostřed Hostivařského lesoparku. Pouze pár minut cesty z centra Prahy naleznete přírodní koupaliště s největší vodní plochou v Praze, kolem níž se rozprostírá jedna z nejkrásnějších přírodních částí v hlavním městě.

Koupaliště Džbán

Koupaliště Džbán je venkovní koupaliště na okraji Prahy 6 - Vokovicích vedle přírodní rezervace Divoká Šárka. V areálu se nachází stánky s občerstvením, rozlehlé parkoviště a k ubytování je možné využít nedaleký kemp. Milovníci nudismu zde pro sebe naleznou velmi oblíbenou pláž.

Biotop Radotín

Biotopové koupaliště v Radotíně tvoří umělá vodní nádrž s přírodním vzhledem, která se čistí biologicky - bez chemie, pouze pomocí rostlin a ekosystémů ve filtračních lagunách. Koupání je vhodné nejen pro rodiny s malými dětmi, ale i pro alergiky, kterým by chlór v klasickém koupališti vadil.

Koupaliště Šeberák

Volnočasový areál a restaurace Šeberák se nachází na Praze 4. Kromě zeleně a příjemného prostředí šeberáckého rybníka nabízí prostory pro sportovní aktivity, jakými je beach volejbal, pétanque či ping-pong, součástí je přírodní koupaliště.

Přírodní koupaliště Sadská

Jen 20 min jízdy z Prahy se nachází velmi příjemné prostředí pro rekreaci s průzračně čistou vodou jako stvořené pro slunění na písečných plážích či pro ležení ve stínu borových lesů. Koupání zde si oblíbily především rodiny s dětmi. Je tu však i vyhrazená pláž pro naturisty a volejbalové hřiště.

Jezero Lhota

Břehy jsou převážně písčitého nebo travnatého charakteru, místy prorostlé rákosem. Pláže jsou osázeny borovicovými lesy s příměsí vzrostlých dubů. Jezero je vyhledáváno zejména pro svou velmi  dobrou kvalitu vody. Areál jezera poskytuje zázemí  pro sportovní i zábavné aktivity.

Proboštská jezera u Staré Boleslavi

Pláže jezera jsou převážně písčité, místy porostlé vegetací. Místo je oblíbené milovníky windsurfingu. Místní koupaliště nabízí návštěvníkům hřiště, kurty, dětský koutek a restauraci s parkovištěm. V provozu je také malý autokemp.

Přírodní koupaliště Nový Rybník v Příbrami

Sportovní a rekreační areál Nový Rybník se nachází na jihovýchodě města. Koupaliště je napájené povrchovou vodou z Příbramského potoka. V areálu nechybí dětský koutek s prolézačkami a pískovištěm, starší děti ocení hřiště na malou kopanou.

Biotop Jince

V Jincích na pomezí Příbramska a Berounska se můžete vykoupat v unikátním přírodním koupališti, které stojí na místě toho původního, klasického betonového.

Jezero Poděbrady

Koupaliště Jezero Poděbrady je přírodní areál u vytěženého pískového povrchového dolu. Rozloha vodní plochy je kolem 260 ha. Areál se nachází 5 minut chůze od centra města na levém břehu Labe a je obklopen vzrostlou zelení.

Přírodní koupaliště Harasov

Rybník Harasov s písčitým dnem leží v Kokořínském dole na říčce Pšovce. Mimo travnatého břehu zde můžete vyzkoušet 2 písčité pláže. Při silnici se nachází placené parkoviště pro auta, dále je tu možnost občerstvení v Rybářské baště. Koupání je zdarma. Voda zde bývá studenější, zato vždy čistá.

Jezero Konětopy

Krásná zatopená pískovna s kvalitní vodou, kde najdete travnatou i písčitou pláž. Jezero se nachází poblíž hlavní silnice mezi obcemi Konětopy a Dřísy. Plocha je z části oplocená a poskytuje příjemné prostředí k letní rekreaci. Jezero obklopuje borovicový les. Na vodě stojí starý bagr, který nyní slouží jako skokanský můstek do vody.

 

Spostu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com

19. 6. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře