10 tipů kam do botanické zahrady či parku | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

10 tipů kam do botanické zahrady či parku

Příjemná procházka, poučení, ale i chvíle úniku z městského světa do kultivovaného a estetického prostředí. To vše nabízí botanické parky, arboreta i zahrady.

Mohou se zde inspirovat zahrádkáři i pěstitelé pokojových rostlin, kteří zde nacházejí atraktivní nové nebo málo známé druhy rostlin. Máme pro vás 10 tipů, kam se s dětmi můžete vydat do botanické zahrady nebo parku.

 

Květná zahrada v Kroměříži

Při obnově města, zničeného třicetiletou válkou, vybudovali italští architekti F. Luchese a P. G. Tencalla na neplodné a bažinaté půdě za hradbami půvabnou pozdně renesanční zahradu. Prostředí zahrady je využíváno k výstavám, koncertům, slavnostem a především návštěvám návštěvníků.

 

Průhonický sad - zahrady s puncem UNESCO

Pohádková příroda pouze pár kilometrů od hranic hlavního města - to je Průhonický zámecký park, ve kterém byla natočena řada pohádek. Jeden z největších přírodně krajinářských parků v Evropě s rozlohou 240 hektarů se nachází v členitém údolí meandrující říčky Botič.

 

Dendrologická zahrada v Průhonicích

Unikátní sbírka okrasných rostlin v blízkosti průhonického parku. Dendrologická zahrada Výzkumného ústavu Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví je ojedinělou sbírkou okrasných dřevin. V průběhu roku nabízí zahrada výstavy květin, ale také řadu osvětově vzdělávacích aktivit.

 

Vrtbovská zahrada - nejkrásnější barokní zahrada v Praze

Na svahu Petřína můžete navštívit jednu z nejkrásnějších a nejvýznamnějších barokních zahrad v Praze, Vrtbovskou zahradu. Tvrdí se o ní dokonce, že je jednou z nejkrásnějších zahrad svého druhu na sever od Alp.

 

Botanická zahrada v Bečově nad Teplou

Sbírková zahrada byla založena za posledního majitele panství Jindřicha z Beaufort-Spontin a jeho ženy Marie. Od 2. sv. války však nebyla udržovaná a z původního bohatství bylin se zachovalo minimum. Zahrada však díky úsilí několika nadšecům vstává z mrtvých.

 

Botanická zahrada v Táboře

Botanická zahrada v Táboře je druhou nejstarší botanickou zahradou v ČR. Největší část botanické zahrady zaujímá arboretum, ve kterém jsou zastoupeny keře a stromy jak domácí, tak i cizokrajné.

 

Botanická zahrada hl. m. Prahy

Areál botanické zahrady se rozkládá v Trojské kotlině na rozloze cca 70 ha. Její nejznámější částí je skleník Fata Morgana, ale k zahradě patří také venkovní expozice včetně vinice. Skleník Fata Morgana celoročně otevřen úterý až neděle, pondělí je zavíracím dnem.

 

Botanická zahrada a Arboretum Štramberk

V místech bývalého vápencového lomu ve Štramberku se nachází neobvyklá botanická zahrada, jejíž základem je kamenný labyrint, který navozuje pocit antického prostředí. K vidění jsou tu nejen vzácné rostliny, ale i nepřeberné množství hmyzích unikátů. K největším ozdobám patří víc než 600 druhů.

 

Botanická zahrada v Liberci

Má nejpestřejší sbírky exotických rostlin, obsahující také unikáty: nejstarší kamelie v Evropě a nejdéle pěstovanou bonsaj v Evropě. Doménami zahrady jsou sbírky orchidejí, kapradin, broméliovitých rostlin a masožravých rostlin. K tradici patří i pavilon akvárií.

9. 6. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře