Vyražte s dětmi za zvířaty a do přírody | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vyražte s dětmi za zvířaty a do přírody

Víte už o tom, že ZOOlogické zahrady mohou již zítra, tj. v pondělí 27. dubna 2020 otevřít? Sice bez možnosti navštívit vnitřní pavilony, ale i to je přece důvod k radosti. Proto jsme si pro vás připravili několik tipů kam byste mohli s dětmi vyrazit za zvířátky. Jde hlavně o menší zooparky a zookoutky, kde byste nemuseli potkat tolik lidí a navíc je svou návštěvou můžete podpořit v této nelehké situaci, kdy někteří byli takřka na pokraji zrušení. Určitě ale doporučujeme, abyste si před výletem ověřili, zda daná zoopark či koutek opravdu otevírají.

 

Praha

Zookoutek Malá Chuchle

Pohlaďte si muflony, podrbejte divočáky, krmte laně z dlaně. To a mnoho dalšího zažijete v zookoutku Malá Chuchle. Program nabízí jedinečnou příležitost prohlédnout si obyvatele českých lesů doslova na dosah ruky. Svůj domov zde má na 40 druhů živočichů včetně jelenů, divočáků, sov, ale i rysa ostrovida. Součástí komentované prohlídky je krmení zvěře, při kterém si účastníci sami na chvíli vyzkouší, jaké to je být ošetřovatelem zvířat. Program je doplněn pracovním listem a poznávačkou kožešin, paroží a per, které slouží k otestování nově nabytých znalostí.

 

Středočeský kraj

ParaZOO Vlašim

ParaZOO je unikátní expozicí zástupců volně žijících živočichů ČR. Uvidíte zde vydru, rysa, krkavce, čápy, volavky, dravce, sovy a řadu dalších zvířat, která byla léčena v Záchranné stanici pro živočichy ČSOP Vlašim, ale pro trvalé následky jejich zranění již nemohou být vypuštěna zpět do volné přírody. Hlavním posláním této ZOO je seznámit malé i velké návštěvníky se zvířaty žijícími kolem nás, seznámit je s příčinami jejich ohrožování vlivem činnosti člověka a především pak poukázat na možnosti prevence zraňování živočichů.

 

Zoopark Zájezd – Kladno

I ve Středočeském kraji můžete najít kousek té nevšední přírody, a to v Zooparku Zájezd. Malou, pozvolna se rozrůstající zoo najdete v obci Zájezd, nedaleko města Kladna. V zooparku je chováno přes 40 druhů exotických a domácích zvířat. Těšit se můžete na několik druhů lemurů a drápkatých opiček, velbloudy, lamy, surikaty, klokany, mary a různé druhy papoušků a dravých ptáků. Také zde žijí kočkovité šelmy například karakali, oceloti a v evropské přírodě ohrožení rysové.

 

Ústecký kraj

Zoopark Srdov

Při procházce zoocentrem vás přivítají mufloni, kozy bezoárové, dybowští jeleni, srnky a daňci. Krom spárkaté zvěře chováme i několik druhů zvěře pernaté. Chovaná zvířata jsou krotká. Je možné je krmit z ruky a dokonce si mnohé z nich pohladit.

 

Liberecký kraj

Otakarova farma

Přijeďte se podívat, jak vypadá život na farmě! Na Otakarově farmě pod Kozákovem najdete více než 6 druhů domácích zvířat. Králíky, kozy, ovce, kachny... a především plemeno skotu Highland, které je v Čechách vzácné. Všechna zvířata jsou zvyklá na kontakt s lidmi a mnoho z nich ocení vaši blízkost a krmení z ruky.

 

Pardubický kraj

Pohádková zahrada Pardubice

Krásným místem pro setkávání lidé i zvířat je Pohádková zahrada. Najdete ji u parku Červeňák v Pardubicích. Svůj domov zde našla zvířata, která se podařilo zachránit z nevhodných podmínek. Zahradu obývají hlavně hospodářská zvířata, kozy, ovce, králíci, ale také poník, kočky, morčata, křepelky nebo želvy. S sebou do zahrady si klidně můžete vzít i čtyřnohého kamaráda na vodítku. Některá zvířátka si můžete klidně i pohladit.

 

Královéhradecký kraje

Farmapark Muchomůrka

Farmapark Muchomůrka se nachází v krásném krkonošském prostředí mezi Janskými Lázněmi a Svobodou n. Úpou, s výhledem na Černou horu. Je to místo, kde najdete přírodní herní prvky, hrad z balíků slámy, houpačky, indiánský tenis, kroket, ohniště na opékání buřtů, klády, trávu, stromy, zvířátka atd. Nechte děti vyřádit se bez řádu a pravidel. Dopřejte svým dětem alespoň závan zážitků svého dětství, kdy jste lezli po stromech, stavěli jste bunkry a dělali spousty neplech, o kterých rodiče většinou vůbec netušili.

 

Plzeňský kraj

Ždírecká ZOO

Ždírecká ZOO je veřejně přístupný park nachází se u téměř zapomenutého lesního rybníčku v dubovém hájku. Celá přilehlá oblast, národní přírodní rezervace Chejlava, je specifická svými lesy a bohatou faunou, včetně několika poměrně vzácných druhů. Rozmanitost místních živočichů jsme se rozhodli návštěvníkům ukázat a představit pomocí umělecky zpracovaných soch ze dřeva a kovu. Dále zde můžete najít několik herních a naučných prvků.

 

Karlovarský kraj

Mini zoo ve výletním areálu Diana

Areál Diana je vyhledávaným místem pro rodinný výlet. Děti jistě potěší výjezd lanovou dráhou k Dianě, motýlí farma, ale také minizoo.

 

Vysočina

ZOO Jihlava

K vidění je zde téměř 200 druhů exotických zvířat, včetně řady druhů v přírodě ohrožených vyhubením. Nechybí ani celá řada zajímavých expozic – africká vesnice Matongo, asijský parčík Hokkaido, jihoamerická Hacienda Escondido, expozice medvědů malajských – Malay medan, Shetlandské ostrovy, Himalay a pavilony šelem a Exotárium.

 

Jihočeský kraj

Rodinný zoopark Na hrádečku

Nyní zde naleznete 8 druhů drápkatých opic, lemury, pumy, velbloudy, lamy, klokany, osly, 3 druhy pštrosů, nosály, mývaly, dikobrazy, varany, krokodýly a další... Momentálně chováme cca 80 druhů zvířat. Návštěvníci nejvíce oceňují rodinnou atmosféru a pořádané komentované prohlídky s krmením, ve kterých se dozví mnoho zajímavých informací a jsou zvířatům blíže, než při klasické návštěvě.

 

Jihomoravský kraj

Papouščí zoologická zahrada

Zařízení jediné svého druhu v České republice najdete v Bošovicích na Vyškovsku. Jedná se o první papouščí zoo. Na návštěvníky tu čeká více než sto voliér s exotickými ptáky, rozmístěných na pěti stech metrech čtverečních. Prohlédnete si i nejohroženější druhy papoušků. V současnosti mohou návštěvníci vidět v Bošovicích víc než 200 papoušků v 52 druzích, což představuje největší papouščí kolekci ze všech českých a slovenských zoo.

 

Zlínský kraj

KovoZOO

Originální zoologickou zahradu v celé Evropě najdete na Slovácku ve Starém Městě u Uherského Hradiště. V současné době ji obývá již více než 250 zvířátek vytvořených z kovového šrotu. V areálu se nachází také další atrakce jako maják Šrotík, loď Naděje, letadlo L610, vláček Steelinka, vyhlídkové lávky, Porodnice Kovozoo, Kongresové centrum, Muzeum veteránů, Muzeum zemědělství a cukrovarnictví, gumové bludiště z pneumatik.

 

Olomoucký kraj

ZOOpark a arboretum – Rapotín

Okolní plochy se postupně přetváří na lesopark – mini arboretum s volně vypuštěnými zvířaty jako malé safari. V ZOO parku lze shlédnout mj. tato zvířátka: opice, lamy, pštrosy, osly, koně, africké a horské kozy, domácí a vodní drůbež, pávy, čápy bílé, jihoamerické krocany, exoty, labutě, husy, holuby, káně, bažanty, srnčí a další.
Nedílnou součástí areálu je i dětský koutek, občerstvení a venkovní posezení s ohništěm, kde si každý může připravit tu svou turistickou specialitu. Návštěvníkům se nabízí možnost svezení na koni a oslících. Veterán muzeum i ZOO park jsou zahrnuty do turistických i cyklistických tras.

 

Moravskoslezský kraj

Botanická zahrada Štramberk

V místech bývalého vápencového lomu ve Štramberku se nachází neobvyklá botanická zahrada, jejíž základem je kamenný labyrint, který navozuje pocit antického prostředí. K vidění jsou tu nejen vzácné rostliny, ale i nepřeberné množství hmyzích unikátů. K největším ozdobám patří víc než 600 druhů.

 

Více míst, kam můžete vyrazit za zvířaty nebo do přírody najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

 

26. 4. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře