Máme pro vás tipy kam s dětmi na čtvrtý adventní víkend | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Máme pro vás tipy kam s dětmi na čtvrtý adventní víkend

Určitě to u vás doma voní cukrovím, stromeček máte nazdobený, dárky zabalené… A pokud ne, nic se neděje. Nejdůležitější jsou přece společně strávené chvilky. Tak si pojďte užít vánoční atmosféry, která venku panuje a starosti hoďte za hlavu.

 

Praha

Vánoční svatba sněhuláka Karla – Praha

Dobrodružná loutková pohádka s vánočním koncem na Plechárně. Co se děje na vánočním stromku ještě než se rozsvítí a když se nikdo nedívá? Například ozdoba z foukaného skla sněhulák Karel se chce oženit a dost to spěchá, ale nevěsta Evička visí na druhé straně stromku. Co s tím? Stihnou to? 

 

Středočeský kraj

Sladké a čokoládové Vánoce – Kutná Hora

Přijďte užít vánoční atmosféru a vůni Vánoc a horkého kakaa! Přijměte pozvánku do Muzea čokolády a čokoládovny v Kutné hoře. Věděli jste, že se u nás kakao ve velkém pro zahřátí pije již od Vánoc roku 1891 a že nejslavnější české kakao vzniklo v nedalekém Kolíně? O historii kakaa, jeho kuriózních názvech v minulosti a o spoustě dalších kakaových dobrotách se dozvíte na malé adventní výstavě věnované oblíbenému (nejen zimnímu) kakaovému nápoji.

 

Polabské vánoční trhy a Vánoční knižní veletrh – Lysá nad Labem

Více než dvě stovky vystavovatelů nabídnou návštěvníkům produkty ruční výroby z keramiky, skla, porcelánu, dřevěné a kovářské výrobky atd. Nemalá část vánočních trhů bude patřit řemeslníkům. Staročeské řemeslné trhy jsou přehlídkou rozmanitosti řemeslné výroby nejen našeho regionu, ale celých Čech. Řemeslníci Vám kromě prodeje svých výrobků nabídnou i ukázky své tvorby. Pro děti jsou připraveny řemeslné dílničky.

 

Vánoce 70. a 80. let – Mělník

Vyrazte s dětmi do Regionálního muzea v Mělníce a zavzpomínejte s námi na vánoční svátky v době, kdy frčeli mončičáci, céčka, umakart a chemlon. Děti se mohou těšit na dobové výtvarné dílničky.

 

Ústecký kraj 

Kouzlo dřevěných hraček - Kadaň

O tomto víkendu budete mít poslední možnost vydat se s dětmi na výstavu Kouzlo dřevěných hraček v Kadani. Výstava umožní prostřednictvím několika sbírek soukromých i muzejních nahlédnout do světa dřevěných krušnohorských hraček, tradice jejich výroby i současnosti.

 

Den plný muzikálu – Ústí nad Labem

Den plný muzikálu je doprovodný program ústeckého adventu a vydat se na něj s dětmi můžete na Lidické náměstí. Těšit se můžete na několik vystoupení, přičemž chybět nebudou ani známé tváře české muzikálové scény, jako jsou Pavel Vítek nebo Bohuš Matuš.

 

Liberecký kraj 

Adventní plavby po Máchově jezeře - Doksy

I letos jsou pro veřejnost připraveny prosincové adventní plavby. Prožijte tento krásný čas netradičně na lodi Máj. Čeká vás kouzelných 60 minut plavby po Máchově jezeře. Na palubě dostanete šálek horkého nápoje a společně s muzikantem si můžete zazpívat koledy.  Vyplouvá se z přístaviště Máj v Doksech a děti do 15 let neplatí. Letošní poslední plavba se uskuteční v neděli 22.12. 

 

Současné české vánoční ozdoby – Jablonec nad Nisou

Na výstavě v Muzeu skla a bižuterie uvidíte to nejlepší, co současný trh s vánočními ozdobami nabízí. Poprvé budou k vidění též unikáty a kolekce vytvořené přímo pro tuto akci. Uvidíte největší vánoční ozdobu nebo perličkové vánoční ozdoby od tradičního českého výrobce, který je vyrábí jako jediná na světě. Pro dětské návštěvníky je určen doprovodný program v podobě kvízu a omalovánek.

 

Královéhradecký kraj 

Amátkovští andělé v Drakovském betlému - Hradec Králové

Na prostranství u loutkového divadla Drak se ocitnete ve společnosti andělů. A chybět nebudou ani koledy, tance, vánoční čaj a svařáček… Tak vezměte rodinu a přátele a přijďte si užít předvánoční čas! Protože advent je právě o vzájemném setkávání a o společných zážitcích.

 

Betlémy z kraje Orlických hor - Rychnov nad Kněžnou

V konírně Kolowratského zámku v Rychnově nad Kněžnou se můžete pokochat nádherou rukodělné práce starých mistrů i současných betlémářů. Exponáty na výstavu pocházejí od soukromých sběratelů a z různých muzeí. A třeba zde načerpáte inspiraci pro tvorbu vlastního betlému, který si potom vyrobíte doma společně s dětmi. Do Vánoc to ještě stihnete!

 

Pardubický kraj 

Vánoce v útulku - Chrudim

Pro všechny děti i dospělé, kteří mají rádi zvířátka, je určeno pozvání do útulku v Chrudimi. Přijďte v tento předvánoční čas a udělejte radost opuštěným pejskům a kočičkám. Připraveno bude menší občerstvení s posezením, prohlídka útulku a jeho prezentace. Jen prosím nezapomeňte, že pořídit dětem pod stromeček roztomilého živého chlupáče by nemělo být rozhodnutím okamžiku, protože zvířátko s vámi bude sdílet domov dlouhý čas a děti se o něj samy nedokážou postarat.

 

Vánoční inspirace v Perníkové chaloupce - Ráby u Pardubic

Na celý prosinec se Muzeum perníku obléká do sváteční vánoční výzdoby. Tradiční vůni perníku doplňuje řada různě nazdobených vánočních stromečků a dekorací. Najdete zde hlavně netradiční ozdoby ze slámy, papíru, provázků, nití, ovoce, lineckého pečiva a perníčků. Ozdoby, z nichž návštěvníka osloví zručnost a laskavá duše jejich tvůrců. V kamnech Perníkářské dílny Ježibaby hoří a praská dřevo, Medovému ráji dominuje betlém z perníku. Pro děti je zvlášť atraktivní Ježíškovo nebe s ohnivým peklem pod Perníkovou chaloupkou pro všechny, co dle vzoru Jeníčka a Mařenky "kradou jako straky".

 

Karlovarský kraj 

Adventní procházka s nadílkou u Krále smrků - Mariánské Lázně

Pojďte se nadýchat čerstvého zimního vzduchu a protáhnout tělo pěší procházkou. Pojďte si odpočinout od vánočního konzumu. Klub českých turistů Mariánské Lázně vás zve na 39. ročník setkání "Nadílka u Krále smrků". Dozvíte se informace o vánočních zvycích, zimní sezóně v lázních před 200 lety a podíváte se až ke Králi smrků (památný strom), kde bude ochutnávka vánočního cukroví a malé občerstvení....A vezměte s sebou malé dárečky pro své nejbližší.

 

Chebské vánoční trhy - Cheb

Vydejte se prožít kouzlo českých Vánoc do Chebu na největší adventní  trhy v Karlovarském kraji. Nabízí vám volně přístupné ledové kluziště, desítky dřevěných stánků s nabídkou adventního zboží, Ježíškovy dílny a další akce pro děti, krásně nazdobený strom i celé náměstí nebo bohatý doprovodný program - v sobotu například Kujme pikle band - kapela nejen pro děti, v neděli pak vystoupení Kamila Střihavky.

 

Plzeňský kraj

Živý betlém na statku Lüftnerka - Plzeň

V plzeňské zoologické a botanické zahradě vyvrcholí v sobotu adventní program tradičním živým hraným betlémem pod ozdobeným a rozzářeným smrkem na statkovém nádvoří. Po loňském velkém úspěchu u návštěvníků se v něm představí opět žáci ZŠ Ludvíka Očenáška z Dolní Bělé. Přihlížející pozdraví a představení se zúčastní biskup plzeňský a dvojitý kmotr zvířátek v zoo Mons. Tomáš Holub.   

 

Vánoční představení - Betlém - Plzeň

Vánoční představení inspirované lidovou vánoční hrou z Podkrkonoší plné známých i méně známých koled přináší  Měšťanská beseda. Před zraky dětí se postaví lidový betlém, který je postupně zaplňován plošnými loutkami. Každá postava přichází na scénu s vlastním hudebním motivem a zaujímá své místo. Nade vším se vznáší anděl, který je nejen zvěstovatelem radostné události, ale i průvodcem celé hry.

 

Jihočeský kraj

Betlémský příběh – Sezimovo Ústí

Známý Betlémský příběh v jedinečném zpracování můžete shlédnout v Sezimově Ústí. Čeká Vás okouzlující podívaná plná koled, lidového tance a pestrých kostýmů, doprovázená hudbou šestnáctičlenného orchestru. A hlavně plná vánoční atmosféry v té nejopravdovější podobě. Přidejte se k téměř 70 účinkujícím z Táborska, kteří se už čtvrtý rok u Betlémského příběhu radují ze společného prožitku období adventu a Vánoc.

 

Vánočně nasvícená ZOO – Hluboká nad Vltavou

Přijďte si zkrátit zimní večery do netradičního prostředí. Magická atmosféra tisíců žároviček Vám ukáže zoo zase úplně jinak než po zbytek roku. Již téměř po celém areálu zoo Vás provedou světýlka, a nakonec se zahřejete výborným punčem. Využijte v tyto dny prodloužené otevírací doby a přijďte se svými blízkými zažít lehce mrazivou s báječnou vánoční atmosférou.

 

Vysočina

Vánoční trhy v Havlíčkově Brodě

Nenechte si ujít Vánoční trhy v Havlíčkově Brodě. Nově jednom na pár dní zato s intenzivním zážitkem a bohatým programem. Těšit s můžete na prodejní stánky s pletenými i kožešinovými výrobky. Produkty z medu, dřevěné hračky, vánoční ozdoby. Nebude chybět betlémské světlo nebo program vánočního ladění.

 

Vánoce na radnici – Pelhřimov

Příjemné zastavení v předvánočním shonu, bohatý program a mnoho příjemných setkání přinesla v neděli obyvatelům města i návštěvníkům akce nazvaná Vánoce na radnici.

 

Jihomoravský kraj

To nej s Michalem z Kouzelné školky - Brno

Přijďte si užít To nej s Michalem z Kouzelné školky. Zábavné vystoupení se koná v centrální části pasáže pod travelátorem u kavárny. Zábava a zapojení všech dětí v sále je Michalova doména. Jeho cit pro efektivní a přitom jednoduché hry je jedinečný a nemá na dnešní scéně pro děti srovnání. Jen Michal si umí zahrát se 400sty i více dětmi Člověče nezlob se. Jen on umí děti ale i rodiče nadchnout svými fantazií neomezenými vynálezy a zlepšováky. Nechybí ani soutěže holčiček a kluků a jejich odměnou je pro děti nejvzácnější dárek přímo z rukou Michala z jeho populárních Lepících pásek Mr. Tapeman, které děti znají z Kouzelné školky z pořadu České televize.

 

Advent na Blanenském zámku – Blansko

Náplní poslední adventní soboty bude již tradiční výroba odlévaných svíček a divadelní představení Vánoční pohádka aneb O Vánocích a zakleté čepičářce. Výroba barevných a odlévaných svíček je každoročně nejoblíbenější a nejnavštěvovanější dílnou, proto jsme se ji rozhodli zařadit i letos. Na divadelní představení se můžete těšit ve 14 hodin. Také v tomto představení je motivem klasický biblický příběh, ale aby byl dětem srozumitelnější autoři jej uschovali do pohádkového příběhu čepičářky Marjánky. 

 

Kraj Zlínský

Plavby s kaprem Karlem – Uherské Hradiště

Výletní loď Noe na cestě mezi Uherským Hradištěm, Jarošovem a Kunovicemi. Kapitán Jan Šulc a jeho žena Jana i se svým bratrem se rozhodli, že je škoda nevyužít nezamrzlé řeky Moravy, a tak letos připravili svatomartinské plavby, mikulášské plavby a o třetím adventním víkendu cesty s kaprem Karlem. Vyměňte vánoční shon za poklidnou platbu se svařákem. Plavba s programem. Cena dle akce. Vyplouvá se Svatojiřské nábřeží.

 

Krtek o Vánocích – Uherské Hradiště

Seznam přehrávaných pohádek: Krtek o vánocích. Jak postavit sněhuláka. Cvrček a housličky. Uršula a trpaslíci. Hadí princ. Sněhulákův sen. Rézi a Brok na vánočním trhu. Jak šli nadělovat.

 

Moravskoslezský kraj 

O pejskovi a kočičce - Ostrava

Vánoční čas je k návštěvě divadla jako stvořený! V Ostravě můžete s dětmi zavítat na představení O pejskovi a kočičce, které je jedinečné tím, že v něm hrají děti. Čekají vás příběhy Jak si dělali k svátku dort, Jak si myli podlahu, Jak si pejsek roztrhl kaťata, Jak našli panenku, která tence plakala a O pyšné noční košilce. Kromě pejska a kočičky uvidíte v podání členů dětského sboru také další známé postavičky – zajíce, slepici, myši, opuštěnou panenku, noční košilky, andílky, ale i zpívající kuchyňskou troubu nebo déšť a vítr. Právě svěží dětské hlasy jsou hlavním nositelem hudebního obsahu a dávají dílu radostný náboj a originální charakter.

 

Míša Růžičková – vánoční show - Ostrava

Divadlo vědy Světa techniky nabídne v sobotu Vánoční písničkovou show Míši Růžičkové. V hodinovém Vánočním programu si kromě Vánočních písniček zazpíváte nejoblíbenější písničky Tanec princezen, Sloník Toník, Hasičská, Popeláři a spoustu nových oblíbených. Také budou k prodeji 2 nová CD, která vyjdou v listopadu.

 

Olomoucký kraj

Vánoční strom pro zvířata - Olomouc

Taky s dětmi v zimě nosíte do lesa ovoce a zeleninu pro zvířátka? V olomoucké zoo je vánoční strom pro zvířata již tradiční událostí. Vánoční strom není jen ozdoba, ale musí také chutnat ptáčkům, veverkám a ostatním volně žijícím zvířátkům. Místo baněk jsou na něm jablíčka, lojové koule, šišky obalené v semínkách a jiné dobroty. Dům dětí a mládeže Olomouc zdobí tradičně jako první. Na několika místech obchůzkové trasy může stromečky v zoologické zahradě obohatit každý, kdo půjde kolem v průběhu celé zimy.

 

Vánoční trhy v Hranicích

Vánoční trhy jsou velmi oblíbenou adventní událostí spojenou nejen s příjemnou atmosférou, ale také dobrým občerstvením a nákupem drobných dárků. Vánoční trhy se konají také v Hranicích. V sobotu diváci uvidí na náměstí živý betlém a následně proběhne vánoční koncert zpěvačky Petry Zindler. Vánoční program ukončí v 19:00 Betlémské světlo, které dovezou skauti z Hranic. Lidé si budou moci odnést plamínek pokoje a míru z Betléma, stačí si vzít s sebou vlastní svíčku nebo svítilnu.

 

Další tipy kam s dětmi nejen na čtvrtý adventní víkend najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

18. 12. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře