Víme, kam s dětmi vyrazit o prvním letošním víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víme, kam s dětmi vyrazit o prvním letošním víkendu

Taky už vyhlížíte první letošní víkend? Pokud ano, poradíme vám, kam o něm s dětmi vyrazit. 

 

Praha a Střední Čechy

Hračky v době první republiky ve Velvarech

Výstava Hračky První republiky představuje rozsáhlou sbírku historických mechanických hraček, které byly zhotoveny často jako zmenšené modely vynálezů technického pokroku: dětské promítačky a nejstarší kinematografy, modely parních strojů a starých automobilů, loutkové kočárky, pokojíčky pro panenky, pohyblivé postavičky na klíček, vojáčci s vojenskou technikou a mnoho dalších hraček oblíbených v časech první republiky.

 

Interaktivní výstava Pat a Mat - Dobrovice

Interaktivní výstava pro děti i dospělé Pat a Mat putuje dále po Čechách. Tentokrát ji můžete navštívit v Dobrovickém muzeu. Výstava doslova vtáhne své návštěvníky do světa dvou legendárních kutilů nešiků.

 

Výstava Broučci na Zámku Ctěnice

Výstava milých, půvabných loutek z večerníčků Broučci, Neználkovy příhody a Dobrodružství Čokoládového panáčka, kresby, náčrty, kalendářové loutky, pracovní fotografie a textové informace – to vše a mnohem více na vás čeká na zámku Ctěnice.

 

Tříkrálová koleda ve skanzenu v Kouřimi

Přijďte zažít událost, která je vyvrcholením tradičních Vánoc - Tříkrálovou koledu. Po vesnici obchází kantor a žáčci s kolední hrou, ke zpěvu koled chutná vánočka s muzikou, hospodyně besedují při přástkách. Chalupou zavoní františek, fanfrnoch zabručí, že "Nastává nám novej rok"... Po celý den povídání o novoročních a tříkrálových obyčejích a vaření muziky, a mnoho řemeslných dílen: výroba fanfrnochu, navlékání hvězd ze skleněných perel, výroba slaměných hvězd a další.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Night Light Marathon

Vyrazte se svými rošťáky na běžkařské závody seriálu ČEZ SkiTour. První závod startuje už 5. ledna v Bedřichově v Jizerských horách. Děti se v něm mohou těšit na netradiční běh na lyžích s čelovkami, kterými si budou svítit na trasu Bedřichovského Night Light Marathonu.

 

Sváťovo divadlo a výstava loutek

Sváťovo divadlo tvoří manželé Sváťa a Alenka Horváthovi z Litoměřic. Svatopluk Horváth, známý jako Sváťa, není jen loutkoherec, ale také sběratel loutek a jejich velký obdivovatel. Za dobu svého působení nashromáždil více než 200 dřevěných marionet a ty teď máte možnost vidět na zámku v Děčíně.

 

Veřejné bruslení Ústí nad Labem

Nestihli jste si minulý rok zabruslit? Nevadí, v neděli máte možnost navštívit zimní stadion v Ústí nad Labem a napravit to. A pokud nemáte pro své dítko nebo pro sebe brusle, také nevadí, na zimním stadionu vám je zapůjčí.

 

Výstava Vánoce v muzeu

Ano, víme, že už je po Vánocích, ale pouze tento víkend máte poslední šanci vidět opravdu netradiční výstavu betlémů, tentokrát těch afrických. K obdivování budou autentické betlémy ze Zimbabwe, Etiopie, Nairobi, Botswany atd. Vyrobeny jsou z dostupných materiálů, jako jsou banánové listy, pálená hlína, ebenové dřevo, mastek, hadec, serpentinit, korálky, drát, recyklovaný odpad a odlévané olovo.

 

ICE Aréna Teplice

Jedinečné, ledové, opravdové a jen pro vás. Užijte si pravou zimní atmosféru na ledovém kluzišti. Kluziště stojí u obchodního centra Olympia v Teplicích a zabruslit si mohu přijít děti i dospělí.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Pat a Mat jedou na dovolenou

Vánoce i nový rok je za námi a my už koukáme, kam vyrazit. Co třeba na pohádku a Pat-Matí kutilskou dovolenou? Představení nápaditě spojuje zdánlivě nespojitelné – animovaný loutkový film a hraný projev se živými herci, kteří vtipně rozvíjí anekdotickou zápletku o tom, jak se dva kutilové vydají na cesty, aby projeli světa kraj a nakonec beztak zjistili, že doma je to nejlepší.

 

Tip na výlet: Pardubicko nejen v zimě

Možná ale po všem tom hodování raději zavítáte do přírody, abyste vytrávili a nadýchali se čerstvého vzduchu. Třeba právě pro vás bude výlet do do podhůří Železných hor. Navštivte jedinečný Zámek Choltice s krásným přilehlým parkem, rozhlednu Barborku a projděte si naučnou stezku Raškovickými lomy.

 

Broumov – historie města a městská pěší trasa po jeho památkách a zajímavostech

I Broumov myslí na své občany a návštěvníky. Je tu nejen nádherná příroda, ale i památky. Město je vhodným startem pro výlety do okolí, ale nabízí i mnoho zcela ve svém srdci, takže se nudit určitě nebudete. Pro zájemce a turisty je připravena Městská pěší trasa po zajímavých místech – čeká vás 11 zastavení.

 

Tip na výlet: Údolní nádrž Les Království - život jako v pohádce

Už jste navštívili pohádkovou nádrž, která je obklopená krásnou přírodou? Zavítat sem můžete kdykoliv - jen tak na procházku, jako cíl vašeho cyklovýletu nebo si udělat zastávku při cestě autem, kdy můžete romanticky posedět a kochat se pohledem na blýskavou vodní hladinu.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Betlém ze sena v životní velikosti v Číčově 

V malé vesnici Číčov u Spáleného Poříčí rozsvítili místní obyvatelé na návsi stromeček a postavili betlém. To by samozřejmě nebyla tak světoborná zpráva, kdyby ten betlém nebyl v životní velikosti a vyrobený ze sena. Takže nyní je v betlému kromě svaté rodiny, vznášejícího se anděla a nezbytných gratulantů – Tří králů – také velbloud, býk, beránek a letos nově husa s husopaskou a trubač.


Příběhy pošt v Domažlicích

V Chodském hradu probíhá od začátku prosince výstava Příběhy pošt. Ta dokumentuje vývoj poštovnictví na Domažlicku od poloviny 16. století. Ve výstavě je pro děti představena známková tvorba Adolfa Borna a výstava je doplněna o výtvarné práce dětí ZUŠ J. Jindřicha.

 

Zimní prohlídky zámku Valeč

Barokní zámek Valeč na úpatí Doupovských hor je letos opět otevřený návštěvníkům i v zimě. Prohlídky probíhají o víkendech a státních svátcích.

 

Vánoční trhy v Karlových Varech

Poslední víkend máte na to užít si atmosféru Karlovarských vánočních trhů, které se každoročně konají ve Smetanových sadech před Alžbětinými lázněmi. Město Karlovy Vary připravilo bohatý program v podobě kulturních akcí, stánků s (nejen) vánočním zbožím, Ježíškovu tvořivou dílnu, soutěže a mnoho dalšího.

 

Jižní Čechy 

Vánoční voroplavba v Českém Krumlovědgh

O následujícím víkendu máte poslední možnost vydat se na „vánoční“ voroplavby v Českém Krumlově, které plaví Voroplavba Radka Šťovíčka. Každý klient má k dispozici deku a termo podložku na sezení.

 

Výstava „Hokej – Budějovický fenomén“

Nová výstava v Jihočeském muzeu je zasvěcena lednímu hokeji. Jedinečná výstava pro všechny hokejové příznivce a hlavně fanoušky klubu ČEZ Motor České Budějovice. Expozice připomíná aktéry a významné okamžiky budějického hokejového fenoménu od samotných počátků až po současnost. K vidění budou unikátní dobové fotografie, filmové materiály, historická i aktuální výstroj a výzbroj hokejistů a mnoho dalšího.

 

Vysočina

Tříkrálový průvod

V sobotu jste všichni zváni před radnici v Náměšti nad Oslavou k přivítání Tříkrálového průvodu. Společně se pak průvod vydá k živým jesličkám ve farním dvoře.

 

Živý betlém v Humpolci

Přijďte si zpříjemnit sobotní ráno do Humpolce. Již po devatenácté zde na Horním náměstí uvidíte živý betlém. Tři králové přijedou na koních z dalekých zemí, aby přivítali malého Ježíška. Poté bude následovat tradiční tříkrálová sbírka.

 

Jihomoravský kraj

Příběh Vánoc

Pokud se vám již teď stýská po Vánocích, tak nezoufejte. Pro všechny malé i velké milovníky Vánoc je tu výstava s názvem Příběh Vánoc, která je až do 3. února k vidění v Památníku písemnictví na Moravě, v Rajhradě u Brna. Jedná se o hravou výstavu s poutavými příběhy, která přibližuje sváteční zvyky napříč Evropou. Nebudou zde chybět skřítci-rarachové, ponocný či sněhuláci s hernou pro děti.

 

Zimní prohlídky Punkevních jeskyní

Ani v zimě nezůstávají Punkevní jeskyně zavřeny. Nahlédněte s dětmi do rozlehlých dómů s bohatou krápníkovou výzdobou, na dno propasti Macocha a svezte se na lodičkách. A chladu se bát nemusíte. Teplota v jeskyních si udržuje stálou hodnotu okolo 8°C, při obdivování podzemních krás vám tedy bude příjemně.

 

Zlínský kraj

Největší výstava RC modelů

Na zlínském zámku můžete až do konce února obdivovat největší výstavu RC modelů v České republice. Výstava představuje na 120 letadel, které je možné dostat do vzduchu. Unikátní expozice je doplněna 20 modely historických lodí, asi stovkou modelů aut a historických staveb. Uvidíte i sbírku leteckých přileb nebo sedačku z legendárního MIG21, ve které se můžete vyfotografovat.

 

Ledové království v Rožnově pod Radhoštěm

V Rožnově pod Radhoštěm se koná 21. ročník sochařského sympozia „Ledové království“. Těšit se můžete na 10 krásně nasvícených, soutěžních soch v chlazené hale. Doplňuje je Ledový trůn a další sochy. Akce se koná v Kempu Sport, vedle veřejného koupaliště. O víkendech na vás navíc čeká živá hudba, jarmark a soutěže pro děti.

 

Moravskoslezský kraj

Lyžařský kurz pro nejmenší

Již tuto neděli začíná na Skalce v Ostravě kurz lyžování, pro děti, které jsou úplnými začátečníky.  Kurz je zaměřen především na to, aby se pro ně lyžování stalo pohybem, ze kterého budou mít radost. Výuka je vedená hravou formou s častějšími pauzami.

 

Sobotní dílny pro děti

Galerie výtvarného umění v Ostravě zve opět v sobotu rodiče s dětmi do galerie na otevřené dílny, během kterých si děti vyzkouší různé výtvarné techniky. Budou tvořit, kreslit, malovat, bavit se i fantazírovat a vy můžete tvořit s nimi.

 

Olomoucký kraj

Sněhová královna

V neděli se v divadle na Šantovce v Olomouci můžete těšit na slavnou divadelní pohádku Sněhová královna. Poetickou, humorně zpracovanou pohádku o Gerdě a Kajovi vtipně oživí nápady obyčejných uklízeček. Přijďte se nechat okouzlit originálním a poutavým příběhem ve skvělém hereckém obsazení a kreativním zpracováním.

 

Kluziště v Prostějově

Až do neděle si můžete přijít zabruslit do Prostějova na mobilní kluziště! Samozřejmostí je možnost zapůjčení bruslí a pak už jen bruslíte a bruslíte a bruslíte.

 

Více dalších zajímavých tipů kam s dětmi najdete na www.kamsdetmi.com

2. 1. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře