Bezva víkend na Lipně | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Bezva víkend na Lipně

Koncem září jsme se vydali s rodinou a přáteli na Lipno, které tolik zbožňujeme a mohli bychom se sem vracet stále a stále dokola. Čekal nás opravdu perný víkend doslova nabitý zážitky. A jelikož už Lipno nad Vltavou trochu známe, vsadili jsme na jistotu. Ubytování jsme jako vždy zvolili v krásném baráčku Villapark Lipno Dreams. Tento komplex novostaveb se nachází v Lipně nad Vltavou, pouze 700 m od Lipenské přehrady, 900 metrů od Stezky korunami stromů a Království lesa a 500 metrů od lyžařského vleku Kramolín, a nabízí vily s možností vlastního stravování i bezplatným Wi-Fi. Některé vily jsou vybavené dokonce i vlastní saunou. Veškerá občanská vybavenost je také v dosahu několika stovek metrů. Zkrátka přímo v centru dění. 


 

 

 

 

 

 

 

 

V sobotu ráno balíme batohy, děti a vyrážíme prozkoumat okolí. My ostřílení Lipeňáci už to známe, ale musíme ukázat krásy Lipna i našim přátelům. Od našeho ubytování je to jen kousek k nástupní stanici lanové dráhy, kterou najdete hned u centrálního parkoviště, kupujeme lístky a necháváme se vyvézt na vrchol Kramolín ke Stezce korunami stromů. Kdo by nechtěl jet lanovkou, pohodlně se nahoru dostane také Stezkabusem, po turistické trase nebo cyklotrase. Stezkabus odjíždí v pravidelných intervalech z centrálního parkoviště a jízdenku zakoupíte při vstupu do autobusu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hurá, jsme tu! Stezka korunami stromů je prostě okouzlující. Užijí si jí dospělí i děti. Dospělí se jistě budou kochat dechberoucími výhledy a děti po cestě na vrchol stezky zabaví různé naučné didaktické prvky, které obohatí a rozšíří jejich znalosti v oblasti přírody. Ti, co mají rádi dobrodružství a nemají závratě, si užijí zážitkové stanice s lanovými prvky, které jsou umístěny ve výšce 24 metrů. Ale ještě něco tato stezka má, jeden z nejdelších suchých tobogánů v ČR. Je umístěn ve středu vyhlídkové věže stezky a je to vážně jízda! Stezka je otevřena 364 dní v roce a určitě stojí za to ji navštívit! 

Naše další kroky směřují do Království lesa Lipno. Tady jsme ještě nebyli a všichni jsme nedočkaví. Naše očekávání se vyplnilo, tohle místo je ráj nejen pro děti, ale i pro dospělé. Strávili jsme tu půl dne, až do zavírací doby a vůbec se nám nechtělo odejít! Klouzačky, bludiště, trampolíny, kolotoče, pískoviště, provazové sestavy, to je jen malý výčet toho, co všechno tu uvidíte. Všichni jsme se shodli na tom, že sem rozhodně příště musíme opět zavítat. 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

První den je pomalu u konce a my se těšíme na další, kde nás ještě čeká bobová dráha a Hopsarium. V neděli se probouzíme do opravdu podzimního počasí. To nám ale náladu nezkazí, máme totiž také indoor plán, a to návštěvu Hopsaria Lipno. Hopsárium je v budově, kde se také nachází Aquaworld Lipno. Ten jsme tuto dovolenou vynechali, ale jinak známe a je také fajn. Hopsarium je menší zábavní park a zabaví se tu rodiče i děti. Hlavním prvkem je velká prolézací věž s různými překážkami, střílecími děly, klouzačkou a dalšími herními prvky. Součástí je také občerstvení. Rozumějte, děti si vyhrají a vy si třeba můžete dát v klidu kávu. Strávili jsme tu příjemné dvě hodinky, sluníčko už pomalu vykukuje zpoza mraků a je tedy čas vydat se na bobovou dráhu. 

 

Bobovku Lipno také známe a je to vždy zábava pro všechny. Od centrálního parkoviště vzhůru 100 m a jsme tam. Bobovka nabízí dvě dráhy - horskou a korytovou, které jsou vzájemně propleteny. Je to fičák a jedna jízda rozhodně nestačí. Novější horská dráha je vhodnější pro rodiny s dětmi a původní korytovou ocení spíše sportovnější jezdci. Děti od 3 let jezdí s rodiči a od 8 let mohou samy. V areálu se dále nachází stylová dřevěná hospůdka Bobovka, dětské hřiště a další herní prvky. Krásně jsme tu zakončili naší mini víkendovou dovolenou a těšíme se na další návštěvu! 






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lipno zkrátka baví celou rodinu a je to naše srdcovka! Nabízí opravdu širokou paletu aktivit, ze kterých si vyberou děti i dospělí. Sezóna na Lipně nikdy nekončí, je tu krásně po celý rok. In-line stezky, vyhlídkové plavby, cyklostezky, Stezka korunami stromů, Království lesa, koupání a spousta dalších zažítků čeká, až je objevíte. A teď jeden opravdu užitečný tip pro ty, co se sem chystají. Rozhodně stojí za to pořídit si Lipno Card. S touto kouzelnou kartou máte totiž na spoustu aktivit výrazné slevy. Kartu dostanete u smluvního ubytovatele Lipno Card, nebo je možné si ji objednat online. 

 

Toť vše z našeho výletu do Jižních Čech. Podělte se s námi o vaše zažítky z Lipna.

Denisa Hamplová, redakce


8. 10. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře