Hurá na Jižní Moravu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hurá na Jižní Moravu

Poslední prázdninový týden byl před námi a my jsme se s rodinou rozhodli vyrazit na Jižní Moravu. Hlavním cílem naší výpravy byl Aqualand Moravia a při té příležitosti jsme navštívili i turistickou oblast Pálava a Lednicko-valtický areál. Měli jsme volné pouze 3 dny a ty jsme si užili na maximum.

 

Na Jižní Moravě je nespočet krásných měst a vesnic, spousta penzionů, hotelů, privátního ubytování. Cíl byl jasný, vybrat takové ubytování, kde si my rodiče trochu odpočineme a dcera se zabaví. Zaujal nás Hotel Kraví Hora v Bořeticích, takže bookuju, balíme a vyrážíme. No a musím říct, že jsme si nemohli vybrat lépe. Naprosto krásný rodinný hotel, čistý, úžasný personál, cítili jsme se jako doma. Před hotelem menší dětské hřiště, rybníček s rybkami, nechybí ani socha krávy, dřevěné lavičky. Restaurace u hotelu byla také báječná. Mají dětské menu, pro děti je k dispozici bedýnka s hračkami, pastelky, omalovánky a také lze zapůjčit dětské jídelní židličky. Bořetice jsou krásné, prozkoumali jsme okolí, dcera lítala po polích a byla šťastná jak blecha. Všude moc milí lidé, jeden místní farmář nás dokonce obdaroval dýněmi, které rostly snad na každém rohu!

            Hotel Kraví Hora   Hotel Kraví Hora

 

Druhý den nastal den D, tedy směr Pasohlávky a návštěva Aqualandu Moravia. Dcera ani nemohla dospat, jak moc se těšila! Původně jsem si říkala, že strávíme v aquaparku tak 3-4 hodinky a odpoledne ještě stihneme zajet do Lednice. Noooo, to se nám nepovedlo, dceru jsme totiž nemohli dostat z vody a strávili tam tak celý den! Navštívili jsme celkem dost aquaparků a musím říct, že zajet si pro nás 350 km do Aqualandu Moravia se vyplatilo! 

Vstupenky lze jednoduše zakoupit přes eshop nebo na pokladně. Pokud budete kupovat vstupenku online, vyjde vás o něco levněji, než na místě, takže doporučuji využít této služby. Vstupné nabízí celodenní nebo 3hodinové. Určitě jděte do celodenního vstupného. My jsme se za ty 3 hodiny stihli maximálně tak rozkoukat a byli jsme sotva v polovině návštěvy. V aquaparku si přijdou na své dospělí i děti. Nepřeberné množství bazénů, vodních atrakcí, tobogánů a skluzavek je opravdu ráj pro všechny milovníky vody a adrenalinu. Většina tobogánů a skluzavek je pro děti od 120 cm. Některé jsou ale i pro děti od 100 cm v doprovodu dospělé osoby, nebo osoby nad 150 cm. Vše si lze jednoduše ověřit předem na jejich webových stránkach, které jsou opravdu přehledné a zábavné. Najdete tam i popis všech atrakcí a bazénů a dalších služeb. My jsme doma zapomněli dětské plavecké brýle, ale zachránil nás Aquashop, který je hned u vstupu. Takže pokud doma zapomenete náhodou plavky, brýle, ručník apod., vše seženete tady. No a kromě všech těch atrakcí zde najdete také skvěle vybavená bistra, restaurace, kavárny, pool bary, wellness centrum a dokonce také 7D kino. Rodiče s malými dětmi určitě ocení přebalovací místnost blízko dětského bazénu. Co se mi opravdu hodně líbilo, tak to byla teplota uvnitř areálu a teplota vody v bazénech. Nakonec jsme v Aqualandu Moravia strávili asi 8 hodin! Ano, měli jsme varhánky, ale vůbec nám nebyla zima! Ještě stále jsme plni dojmů a zažitků a dcera po odchodu říkala “Maminko, tak sem rozhodně jěště někdy musíme jet.” A má pravdu, určitě sem ještě někdy zavítáme. 
           Aquland Moravia   
Ještě poslední tip pro naše čtenáře! Pokud se náhodou chystáte o víkendu 7.9.-9.9.2018 do Mikulova na tradiční Pálavské vinobraní a chtěli byste se i zrelaxovat nebo zažít trochu adrenalinu, tak se vstupenkou z Pálavského vinobraní získáte slevu na vstup do Aqualandu Moravia. Při zakoupení jednoho celodenního vstupu získáte druhý vstup zdarma, platí pouze pro dospělé vstupné. Tuto akci můžete využít až do poloviny listopadu.

 

 

Nemusím vám psát, že jsme po 8 hodinách vodních hrátek byli všichni krásně unavení. Dali jsme si večeři v hotelu a těšili se na další den. Probudili jsme se opět do krásného počasí a po snídani vyrazili směr Lednicko-valtický areál. Při příjezdu do Lednice od Podivína, po pravé straně, dcera zmerčila z auta stáj s koňmi. Zaparkovali jsme na centrálním parkovišti a vydali se tedy napřed na koníky. Místo se jmenuje Hippoclub Lednice, nachází se tu dokonce i penzion a restaurace. Stáj je za dobrovolný příspěvek přístupná a za 25,- Kč vás na koni i svezou. Dali jsme si kolečko na koni a potom si prošli zámecký park, který byl nádherný. V ten den jsme ještě stihli přehlídku dravců Seiferos, která se nám moc líbila. Bohužel tyto přehlídky jsou pouze v letní sezóně, další představení se tedy uskuteční až příští rok v červenci. 

 
            Hippoclub  

 

Vím, že jsme z Lednicko-valtického areálu viděli možná tak čtvrtinu, ale na víc už nám bohužel nezbyl čas a proto se sem příští rok opět vydáme prozkoumat další krásná místa Jihomoravského kraje. Budu moc ráda za tip, co určitě příště nevynechat. A co vy, naši milí čtenáři, už jste navštívili Aqualand Moravia, nebo Lednicko-valtický areál? Podělte se s námi o vaše zážitky. 

 

Denisa Hamplová, redaktorka

1. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře