Lednicko-valtický areál | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Lednicko-valtický areál

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Lednicko-valtický areál na jižní Moravě zpřístupňuje turistům kromě rozlehlého parku několik památek, které zde zanechal slavný rod Lichtenštejnů. Kromě zámků v Lednici a ve Valticích najdete v parkově upravené krajině řadu drobných staveb. Areál je nejrozsáhlejší koncepčně upravenou krajinou na světě, která je zapsaná na seznam památek UNESCO. Rozprostírá se mezi Lednicí, Valticemi a Břeclaví. Kromě zámků najdete v parkově upravené krajině řadu drobných staveb, například kaple, kolonády, umělou zříceninu či vítězný oblouk. Na celkové ploše téměř 300 km² si můžete prohlédnout např. 23 metrů vysoký Obelisk, připomínající od roku 1798 uzavření míru mezi Francií a Rakouskem, dále pak Janův hrad, Minaret či Lovecký zámeček, který dříve sloužil jako myslivna. Tyto romantické stavby bývají označovány jako "salety". Břehy Lednických rybníků zdobí hned několik panských staveb, jako např. Apollonův chrám, Rybniční zámeček, Hraniční zámeček, který funguje jako hotel, či Nový dvůr. Na lednickém zámku si můžete prohlédnout také nově zrekonstruovanou barokní Jízdárnu. Asi na půl cesty mezi Lednicí a Valticemi narazí turisté na kapli Svatého Huberta, která je zasvěcená tomuto patronovi myslivců, optiků a matematiků. Nedaleko Valtic turisté obdivují např. Chrám Tří Grácií se známou sochou tří žen, zámeček Belveder, zámeček Lány, Kolonádu na Reistně a Rendez-vous. Lednicko-valtický areál je také označován jako "Zahrada Evropy". Jestliže máte rádi procházky parkem, mohly by se vám líbit komantované prohlídky zámecké zahrady v Lednici s odborníkem - zahradním architektem, který vás seznámí s vývojem parku a na grafických listech vám přiblíží, jak park vypadal v historii.

> Otevírací doba

Jednotlivé památky v areálu mají odlišnou otevírací dobu. Zpravidla bývají otevřeny od dubna do října. Duben, říjen: pouze víkendy 9-16 hod. Květen-září: denně mimo pondělí 9-17 hod. Kolonáda na Reistně, Pohansko, Rendez-vous a Minaret jsou déle otevřeny (do 17 nebo 18 hod.).

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Lednice
Ulice: Zámecké náměstí 68
Telefon: 519 340 986
E-mail: [email protected]

> Komentáře