Kudy tudy s dětmi na rozhlednu a naučnou stezku Babí lom u Brna | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kudy tudy s dětmi na rozhlednu a naučnou stezku Babí lom u Brna

Kudy tudy na Babí Lom? Zvládnou to děti? Jak je to s naučnou stezkou? Na všechny tyto otázky vám odpoví naše nová reportáž z výšlapu na rozhlednu a přilehlou naučnou stezku Babí lom. 

My máme malé děti, a tak jsme si "průzkum" této oblasti Jihomoravského kraje museli rozdělit do dvou dnů. Stezku i rozhlednu naráz určitě zvládnou jen děti starší.

Jestli se nejdříve vydáte na stezku či rozhlednu je jen a jen na vás. V obou případech doporučujeme jako výchozí bod zvolit Vranov u Brna, konkrétně Penzion na Gruntě. Kam vyrazit také záleží na způsobu dopravy. Na stezku jsme jeli autem, na rozhlednu jsme zvolili MHD, jelikož jsme si chtěli udělat okruh. Domnívám se, že z Vranova je to pro děti nejschůdnější, není tu žádný dlouhý, táhlý, náročný kopec. Od penzionu se po červené značce vydáte směr lesní školky a Jelínkův lesní bar. Po cestě minete farmu, kde chovají především prasata, kačeny a husy a aktuálně tam mají spoustu selátek.

 

U lesního baru se cesty dělí. Pokud se na rozcestí vydáte vpravo, míříte po modré na NS Babí lom.
Stezka je určena dětem, měří 2km a není nijak náročná a je sjízdná s kočárkem. Na děti čeká 10 zastavení věnovaných lesnictví, dřevěná zvířátka a menší hřiště. Cestou zpět, ještě před lesním barem, můžete na chvíli odbočit a zajít se podívat na tzv. Tree house, ubytování v korunách stromu. Stejnou cestou se pak můžete vrátit zpět do Vranova.

Pokud se od lesního baru vydáte rovně po asfaltce, po červené, dojdete na rozhlednu Babí lom
Cestou minete tzv. lelkovadlo či past na lelky.

Po vyšlápnutí nenáročného kopce jste již cca 500m od rozhledny. Ale pozor! je to 500m velmi náročných na terén. Cesta vede po skalním hřebeni, po kamenech, kamenných schodech, všude se leze, šplhá...dcera 3,5r to zvládla s úsměvem, skákala jak kamzík a strašně ji tato dobrodružná cesta bavila. Já jsem na tom byla mnohem hůř, protože jsem to musela zvládnout se synem v nosítku, takže jsem si mákla, ale s občasnou pomocí jsem to zvládla bez větších potíží. 

Doporučuji na cestu přibalit dalekohled a bublifuk, protože foukat bubliny z té výšky je pro děti zážitek :-).Z rozhledny jsme se pak vydali dolů asi 300m po žluté, na rozcestí, a tam pak po modré do Kuřim-Podlesí. Jakmile sejdete z kopce, je tam hospůdka a hřiště. Z Podlesí jsme se autobusem svezli do Kuřimi, odkud se pak vlakem či autobusem snadno dostanete směr Brno, Tišnov, Blansko. 

 

Vendula Kolaříková

30. 8. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře