První adventní víkend je nabitý akcemi! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

První adventní víkend je nabitý akcemi!

Je tady první adventní víkend a s ním i rozsvícení vánočních stromků. Naše víkendové tipy vás ale zavedou i na jiná místa. Přes den si uděláte výlet a večer si užijete krásné stromky.

 

Festival mini v Kafkově domě

Od pátku do neděle se kousek od Staroměstského náměstí představí na sedmdesát značek, designérů, módních návrhářů, nakladatelství a firem, jejichž výrobky zaujmou hlavně originalitou, kvalitou a výjimečným pojetím a výběrem. Vše tady bude určeno především dětem a připravený bude i hodně bohatý doprovodný program. Tak si přijďte nakoupit vánoční dárky!

 

České Vánoce na Výstavišti

V neděli odpoledne se můžete zajít podívat na Výstaviště v Holešovicích. Čekat na vás bude obří loutka, která procestovala kus světa, andělští chůdaři, muzikanti a slavnostní lampionový průvod. A připravený bude i Festival polévky. Plné kotle polévek vařících se přímo před vaším zrakem. Přijďte ochutnávat a těšit se na Vánoce.

 

Rodinná dílna k výstavě Havel v Doxu

Zkuste si společně vytvořit vlastní malé rodinné album – spojte rozdílné pohledy do knížky a možná deníku se vším všudy. Vy budete autoři formátu, přebalu desek a především obsahu. Počítejte s trochou grafické práce vlastníma rukama, špetkou dokumentování a přehršlí inspirativních fotografií a postřehů. A vánoční dárek je hotový!

 

Staročeský mikulášský jarmark

Mikuláš nás čeká sice až příští víkend, ale už tuto sobotu se koná Staročeský mikulášský jarmark. Tradiční předvánoční setkání se uskuteční v Toulcově dvoře v Hostivaři. Budete mít možnost si zakoupit malé dárečky nebo si zpříjemnit si chvíle se starými řemesly. Děti si můžou v dílničkách vyrobit drobné předměty vztahující se k Mikuláši a předvánočnímu času, naučit se žonglovat nebo se podívat na divadélko. A všichni se můžete zazpívat vánoční písničky.  


Adventní slavnosti na zámku Nelahozeves

Celý víkend se budou na zámku Nelahozeves konat tradiční Adventní slavnosti. Program nabídne zábavu pro malé i velké. Pro děti budou připravená divadélka, kejklíři a třeba i jesličky se živými zvířaty. Dospělí se zase můžou těšit na řemeslné trhy, kde se představí přes 100 řemeslníků nebo na kostýmové prohlídky zámku.

 

Advent na zámku Veltrusy

Severozápadní křídlo zámku Veltrusy a přilehlý hospodářský dvůr se na jeden den promění v dílnu, kde si všichni můžete vyzkoušet výrobu svíček ze včelího vosku, věnců, svícnů různého druhu nebo ozdob na stromeček. Děti se můžou těšit na Sváťovo loutkové dividlo s Vánoční pohádkou. A aby se nezapomnělo ani na oblíbené dárečky v podobě sladkostí, přijde po představení i Mikuláš. Během akce se můžete také projet parkem na povoze taženém koňmi.

 

Vánoce v Muzeu Karlova mostu 

Vánoce voní cukrovím, jehličím a voskem svíček, v Muzeu Karlova mostu ale také dřevem či slámou, v Pražských Benátkách perníkem a svařeným vínem, které návštěvníci dostanou na zahřátí při kouzelné projížďce loďkou po vlnách Vltavy. Udělejte si adventní procházku, určitě se vám bude líbit. 

 

Vánoce dětem aneb první veletrh hraček na Vysočině

V Jihlavě se o víkendu uskuteční první veletrh hraček na Vysočině. Udělejte si pohodový první adventní víkend a přivítejte vánoční čas. Seznámíte se s regionálními hračkami i prodejci méně známých hraček. Součástí veletrhu je i velice pestrý doprovodný program. Kam s dětmi se stal mediálním partnerem tohoto veletrhu. Můžete se těšit na hostesky v tričkách Kam s dětmi a kromě toho nabídneme pro všechny malé návštěvníky ztracenky, které jsme připravili ve spolupráci s Pojišťovnou VZP a dětským úrazovým pojištěním Medvídek.

 

Pohádkový advent v Technickém muzeu

Pohádky jsou s dobou vánoční a předvánoční neodmyslitelně spojeny. Přijďte s dětmi zažít pohádkovou neděli do Technického muzea v Brně! Na vlastní kůži si zde můžete vyzkoušet úkoly, které museli plnit oblíbení hrdinové jako princ Bajaja, Popelka, Kocour v botách, Dlouhý, Široký a Bystrozraký a řada dalších.

 

Mikuláš pod parou ve Zbýšově

V sobotu ve Zbýšově kousek od Brna konají speciální Mikulášské jízdy. Ve vlaku bude přítomen Mikuláš s čerty a anděli. Každé dítě obdrží sladkou odměnu za básničku. Pro děti přiveze Mikuláš nadílku psím spřežením Aljašských malamutů.

 

Vánoce v Olomouci

Tradiční vánoční trhy v historickém centru Olomouce. Těšit se můžete na hodnotný program s populárními skupinami všech žánrů, divadlem pro malé i velké, adventní zvyky, dobové atrakce, vyřezávaný betlém, zpívání koled na náměstí, více než osm desítek stánků s kvalitním zbožím i vyhlášeným punčem najdete v Olomouci. Navíc si tady můžete zdarma zabruslit. 

 

 

Mnohem více akcí na tento víkend najdete na www.kamsdetmi.com

23. 11. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře