Vlakem na výlet? Proč ne! Stačí si jenom vybrat. | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vlakem na výlet? Proč ne! Stačí si jenom vybrat.

Přiznejte se,kdy jste si s dětmi udělali naposledy výlet vlakem? Prázdniny jsou přeci ideální čas někam vyrazit. My jsem pro vás vybrali jedenáct výletních vláčků, kterými si určitě zpestříte prázdniny. Můžete vybírat z vlaků parních, historických, ale i motoráčků, které vás provezou krásnou krajinou.

 

Pražský motoráček

Máme pro vás tip na výlet vláčkem po Praze. Pražský motoráček jezdí celý rok o víkendech a svátcích z Hlavního nádraží na Zličín. Cesta vede třeba Pražským semeringem po impozantním hlubočepském viaduktu. A to určitě není všechno - v motoráčku se čepuje klasická červená limonáda a pro dospělé pivo. A nejlepší na tom je, že vám stačí platná "tramvajenka" nebo jízdenka za 32,-.

 

Křivoklátský expres aneb parním vlakem na Křivoklát

V sobotu se můžete svézt parním expresem taženým lokomotivou Šlechtičnou z nádraží Praha-Braník na hrad Křivoklát, kde se koná jubilejní setkání řezbářů Křivořezání. Parní vlak, který odjíždí z nádraží Praha-Braník v 9:14, bude sestaven z historických vozů a uprostřed vlakové soupravy bude zařazen bufetový vůz s nabídkou občerstvení.

 

Cyklohráček – vlak, kde si děti hrají

Už jste letos vyzkoušeli Cyklohráček? Vlak, který jezdí každý víkend až do 1. listopadu z Prahy na Okoř a do Slaného, je přestavěný na velké pojízdné dětské hřiště. Děti dostanou na palubě také volnou vstupenku do Království železnic na Smíchově.

 

Telčské parní léto

Výletní jízdy parního vlaku na trati Kostelec, Třešť, Telč, Dačice, Slavonice. Kromě zážitkových parních jízd na vás čeká řada kulturních akcí. Nezapomeňte navštívit také Expozici historie železniční dopravy.

 

Nostalgické vlaky Králický Sněžník

Až do 17. září se můžete každou sobotu svézt mezi Českou Třebovou, Letohradem, Dolní Lipkou a Červeným Potokem sezonními vlaky Králický Sněžník. Na nich se budou pravidelně střídat parní a motorová historická vozidla. Nostalgické jízdy do oblasti Králického Sněžníku jsou opravdovým zážitkem, neboť zprostředkovávají krásy regionu vnímané pocity cestujících v minulých dobách, a to za cenu běžného jízdného s příplatkem pouhých 15 Kč. V každé ze zastávek máte možnost vydat se na toulky za nespočtem turisticky zajímavých míst, ať už pro milovníky sportu, přírody nebo historie.

 

Bezdružické parní léto

Tento víkend se přijďte se svézt nostalgickým vlakem v čele s parní lokomotivou „Kafemlejnek“. Navíc se můžete v úseku nedostavěné trati Bezdružice – Teplá svézt historickým autobusem. Na nádraží v Bezdružicích vás čeká bohatý doprovodný program (divadlo a tvořivé dílny pro děti, možnost svezení historickou drezínou, taneční a hudební vystoupení, zahradní železnice, prodej místních produktů, občerstvení).

 

Parním vlakem Českým rájem a první železniční loutkové divadlo

Tuto sobotu opět vyjíždí do Českého ráje historické parní vlaky, jejichž jízdy jsou každoroční tradicí. Jízdy probíhají na tratích Turnov - Semily a zpět, Turnov - Rovensko pod Troskami a zpět.. Ve stanicích Turnov, Rovensko pod Troskami a Semily se v historickém železničním vagonu připojeném k parnímu vláčku hraje loutková pohádka.

 

Šenovská lokálka

Kamenický motoráček je historický vlak, který jezdí po muzejní sklářské lokálce z České Kamenice do Kamenického Šenova a zpět každou sobotu, neděli a státní svátek až do konce října.  Historický motoráček vás odveze z České Kamenice po muzejní trati pod úbočím Zámeckého vrchu do sklářského města Kamenický Šenov, kde můžete navštívit sklářské muzeum. Také se můžete vydat pěšky k legendární Panské skále, kde se natáčela pohádka Pyšná princezna.

 

Historickými vlaky do Lednice

Nenechte si ujít jízdy historických motoráčků Hurvínek na romantické trati Lednicko-valtickým areálem. Od května do září jezdní o víkendech a státních svátcích mezi Břeclaví a Lednicí historické motoráčky z 50. let minulého století zvané Hurvínek.


Pojeďte historickým motorákem za permoníky!

Vydejte se motorákem na celodenní výlet za historií hornictví na jižní Moravě. Výlet historickým motorákem Permoník je ideální pro rodiny s dětmi. Vyjíždí z brněnského hlavního nádraží vždy v 9.06 hod. a zpět se s ním vrátíte do jihomoravské metropolole před sedmnáctou hodinou. Těšit se můžete na expozici hornické obce Zastávka a Mikroregionu Kahan, Muzeum průmyslových železnic s jízdou parním vláčkem, návštěvu těžní věže bývalého dolu Kukla, interaktivní park Permonium a mnoho dalšího.


Parním vlakem na Karlovskou pouť

V neděli 7 se můžete svézt parním vlakem v čele s lokomotivou "Matěj", který odjíždí pět minut před osmou ranní z Valašského Meziříčí a sveze vás na valašskou pouť do Velkých Karlovic! Součástí pouti je řezbářské sympozium, atrakce pro děti, prodejní stánky, občerstvení.

 

Spoustu dalších tipů na prázdninové výlety najdete na www.kamsdetmi.com. 

3. 8. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře