Pražský motoráček | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pražský motoráček

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4.9  (9x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pražský motoráček jezdí celoročně každou sobotu, neděli a ve státní svátky po tzv. Pražském semmeringu, po trati číslo 122 ze stanice Praha hlavní nádraží do stanice Praha-Zličín a zpět. Historický motoráček M 262.056 vás odveze z pražského hlavního nádraží, nádraží prezidenta Wilsona, Vinohradským tunelem, nejdelším dvoukolejným tunelem u nás, po železničním mostě přes řeku Vltavu s výhledy na Vyšehrad a Pražský hrad na Smíchov. Odtud budete stoupat Pražským semeringem po impozantním hlubočepském viaduktu, mezi skalními zářezy Žvahova budete mít celou Prahu jako na dlani a po průjezdu přírodním parkem Košíře - Motol vystoupíte ve stanici Řepy, odkud dále můžete pokračovat přípojným vlakem do Hostivice, či tramvají zpět do centra. Jako ve správném historickém vlaku se v motoráčku čepuje klasická červená limonáda a pro dospělé pivo. Ke koupi jsou také suvenýry. Zastávky motoráčku jsou zčásti na znamení, zastavit tak můžete například na železniční zastávce Žvahov, Cibulka, Stodůlky či Jinonice. Doba jízdy je kolem půl hodiny. Motoráčky řady M 262.0. jsou čtyřnápravové a vyráběly se v letech 1949–1951 v podnicích ČKD Sokolovo Praha a První brněnská a Královopolská strojírna v Brně a v letech 1952–1960 v podniku Tatra ve Studénce. Celkem bylo vyrobeno 238 těchto motorových vozů, které se v pravidelném provozu udržely až do prvních let 21. století. V současné době je několik vozů řady M 262.0. (později nesoucích označení 830) ve vlastnictví různých muzejních železničních spolků, které s nimi zajišťují historické a nostalgické vlaky. Trasa a zastávky Pražského motoráčku: Praha-hl. n.–Praha-Smíchov severní nást.–Praha-Žvahov–Praha-Jinonice–Praha-Cibulka–Praha-Stodůlky–Praha-Zličín. Doba jízdy po celé trase je cca 30 minut. Po dohodě s obsluhou vlaku (kvůli omezené kapacitě) je také možné v Pražském motoráčku přepravit jízdní kolo, pro cestující s jízdenkou PID bez poplatku.

> Otevírací doba

každou sobotu, neděli a svátek

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 2
Ulice: Hlavní nádraží

> Komentáře