První prázdninový víkend před námi a s ním i tipy kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

První prázdninový víkend před námi a s ním i tipy kam s dětmi

Hurá! Prázdniny začínají! Volný víkend už se pomalu blíží a vy určitě přemýšlíte kam s dětmi vyrazit. Tak se nechte inspirovat našimi tipy, protože jich je opravdu požehnaně.

XV. všesokolský slet

Slet začne 1.července sokolským průvodem historickým centrem Prahy. Centrum města tak zaplaví pestrá směsice účastníků Sletu ve sletových úborech i v sokolských krojích, s prapory a vlajkami, doprovázet je bude po trase nejméně 10 dechovek. Děti se mohou těšit na výstavy, loutková a divadelní představení.

 

Zážitkovým motoráčkem do Třeskoprsk - Muzea Čtyřlístku

Vyrazte za Fifinkou, Bobíkem, Pinďou a Myšpulínem. Společně se podíváte jak vznikal legendární komiks a v rámci komentované prohlídky na vás čeká i zábavná soutěž s úkoly. Jízdu motoráčkem si zpříjemníte hraním společenských her a můžete si na tvář nechat namalovat lvice, opice nebo mimoně.

 

Koncert a výstava historických vozů

Další z oblíbených akcí v zahradách mníšeckého zámku. V rámci projektu Století republiky se v sobotu 30. června na zámku v Mníšku pod Brdy, můžete těšit na výstavu historických vozidel a orchestrionu. V 15:00 navíc vystoupí kouzelník Martin Kellman a děti se s ním naučí kouzlit a dospělí se určitě zasmějí.

 

Sladká sobota

Řemeslné pohádkové léto zažijete ve skanzenu v Kouřimi. Uvidíte sedm různých povolání našich předků, které si budete moci i vyzkoušet. Víte, co dělal bednář, tesař, kovář nebo včelař? Určitě se to dozvíte. O řemeslech se budou číst i pohádky a seznámíte se s výrobou dřevěných hraček. Navíc si budete moci sami i nějakou vyrobit.

 

Poslední pirátské války v Terezíně

Pravá nefalšovaná námořní bitva proběhne v sobotu v pevnosti Terezín. Pojďte se vrátit zpět do období pirátů, korzárů a mořských vlků, kteří brázdili moře a oceány, hledali poklady a okrádali nebohé námořníky.

 

Vysmáté léto v Kadani

Poctivou dávku tvrdé rockové hudby i to nejlepší z domácí popové produkce můžete okusit o víkendu v Kadani. Ti nejmenší se mohou během koncertních vystoupení zabavit v dětském koutku, který má otevřeno až do 19. hodin.


Hejnické slavnosti

Přijďte prožít letní víkend do nádherného podhůří Jizerských hor. V Hejnicích se koná hudební festival, součástí je tradiční řemeslný jarmark, na děti čeká lunapark. Během víkendu se vystřídá celá plejáda známých i méně známých umělců. Sobotní noc rozzáří velkolepý ohňostroj.

 

Den řeky Ohře v Lounech

Poslední červnový den roku se na lounském výstavišti uskuteční Den řeky Ohře. Můžete se těšit na stavbu a plavbu voru, neckyádu, představení postav Ohřínka, Ohřinky a víly Egerie. Nebude chybět šermířské vystoupení a bohatý program pro děti.

 

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je největší filmový festival v České republice a nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě. A ani letos pořadatelé nezapomněli ani na nejmenší účastníky, pro které bude připraven zábavný doprovodný program. Děti si budou moci zatančit s Alicí Stodůlkovou nebo Honzou Onderem, zhlédnout každý podvečer Večerníčky nebo se potkat s oblíbenými postavičkami z jejich pohádek – Jů a Hele, Maxipes Fík nebo Večerníček za nimi přijedou až do Varů.

 

Pohádkové náměstí

Škola končí! Prázdniny začínají ! Pojďte to s námi oslavit. V Plzni letní prázdniny zahájí Pohádkové náměstí. Náměstí Republiky zde zaplní pohádkové bytosti, které budou dětem zadávat různé zábavné úkoly a za jejich splnění získají děti odměnu.

 

Hurá prázdniny

V Rokycanech na městském koupališti si děti užijí pravý námořnický bál s Inkou Rybářovou. Připraven bude i skákací hrad.

 

Charitativní Jízda naděje

Pomáhat a sportovat se prostě MÁ a co teprve, když se tyto dvě úžasné činnosti spojí v jednu – to se potom můžou dít úžasné věci..! Přijďte na charitativní cyklojízdu v Ostrově nad Ohří. Pro děti jsou připraveny krátké trasy a bohatý doprovodný program (malování na obličej, canisterapie, prohlídka hasičských vozů atd.

 

Vítání prázdnin v Bílavsku

V Bílavsku, v části Bystřice pod Hostýnem se v sobotu budou vítat prázdniny. Těšit se můžete na odpoledne plné zábavy, dobré muziky a samozřejmě i dobrého jídla. Nejen na děti čekají šermířská vystoupení, ukázky kynologických výcviků, projížďka na koních, simulátor Formule 1, malování na obličej....a možná přijde i kouzelník! Vítání prázdnin v areálu hřiště v Bílavsku začíná ve 14 hodin.

 

Odlétáme na prázdniny aneb Military den v Kunovicích

V Kunovicích se již v sobotu uskuteční tradiční akce Odlétáme na prázdniny, opět s přídomkem Military den.  V areálu Slováckého aeroklubu a Leteckého muzea se malí i velcí mohou kromě moderních i historických letadel těšit například na ukázky jízdní policie, ukázky psovodů, letecký simulátor, laserovou střelnici Armády ČR, představení hasičských vozidel a další techniky. Nebude chybět ani dětská zóna se skákacími hrady, hrami a samozřejmostí budou i vyhlídkové lety.

 

Veteranfest

Prvorepubliková atmosféra, stovky krásných vozidel, ženy oblečené v dobových kostýmech a bohatý doprovodný program, nejen pro milovníky historie, ale i pro celou rodinu, to je Veteranfest, který se koná již tuto sobotu v prostorách parku Zámku ve Slavkově u Brna. Kromě krásných historických automobilů, na všechny malé i velké návštěvníky čeká taneční a hudební program, soutěže, tombola či fotokoutek, ze kterého si můžou odnést krásnou památku na tuto událost.

 

Plavby za dobrodružstvím po Baťově kanále

Pravidelná prázdninová lodní linka po Baťově kanále startuje již tuto neděli. Vyplouvá z přístaviště ve Veselí nad Moravou. První dobrodružná plavba nese název „Duhová“. Loď bude plná barevných balónků a zaveze všechny cestující do říše fantazie. Děti si zazpívají Námořníkův song, vyzkouší si svůj um v disciplínách „Říční dech“ a „grif rybáře Udičky“. Podstoupí také zkoušku kormidelníka Vodičky a roztřídí poklad vodníka Čepečky.

 

Lučinské léto 

V Lučině u Žermanické přehrady se v sobotu koná 1.ročník minifestivalu Lučinské léto. Festival je koncipován jako zábavné odpoledne pro celou rodinu, na kterou čeká pestrý, hudebně- zábavný program.  Děti se mohou těšit na mikromagické vystoupení kouzelníka ČÁRY KLUKA, malování na obličej, fotokoutek, skákací hrady či dětskou dílnu.

 

Vítání prázdnin s Čochtanem

Hned první prázdninovou sobotu vás vodník Čochtan zve na Bozeňov zahájit prázdniny. Na děti čeká odpoledne plné zábavy, her a soutěží. Nebude chybět výtvarná dílna, dráteník, malování na obličej a Africké bubnování. Dále se návštěvníci mohou těšit na Caruso show a dětskou diskotéku. Akce se koná ve Sport&relax areálu v Dolním Bušínově.

 

Oslavy 140. výročí založení SDH Zlaté Hory

Sbor dobrovolných hasičů ze Zlatých Hor vás zvou na oslavu 140. výročí jejich založení. Děti si budou moci prohlédnout zbrojnici i hasičskou techniku. Od 13:00 hod. bude hlavní program probíhat na hasičské louce. Na děti čekají soutěže, ukázky prací HZS, bohaté občerstvení a děti si budou moci zařádit v pěně.

 

Spoustu dalších zajímavých tipů kam s dětmi, i jindy než jen o víkendu, najdete na www.kamsdetmi.com

 


27. 6. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře