O sametovém víkendu se koná spoustu pěkných akcí | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

O sametovém víkendu se koná spoustu pěkných akcí

O sametovém víkendu nám malinko přituhne, ale i tak se koná spoustu pěkných akcí pro děti, s dětmi, ale samozřejmě i pro dospělé. Pojďte se podívat a vybrat si tu pravou pro vás a vaše ratolesti.

 

Praha a Střední Čechy

Rozlouskněte Vánoce v Centru Černý Most

Dorazte na velkolepou multimediální show na ledě a rozlouskněte Vánoce s Louskáčkem v Ice Aréně Černý Most od 17 hodin. Součástí show inspirované pohádkovým příběhem Louskáček a čtyři říše bude i vystoupení pětinásobné mistryně ČR v krasobruslení Elišky Březinové a juniorských krasobruslařů. Po skončení představení dojde k rozsvícení 12 metrů vysokého vánočního stromu. Za doprovodu Marching Toy Band budou postupně rozsvíceny další atrakce v centru. Těšit se můžete také na spoustu dárků od obchodů, zvýhodněnou nabídku vstupného do kina a bruslení zdarma od 18 do 20 hodin.

 

Narozeniny OC Šestka s Kašpárkem na ledu

Víte, že Kašpárek v rohlíku slaví narozeniny? Centrum Šestka se o víkendu promění ve velkou atrakci pro velké i malé. Celá sobota 17. listopadu se ponese ve znamení veliké oslavy, kterou bude provázet principál dětských srdéček a duchovní tatíček věhlasného festivalu Kefír - pan Kašpárek: soutěže, šarády a mnoho dalšího.

 


Zimní prohlídky huti František na Sázavě

Zajímá vás cesta, kterou musí urazit obyčejné zrnko písku, než se promění v křehkou pavučinu? Kolik úsilí musí vynaložit sklář, než kousek beztvaré hmoty promění v jedinečnou ozdobu? Toužíte si něco z toho sami vyzkoušet? Tak s návštěvou Centra sklářského umění neotálejte! V autentickém prostředí historického areálu je prezentováno autorské sklo v kolekci skleněných plastik českých i světových výtvarníků.

 

Noc divadel v Praze

Téměř 40 divadel se zapojí do letošního 6. ročníku Divadelní noci. Na malé i větší diváky čekají divadelní vystoupení doplněná o doprovodný program v podobě dílniček, workshopů, přednášek, prohlídek divadelních zákoutí, soutěží, tvoření a hudebních vystoupení. Vstupné se neplatí, ale na většinu akcí je potřeba si rezervovat místa.  

 

Zahájení lyžařské sezóny na Monínci

Areál Monínec bude i letos jedním z prvních lyžařských středisek, které spustí zimní sezónu. Lyžaři si zde budou moci poprvé zajezdit již v sobotu 17. listopadu. Třetí zimu po sobě se bude využívat technologie zasněžování Snowfactory. Ubytování si můžete zajistit v hotelu Monínec, kde je také restaurace a bazén s vířivkou a saunou.

 

Za kašpárkem do divadla

Kašpárkův svět přibližuje český fenomén takzvaného rodinného loutkového divadla. Tato výstava představuje rodinná loutková divadla ze sbírky manželů Pecháčkových z Muzea hraček v Rychnově nad Kněžnou. Jejich úctyhodný fond čítá několik desítek proscénií, opon, kulis, pestrou ukázku loutek, ale také nábytek a interiérové doplňky scény. Výstavu doplňují loutkové divadelní hry a další dokumenty.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Dny řemesel v Kryštofově údolí

V malebném Kryštofově údolí se v sobotu koná den řemesel. K vidění budou ukázky tradičních řemesel a tak se s dětmi můžete těšit např. na výrobu perníčků, ručního mýdla, svíček, keramiky a mnoho dalšího. Nebude chybět ani divadélko a pro dobrou náladu bude hrát flašinet. Těšit se také můžete na výtvarnou soutěž pro malé i velké o pěkné ceny.

 

Čerti z Rakouska míří do Turnova

V Turnově se povídá, že zde žije několik zlobivých dětí. Český čert už na to nestačí, tak si na pomoc zavolal ty rakouské. Kdo se rád bojí, ten u toho v pátek v Turnově nesmí chybět. Děti se mohou těšit na tancování a dovádění s čerty, strašidelné efekty a pokud budou chtít, mohou se s čerty i vyfotit.

 

Slavnostní otevření ICE Arény

Již v sobotu se chystá tradiční otevření venkovní Ice Arény u obchodního centra Olympia Teplice. Čekají vás úžasná krasobluřská vystoupení, světelná show a ohňostroj. Hlavním hostem k příležitosti otevření bude známý slovenský rapper Majk Spirit.

 

Slet Andělů

V sobotu to také ožije v centru Teplic u obchodního centra Galerie Teplice. Přiletí sem andělé, kteří se snesou z nebes a přinesou nebeské světlo, které rozsvítí vánoční výzdobu. Odstartují tak světelnou a ohnivou show zakončenou ohňostrojem. Dětský pěvecký sbor zazpívá vánoční písně a divadlo Petra Stolaře zahraje pohádku pro děti.

 

 

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Kuňkání pod Kuňkou

Ježibaba z Perníkové chaloupky pod hradem Kunětická hora u Pardubic zve nejširší veřejnost ve státní svátek k návštěvě Muzea perníku s tradičním Kuňkáním.

 

75. Sportovní víkend

A máme tu další Sportovní víkend, na který srdečně zveme kamarády, ale i nové tváře, bez rozdílu věku. Tradičně nás čeká víkend plný sportu, her, zábavy, kytar, ale také turnaje: - Badminton dvojic mix, Vybíjená lítacím talířem, Vyřazovák v hodu na koš, Stolní basketbal. Nic není povinné a určitě si najde každý to své, aby se dobře bavil.

 

Výstava železničních modelů

Jste milovníky mašinek? Spolek železničních modelářů Jičín představí svá modelová kolejiště, tentokrát v prostorách galerie. Zveme malé i velké fanoušky železnic na tuto tradiční modelářskou akci.

 

Tradiční Topolský jarmark

Přijďte se předvánočně naladit na Tradiční jarmark do Topole u Chrudimi. Čekají na Vás stánky s vánoční i všední dekorací, bytovými a módními doplňky, sladkými i slanými dobrotami, občerstvení a další doprovodný program

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Cheb Model show

V Chebu se koná akce pro malé modeláře - Mezinárodní soutěž plastikových modelů. Vystaveny budou modely letadel, automobilů, motorek a lodí v dětských a seniorských kategorií a také modely bojové techniky. Na výstavě budou k zakoupení modely i doplňky potřebné k modelařině.

 

Michal Nesvadba - Představení Michal k snídani

V neděli můžete navštívit ve třech městech Karlovarského kraje Představení Michal k snídani - dětské představení Michala Nesvadby o všem dobrém, na co máme chuť a také o tom, co se stane, když z talíře nesníme poslední sousto, ve kterém je síla...

V SokolověKarlových Varech, Chodově.

 

Mušketýři v Plzni

Plzeň si v letošním roce připomene 400 let od dobytí stavovskými vojsky generála Petra Ernsta Mansfelda v roce 1618, kdy po více než dvouměsíčním obléhání prorazili Mansfeldovi muži hradby v dnešní Dřevěné ulici a vnikli do Plzně. Výročí významné historické události přiblíží její rekonstrukce v centru Plzně. Těšit se můžete i na dobové tržiště, hry pro děti, prohlídky vojenského tábora či plzeňského podzemí.

 

Svatomartinské posvícení na zámku Zbiroh

Na zámku Zbiroh bude probíhat tradiční Svatomartinské posvícení - je připravený bohatý doprovodný program, jarmark i ochutnávka svatomartinských pochutin - například svatomartinské husy, koláčů a dalších lahůdek v zámecké krčmě. Na zámku budou probíhat komentované prohlídky s průvodci v dobových kostýmech. Připraven je také lidový jarmark a těšit se můžete i na svatého Martina na bílém koni.

 

Jižní Čechy

Hračkárna – Festival stylových hraček v Táboře

Jako na předchozích ročnících Hračkárny, i letos se můžete těšit na přehlídku toho nejlepšího ze světa designových hraček a her, přičemž preferované budou již tradičně hračky a věci z přirozených materiálů, jako je papír, látka, dřevo či plsť. Mezi prodejci najdete české tvůrce, výtvarníky a výrobce vlastních hraček. Doprovodný program přinese mimo jiné divadelní představení.

 

Noc divadel v Táboře

Zažijte táborské divadlo jinak. Vytvořte společně s ostatními diváky a účinkujícími jedinečnou atmosféru, vychutnejte si kouzlo pomíjivosti jevištního umění, objevte prostřednictvím výstav a instalací místa, která jste ještě nenavštívili. Při vstupu do divadla vás rozpálí vybroušené jazzování táborského mistra klavíru, „iskru“ v oku vyčaruje zapálený česko-slovenský folklorní soubor i bravurně sehraná slovenská pětice Voila! a děti můžou porovnat českou a slovenskou pohádku Zlatovláska.

 

Vysočina

Trh řemesel

V Havlíčkově Brodě se v sobotu koná Trh řemesel. Kromě mnoha stánků s různými výrobky čeká návštěvníky i bohatý doprovodný kulturní program. Děti se mohou těšit na historický kolotoč, střelnici, svezení na ponících a další program se zvířátky.

 

Sametový průvod s lampióny

V Jihlavě se v sobotu můžete zúčastnit Sametového lampiónového průvodu. Těšit se můžete i na ohňovou show skupiny Novus Origo.

 

Jihomoravský kraj

Podzimní výstava klubovních kolejišť

Pokud máte doma milovníka vláčků, v Brně, na ulici Křenová, máte až do 2.12. možnost shlédnout tradiční podzimní výstavu klubovních kolejišť! Můžete se těšit na velké kolejiště o ploše 65 m2 a modulové kolejiště s modely stanic.

 

Lampiónový průvod Břeclav

Nejen pro děti se v sobotu v Břeclavi uskuteční velký lampionový průvod. Připraven je i doprovodný program, odměny pro děti, diskotéka a ohňostroj.

 

Zlínský kraj

Festival stavebnic

O víkendu si ve Zlíně můžete hrát. Pro malé i velké se zde koná Festival stavebnic. Čeká Vás spousta stavebnic z plastu, kovu, dřeva či magnetů. Můžete se těšit na logické hry, retrohračky, stavebnicovou hernu, soutěže a tvořivé dílničky pro děti. Připraven bude i koutek pro ty nejmenší.

 

Cyklus divadlo dětem – O princezně, která ráčkovala

Cyklus Divadlo dětem ve Vsetíně rokem 2018 vstupuje do své 25. sezóny, v rámci které je pro děti připraveno 5 představení. Tuto neděli máte možnost ve velkém sále Domu kultury shlédnout jedno z nich a to pohádku O princezně, která ráčkovala.

 

 

 

Moravskoslezský kraj

Vánoční jarmark pro dobrou věc

V sobotu, 17. listopadu se v Horním Sklenově na točně u roubenky bude konat VII. ročník Vánočního jarmarku pro dobrou věc. Těšit se můžete na krásné rukodělné zboží – keramiku, dekorační textil, věnce, kovářské výrobky, baňky, šité dětské stany a mnoho dalšího. Pro děti bude připraven starodávný kolotoč, budou na ně čekat koníci, lukostřelba a tvořivá kovářská dílna pod vedením uměleckého kováře Jindřicha Veselého.

 

Oslava 17. listopadu v Opavě

Den boje za svobodu a demokracii nabídne v Opavě propojení vzpomínek a kulturních zážitků. Nebude chybět ani tradiční lampionový průvod. Své lampiony si děti můžou samy vyrobit v prostorách Střediska volného času na Jaselské ulici.

 

Olomoucký kraj

Noc divadel v Divadle na cucky

Přijďte se v sobotu podívat do prostor Divadla na cucky na Dolním náměstí a ochutnat něco z programu pro malé i velké diváky! U příležitosti 100. výročí založení Československa a 25. výročí rozpadu Československa jsme připravili speciální Česko-slovenský program.

 

Večerní prohlídky na Bouzově

Od pátku do soboty se konají strašidelné prohlídky při svitu svíček na hradě Bouzov, zpestřené výstupy strašidel. Nebude chybět ani upírka, hejkal, vodník, bílá paní a mnoho dalších nadpřirozených bytostí.

 

Další zajímavé tipy kam s dětmi najdete na webu www.kamsdetmi.com

 


14. 11. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře