Mrazivý víkend před námi. Kam s dětmi? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Mrazivý víkend před námi. Kam s dětmi?

I poslední únorový víkend je plný akcí pro děti. Nechte se inspirovat našim výběrem a pak hurá na výlet.

 

 

Dětský filmový festival Malé oči  

Pojďte se spolu s dětmi ponořit do života Pračlověka, projít spletitou cestu od Dna Pytle do Mordoru s maratonem Pána prstenů, zatančit si na koncertě Pískomila co se vrací nebo s Wallacem & Gromitem poznat, jak zábavné může být prokletí králíkodlaka. Chystá se totiž další ročník dětského filmového festivalu Malé oči.

 

Dětský polární den v Národním zemědělském muzeu 

Celá rodina se zábavnou formou dozví spoustu zajímavostí o životě a přírodě ledového království Grónska. Nezapomenutelným zážitkem bude určitě jízda se psím spřežením zkušeného mushera Pavla Kučery. Nebudou chybět grónské vystřihovánky a pohádky nebo workshop výroby barevných korálkových náhrdelníků podle grónských vzorů.

 

Na výletě v iSvětě v Divadle Metro 

Už jste viděli černé divadlo? Víte, na jakém principu funguje tato originální technika? Přijďte se podívat představení Na výletě v iSvětě, které doslova vykresluje lidský život humorně, poeticky a pravdivě beze slov pouze pomocí výtvarných prvků černého divadla, tance, pantomimy a hudby. Po skončení představení můžete nahlédnout pod pokličku černého divadla a dokonce si ho budete moct i na vlastní kůži vyzkoušet.

 

Zimní prohlídky hradu Křivoklát  

Hrad otevírá svoje brány i v zimě. Každou sobotu máte možnost prohlédnout si jeden z nejstarších a nejvýznamnějších hradů českých knížat a králů.

 

Vyhánění zimy z plzeňské kotliny  

V Plzni skončí zima tuto neděli, chystá se tady totiž tradiční rozpustilé Vyhánění zimy z plzeňské kotliny. Maškarní průvod vyjde od základní školy v sídlišti Vinice. Přes statek Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě přes Kilometrovku dojde až před radnici. Odpoledne uzavře soutěž v pojídání masopustních koblih nazvaná Plzeňský koblížek a vyhlášení koblihového krále a prince pro rok 2018.

 

Krakonošův maškarní rej v Černém Dole

Připraveno bude zábavné odpoledne pro celou rodinu. Netradiční a rozhodně zábavné budou disciplíny jako třeba sjezd na čemkoliv, hod polenem a válečkem nebo skok s kufrem. A určitě nebude chybět pán hor Krakonoš. Přijďte posílit jeho družinu, jak jinak, než v masce.

 

Masopust ve Svitavách  

Masopustní veselí stále nekončí. Ve Svitavách budou připraveny samozřejmě zabijačkové hody. A chybět nebude ani masopustní rej s muzikou, tancem a kejkly masek. Zakončen bude podle starého obyčeje porážením zpupné kobylky.

 

Výstava vláčků a železničních modelů v Dobrušce 

K vidění budou klasická domácí kolejiště velikosti H0, TT, N, modulová železnice TT v délce 30m, která je ovládána bezdrátově pomocí tabletů a mobilních telefonů. Bude připravena modelářská dílna, kde si můžete postavit domeček s krajinkou a pro nejmenší hrací stolky s vláčkodráhou.

 

Lední medvědi a karneval v Zoo Brno 

Brněnská zoologická zahrada připravila na tento víkend hned několik lákadel. Všichni si budou moci vyzkoušet své znalosti o ledních medvědech na zábavné stezce a pro děti bude navíc připravený tradiční maškarní bál s Brněnskými písničkovými tetinami, Matyldou a Klotyldou. Samozřejmostí jsou zvířecí masky.

 

JeLyMan i pro rodiny s dětmi 

Seriál SkiTour pokračuje předposledním závodem na pomezí Králického Sněžníku, Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku. Jesenický lyžařský maraton neboli JeLyMan nabídne opět závody pro dospělé i děti. Pro zdatnější bude připraveno 40, 20 a 10 km klasicky a také 10 km volnou technikou. Zapojit se navíc můžou celé rodiny v rodinné desítce a tradičně se chystá i MiniSkitour – závod na 2,5 km a 1 km samozřejmě pro děti.

 

Olympijský vlak Ostrava – Malá Morávka

Mimořádný přímý Olympijský vlak bude vypraven na trase Ostrava - Opava - Krnov - Bruntál - Malá Morávka. V Malé Morávce bude na zvláštní vlak navazovat přípojná autobusová linka ve směru Karlov pod Pradědem - tedy do dějiště Olympijského festivalu 2018. 

 

 

Mnohem více tipů najdete na www.kamsdetmi.com.

23. 2. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře