Krásné koupání a pláže v Čechách | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Krásné koupání a pláže v Čechách

V posledních dnech panují v Čechách tropy, proto jsme se rozhodli vám dát tip na několik zajímavých a navštívěníhodných vodních míst v Česku. Čistá voda, travnatý břeh a písčitá pláž, tak si totiž většina představuje parádní koupání. 

 

Žluté lázně v Praze

Na břehu Vltavy v Podolí najdete travnaté i písečné pláže. Koupat se můžete v řece, kde je upravený přístup. Rodinám je pak k dispozici dětský koutek s brouzdalištěm, bazénkem i prolézačkami. Zapůjčit si můžete třeba šlapadlo nebo si zahrát fotbal v kleci či beachvolejbal.

 

Koupaliště Mšeno u Mělníka

Nabízí písečnou i travnatou pláž s koupalištěm. Je ojedinělým architektonickým dílem ve stylu art deco a řadí se mezi skvosty okolí Mělníku. Voda v koupališti pochází ze skalního pramene a v letních měsících bývá příjemně studená.

 

Máchovo jezero

Máchovo jezero je nazýváno jezerem, ale ve skutečnosti se jedná o rybník. Je největším rybníkem v ČecháchRybník má rozlohu 284 ha a jeho hráz široká 9m a 130 m dlouhá zadržuje 5,5 milionu kubíků vody. Na mnoha místech se půjčují lodičky, šlapadla, případně i surfy a malé plachty. Od května do září brázdí vody Máchova jezera výletní parníkyNa hlavních plážích v Doksech a ve Starých Splavech jsou oblíbené tobogány a další atrakce.


 

Přírodní koupaliště Vyžlovka

Přírodní koupaliště Vyžlovka je zajímavým místem pro relaxaci, sportovní činnost, různé druhy zábavy a také ideální prostředí pro děti. Samotné koupání je pak umožněno v chovném rybníku Vyžlovský s písečným a jen velmi zvolna se svažujícím břehem.

 

Jezero Milada

Jezero Milada leží jen pár kilometrů od Ústí nad Labem a může se stát příjemnou zastávkou při vašich letních cestách do Krušných hor. Vzniklo zatopením uhelného velkolomu. Vodní plocha nabízí možnost rekreace s výbornou kvalitou vody pro koupání, rybaření, jachting, ale ani ostatní druhy sportů. 

 

Jezero Barbora 

Na severu Čech patří vodní nádrž Barbora v Oldřichově k oblíbeným koupalištím. Najdete tu příjemné koupání a krásné pláže. Stačí si jen vybrat travnatý břeh nebo písečná pláž. Voda je zde opravdu čistá, takže v některých místech vidíte i do šestimetrové hloubky.

 

Přírodní koupaliště Michal u Sokolova

"Sokolovské moře" tak se přezdívá koupališti Michal a to díky dlouhé písečné pláži, která je součástí areálu s mnoha atrakcemi. Jde pravděpodobně o nejčistší koupaliště v Čechách. Velkou atrakcí je obří tobogan a trojskluzavka. Z dalších aktrakcí pak stojí za zmínku vodní trampolíny nebo 4,5m vysoký ledovec pro malé horolezce.

 

Přehrada Křetinka

Na výběr máte kamenitou, písečnou pláž nebo travnatou pláž. Vybere si jistě každý. Na plážích pak najdet pro děti houpačky a prolézačky, nechybí ani miniaturní zoo domácích zvířátek. Přehrada je také rybářským rájem a půjčit si můžete i motorový člun. 

 

Rybník Svět s pláží Ostende

Příjemné koupání můžete oživit zapůjčením šlapadla a vyrazit po rybníku Svět. K posezení láká i dřevěná hospoda s terasou z roku 1928. Pláž je pojmenována po slavném belgickém přístavu.

 

1. 8. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře