Jezero Milada | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jezero Milada

> Otevřeno

květen, červen, červenec, srpen, září

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Rekreační oblast Milada leží nedaleko měst Ústí nad Labem, Teplice, Chabařovice, Trmice. Bývalá těžební oblast prošla rekultivací a návštěvníky láká především velkým jezerem, které dostalo své jméno po původním hlubinném dole. Jezero o rozloze 252 hektarů (o něco menší než Máchovo jezero) se začalo napouštět v roce 2001 a v létě 2010 napouštění skončilo, maximální hloubka je 24,7 metru. Těžba hnědého uhlí zde skončila v roce 1997 a od té doby se tvář krajiny zcela proměnila. Oblast bude mít od léta 2015 status vodní plochy a koupání bude na vlastní nebezpečí. Vodní plocha nabízí možnost rekreace s dobrou kvalitou vody (koupání, rybaření, jachting), ale ani ostatní druhy sportů nezůstanou stranou. Cyklisté smí okolo jezera jezdit pouze po vyznačených stezkách, plavidla se smí po jezeře plavit bez spalovacího motoru. Milovníci táboření mohou zapálit ohně na místech k tomu vyhrazených. Zákaz koupání psů platí v místech, která jsou určená ke koupání lidí. Rovněž plavení koní zde není povoleno. Jedinečnost rekultivované krajiny si můžete prohlédnout ze sedla kola při výletě po přilehlé cyklotrase. V okolí se již dnes nachází cyklotrasa 3009 přicházející z Krušných hor, jejíž různorodý povrch je vhodný pro výlety s celou rodinou. Z ní je možno se napojit na cyklotrasu 3091 směrem do Dubice, 3090 přes Trmice do Ústí nad Labem nebo na druhou stranu vedoucí cyklotrasu 3071 do Teplic. Cyklotrasa si klade za úkol seznámit návštěvníky s oblastí, která se z hnědouhelného dolu stává územím pro oddech a rekreaci. V jezeře žije mnoho druhů ryb, převažujícími druhy jsou okoun, štika, candát, sumec a mezi další rozšířené druhy patří především plotice a perlín. Jezero je současně domovem řady druhů obojživelníků i měkkýšů. Některé z nich patří mezi ohrožené nebo mezi kriticky ohrožené druhy. Rybolov zde však prozatím není povolen. Lokalita je vzdušnou čarou vzdálena 4 km od Ústí nad Labem. Z Prahy bude po dostavbě dálnice D8 dostupná do 50 minut. Díky své poloze je ideálním startovním místem pro výlety do Krušných hor, Tiských stěn nebo CHKO České středohoří či Národního parku České Švýcarsko.

> Otevírací doba

dle počasí

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Chabařovice

> Komentáře