Pohádkové Poodří - 2. část | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pohádkové Poodří - 2. část

Projekt "Pohádkové Poodří" jsme vám již představili v našem I. dílu a prozradili jsme vám, na jaká místa se vydat, abyste získali do své "divadelní" sbírky maňásky Bludičku Kotvičku, Raráška, Větroplacha, Prutníčka, Princeznu Terezku a Kulihráška.:-) Nyní je čas podívat se, kde najdeme další skřítky. Pojďme se ještě jednou společně "toulat" kouzelnou krajinou Moravského Kravařska!

 

Bartošovice (Kulíšek & Rusalka)

Výlet do Bartošovic sklidil u našich dětí (ale i u nás dospělých :-) obrovský úspěch, neboť hlavním lákadlem této obce je Záchranná stanice a Dům přírody Poodří. Každý rok stanicí projde okolo 1700 živočichů, kteří potřebují pomoc, nejčastěji se jedná o ptáky. Stanicí vás provede jeden z místních pracovníků, který vám povykládá zajímavosti nejen z ptačí říše. Za návštěvu stojí určitě také Dům přírody, kde se dozvíte také mnoho informací a k vidění je zde také spousta zvířat. Ovšem je třeba zmínit drobný detail :-) - tato zvířata už nejsou živá, ale vycpaná. Mezi zvířátky se zabydlel skřítek Kulíšek.

  

Až si prohlédnete Záchrannou stanici, Bartošovice ještě neopouštějte a udělejte si procházku k zámku, který obklopuje park. Za pěkného počasí zde určitě také strávíte spoustu času. V zámeckém informačním centru dostanou děti za úkol poskládat puzzle s Rusalkou. Za odměnu si pak Rusalku odnesou domů v podobě dalšího maňáska.

Sedlnice & Skotnice (Sněženka & Plamínek)

Sedlnice jsou nejnavštěvovanější na jaře, protože právem jsou označovány za "království sněženek". V info centru nebo na internetu získáte mapku questingové trasy, díky níž poznáte lokalitu sedlnických sněženek. Během procházky vidíte nejpoutavější místa Sedlnic a zároveň můžete obdivovat všudypřítomné bílé květinové krásky.

Není těžké uhodnout, který skřítek se v Sedlnicích ukrývá - je to víla Sněženka.

5 kilometrů od Sedlnic se nachází další "pohádková" vesnice Skotnice. V místním muzeu zaměřeném zejména na venkovský život na děti čeká skřítek Plamínek.

                        

Albrechtičky (Puškvoreček)

Za maňáskem Puškvorečkem jsme vyrazili do Albrechtiček. Skřítkův "domov" je v Muzeu obce, které je umístěno v místní památce, v Roubeném domě. Albrechtičky jsou v přímé blízkosti Letiště Leoše Janáčka, takže spatřit na obloze vzlétající nebo přistávající letadlo není nic neobvyklého. Albrechtičky jsou obklopeny rybníky, určitě si proto udělejte čas na procházku malebnou přírodou v okolí.

                    

Bílovec (Picmochové)

Ocitli jste se někdy v kouzelném muzejním sklepení? V Bílovci si nemůžete nechat tento jedinečný zážitek ujít! V Muzeu Bílovec na vás čeká sklepení plné skřítků Picmochů, kteří se zde nastěhovali. Bydlí zde dvě rodiny - Barnabášové a Tvořimírové.:-) Jsou to pracovití skřítci, kteří přiblíží návštěvníkům tradiční řemesla. A děti z nich budou určitě nadšeni! Další expozice muzea stojí určitě také za návštěvu, neboť zvláštností bíloveckého muzea je virtuální průvodce po expozicích, písař, který zde žil a pracoval před více než 200 lety. K dispozici jsou také dotykové obrazovky a hlavně dětský koutek!:-)

  

Z projektu Pohádkové Poodří jsme byli nadšeni - děti měly velkou motivaci v podobě postupně rozrůstající se sbírky maňásků a také razítek, která na každém navštíveném místě získaly do sešitku "vandrbuchu". Na některých místech jsme také dostali pohlednice nebo pexeso s obrázky pohádkových skřítků.

Poznali jsme nová místa, jež bychom asi bez tohoto nápaditého projektu ani neobjevili. Pohádkové Poodří určitě doporučujeme!:-)

 

Lucie Kopáčková

9. 5. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře