Máme tady třetí adventní víkend a mnoho krásných vánočních akcí | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Máme tady třetí adventní víkend a mnoho krásných vánočních akcí

Třetí adventní víkend je tady. Doma vám to jistě voní cukrovím a u dětí stoupá nervozita. Tak si s nimi pojďte užít vánoční pohody na těch nejzajímavějších akcích a místech.

 

Praha a Střední Čechy

Josef Lada jak ho neznáte

Výstava Josef Lada jak ho neznáte v Regionálním muzeu v Kolíně představí tohoto oblíbeného autora v jiných souvislostech, než bylo doposud běžné. Ladovo výtvarné a literární dílo bylo také nerozlučně spjato s českým animovaným filmem i hranými pohádkami. Návštěvníci se tak mohou těšit na původní kostýmy z pohádky Hrátky s čertem či na videoprojekci zapomenuté animované pohádky Čert a Káča. Výstava bude oživena interaktivními prvky a stylizovanými filmovými kulisami a rekvizitami.

 

Toboga All Inclusive

Potřebujete čas na vánoční přípravy a nákupy? Přiveďte děti do TOBOGA Fantasy. TOBOGA Fantasy je obrovská dětská herna s mnoha atrakcemi. Toto jedinečné zábavní centrum je svou nabídkou, plochou a rozsahem v České republice ojedinělé.

 

Vánoce na Chodovské tvrzi

Nádvoří Chodovské tvrze nabídne vánoční kulturní program. Chybět nemůže tradiční Česká mše vánoční v podání Symfonického orchestru Dalibora Havlíčka, ale také vystoupení folklórního souboru Hájíček nebo výtvarné dílny pro děti, rodiče i pro všechny, kteří rádi tvoří a mají šikovné ruce.

 

Adventní oživené prohlídky na zámku Březnice

Zámek Březnice nedaleko Příbrami probuzený ze zimního spánku budete moci spatřit výjimečně pouze o tomto víkendu, navíc oživlý předvánoční atmosférou, koledami a zpěvy, vánočními zvyky a jedinečnou možností zhlédnout zámecký palffyovský betlém v rámci prohlídek zámku. V rámci oživených prohlídek vystoupí žáci pěveckého oddělení ZUŠ Dobříš, žáci dramatického kroužku ZŠ Březnice, hudební a pěvecký sbor Villanela.

 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Vánoce v muzeu

Sklářské muzeum v Novém Boru pořádá tento víkend tradiční akci s názvem Vánoce v muzeu. Přijďte si s dětmi užít předvánoční atmosféru a v dílničkách si vyrobit něco krásného na památku, namalovat vánoční pohled nebo ozdobit skleněnou baňku.

 

Úštěcký advent

V sobotu začne největší vánoční řemeslný jarmark v severních Čechách a širokém okolí. Historické městečko Úštěk zaplní kováři, svíčkaři a dalšími z dvou set vybraných řemeslníků z Čech, Moravy i Slovenska. S celodenním programem a hlavně slety tří půvabných andělů. Součástí celodenního programu je také prohlídka Úštěcké šatlavy za kostelem a tamtéž ražba andělského groše, výstava vánočních prací úštěckých žen na barokní faře, vánoční výstava dětí z Úštěckých škol v přízemí městského úřadu nebo prohlídka vodního světa a muzea čertů na Panském dvoře.

 

Vánoční trhy se Zahradou Čech

Dřevěné domečky zdobené sněhem, vůně perníku a svařeného vína, sváteční melodie a rozzářené oči dětí – to jsou vánoční trhy se Zahradou Čech, které budou probíhat na Mírovém náměstí v Litoměřicích. Přijďte načerpat inspiraci na vánoční dekorace nebo jen nasát vánoční atmosféru plnou koled, pohádek pro děti, soutěží a koncertů. Děti jistě potěší krásný betlém, živá zvířátka i tvořivé dílničky.

 

Tradiční české Vánoce

V Teplicích u obchodního centra Olympia na vás čeká v sobotu vánoční program plný tradic, pěkných písniček, soutěží, dárků a zábavy. Přijďte si připomenout hodnoty a tradice českých Vánoc, nebude chybět ochutnávka zabíjačky, sladkých vánočních dobrot a také Ježíškova pošta. Navíc si stále můžete zabruslit ve venkovní ICE aréně.

 

Pardubický a Královehradecký kraj  

Aquacentrum Pardubice - ani zima nás neodradí

Venku zima, sníh i mráz, ale to nevadí. Dejte si trošku do těla před vánočním hodováním, zlepšete imunitu a kondici. Aquacentrum v Pardubicích pro vás připravilo předvánoční zvýhodněné vstupné – a to určitě stojí za to využít.

   

Štědrej večer nastal

Ale bez pohádky by to nebylo ono. I herci divadla DRAK chtějí svým divákům a diváčkům udělat radost, a dát jim dárek. Nebude sice zabalený ani nebude ležet pod stromečkem, protože je to představení. Představení poskládané z koled, vyprávěnek a z potěšení setkat se s vámi, dospělými a dětmi. Dozvíte se, co ještě nevíte, uvidíte, co jste neviděli, uslyšíte co jste neslyšeli o všem, co se může stát na Štědrý den.


Komentovaná prohlídka Čas zbraní

Předvánoční čas můžeme strávit i příjemnou procházkou, zastávkou na punč a zakončit návštěvou zámku Pardubice – Východočeského muzea. Zde je pro Vás už jen do konce roku 2018 připravena expozice Čas zbraní, s níž se rozloučíme 15. prosince 2018 komentovanou prohlídkou s kurátorem sbírky zbraní Janem Tetřevem.

 

Jiráskovy skály - naučná stezka, zámek a zřícenina hradu Skály

Skalní útvary Jiráskovy skály jsou součástí Adršpašsko-teplických skal a leží nedaleko Teplic nad Metují. V oblasti Jiráskových skal křižují značené turistické trasy a prochází tudy cyklostezka č. 4036. Nově tady byla otevřena naučná stezka Jiráskovy skály. V zimě jsou tady i udržované běžecké lyžařské stopy. Je tu nádherně. Je pravda, že skal tu není tolik a nejsou tak vysoké, ale je tu zase úžasný klid a pohoda. Máme pocit, jakoby to byl zapomenutý kraj.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Vánoce na pavlači

Předvánoční odpoledne plné aktivit pro širokou veřejnost se koná v Horním Slavkově. V úvodu odpoledne se představí Karlovarský pěvecký sbor, který zazpívá Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby, dále nebudou chybět výtvarné workshopy pro děti, harmonikář a mnoho dalších hudebních vystoupení. Návštěvníci mohou ochutnat zabijačkové pochoutky, svařák, polévku či medovinu.

 

Vánoční trhy na Statku Bernard

Poklidnou idylu staročeských Vánoc slibují adventní trhy na Statku Bernard v Královském Poříčí. Zaručený je bohatý řemeslný jarmark, peklo s čerty nebo jedinečná výstava betlémů. Hlavním bodem programu Vánočních trhů na Statku Bernard je opět Ježíškova dílna – děti si vlastníma rukama vytvoří svíčku, mýdlo, nebo se stanou truhlářskými mistry či designéry. Na Bernardu se otevře také brána do Pekla pro malé i velké hříšníky.

 

Zimní slavnosti - Dárky, jídlo a tvoření pro celou rodinu

Schovejte se před vánočním ruchem do klidné Tržnice DEPO v Plzni, kde na vás čeká jarmark, tvoření pro děti i dobré jídlo a pití. Vyberte pro své nejbližší hezké dárky od lokálních tvůrců. Nebudou chybět dílničky pro děti, dětský koutek a další zajímavosti. Hlad zaženou tradiční vánoční pokrmy a samozřejmě, že všichni si pochutnáte na svařáku.

 

Pohádkový Betlém

V Kdyni na vás čeká legrační vánoční příběh. Tetka Liduška připravuje vánoce podle staročeských zvyků, ale do její chaloupky zabloudí popletený andílek, který chce najít kouzelného vánočního kapříka.... Přijďte se podívat, jak vše dopadne. Postavíme si společně i živý Betlém a zazpíváme si známé koledy.

 

Jižní Čechy

Kouzlo Tiché noci ve Vodňanech

Tichá noc je bezesporu jednou z nejznámějších vánočních koled. Vznikla před 200 lety v malém městečku pod Alpami a od té doby s námi putuje dějinami. Už když byla zpívána poprvé, dokázala lidi spojovat, a o necelých sto let později vytvořila malý vánoční zázrak, když za 1. světové války, alespoň na chvíli, zastavila výstřely pušek a svedla znepřátelené strany dohromady. A spojuje srdce lidí i dnes. Zapomeňte na všechny strasti a trápení, pojďte se s námi podívat na příběh jedné ženy a prožijte kouzlo Tiché noci i vy.

 

Vánoční pohádková kovárna v Selibově

Hastrmánci i čerti se stejně jako vy již moc těší na Vánoce. Uklízejí světničky, čerti si pucují kopýtka a medvědice Máša začala péct to nejlepší vánoční cukroví. A že nevíte, jaký stromeček si zdobí čerti, co mají hastrmani na stole při štědrovečerní večeři a jak se slavily Vánoce třeba v minulém století? Navštivte pohádkový svět Vánoc se spoustou ozdobených živých stromečků. Uvidíte ozdoby z různých přírodních materiálů, betlémy i andělské scenérie a poznáte české vánoční zvyky a tradice. V tvořivé dílničce si mohou děti i dospělí vyrobit hezké vánoční dekorace a dárečky pro své blízké. Dospělí mohou ochutnat pekelně dobrý svařáček, menší návštěvníci třeba dětský punč.

 

Vysočina

Živý Betlém na zámku v Telči

O víkendu se na telčském zámku představí folklorní soubory, které pro návštěvníky připravili představení, vycházející z biblického příběhu o narození Ježíška. Program je sestavený ze staročeských lidových koled, říkadel a tanců.

 

Vánoce na Zámku Dukovany

V neděli provoní Zámek Dukovany chvojí, vanilka a punč. V tento den bude probíhat jarmark na nádvoří, v Opičím sále se budou zpívat koledy a připraveny budou i speciální prohlídky zámecké expozice s průvodcem. Součástí prohlídky budou i ukázky vánočních zvyků.

 

Jihomoravský kraj

Vánoční výstava v Letohrádku Mitrovských

V Letohrádku Mitrovských v Brně se až do 13. ledna koná výstava historických i současných betlémů. K vidění jsou  betlémy dřevěné, vyřezávané betlémy z Čech od rodiny Haldových, ale i betlémy pocházející z Itálie, Ruska, Bolívie, Mexika nebo Afriky. Na výstavě se představí také největší betlémové dioráma v ČR na téma Život Kristův.

 

Dárky pro všechny v Merlin´s Kinderlwelt

V Merlin´s Kinderwelt v Hatích u Znojma, se až do Štědrého dne rozdávají dětem dárečky. O víkendu se navíc mohou těšit i na vánočně laděný program, kdy si mohou vyrobit vánoční dekorace a ozdobit vánoční stromeček.

 

Vánoce na statku v ZOO Vyškov

V sobotu vás na Hanáckém statku v ZOO Vyškov čeká odpoledne v duchu vánočních tradic. Těšit se můžete na živý hanácký betlém, zvyky, koledy a říkanky v době adventní a vánoční, až do Tří králů.

 

Zlínský kraj

Vánoční zastavení Valašského pramene

V obci Halenkov se po celý víkend koná akce s názvem Vánoční zastavení Valašského pramene. Těšit se můžete na vánoční a řemeslný jarmark s bohatým zábavným programem, který bude probíhat v Lidovém domě. V neděli se děti mohou těšit například na loutkovou pohádku O Bajajovi, spoustu hudebních a tanečních vystoupení či balónkového klauna.

 

Radostná novina

Přijďte třetí prosincový víkend do skanzenu Rochus u Uherského Hradiště. Připomenete si atmosféru vánočních svátků dob minulých a pomocí starých zvyků můžete nahlédnout do budoucnosti. Uvidíte Vánoce tak, jak je prožívaly naše babičky a prababičky. Děti se něco dozví o Štědrovečerní tabuli, koledách, vánočních zvycích a tradicích. A nebude chybět ani vůně cukroví. 

 

Moravskoslezský kraj

Vánoce na Slezskoostravském hradě

Přijďte o víkendu na Slezskoostravský hrad a zažijte kouzelnou vánoční atmosféru. Je pro Vás připraven jarmark s ukázkami řemesel a vánočních zvyků jako lití olova, krájení jablíček či pouštění lodiček ze skořápek ořechů. Nádvoří bude plné dřevěných stánků nabízejících tradiční lidové a umělecké výrobky. Představí se umělecké soubory s lidovou a historickou hudbou nebo hudební soubory s koledami. Pro nejmenší jsou připravena vánoční představení. Těšte se na bohatou vánoční výzdobu a nočně nasvícený hrad.

 

Sobotní dílny pro děti

V sobotu jsou v Galerii výtvarného umění v Ostravě připraveny pro rodiny s dětmi otevřené dílny, během kterých si děti vyzkouší různé výtvarné techniky. Budou tvořit, kreslit, malovat, bavit se i fantazírovat a vy můžete tvořit s nimi.

 

Olomoucký kraj

Čerti z Rakouska v Olomouci

V pátek se v Olomouci koná show rakouských čertů. Pokud se chcete při pohledu na čertího démona pořádně bát, tak si akci určitě nenechte ujít. Všechny masky jsou ručně řezané a často děděny z generace na generaci. Rohy a kožichy masek mají původ v Rakousku a jsou vyráběny z horských koz, muflonů nebo beranů. Nebudou chybět ani nůše na nezbedné děti.

 

Betlémské Vánoce v Hranicích

Betlémské Vánoce se budou konat v sobotu 15. prosince na Masarykově náměstí v Hranicích. Těšit se můžete na jedinečný koncert sboru Add Gospel, který nabídne různé hudební žánry a spoustu energie, ale i velkou ohňovou show.

 

 

Mnoho dalších zajímavých akcí najdete, jako vždy, na www.kamsdetmi.com

 


12. 12. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře