Máme pro vás tipy kam s dětmi na nadcházející horký víkend | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Máme pro vás tipy kam s dětmi na nadcházející horký víkend

Před námi je horký víkend. Nechcete být zalezlí doma? Pak si vyberte z našich tipů po celé republice.

 

Praha a střední Čechy

DOXíkův dětský den

Odpolední akce pro celou rodinu vám nabídne hned několik souběžných výtvarných dílen – všechny budou inspirovány aktuálními výstavami Centra DOX a propojovat je bude téma světla, barev a prostoru. Navíc půjde o nenápadnou soutěž, ve které zvítězí každý, kdo se zúčastní a kdo se nebude bát tvořit. Ti, kteří se vrací, ví… Zažijte na několika stanovištích různé techniky a výtvarné materiály, témata, zajímavé osobnosti a samozřejmě výstavy – přijďte si užít inspiraci světovým uměleckým sklem, udržitelnou architekturou a současným uměním na různý způsob!.

 

Den her v Mladé Boleslavi

Přijďte se vyblbnout na den her! Atrakce, hry a soutěže pro děti i dospělé, diplomy, poháry, medaile, ale i věcné ceny. Bohatý výběr občerstvení a nápojů i pochutin. To vše bude připraveno na Krásné Louce v Mladé Boleslavi. Pozvěte své známé a změřte s nimi své síly! Vyhodnoceny budou všechny kategorie zvlášť.Čekají na vás lodě na Jizeře, Slackline, překážkové dráhy, rodeo býk, lezecká stěna, lidský "stolní" fotbálek, bungee running a spousta dalšího. A vstupné je zdarma!

 

Cyklohráčkem do železničního muzea Zlonice 

Cyklohráček, rodinný výletní vlak upravený na pojízdné hřiště pro děti. Jezdí z Prahy na Okoř a do Slaného, ale v sobotu 28.7. vás doveze až do železničního muzea ve Zlonicích. Vyražte s dětmi a nebo s jízdním kolem na velmi neobvyklý výlet a poznejte železnici z úplně jiného úhlu pohledu! Cyklohráček je neobyčejný vlak, který si oblíbily hlavně rodiny pro své výlety z hlavního města O víkendech a svátcích vás vezme z Prahy na výlet na tajemný hrad na Okoři anebo do Slaného za dobrodružnou cestou za pokladem. Má tři zelené vagony a jeden červený – jeden plný her, stavebnic, vláčkodráhy a knížek, ve druhém jezdí cyklisté s koly a ve třetím najdete spoustu deskových her, velkou stavebnici, tabuli s křídami, puzzle a další hry. V sobotu 28. července pojede Cykohráček mimořádně až do Zlonic a vezme velké i malé cestující do tamního železničního muzea, kde na vás dýchne atmosféra starých nádraží a lokomotiv.

 

Den řemesel ve Skanzenu Vysoký Chlumec 

Představení tradičních řemesel spojených s venkovským hospodářstvím a lidovým stavitelstvím. Přijďte k nám do skanzenu a ukažte svým dětem, jak se žilo kdysi lidem, kteří se živili poctivým řemeslem. Těšit se můžete i na vystoupení folkových interpretů, flašinetáře, občerstvení a prodej stylových suvenýrů.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Jakubská pouť

Jakubská pouť, která se koná v německém městě Neugersdorf, které je co byste kamenem dohodili, nabízí zábavu pro všechny věkové kategorie, světové atrakce, vysokou kvalitu a úroveň služeb a pestrý program. Vstupné na akci je zdarma.

 

Světový den stráže přírody

Na Panské skále se v sobotu koná Světový den stráže přírody. Těšit se můžete na prezentace činností strážců nebo komentované prohlídky. Děti si jistě užijí stánky plné her a soutěží, jako jsou různé skládačky, kvízy, poznávání zvířat a mnoho dalšího.

 

Bobová dráha Klíny

Už jste vyzkoušeli horkou novinku tohoto léta - bobovou dráhu ve Sportareálu Klíny? Tato unikátní dráha dlouhá necelých 900 metrů vede lesem, přes sjezdovku a křižuje dokonce i místní komunikaci. Skvělý zažitek zaručen! Děti od 7 let mohou jezdit samostatně, mladší v doprovodu rodičů.

 

Interaktivní rodinná výstava Kdo si hraje, nezlobí

Dotýkat se exponátů povoleno! Mimoňské městské muzeum si pro vás a vaše děti připravilo velkou interaktivní rodinou výstavu. Čeká vás zábava pro celou rodinu, mnoho interaktivních hlavolamů a poučných her.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Festival Hrady CZ Švihov

Další ročník oblíbeného hudebního festivalu přináší bohatý program pro velké i malé návštěvníky! Divokej Bill, Pražský výběr,Tomáš Klus, Jelen, Škwor, Slza, Rybičky 48, Lenny, Mandrage, Monkey Business, Horkýže slíže, Vypsaná fixa, Visací zámek, Ivan Mládek a spousta dalších oblíbených kapel na Vás čeká tento víkend na hradu Švihov. Ve spolupráci s partnery festivalu zde budou připraveny i dětské koutky, fotokoutky a další doprovodné sportovní aktivity.

 

Anenská pouť v Horšovském Týně

Zveme vás na Anenskou pouť a slavnosti města Horšovský Týn se staročeským jarmarkem. Čeká na vás bohatý hudební program - vystoupí Ben Cristovao, Hortiny, Petr Kroutil, Ewa Farna, Robert Křesťan a Druhá tráva. Dále se můžete těšit na divadelní představení pro děti i dospělé, filmové představení, středověkou hudbu, historické tance, kouzelníka, umění kejklířů, střeleckou soutěž, chovatelskou výstavu a další.

 

Anenská pouť v Plané

Na Anenskou pouť vás zve také Planá u Tachova. Kromě klasických pouťových atrakcí a trhů najdou návštěvníci oslav v Plané také kulturní program, který by podle organizátorů měl oslovit všechny generace. Na děti zde čeká třeba klaun, výtvarné dílny, dílny žonglování a joja či historický kolotoč.

 

Monastýrování aneb... Nocí ke hvězdám 

Klášter Teplá (ale i Plasy a Kladruby) pro vás již tradičně připravil neobvyklé večerní prohlídky, při nichž si můžete v nasvícených interiérech vlastním tempem a vlastní cestou prohlédnout vybrané části klášterních staveb. Návštěvu si můžete zpestřit hledáním tajenky, která je skryta v detailech třech budov. Odznak získaný za správné vyluštění části tajenky na jednom místě slouží, jako volná vstupenka do dalšího z klášterů po obě dvě noci, abyste si tajenku mohli doluštit.


Pardubický a Královéhradecký kraj

Cesta do pohádky: Jurkovičův most v Novém Městě nad Metují

Jako perníková chaloupka. Není divu, že město s pohádkovým náměstím má i most jako z pohádky. Pravda, z náměstí ho neuvidíte, protože se skrývá v zámeckých zahradách. Je dřevěný, pochází z roku 1911 a jeho autorem byl známý architekt Dušan Jurkovič, který se podílel na úpravách zámku. To určitě nesmíte na vašem rodinném výletě minout!

 

Kouzelnické představení – kouzelník David

Nenechte si ujít velmi zajímavé kouzelnické představení, které je věnováno především dětem. Netradiční kouzelnické vystoupení kouzelníka Davida. Program na jevišti a mikromagie - kouzla z bezprostřední blízkosti.

 

Rodinné středy - otevřené dílny pro děti i rodiče – léto v GAMPě

Pojďte si užít parádní léto v GAMPĚ, nebo před ní a možná i v parku. Otevřené dílny pro děti i jejich rodiče, či prarodiče budou laděny v duchu filmových večerů. Těšit se budete moci každý týden na jiné téma jako třeba: galerijní průzkumníci, barevné plochy, hlína jako hmota a kresba tělem. Spojte kurzy umění s aktivitou pro děti, získejte nové informace o umění!

 

Prázdninové pohádkové prohlídky pro děti na státním zámku v Náchodě

Malé návštěvníky provede sám vévoda Petr Biron nebo jeho dcera Kateřina Vilemína. Děti se dozvědí něco málo z historie a vyslechnou si pohádku o náchodském zámku. Prohlídku zakončí fotografování dětí v kostýmu krále či princezny přímo v expozici!

 

Jižní Čechy a Vysočina

Strašidelné podzemí a Skřítkov

Strašidelné podzemí Tábor – přijďte do středověkých katakomb 500 let starého domu na Žižkově náměstí - za kostelem. V chodbách s tajemnou atmosférou, uvidíte mnoho strašidelných stvoření - např. alchymistu a jeho dílna, bílou paní, kata, mumii a další. Vše je scénicky osvětleno a podbarveno hrůzostrašnými zvuky. 

 

Rodinné „husitské“ víkendy na Housově mlýně

Prázdninové soboty a neděle v Housově mlýně vždy od 14:00 do 18:00. Přijďte k nám prožít krásné letní odpoledne v zábavné společnosti bratra husity a jeho kumpánů – pro hodná i neposedná dítka se zábavy nabízí dost a dost - kohoutí strkání, oblékání do rytířského brnění, srážení nepřátelských hlav a mnoho dalšího.

 

Ekotechnické centrum Alternátor

Vědecké centrum v Třebíči Borovině je interaktivní vzdělávací instituce, v níž mají návštěvníci možnost na vlastní oči vidět a na vlastní kůži zažít experimenty s rozličnými přírodními jevy. V Alternátoru se můžete Dotknout Měsíce. Tak se jmenuje nový program na unikátní projekční kouli. Přijďte již tuto sobotu a odneste si skvělý zážitek.

 

Pojďte děti, budeme si hrát

Velká interaktivní herna nejen pro malé návštěvníky. Přijďte si až do 16. 9. 2018 vyzkoušet skládačky, hlavolamy, kvízy, hry a spoustu dalších dovednostních úkolů pro malé i velké. Originální exponáty vystavené v Jihlavě v Bráně Matky Boží návštěvníky nejen pobaví, ale také donutí trochu přemýšlet.  

 

Jihomoravský kraj

Holštejnské slavnosti

Přijeďte o víkendu do Moravského krasu a užijte si bohatý program Holštejnských slavností. V Holštejně se bude slavit 750. výročí od jeho první písemné zmínky. Oslavy ve středověkém stylu ve 12 hodin zahájí příjezd Hartmana a jeho družiny, skupiny historického šermu předvedou svá umění boje, proběhnou soutěže pro dospělé i děti v lukostřelbě, uvidíte dobový vojenský tábor, jarmark, ukázky řemesel a mnoho dalšího. S dětmi se můžete těšit i na prohlídku osvětlené Lidomorny či otevřenou Holštejnskou jeskyni, která je běžně nepřístupná. Pro děti bude připraven i skákací hrad, projížďky na koních a za doprovodu rodičů lety balónem. 

 

Color day

V sobotu se vydejte do Boskovic, kde v letním kině proběhne COLOR day. Program pro celou rodinu začíná již dopoledne v 10 hodin a děti se kromě hudebních vystoupení mohou těšit na oblíbenou Wikiho šmoulí show a bublinkovou minidiskotéku a spoustu soutěží.

 

Zlínský kraj

Letní filmová škola - pro děti

Již v pátek v Uherském Hradišti začíná Letní filmová škola. Hlavním festivalovým místem pro zvídavé děti všech věkových kategorií bude Dětský herní stan vedle Slovácké búdy ve Smetanových sadech. Dětský program startuje v sobotu v 10 hodin a každý festivalový den od rána až do večera tady budou probíhat filmové, výtvarné, bublinové i pohybové workshopy, pohádky, večerníčky a divadelní představení souborů Koráb a Kampa. Divadlo Koráb z Brna s principálem Radimem letos s dětmi opět nazkouší pohádku, jejíž premiéra a zároveň derniéra bude jedním z vrcholů dětského programu.

 

Festival pro čolka

V Kurovickém lomu se v sobotu od 10 hodin koná již čtvrtý ročník festivalu pro čolka. Přijďte si s dětmi užít den plný zábavy a poznávání a podpořte tak tohoto ohroženého obojživelníka. Na děti čeká exkurze s odborným výkladem, ukázka chovu včel, kreslení na tašky a batůžky, aktivity pro děti po celý den a opékání špekáčků. Do festivalu je zapojena i tvrz Kurovice, kde se uskuteční kostýmované prohlídky.

 

Moravskoslezský kraj

Víte, kde spí v létě čerti, a jaké sporty mají rádi?

V období letních prázdnin se v areálu Slezskoostravského hradu koná již poosmé oblíbená letní soutěž – Víte, kde spí v létě čerti a jaké sporty mají rádi? V různých koutech hradu jsou schováni čerti s jejich pelechy. Úkolem především dětských návštěvníků je najít všechny skrýše a poznat, jaký sport mají čerti rádi. Výherci získají roční vstupenku, která je opravňuje k volnému vstupu na akce Výstaviště Černá louka, Slezskoostravského hradu, a Světa miniatur. 

 

Zlaté dny ve Zlatých Horách

V sobotu se ve Zlatých Horách konají Zlaté dny. Zlaté dny, to jsou městské slavnosti, jejichž součástí je historický jarmark a předvádění starých řemesel, jako např. kovářství, košíkářství, hrnčířství, tkalcovství, drátenictví, výroba svíček. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení hudebních skupin různých žánrů, rýžování zlata nebo jízdu na koních. Na děti čekají nafukovací a jiné zábavní atrakce, herní koutek se stavebnicí SEVA, barevný a zářivý svět minerálů na UV světle, ukázka závodních vozů, vystoupení Policie ČR a oblíbená dvojice Štístko a Poupěnka. 

 

Olomoucký kraj

Pozor, děti, poletíme!

V Muzejíčku šumperského muzea právě probíhá Výstava „Pozor, děti, poletíme!“. Výstava názorným a interaktivním způsobem přibližuje dětem různé formy dopravy u nás i v Evropě.  S dětmi si můžete prohlédnout celou řadu jak létacích, tak i statických modelů letadel. Jak je tomu v Muzejíčku zvykem, výstava bude plná didaktických her a aktivit, se zaměřením na leteckou tématiku. Nepochybně nejatraktivnější je model pilotního kokpitu letadla s projekcí startu a přistání. 

 

Strašidelná noc v Expozici času

Šternberská Expozice času v sobotu pořádá Strašidelnou noc. Pokud tedy vám a vašim dětem nechybí odvaha, určitě byste tam neměli chybět! Brána Expozice se těm nejodvážnějším otevře, jen co se sešeří. Expozice, jakožto bývalá mučírna, skýtá různá místa, kterým by se měl raději vyhnout i ten sebeodvážnější tvor. Tak neváhejte a přijďte si na vlastní kůži vyzkoušet svou odvahu vstoupit do prostoru opleteného mnohými pověrami, ze kterých běhá mráz po zádech.  

 

Mnohem více pak samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com 

25. 7. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře