S dětmi na ryby! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

S dětmi na ryby!

Venku už začíná být hezky a je tedy nejvyšší čas vymyslet pro děti venkovní aktivity. Nemůžou přeci doma zahálet, nudit se a vysírat.

Nebojte se toho a vemte je na ryby. Pokud nejste rybář, tak jím buďte. Jednoduché.

Co k tomu potřebujeme?

- Rybářský lístek (můžete samozřejmě zvolit variantu „na pytláka“, ale to se vám může vymstít)

- Rybářský prut a tak nějak celkově to rybářské vybavení

- Návnadu. Tam bych doporučoval něco, co dítě může jíst. Je totiž pravděpodobné, že vám jí dítě bude ujídat.

- Nástrahu. Pamatujte na to, že nástraha musí dítě zaujmout. Nejlépe něco, co se kroutí. Žížaly či červy. Dítě je bude fascinovaně sledovat a potom je sní.

- Dlouhý hák na vylovování dítěte, které spadlo do vody.

- Pití, jídlo, náhradní oblečení pro dítě, nějakou hračku pro dítě, které se po pěti minutách začne nudit, takže je potřeba ho zabavit. Dobré je vzít s sebou rovněž tablet, kde máte nahrané pohádky. Ty dítěti pusťte, aby neotravovalo a vy budete mít klid na chytání ryb.

- V případě hyperaktivního dítěte se hodí ještě nějaká mobilní klícka, kam dítě uzamknete.

Pokud máte vše připravené, můžete vyrazit. Na rybách v přírodě si odpočinete. Žádný ruch velkoměsta. Žádní otravní lidé. Vlastně jeden otravný člověk tam bude. Ten malý, který pořád říká, že ho to tam nebaví, že chce jít domů, že je mu zima, že má hlad, že potřebuje čůrat a tak podobně.

Pamatujte, že musíte vytrvat. Nesmíte se nechat dítětem zlomit. Ono samo bez vás neodejde. Je třeba ho pro rybolov nadchnout. Nechte ho si na chvíli podržet nahozený prut. Jakmile vám zamotá vlasec, ulomí kličku na navijáku nebo zlomí očko o prutu, pošlete toho sígra z vašeho dosahu, ať si klackem šťouchá do hlíny, nebo ho přerazíte.

Důležité je rovněž, abyste chytli nějaké ryby. Tím dokážete dítě ohromit. Jenom sedět u prutů a čumět do vody, tím dítě opravdu nenadchnete. Jakmile navedete první rybu do podběráku, probudíte v dítěti zvědavost a hned se začne o rybolov více zajímat. Bude se ptát, jak se ryby jmenuje, bude házet červy do vody a ztratí vám z krabičky všechny olůvka.

Rybolov s dítětem zpravidla končí pádem dítěte do vody. Tomu se vyhnout nedá. Vylovte proto hákem dítě z vodu, povzbuďte ho slovy „Já tě přerazím. Kolikrát ti mám říkat, abys k tý vodě něchodil tak blízko?“, sbalte si věci a můžete jít domů. Příště si povíme o tom, jak vzít s sebou dítě do lesa s puškou na číhanou.

 

Pro Kam s dětmi sepsal Dominik Landsman alias Moderní fotr, autor Deníčku moderního fotra

Předchozí článek Dominika si můžete přečíst zde.

2. 5. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře