Kam s dítětem? Jednoznačně na hokej | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dítětem? Jednoznačně na hokej

V bezbřehé a nekonečné marnosti, kterou nabízí zimní období, se každý rodič chytá stébla pomyslné trávy. Kam s dítětem, když je zima? Tato otázka trápí jistě nejednoho vyřízeného a unuděného rodiče. Přeci jenom to není tak, že najednou se s dítětem sbalíte a jdete na procházku do sněhová vánice při minus deseti stupních a nebo třeba do lesa na poznávací výlet. V lese vám dítě zapadne do závěje a nebo ho uloví polární medvěd, kterým zima vyhovuje, vylézají ze svých nor a v našich lesích loví eskymáky (tento fakt není vědecky úplně potvrzen, avšak nelze ho vyloučit)

V takové atmosféře člověk sáhne po čemkoliv. I po hokeji. Kor, když mu hokej nic neříká. Jako takhle. Dát dítě na hokej, to je poměrně ušlechtilé. Nejen, že mu tím vštípíme nějaký ten základní pojem o kázni, neboť trenéři se s dětmi na hokeji příliš nepářou, tak ho začleníte do kolektivu vrstevníků a hlavně mu zajistíte nějaký ten pravidelný pohyb. 
Rovněž tu je pravděpodobnost, která se výrazně blíží k nule, že z vašeho potomka vyroste díky vaší prozřetelnosti úspěšný hokejista v NHL, který vám koupí vilu nebo malý ostrov. To ale spíš ne. To spíš určitě ne. I kdyby nějakou náhodou uspěl v NHL, žádný ostrov vám nekoupí. Zprávy o tom, že by profesionální hokejisté svým rodičům kupovali ostrovy jsou nejen ojedinělé, ale ony nejsou vůbec žádné. 
Na hokeji se rovněž můžete seznámit s ostatními rodiči. Máte společného koníčka, tedy dávání dítěte na hokej. Zde mohou vznikat velká přátelství. Povětšinou se na hokeji setkáte z přemotivovanými otci, kteří zuřivě křičí zpoza mantinelu na kluziště: „Tak to přihraj, ne? Kam koukáš? Makej. Dři. Rozhodčí, vidíš to? Pískej to.“ Tyto hlášky se zpoza mantinel ozývají zcela pravidelně a to i přes to, že děti žádný zápas nehrají, rozhodčí tam není a děti jenom jezdí dokolečka. 
Můžete se k těmto lidem připojit a stát se rovněž přemotivovaným rodičem, který si své životní neúspěchy kompenzuje prostřednictvím svého potomka. 
Samozřejmě nemusíte. Můžete být normální. Můžete se tiše dívat, jak vaše dítě trénuje. 
A ještě jednu výhodu to má. Je poměrně pravděpodobné, že se při hokeji vaše dítě unaví. A to je dobře. To je dobrá zpráva. Unavené dítě rovná se poměrně hodné dítě a hlavně se to rovná dítě, které půjde brzy spát. Nejen, že budete mít doma hvězdu NHL, která vám bude kupovat ostrovy, ale rovněž hvězda NHL bude chodit brzy spinkat. Jestli tohle není výhra, tak já už fakt nevím co. 

 

Pro Kam s dětmi sepsal Dominik Landsman alias Moderní fotr, autor Deníčku moderního fotra

Předchozí článek Dominika si můžete přečíst zde.

25. 1. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře