Velikonoční prázdniny jsou tady! Co si zajet na výlet? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Velikonoční prázdniny jsou tady! Co si zajet na výlet?

Letos poprvé si můžeme Velikonoce opravdu užít. Čekají nás totiž hned čtyři dny volna, děti dokonce pět. Už víte, jak je strávíte? Pokud hledáte zábavu pro celou rodinu, určitě se vám budou hodit naše tipy.

 

Pat a Mat slaví Velikonoce

Už přes 40 let baví Pat a Mat svými zlepšováky malé i velké. Letos se rozhodli vylepšit na Velikonoce i Muzeum voskových figurín Grévin. Tahle povedená dvojka kutilů – nových údržbářů muzea představí svět animovaného filmu. Na workshopu light – art show si můžete vyzkoušet malování. Je povoleno vše zkoušet, fotit, všeho se dotýkat, a hlavně se bavit. Interaktivitě a fantazii se meze nekladou.

Vykoledujte si jízdu na Bobovce Prosek

Tak jako každý rok se i letos uskuteční na prosecké bobové dráze tradiční rodinné odpoledne. V neděli čeká na všechny návštěvníky bohatý program. Kromě našeho dětského hřiště, budou připraveny ve spolupráci s dětskými animátory soutěže pro děti. A vykoledovat si můžete jízdy zdarma.

Parním vlakem do Rožnova

V sobotu pojede parní vlak se soupravou historických vozů z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm a zpět u příležitosti oslav velikonočních svátků v areálu Valašského muzea v přírodě.

Velikonoce na Dlaskově statku

Oslavy Velikonoc na Dlaskově statku v Dolánkách u Turnova. To budou říkanky a písničky, loutkové divadlo, vystoupení folklórního souboru Šafrán, vynášení Smrtky, lidové tance a písně, velikonoční výtvarná dílna. Součástí akce je také velikonoční jarmark.

Velikonoční jízdy na Kolínské Řepařské drážce

Jízda vláčkem taženým parní lokomotivou po úzkorozchodné trati Kolínské řepařské drážky a návštěva muzeální expozice vám rozhodně Velikonoce trochu zpestří.

Velikonoce v plzeňské zoo a dinoparku

Vedle běžné návštěvy nabízí zoo o velikonočním víkendu i speciální program na statku Lüfnerka. V pátek na vás čeká folklórní program. Sobota a neděle na statku budou patřit tradičním zvykům. Budou se plést pomlázky, malovat vajíčka a vyrábět nejrůznější jarní dekorace.

Velikonoční veselí ve Špindlerově mlýně

Město Špindlerův Mlýn během velikonočních svátků ožije maskami a legrací. Pro všechny malé i velké návštěvníky je připraven bohatý program na náměstí. Nebude chybět dobré jídlo a pití, pomlázka, hudba a průvod masek městem.

Sklářské Velikonoce

Trochu netradičně můžete oslavit Velikonoce v Lindavě. Těšit se můžete na foukání skla, malování velikonočních kraslic, rytí skla, korálkování nebo květinkování.

 

VELIKONOCE NA HRADECH A ZÁMCÍCH 

Zámek Žleby

Ve spoustě pohádek se „zahrál“ zámek Žleby. A právě tady bude přichystané dobové tržiště, můžete setkat s umělci hrajícími veselé lidové písničky či s flašinetářem. Pro děti zámek připravuje venkovní hernu a tvořivou dílnu. V předzámčí se bude odehrávat doprovodný program pro celou rodinu.

Hrad Křivoklát

Oslavě Velikonoc se vyhneme ani na hradě Křivoklát, ale jednu zajímavost přeci jenom tato akce má. O velikonočním víkendu se můžete totiž na Křivoklát svézt parním vlakem, který pojede z pražského smíchovského nádraží. Na hradě se můžete těšit na oblíbený řemeslný jarmark, šermíře, divadla i kejklíře. 

Zámek Krásný Dvůr

Pohádkové Velikonoce si můžeme užít i na zámku Krásný Dvůr. Těšit se můžeme na jarmark na zámeckém nádvoří, hned tři pohádková divadelní představení, hudební vystoupení nebo dětské prohlídky a výtvarné dílny. 


Zámek Valtice

Na velikonoční víkend připravili na valtickém zámku hned několik atrakcí. Od pátku do pondělí bude otevřen hlavní prohlídkový okruh a výstava loutkových divadélek a před zámkem bude stanoviště pro jízdy kočárem po Valticích.

Zámek Zbiroh

Zámek Zbiroh pořádá již tradiční velikonoční jarmark na nádvoří zámku. Připraveny budou stylové stánky s velikonočním zbožím, program pro děti nebo ukázky tradičních řemesel.

Hrad Okoř

Královský rytířský turnaj, živá dobová hudba, katovo řemeslo, soutěže pro malé princezničky a pážata, divadlo pro děti, dobové tržiště...To všechno na Okoři.

Hrad Svojanov

První kulturní akce letošního roku se koná již o Velikonocích! Jaro tentokrát na hradě přivítají se šermíři, čarodějkami, kouzelníkem či kejklířem. Pro děti budou připraveny hry, soutěže nebo ukázky pletení velikonoční pomlázky.

Zámek Žďár nad Sázavou

Velikonoce se slaví ve Žďáru už od čtvrtka. Těšte se na velikonoční hru pro děti, zámeckou šťouchanou, speciální velikonoční nabídku zámecké kavárny nebo inspirativní jarní výzdobu zámku.

Hrad Bítov

Velikonočně vyzdobený hrad uvidíte od pátku do pondělí. Prohlídka paláce s velikonočně vyzdobenými interiéry bude ukončena v hradní kuchyni, kde můžou děti hledat zlaté vajíčko, na ty nejrychlejší čeká odměna.

Hrad Šternberk

Hrad Šternberk bude otevřen po celé svátky od pátku do pondělí. Vrcholem bude již tradičně Velikonoční jarmark plný tvořivých dílen pro děti i rodiče.

Zámek Děčín

Komteskám někdo poschovával velikonoční vajíčka, pomůžete jim je najít? Zámecká koleda s hrou, soutěžemi a výtvarnou dílnou na vás čeká ve vyhlášené Růžové zahradě.

A také začíná sezóna v zabavních parkcíchu Mirakulum nebo Fajnpark

 

Rozhodně máte z čeho vybírat. Pokud i tak váháte, spoustu další tipů najdete na našem webu. 

11. 4. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře